Følg os

Usbekistan

Tekstiltopmøde i Tasjkent: Resultater af reformer i Usbekistan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Hovedstaden i Usbekistan Tashkent var vært for tekstiltopmødet den 11.-12. oktober, arrangeret under Tashkent Textile Week, som traditionelt afholdes hvert år i foråret og efteråret, skriver Usbekistan Textile and Garment Industry Association.

Arrangementet blev åbnet af HE Ms. Tanzila Narbaeva, formanden for Senatet i Usbekistan, samt formanden for den nationale kommission for bekæmpelse af menneskehandel og tvangsarbejde.

Først og fremmest blev der lagt særlig vægt på de store reformer i Usbekistan, gennemført ud fra principperne om åbenhed og gennemsigtighed. Som et resultat kan det ses, at fred, stabilitet, velstand og menneskerettigheder er steget i landet. Tekstilugen kommer også reformerne til gode, da antallet af deltagere, kontrakter og internationale partnere udvides fra år til år.

På dette tidspunkt skal det bemærkes, at ved gennemførelsen af ​​sådanne reformer forbedres de juridiske rammer inden for økonomiske, sociale og menneskerettigheder, og institutionelle grundlag er under udvikling.

Samtidig er den nationale kommission for bekæmpelse af menneskehandel og tvangsarbejde og dens afdelinger i regionerne ansvarlige for kontrollen med gennemførelsen af ​​love på det relevante niveau. Det blev også nævnt om tilrettelæggelsen af ​​arbejdet med at indføre internationale standarder i lovgivningen og praksis i Usbekistan.

Narbaeva berørte flere resultater i Usbekistan i de seneste år. Blandt disse blev processen med at analysere det udførte arbejde implementeret, forbindelser med internationale partnere blev etableret, og som et resultat blev den bomuldsboykot, som blev pålagt Usbekistan af den internationale koalition "Cotton Campaign", aflyst i marts i år. værste former for børnearbejde blev erklæret af det amerikanske arbejdsministerium.

Det er også værd at bemærke, at Usbekistan i årsrapporten er rangeret 9 med de højeste indikatorer blandt de lande, der har gennemført væsentlige ændringer, og at det amerikanske arbejdsministerium fjernede usbekistansk bomuld fra listen over varer produceret ved brug af tvangsarbejde.

reklame

Usbekistan, med dets resultater og succeser opnået på meget kort tid, er at være en model for andre lande, ikke Usbekistans regerings vurdering, men den amerikanske regerings vurdering. Til gengæld pålægger en sådan international anerkendelse ansvar og pligter.

Republikken er det største land i Centralasien med 35 millioner indbyggere. Hvert år kommer 600-700 tusinde unge, hvoraf 50 % er kvinder, ud på arbejdsmarkedet. Tekstilsektoren er kendetegnet ved den brede vifte af muligheder for at skabe anstændige job til dem.

Der er også et punkt mere værd at bemærke. Som et resultat af oprettelsen af ​​bomuldstekstilklynger under ledelse af statens præsident, brugen af ​​de mest moderne teknologier i produktionen og skabelsen af ​​arbejdspladser nåede eksporten af ​​tekstilprodukter fra Usbekistan 3 milliarder dollars i 2021 .

Når man kommer ind på verdensmarkeder og industriel udvikling, anvendes videnskabelige tilgange, nye moderne teknologier introduceres, innovative projekter, produktionsstandarder anvendes bredt, og der lægges naturligvis særlig vægt på miljømæssigt bæredygtig, socialt orienteret produktion og åbenhed og gennemsigtighed sikres i værdikæden.

I tekstilindustrien, vægt på miljøproblemer, identifikation og eliminering af faktorer, forbedring af affaldsbehandlingssystemet og udvikling af den cirkulære økonomi samt omfattende beskyttelse af medarbejdernes rettigheder og interesser og bred implementering af principperne om anstændigt arbejde for medarbejderne, får også stor opmærksomhed. Der udføres også aktivt arbejde i Usbekistan for at indføre standarderne for avancerede projekter såsom Better Work, BCI.

I dag er der udviklet og vedtaget en køreplan efter internationale organisationers og partneres krav og anvisninger, og der er etableret kontrol inden for rammerne af Folketingets aktiviteter.

Generelt er tekstiltopmødet meget vigtigt for Usbekistan. Derfor bidrager topmødet til udviklingen af ​​tekstilindustrien, sikring af stabilitet i tekstilforsyningskæden, moderne produktion af nationale produkter, udvidelse af deres eksportgeografi, indgåelse af nye aftaler med partnere og udvikling af projekter, og disse mål nås.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending