Følg os

Usbekistan

INNOPROM-2022: CENTRALASIEN -
Plads til et teknisk gennembrud

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 25. april i år, den internationale industriudstilling "Innoprom. Centralasien" - den største begivenhed i regionen, der sigter mod at styrke investeringer, industrielt, handelsmæssigt og økonomisk samarbejde, samt at etablere nye forretningskontakter og udvikle industrielt samarbejde mellem virksomheder i Central Asiatiske lande - startede. Arrangørerne er Ministeriet for Investeringer og Udenrigshandel i Republikken Usbekistan samt Den Russiske Føderations Ministerium for Industri og Handel.

Hovedformålet med udstillingen er at opbygge en dialog mellem regioner og lande med henblik på at finde punkter af fælles interesse for at give nyt skub i væksten i investeringer, industrielt, handel og økonomisk samarbejde, samt at øge antallet af gensidigt gavnlige projekter.

I år har mere end 5,000 deltagere, over 200 udenlandske virksomheder og erhvervsdelegationer fra SNG-lande, Frankrig, Italien, Holland, Indien, Irland og Japan tilmeldt sig til at deltage i udstillingen samt officielle delegationer, herunder fra Den Russiske Føderation, Tadsjikistan, Hviderusland, Den Kirgisiske Republik, Aserbajdsjan, Turkmenistan og Mongoliet.

Nøglebegivenheden på udstillingens første dag var den vigtigste plenarsession, afholdt under sloganet "Centralasien - plads til et teknologisk gennembrud", som blev overværet af delegationslederne fra de deltagende lande: Vicepremierminister - Minister for Investeringer og udenrigshandel i Republikken Usbekistan S. Umurzakov, Den Russiske Føderations industri- og handelsminister D. Manturov, Hvideruslands industriminister P. Parkhomchik, Den Kirgisiske Republiks økonomi- og handelsminister D. Amangeldiev , økonomiminister i Republikken Armenien V. Kerobyan, minister for industri og nye teknologier i Republikken Tadsjikistan Sh.Kabir og andre embedsmænd.

Under en tale under plenarmødet skitserede lederen af ​​den usbekiske delegation S. Umurzakov de succeser, Usbekistan havde opnået med at implementere storstilede socioøkonomiske reformer, forbedre det offentlige administrationssystem, opbygge en gennemsigtig markedsøkonomi og øge den private sektors rolle. i det, forbedre investeringsklimaet og fjerne handelsbarrierer. Han annoncerede også prioriterede områder for videreudvikling af landets økonomiske og investeringspotentiale, herunder implementering af effektive administrative reformer, reduktion af statens andel i økonomien, digitalisering af industrien, erhvervsstøtte, infrastrukturudvikling, stimulering af produktion med høj merværdi gennem dyb forarbejdning af råvarer og skabelse af komplette råvare- og råvarekæder, udvikling af menneskelig kapital og liberalisering af udenrigshandelen.

"De centralasiatiske lande har et stort potentiale for at opbygge handelsmæssige og økonomiske forbindelser. Nutidens realiteter kræver, at vi tager afgørende skridt til at danne en ny model for økonomisk samarbejde i Centralasien. Vores økonomiske partnerskab kan blive meget større og udvikles på basis af komplementaritet og effektivt samarbejde.I Usbekistan har vi arbejdet løbende med hvert af nabolandene i Centralasien og en række andre lande i flere år for at finde "vækstpunkter" til at kombinere vores økonomiers kapaciteter og opnå gennembrud i industrielt samarbejde," bemærkede S. Umurzakov i sin tale.

Udstillingen fortsætter sit arbejde den 26. og 27. april. Inden for rammerne af erhvervsprogrammet er der planlagt paneldiskussioner og tematiske sessioner for at diskutere spørgsmål om internationalt samarbejde inden for indførelse af nye teknologier, koordinering og implementering af regional industripolitik, udveksling af erfaringer og dokumenteret praksis for statsstøtte til stimulering af industriel udvikling, forbedring af bymiljøet, opbygning af samarbejdsmekanismer inden for produktion, digitalisering og automatisering, introduktion af innovative finansielle produkter til implementering af fælles projekter, samt uddybning af det økonomiske partnerskab af landene i regionen.

reklame

Præsentationer af investeringer og industripotentiale i forskellige sektorer i Usbekistan, uddannelsessessioner og andre begivenheder, der dækker de vigtigste spørgsmål om industriel produktion og samarbejde med centralasiatiske lande, samt en B2B-kontaktudveksling vil blive organiseret på sidelinjen af ​​den internationale udstilling. Nogle arrangementer har til formål at opbygge forbindelser mellem administrationerne og industrivirksomhederne i regionerne i Usbekistan og de deltagende lande i udstillingen. Hele rækken af ​​muligheder i denne sammenhæng vil blive afspejlet af udstillinger af innovative industrielle udviklinger og produkter fra store producenter, en række nationale, regionale og virksomhedsstande.

https://mift.uz/uploads/news/cdea9a39b8373b5cf91ac74b5563e4bb.JPG

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending