Slut med os

Usbekistan

'Nyt' Usbekistan vedrørende valglovgivningsprocessen

DEL:

Udgivet

on

"En af de vigtigste socio-politiske begivenheder i år i Usbekistan, som er af afgørende betydning for den yderligere bæredygtige udvikling af vores land og hele den centralasiatiske region som helhed på mellemlang og lang sigt, er den kommende præsident valg i Republikken Usbekistan, " skriver Akmal Saidov, første næstformand for lovgivende afdeling for Oliy Majlis i Republikken Usbekistan.

I de senere år er der inden for rammerne af opbygning af et demokratisk, åbent for omverdenen og det konkurrenceprægede nye Usbekistan udført et kæmpe arbejde inden for at sikre borgernes grundlæggende rettigheder til at stemme og blive valgt til repræsentative organer.

Først og fremmest er der truffet konsekvente foranstaltninger til at styrke det juridiske grundlag for frie og retfærdige valg, der afholdes på grundlag af almindelig, lige, direkte stemmeret ved hemmelig afstemning åbent og offentligt - en integreret egenskab ved en demokratisk retsstat samt at styrke og udvikle et moderne demokratisk valgsystem.

reklame

Samtidig forbedres valglovgivningen i Usbekistan dynamisk på baggrund af national praktisk erfaring, der er akkumuleret under periodisk organiserede valg, samt under hensyntagen til internationale standarder, væksten i politisk bevidsthed og borgernes valgkultur, forløbet og behov for de igangværende demokratiske reformer.

Følgende "tre trin" i udviklingen af ​​valglovgivningen i New Uzbekistan kan skelnes.

"FØRSTE TRIN" - FRA INDIVIDUELLE VALGLOVE TIL VALGKODEN

Kodifikationen af ​​lovgivningen betyder aktiviteten til at skabe en systematisk samlet lovgivningsmæssig retsakt, der gennemføres gennem en dyb og omfattende revision af den nuværende lovgivning, kassering af forældet lovgivningsmateriale, udvikling af nye lovbestemmelser og en omfattende udvikling af det nationale retssystem . Især i fremmede lande er proceduren for forberedelse og gennemførelse af valg reguleret af vedtagelsen af ​​almindelige love, forfatningsmæssige love eller valgkoder. På samme tid anvender mere end 30 lande i verden en model for lovlig regulering af valg i form af valgkodeksen.

Det nye Usbekistan valgte også vejen til kodifikation af valglovgivningen. I 2019 blev valgkodeksen vedtaget, der erstattede 5 tidligere forskellige love, der var i kraft. Valgkodeksen blev udviklet med deltagelse af alle politiske kræfter og partier i landet, civilsamfundsinstitutioner, på grundlag af en landsdækkende diskussion. Samtidig blev henstillingerne fra OSCE ODIHR og Europarådets Venedigkommission, udenlandske observatører, missioner fra internationale organisationer som SCO, CIS, OIC og andre om det tidligere valg i Usbekistan taget i betragtning. Især 29 anbefalinger fra OSCE / ODIHR efter valget i Usbekistan i 2016-2019, der er fuldt implementeret i valgkodeksen for Usbekistan, 8 - til dels andre - undersøges af eksperter.

Vedtagelsen af ​​valgkodeksen blev legemliggørelsen af ​​det uslåelige fremskridt i New Uzbekistan på vejen for demokratisering og liberalisering af samfundet, styrkelse af meningsflertal og et flerpartisystem.

De vigtigste nyheder i valgloven var især følgende:

For det første er de vigtigste bestemmelser i internationale valgstandarder, der indeholder bestemmelser om direkte valg af medlemmer af mindst et af parlamentets kamre, fuldt ud implementeret i den nationale valglovgivning. Normerne for udnævnelse og valg af stedfortrædere for parlamentets underhus fra den økologiske bevægelse i Usbekistan er udelukket fra lovgivningen, samtidig med at antallet af stedfortrædende pladser i den lovgivende afdeling opretholdes (150 pladser);

For det andet får vælgerne mulighed for at støtte mere end et partis deltagelse i valg - det er bestemt, at vælgerne har ret til at underskrive støtte fra et eller flere politiske partier;

For det tredje er det lovmæssigt fastsat, at politiske partier har ret til at udpege en præsidentkandidat, en kandidat til stedfortrædere for lovgivende afdeling. Samtidig har politiske partier ret til at udnævne medlemmer af deres parti eller ikke-partimedlemmer som kandidater;

For det fjerde er reglen om begrænsning af deltagelse i valg af personer, der holdes i fængselssteder for forbrydelser, der ikke udgør en stor offentlig fare og mindre alvorlige forbrydelser, udelukket;

For det femte er antallet af fuldmægtige for kandidater fra politiske partier blevet øget (for præsidentkandidater - op til 15, parlamentsmedlemmer - 10, regionale Kengashes (råd) af folks stedfortrædere - 5, distrikts- og bykengashes (råd) - 3);

For det sjette er rollen som observatører fra politiske partier med hensyn til at sikre gennemsigtighed og demokrati ved valg blevet styrket. De kan modtage kopier af dokumenter om valgresultaterne straks efter at have udarbejdet valgkommissionens protokol om resultaterne af antallet af stemmer. Der er etableret en procedure til øjeblikkelig udsendelse på valglokalet af en kopi af distriktsvalgkommissionens protokol om optælling af stemmer til generel gennemgang i en periode på ikke mindre end 48 timer;

For det syvende er proceduren for valgkommissioners behandling af ansøgninger fra enkeltpersoner og juridiske enheder i organisationen, afholdelse af valg og opsummering af resultaterne reguleret. Derudover har en kandidat eller observatør ret til at indgive en klage over ethvert aspekt af valgprocessen (herunder anmodning om genoptælling eller ugyldiggørelse af valgresultater). Det er lovmæssigt fastsat, at afgørelser truffet af valgkommissioner, herunder CEC, kan appelleres i retten. De personer, der har indgivet en klage, har ret til direkte at deltage i behandlingen;

For det ottende, på lovgivningsniveau, blev proceduren for valg af medlemmer af senatet bestemt med annullering af CEC-forordningerne om proceduren for deres valg;

For det niende definerer valgloven klart, hvilke former, former og metoder kampagnen foretages af politiske partier og deres kandidater;

For det tiende lægges der særlig opmærksomhed på observatører, autoriserede repræsentanter for parterne og medierne. Valgkodeksen har fastlagt rækkevidden af ​​rettighederne for de ovennævnte deltagere i valgprocessen. Deltagelse fra disse deltagere sikrer gennemsigtighed i valgprocessen. Repræsentanter for politiske partier, medierne, observatører fra borgernes selvstyreorganer, udenlandske stater og internationale organisationer kan deltage i valgkommissionens møder. Møder i valgkommissionerne holdes åbent. Valgkommissioners beslutninger offentliggøres i medierne eller offentliggøres i overensstemmelse med den procedure, der er fastlagt i valgkodeksen;

For det elleve er der en samlet elektronisk vælgerliste over Republikken Usbekistan, som er en statsinformationsressource, der indeholder oplysninger om borgernes vælgere, adresser til deres permanente og midlertidige opholdssted.

Generelt viste valgkodeksen under valget til repræsentative magtorganer i 2019, at den tjener den nøje overholdelse af forfatningsmæssige valgrettigheder af borgerne på grundlag af demokratiske principper om retfærdighed, omtale, åbenhed og gennemsigtighed, hvilket skaber de nødvendige betingelser for vælgerne til frit at deltage i valg og politiske partier og deres kandidater - brede og lige muligheder under valgkampen.

"ANDET TRIN" - SIKRING AF Uafhængigheden af ​​valgkommissionernes aktiviteter på alle niveauer

Det ”andet trin” i demokratiseringen af ​​valglovgivningen og landets system er forbundet med indførelsen i februar 2021 af de relevante ændringer og tilføjelser til republikken Usbekistans lovgivningsmæssige handlinger. Samtidig blev der lagt særlig vægt på at løse, især følgende prioriterede opgaver:

FØRST: at sikre aktiv deltagelse i valg af alle borgere, udøvelse af deres valgrettigheder uanset deres placering og midlertidige opholdssted. For første gang proceduren for at medtage borgere fra Usbekistan, der bor i udlandet, på vælgerlisten, uanset deres konsulære registrering i diplomatiske missioner, samt det juridiske grundlag for at stemme i bærbare stemmesedler på bopælsstedet eller arbejdet for vælgerne i udlandet , er lovfæstet.

ANDEN: yderligere at styrke uafhængigheden af ​​hele systemet af valgarrangører - valgkommissioner på alle niveauer ledet af CEC, hvilket er en nødvendig og vigtigste betingelse for demokratiske valg. Til dette formål er status for medlemmer af CEC og valgkommissioner lovgivningsmæssigt nedfældet, og valgkommissioners opgaver, der er usædvanlige for valgorganisatører at organisere møder med kandidater med vælgere, er udelukket; systemet med valgkommissioner er blevet optimeret - institutionen for distriktsvalgkommissioner, der afholder valg til distrikt (by) Kengashes (råd) er blevet afskaffet. Som et resultat af optimering afskaffes 5,739 unødvendige distriktsvalgkommissioner, betydelige menneskelige ressourcer (mere end 54,000 mennesker) frigøres.

Således er alle juridiske betingelser skabt for uafhængighed af valgkommissioner fra alle regeringsorganer. I dag afhænger valgets organisatoriske og juridiske niveau, legitimiteten af ​​deres resultater, hovedsageligt af, hvor nøjagtigt alle emner i valgprocessen følger bestemmelserne i lovgivningen.

TREDJE: skabelse af gunstigere juridiske betingelser for politiske partier til kampagner, tilrettelæggelse af all-party valgbegivenheder, herunder massevis, til gennemførelse af en valgkampagne. Baseret på en dyb undersøgelse af nationale, udenlandske og internationale erfaringer med at sikre demokrati, retfærdighed og retfærdighed ved valg er de forfatningsmæssige valgperioder i Usbekistan blevet udsat fra den første søndag i det tredje årti af december til den første søndag i det tredje årti oktober i året for udløbet af deres forfatningsmæssige embedsperiode.

FJERDE: forhindrer brugen af ​​offentlige ressourcer under valgkampen. OSCE / ODIHRs valgobservationsmissioner i forskellige medlemsstater som prioriterede anbefalinger i deres endelige rapporter (for eksempel ved præsidentvalget i Georgien i 2018) indikerer behovet for at "skabe en mekanisme til at forhindre og / eller effektivt og rettidigt adressere klager over misbrug af administrative ressourcer ". Under hensyntagen til de nationale og udenlandske erfaringer i Usbekistan er forbuddet mod valgkamp fra embedsmænd (hvis han ikke er fortrolig) samt militært personel, ansatte i religiøse organisationer og dommere også lovligt Dette er endnu et kritisk skridt i retning af at sikre upartiskhed, lovlighed og retfærdighed ved valget.

Blandt de vigtigste nyheder ved det "andet trin" er at bringe lovgivningen om politiske partier og deres finansiering i overensstemmelse med valgkodeksen, indføre en procedure for statsfinansiering af præsident- og parlamentsvalg, valg til lokale repræsentative organer og reducere tiden ramme til appel af valgkommissioners afgørelser fra 10 til 5 dage.

Vigtigst er det, at det "andet trin" i demokratisering af valgsystemet og landets lovgivning bidrager til en mere fuldstændig realisering af borgernes forfatningsmæssige valgrettigheder, udvidelse af deres deltagelse i valg og tjener som grundlag for afholdelse af demokratiske valg

"TREDJE TRIN"- DANNELSE AF JURIDISKE BETINGELSER FOR MEGET VALG

Det nye valgsystem i New Uzbekistan er resultatet af mange års udvikling og multilateral politisk dialog. Generelt har valglovgivningen gennemgået mange justeringer, der har til formål at forbedre valgprocessen. Desuden er indførelsen af ​​hver, selv en mindre ændring, altid forud for grundigt arbejde, en analyse af de tidligere valgkampagner og udviklingen af ​​forslag til forbedring af lovgivningen på baggrund heraf.

Således har valgsystemet udviklet sig dynamisk gennem en række år, og disse ændringer var en logisk fortsættelse af den politiske og juridiske udvikling i landet.

En gruppe af stedfortrædere fra Oliy Majlis lovgivende afdeling indledte spørgsmålet om ændringer og tilføjelser til valgloven med henblik på yderligere at forbedre valglovgivningen og valgpraksis og bringe den i overensstemmelse med internationale standarder og bedste praksis inden for virkelig demokratiske valg . Dette gælder især følgende spørgsmål.

Den første er den yderligere fordeling af beføjelser og styrkelsen af ​​princippet om kontrol og balance mellem bestanddelen (systemet med valgkommissioner ledet af den centrale valgkommission) og de retlige grene i regeringen.

De foretagne ændringer og tilføjelser tilvejebringer først og fremmest at styrke uafhængighed og ansvar for distriktsvalgkommissioner for deres afgørelser, samtidig med at domstolenes rolle øges ved behandling af appeller og klager fra borgere, andre deltagere i valgprocessen om valghandlinger kommissioner og deres beslutninger.

Under hensyntagen til OSCE / ODIHR's henstillinger fastlægger valgkoden, at CEC ikke vil behandle ansøgninger fra vælgere og andre deltagere i valgprocessen om valgkommissionernes handlinger og deres beslutninger.

Dette eliminerer det dobbelte system til at indgive klager og appeller (til CEC og retten) samt muligheden for at træffe modstridende beslutninger og beslutninger. Disse spørgsmål tilskrives kun domstolernes kompetence.

Samtidig styrkes den retlige beskyttelse af borgernes valgrettigheder betydeligt. I dag ifølge valgkodeksen:

• Enhver borger kan rapportere til områdets valgkommission om en fejl eller unøjagtighed på vælgerlisterne. Inden for 24 timer er distriktets valgkommission forpligtet til at kontrollere appellen og enten fjerne fejlen eller unøjagtigheden eller give ansøgeren et begrundet svar for at afvise appellen. I dette tilfælde appellerede tilvalgets handlingskommissioner og afgørelser måske til retten;

• valgkommissioners afgørelser kan appelleres af organer fra politiske partier, deres kandidater, fuldmægtige, observatører og vælgere i retten;

• CEC-afgørelser kan appelleres til højesteret i Republikken Usbekistan.

Valgkodeksen indeholder bestemmelser om en klar procedure for emner med valglov til at appelere beslutninger truffet i alle faser af forberedelsen og gennemførelsen af ​​valget. Kodeksen regulerer proceduren for valgkommissioners behandling af ansøgninger fra enkeltpersoner og juridiske enheder om organisationen, gennemførelse af valg og opsummering af resultaterne.

Alt dette bidrager til realiseringen af ​​borgernes grundlæggende ret til retfærdighed (tvisten skal behandles og afgøres af retten). Den konstituerende myndighed bør kun løse problemerne med at tilrettelægge valg, skabe betingelser for borgerne til frit at udtrykke deres vilje, og vurderingen af ​​valgkommissionernes handlinger (passivitet) skal foretages af domstolene.

Den anden er indførelsen af ​​en meddelelsesprocedure for massemøder, stævner og processioner organiseret af politiske partier under valg. Så i 2019, før parlamentsvalget, afholdt de politiske partier mere end 800 massemøder over hele landet. Samtidig var der ingen hindringer, og der blev ikke appelleret fra parterne om krænkelser af deres ret til at afholde massearrangementer.

Der var dog et hul i lovgivningen på dette område. Derfor er normen i valgloven nedfældet, at parterne organiserer massebegivenheder på forhånd - mindst tre dage i forvejen - underretter khokimiyats om sted og tidspunkt for deres besiddelse. Det vil sige, at der ikke vil være en "tilladelig", men en "anmeldelse" -procedure.

THirdstyrkelse af distriktsvalgkommissionernes kapacitet til at organisere og gennemføre præsidentvalg. I dag udgør den centrale valgkommission i overensstemmelse med loven mindst 6 dage før valget en distriktsvalgkommission til valg af præsidenten for Republikken Usbekistan, stedfortrædere for lovgivende afdeling, bestående af en formand, stedfortræder formand, sekretær og 8-70 andre medlemmer af Kommissionen. Men her er det nødvendigt at tage højde for detaljerne - ved parlamentsvalg inden for et valgdistrikt dannes der 120-1000 distriktsvalgkommissioner, og under præsidentvalget - omkring 11 distriktsvalgkommissioner. Derfor bliver opgaven med at koordinere aktiviteter og yde effektiv bistand til distriktsvalgkommissioner meget vanskeligere under præsidentvalget. I den henseende har valgloven øget antallet af medlemmer af distriktsvalgkommissioner til 18-XNUMX personer.

Det "tredje trin" forestiller sig også en række andre nyheder, der fjerner de tekniske og organisatoriske problemer, der blev identificeret under det forrige valg. Generelt tjener de til at demokratisere valglovgivning og praksis under hensyntagen til de generelt anerkendte internationale principper om at afholde retfærdige og virkelig demokratiske valg.

OPHÆVNING AF BEFOLKNINGENS VALGKULTUR ER EN GARANTI FOR ÅBENHED OG RETFÆRDIGHED AF VALG

Demokratiske forandringer i Usbekistan samt et stadigt stigende niveau af borgernes politiske og juridiske bevidsthed, civile institutioner er grundlaget for yderligere forbedring af landets valgsystem.

I maj 2021 har Uzbekistans parlament ratificeret konventionen om rettigheder for personer med handicap. I henhold til artikel 29 i konventionen garanterer deltagerstaterne personer med handicap politiske rettigheder og muligheden for at nyde dem på lige fod med andre og forpligter sig bl.a. til at sikre, at personer med handicap effektivt og fuldt ud kan deltage direkte eller gennem frit valgte repræsentanter i det politiske og offentlige liv på lige fod med andre. herunder havde ret og mulighed for at stemme og blive valgt.

Valgkodeksen indeholder alle mekanismerne til udøvelse af personer med handicap af deres ret til at deltage i det offentlige og politiske liv i landet ved at stemme. Lokalerne til afstemning skal således være forsynet med ramper til personer med handicap. Teknologisk udstyr i valgstederne - borde, boder og stemmesedler - skal installeres under hensyntagen til behovene hos vælgere til kørestole.

Under valget til Oliy Majlis lovgivende afdeling i 2019 var 4,158 personer med handicap involveret i valgkommissioner på forskellige niveauer. I maj 2021 blev der undertegnet et samarbejdsaftale mellem Central Valgkommission og Society of Disabled People, Society of the Blind, Society of the Deaf og Association of Disabled People of Uzbekistan. For at skabe de mest bekvemme og behagelige forhold for vælgere med handicap vil valgkommissioner afholde en række organisatoriske begivenheder og forberede det nødvendige informationsmateriale. Oplysninger om de registrerede kandidater til kontoret som præsident for landet vil blive offentliggjort på valgkortene på valglokalerne. For eksempel vil en synshandicappet vælger, der har lagt et tomt stemmeseddel på en stencil ved hjælp af blindeskrift, være i stand til at føle navnet på en registreret kandidat ved at røre ved og placere et hvilket som helst tegn i firkanten af ​​den tilsvarende plads. For døve og hørehæmmede vælgere, hvis der er ansøgninger, kan tegnsprogstolk blive inviteret til valgstederne på valgdagen. Tv-programmer før valget udsendes med tegnsprogsoversættelse og undertekster, og materiale til blinde vil blive offentliggjort i specialmagasiner ved hjælp af blindeskrift.

Alle disse foranstaltninger vil helt sikkert bidrage til den frie udtryk for handicappedes vilje, som i dag er aktive deltagere i demokratiske reformer i landet.

At øge vælgerkulturen og aktiviteten hos vælgerne, styrke deres tillid til valginstitutionen, styrke overbevisningen i samfundet om, at den eneste moderne og demokratiske mekanisme til dannelse af statsmagt, gennemførelsen af ​​forfatningsmæssige principper under de nye betingelser er valg, de vigtigste opgaver og nødvendige betingelser for gennemførelsen af ​​forfatningsmæssige rettigheder borgere til at deltage i forvaltningen af ​​samfundets og statens anliggender.

For at nå disse mål er det nødvendigt at implementere på et kvalitativt nyt niveau, især følgende opgaver:

for det første, udvikling af organisatoriske faglige færdigheder samt styrkelse og forbedring af systemet for juridisk uddannelse af vælgere og alle andre deltagere i valgprocessen, hvilket giver dette arbejde en målrettet, offentlig og omfattende karakter;

for det andet forbedring af den generelle juridiske og valgkultur for forskellige kategorier af deltagere i valgprocessen, især unge mennesker

tredje, forbedring af mediernes arbejde, øget kendskab til valgprocessen, inddragelse af dem i processen med formidling af pålidelig information i alle faser af valget samt øget mediekultur i samfundet

for det fjerde, inddragelse af civilsamfundsinstitutioner i at sikre demokrati, legitimitet og retfærdighed i valgprocessen, deres engagement i statslige organers aktiviteter for at beskytte rettigheder og interesser for alle deltagere i valgprocessen, vælgere.

Samtidig bør der lægges særlig vægt på at øge befolkningens aktivitet og involvering i at træffe beslutninger om statslighed af betydning gennem en grundig undersøgelse af den offentlige mening, når man udvikler lovudkast og træffer foranstaltninger af offentlig betydning (for eksempel gennem forordningen .gov.uz portal eller Mening fikrim);

femte, dannelse og udvikling af informations- og juridiske uddannelsesressourcer baseret på nye informations- og kommunikationsteknologier.

Alle disse foranstaltninger bidrager også til at give vælgerne garantier for fri udtryk for vilje, styrke en følelse af patriotisme og ansvar, styrke den politiske stabilitet i samfundet og øge befolkningens juridiske læsefærdigheder.

Det skal huskes, at processen med at udvikle og forbedre valgsystemet såvel som valglovgivningen langt fra er forbi. Når alt kommer til alt viser verdenspraksis, at næsten enhver regelmæssig valgkampagne fremhæver nye problemer. Vi er på et sådant trin i deres udvikling, når det er nødvendigt at bruge den akkumulerede erfaring til at forudsige, hvordan disse eller de foreslåede ændringer vil blive anvendt.

Valgarrangører skal være fortrolige med lovgivningen og kunne arbejde i overensstemmelse med dem. Dette bør blandt andet lettes af det nationale handlingsprogram, der er udarbejdet af det usbekiske parlament for at forbedre befolkningens valgkultur. Det vigtigste er deres stræben efter vækst i professionalisme i afholdelsen af ​​valg, der tjener loven i overensstemmelse med dens betydning og indhold.

Generelt gennemføres alle disse "tre trin" i demokratisering af valglovgivning og praksis i New Uzbekistan sammen med de store og dynamiske processer med politisk, økonomisk, juridisk, social og åndelig fornyelse af samfundet og modernisering af landet. i landet, føre til:

første, den markante udvikling og styrkelse af et ægte flerpartisystem i landet. Der er skabt en sund interpartisk konkurrence i landet med lige betingelser for alle partier til at føre en valgkampagne, en fair fordeling af budgetmidler afsat til forberedelse og gennemførelse af valg, retfærdighed ved afstemning og legitimitet af valg. Med andre ord er der al grund til at hævde, at det kommende præsidentvalg afholdes i et flerpartisystem, konkurrence mellem kandidater, åbenhed, meningsfrihed og ægte valg;

for det andet, udvide rollen og mulighederne for deltagelse i valg af civilsamfundsinstitutioner, frivillige, en betydelig stigning i niveauet for politisk, offentlig aktivitet, borgernes ansvar for mennesker, borgernes krævende og krævende evne til at vurdere fremskridtene inden for socioøkonomisk og politisk juridiske reformer

tredje, oprettelse i Usbekistan af alle de nødvendige juridiske betingelser for partier og repræsentanter for ikke-statslige nonprofitorganisationer, lokale og udenlandske observatører, medierne for udøvelse af deres rettigheder og forpligtelser under valgkampen;

fjerde, udvide brugen af ​​digitale teknologier i valgprocessen og deres juridiske regulering;

femte, har coronaviruspandemien gjort en forskel i alle aspekter af menneskeliv. I en række lande blev valget annulleret eller udsat. Nu afholdes valget under nye forhold, for første gang får folk adgang til valglokaler, der strengt taget bærer masker ved hjælp af et antiseptisk middel. I forbindelse med tilrettelæggelsen af ​​valgprocessen i en pandemi skal man være opmærksom på følgende aspekter. Den første er rettet mod den generelle organisering af valg. Dette er foranstaltninger relateret til lokaler, berøringsfri termometri, flowregulering, social afstand, maskefunktion, brug af desinfektionsmidler. Den anden vedrører kravene til vælgerne, især den obligatoriske brug af en maske, brugen af ​​antiseptika og afstand. Tredje deltagerne i valgprocessen, som vil være til stede permanent på valgstederne på valgdagen, er medlemmer af valgkommissioner, observatører og fuldmægtige.

Valg bliver faktisk til effektive mekanismer til dannelse af statsmagt, hvilket sikrer dens kontinuitet og politiske stabilitet.

Usbekistan

Værd af de tidløse monumenter i den strålende fortid: I 2022 vil Usbekistan se den storslåede åbning af Silk Road Samarkand, et unikt turistkompleks

Udgivet

on

In 2022, Silk Road Samarkand, et multifunktionelt turistkompleks designet til at blive en moderne attraktion ikke kun i byen Samarkand, men også i hele Centralasien, vilje be åbnet for besøgende. Komplekset vil kombinere kulturelle, gastro-, medicinske og forretningsturistiske faciliteter.

Det nye kompleks rummer hoteller i verdensklasse, specialiserede boutiquehoteller, moderne offentlige rum, parker, rekreative og sportsområder, autentiske restauranter, caféer og barer samt en international kongreshal og steder af kulturel interesse. Det avancerede projekt udviklet af et internationalt team af arkitekter og ingeniører giver mulighed for at kombinere forskellige tematiske zoner til et afbalanceret arkitektonisk ensemble uden parallel i hele regionen i Centralasien.

Omfanget og betydningen af ​​Silk Road Samarkand er at gøre det til en velfortjent opfølgning på fortidens sublime monumenter og en drivkraft for turistudvikling i regionen. Navnet på centret blev valgt bevidst: ruterne på Great Silk Road passerede gennem det nuværende Usbekistans territorium fra II århundrede f.Kr. til det XV århundrede, og det gamle Samarkand var et af de vigtigste stop for handelsvogne.

reklame

Stedet

Det nye kompleks ligger i den østlige del af byen og dækker et område på omkring 260 hektar. Det centrerer sig omkring den velhavende vandveje i Samarkand-rokanalen, der i sovjettiden fungerede som en træningsbase for USSRs landshold og et sted for All-Union-konkurrencer.

Komplekset indeholder flere forskellige zoner. Nord for rokanalen er en Business Cluster, herunder en kongreshal og fire eksklusive hoteller med forskønnede områder. Den sydlige klynge omfatter fire boutiquehoteller, der hver opererer i deres eget medicinske og sanatoriske aktivitetsområde, samt en øko-landsby, den evige bys historiske og etnografiske kompleks og nogle shoppingområder.

Virksomhedsklyngen

Silk Road Samarkand har otte hoteller, fire hver på rokanalens nordlige og sydlige bred. De vil give i alt omkring 1,200 værelser. Til venstre for kongressalen opstilles et fem-stjernet Samarkand Regency Hotel med 22 etager med 234 værelser, inklusive eksekutivsuiter og to præsidentsuiter. Dette er det første og eneste hotel i Centralasien, der er en del af LHW, verdens førende hotelforening.

Savitsky Plaza, et hotel opkaldt efter Igor Savitsky, en hædret kunstner fra den usbekiske SSR og en samler af avantgarde kunstgenstande, kendetegnes ved sit unikke interiørdesign og har 179 værelser til rådighed for gæsterne.

Andre hoteller i den højeste kategori omfatter Silk Road by Minyoun med 242 værelser og Stars of Ulugbek by Lia! Minyoun, opkaldt efter den store astronom og matematiker i Timurid -æraen, tæller 174 værelser. Begge bygninger ledes af den førende asiatiske hotelejer Minyoun Hospitality.

Alle hoteller har konferencelokaler, mødelokaler, restauranter, barer, fitnesscentre, SPA'er og swimmingpools.

Kongressalen

På den internationale kongressal vil der være en multifunktionel hal, præsident- og VIP -haller, lokaler til delegationer og mødelokaler samt selskabslokale og udstillingshal.

Den medicinske klynge

Den medicinske klynge af Marakanda Park Hotels vil være beliggende syd for rodkanalen. Hver af de fire boutique -hoteller har specialiseret sig i en bestemt type medicinske tjenester: forebyggende medicin, detox, led- og rygsøjlebehandling og lungemedicin. Hotellernes anden etage er tildelt sundhedscentre. Ud over medicinske rum og behandlingsrum tilbydes hotellets gæster kosmetolog, massage, mudderterapi, terapeutiske brusere, infrarød sauna, trykkammer. De tilbudte programmer er udviklet til 3, 7, 10 og 14 dages ophold. Klyngens hoteller vil have i alt 366 værelser.

Eternal by

Over mere end 10 hektar er billedet af en gammel by blevet genskabt, der inviterer udvejets gæster til at opleve historien og traditionerne i landene og befolkningerne i Usbekistan. Kunstnere, håndværkere og håndværkere vil "slå sig ned" på de smalle gader. Besøgende i byen vil blive tilbudt at prøve det nationale køkken fra forskellige epoker og regioner i landet og se autentiske gadeforestillinger. Den evige by vil give gæsterne en enestående mulighed for at befinde sig ved grænsen til parthiske, hellenistiske og islamiske kulturer og iagttage mangfoldigheden i de svundne århundreders arv med egne øjne. Forfatteren og kuratoren for projektet er den berømte moderne usbekiske kunstner Bobur Ismoilov.

Attraktionsstedet

Resortets gæster vil nyde grønne gågader, åbne områder og et veldesignet miljø. Indgangen vil blive dekoreret i traditionelle motiver, der minder om de majestætiske buer i Registan. Sportspladser og cykelstier, vulkanens vandzone med swimmingpools og en række caféer og barer vil helt sikkert blive et attraktionssted. Cykeludlejning vil være tilgængelig.

”Samarkand var et stort stop på Great Silk Road, et sted hvor hele civilisationer krydsede. Vi tror på, at Silk Road Samarkand bliver et centrum for international turisme, hvor byens beboere, turister, rejsende og forretningsfolk fra hele verden vil være i stand til at tilbringe tid med glæde og fordele. Jeg er sikker på, at åbningen af ​​komplekset vil starte en ny æra i turisthistorien i Samarkand, ”sagde Artiom V. Egikian, administrerende direktør for administrationsselskabet for Silk Road Samarkand.

Tilgængelighed

Komplekset er let tilgængeligt med transport: det tager 20 minutter i bil at komme dertil fra byens historiske centrum, 15 minutter fra den internationale lufthavn og 25 minutter fra togstationen. Projektet omfatter anlæg af et vejkryds og en bypassbro. Du kan komme til feriestedet både i bil (parkeringspladser er tilgængelige) og med særlige shuttles, der vil blive lanceret, når centret åbner.

Læs

Usbekistan

Udvikling af økonomien i Usbekistan i første halvdel af 2021

Udgivet

on

På trods af den igangværende pandemi i verden har Uzbekistans økonomi nået rekordvækst. Ifølge den statslige statistikudvalg i Republikken Usbekistan steg bruttonationalproduktet for de første seks måneder i år med 6.2%. Til sammenligning: i samme periode sidste år på grund af pandemien og lockdowns voksede økonomien kun med 1.1% og i de første tre måneder af 2021 - 3%, skriver Ruslan Abaturov, Center for Økonomisk Forskning og Reformer.

Samtidig skal det bemærkes, at Usbekistans vigtigste handelspartneres økonomi stabiliserer sig i slutningen af ​​de seks måneder og vender tilbage til vækstbanen. Således steg Kasakhstans BNP med 2.2% mod faldet i samme periode sidste år med 1.8%. Den kirgisiske økonomi er gradvist faldende, i januar-juni faldt nedgangen til 1.7% mod 5.6% i første halvdel af 2020. Kina opretholder en dynamisk vækst i år, hvor en 12.7% stigning i BNP registreres i første halvdel år. I Rusland steg BNP med 3.7% i januar-maj.

I Usbekistan, inflation i forbrugersektoren fortsætter med at bremse på trods af alvorlige prisstigninger på visse varer som gulerødder og vegetabilsk olie. Ifølge resultaterne på seks måneder steg priserne med 4.4% i 2020 i samme periode - med 4.6%. I maj 2021 faldt priserne med 0.2% på grund af sæsonbestemthed. Den største prisstigning bemærkes for fødevarer - med 5.7% (i første halvdel af 2020 - 6.2%). Stigningen i priserne på ikke-fødevareprodukter aftager også - 3% mod 3.6% i januar-juni 2020.

reklame

Tilstrømningen af investering i første kvartal i år har vist en positiv dynamik. Investering i anlægsaktiver steg med 5.9% mod et fald på næsten 10% i samme periode sidste år. Investeringer fra budgettet faldt med 8.5%. Investeringer og lån tiltrukket af regeringens garanti faldt med mere end 36%, og deres andel af den samlede investering faldt til 8.9%. Tilstrømningen af ​​investeringer fra ikke-centraliserede kilder er steget mærkbart - med 14.9%. Investeringer på bekostning af befolkningens og virksomhedernes egenkapital steg ubetydeligt - med henholdsvis 4.4% og 4.7%. En betydelig tilgang af investeringer skyldes væksten i tiltrækkede lån fra kommercielle banker, udenlandske direkte investeringer og kreditfonde fra udlandet.

Den positive dynamik i produktionen bemærkes i alle sektorer i økonomien. De vigtigste drivkræfter er industrien og servicesektoren.

Industrisektoren i januar-juni viser høje vækstrater - 8.5% mod et fald på 0.3% i forhold til samme periode sidste år. Minesektoren voksede med 7.5% (et fald på 18% i januar-juni 2020), fremstillingsindustrien - med 8.6% (4.9%), el, gas og aircondition - med 12.1% (8.4%). Produktionen af ​​forbrugsvarer steg med 7.7% mod væksten på 1.2% i samme periode sidste år med den overstigende dynamik i produktionen af ​​fødevarer.

servicesektoren, såsom turisme, catering og indkvartering, viser imponerende dynamik - en stigning på 18.3% i første halvdel af året mod en stigning på 2.6% i januar-juni 2020. Transportsektoren er aktivt ved at komme sig efter sidste års fald: fragtomsætning steg med 14.1%, passageromsætningen med 4.1%. Detailhandelen steg i den betragtede periode med 9%.

En afmatning i forhold til sidste år bemærkes i Landbrug til 1.8% versus 2.8%, hvilket skyldes vanskelige vejrforhold i år og mangel på vand. Vækstraterne i byggesektoren aftog også til 0.1% mod 7.1% i første halvdel af 2020.

Udenrigshandel formåede også at overvinde recessionen. I første halvdel af dette år voksede salget med 13.6% til $ 18 mia. I samme periode sidste år var der et markant fald på 18%. I den betragtede periode voksede eksporten med 12% til $ 7.1 mia. Og importen med 14.4% til $ 11 mia. I andet kvartal solgte Usbekistan guld i udlandet på baggrund af positive prisforhold på verdensmarkedet. Det skal dog bemærkes, at eksportmængden uden guld i de første seks måneder steg med 36.4% og nåede $ 5.7 mia.

I eksportstrukturen steg fødevareforsyningen til udlandet med 6.3%, kemikalier med 18.6%, industriprodukter med 74.4% (hovedsagelig tekstiler, ikke-jernholdige metaller), maskiner og transportudstyr fordoblet.

Samtidig er der en stigning i importen af ​​fødevarer med 46.2%, industriprodukter med 29.1% (hovedsageligt metallurgiske produkter), kemiske produkter med 17%. Importen af ​​maskiner og udstyr med den største volumen steg med 1.4%.

Ifølge resultaterne fra halvåret overvinder Uzbekistans økonomi således aktivt konsekvenserne af krisen og når dynamikken foran indikatorerne før krisen.

Læs

Usbekistan

Usbekistan er et turistland

Udgivet

on

Siden oldtiden har Usbekistan været i centrum af Great Silk Road og har en stor historisk, kulturel og arkitektonisk arv. Samarkand, Bukhara, Khiva er mærkerne i den gamle kultur i øst. Landskaberne i bjerge og ørkener i Usbekistan tiltrækker opmærksomhed og beundring af Internetsamfundet. Derfor kan turismepotentialet i dette land næppe overvurderes, og regeringen gør en betydelig indsats for at udvikle det, skriver Khasanjon Majidov, ledende forsker ved Center for Økonomisk Forskning og Reformer.

Eksplosiv udvikling af turisme

I begyndelsen af ​​2016 blev en proces med radikal reform af turistindustrien lanceret i Usbekistan. Mere end 60 regler blev vedtaget relateret til udviklingen af ​​turistindustrien i 2016-2020.

Visumordningen mellem landene blev forenklet. I 2018 indførte Usbekistan en visafri ordning for borgere i 9 lande, i 2019 for borgere i 47 lande, i 2020 - 2021 yderligere 5 lande. Fra den 10. maj 2021 er antallet af lande for borgere, der får visumfri ordning i Republikken Usbekistan, 90 lande.

reklame

Derudover har borgere fra ca. 80 lande mulighed for at ansøge om et elektronisk visum på en forenklet måde. Fem nye typer visa er indført for udlændinge: "Compatriot", "Student", "Academic", "Medicine" og "Pilgrimage". Ifølge ministeriet for turisme og sport i Republikken Usbekistan har forenkling af visumordningen givet positive resultater. Især i 2019, hvis den gennemsnitlige vækst i antallet af udenlandske turister var 26%, nåede vækstraten blandt de lande, hvor den visafri ordning blev indført, op på 58%.

Regeringen tog omfattende foranstaltninger for at udvikle sig turistinfrastruktur. For det første er 22 typer krav, der regulerer aktiviteterne på vandrerhjem i forbindelse med typen af ​​budgetboliger, blevet annulleret. Især proceduren for obligatorisk certificering af hoteltjenester leveret af vandrerhjem er annulleret, og praksis med at arbejde med et samlet register over gæstehuse og vandrerhjem er indført. For det andet fik iværksættere 8 standardprojekter af små hoteller op til 50 værelser gratis for at øge antallet af små hoteller, og denne foranstaltning er udviklet på baggrund af erfaringerne fra Tyrkiet og Sydkorea.

Som et resultat er antallet af placeringer i landet steget dramatisk. Især fra 2016 til 2020 steg overnatningsstederne fra 750 til 1308 og antallet af pensionater steg 13 gange til 1386. Deres antal planlægges øget til 2 tusind.

Som et resultat af reformerne i turistsektoren fra 2016 til 2019 steg antallet af turister fra 2.0 millioner til 6.7 millioner. Dynamikken i stigningen i antallet af udenlandske turister i 2019 sammenlignet med 2010 udgjorde rekord 592% (en stigning på mere end 6 gange). Det er bemærkelsesværdigt, at væksten i antallet af turister fra forskellige regioner opstod på forskellige måder. F.eks. Steg antallet af besøgende fra de centralasiatiske lande med et gennemsnit på 22-25% om året, mens den årlige vækst blandt turister fra ikke-SNG-lande var 50%. Samtidig blev der observeret positive resultater inden for indenlandsk turisme. Sammenlignet med 2016 fordobles antallet af indenlandske turister i 2019 næsten og udgjorde 14.7 millioner.

Virkningen af ​​pandemien

Det skal bemærkes, at turistindustrien har lidt alvorlige tab på grund af begrænsningerne på baggrund af coronaviruspandemien og konsekvenserne af den globale krise. Især faldt antallet af udenlandske turister, der besøger Usbekistan, mere end 4.5 gange til 1.5 millioner, og mængden af ​​turisttjenester faldt til $ 261 millioner i 2020.

Under hensyntagen til den aktuelle situation blev "Usbekistan-projektet" udviklet. Sikker rejse garanteret ("Usbekistan. Sikker rejse garanteret"), som er et nyt system for sanitær og epidemiologisk sikkerhed for turister baseret på verdensstandarder. Certificering af turistgenstande og tilhørende infrastruktur, turismetjenester baseret på nye hygiejniske og hygiejniske krav til alle statslige grænseposter; luft-, jernbane- og busstationer; genstande fra håndgribelig kulturarv, museer, teatre osv. For at afbøde konsekvenserne af pandemien for turistindustrien blev Safe Tourism Fund oprettet på bekostning af et indledende bidrag fra Anti-Crisis Fund samt betalinger for bestået frivillig certificering implementeret inden for rammerne af “Usbekistan. Sikker rejse GARANTERET ".

Turistspillere modtog en række fordele og præferencer for at afbøde virkningen af ​​coronaviruspandemien. Indkomstskattesatsen blev reduceret med 50% af de etablerede satser, de var fritaget for at betale grundskat og ejendomsskat af juridiske enheder, og den sociale skat blev sat til en reduceret sats på 1%. De refunderede også delvist renteudgifter på tidligere udstedte lån fra kommercielle banker til opførelse af boligfaciliteter og udgifter til renovering, genopbygning og udvidelse af det materielle og tekniske grundlag. Subsidiering af indkvarteringsfaciliteter leveres til et beløb på 10% af udgifterne til hoteltjenester fra 1. juni 2020 til 31. december 2021. I alt modtog 1,750 turistenheder fordele på ejendomsskat, jord og sociale skatter i størrelsesordenen 60 milliarder soums.

Diversificering af retninger

I de senere år har Uzbekistan fokuseret på diversificering af turistservices og udvikling af nye typer turisme. Især lægges der stor vægt på at øge strømmen af ​​turister igennem Mus turisme, der organiserer forskellige turneringer, møder, konferencer og udstillinger i Usbekistan. Den traditionelle sports turnering "Game of Heroes" i Khorezm, "Art of Bakhchichilik" festivalen i Surkhandarya, "Muynak-2019" rallyet i Karakalpakstan og andre er blevet afholdt. Regeringen godkendte handlingsplanen for udvikling af MICE-turisme i Usbekistan.

Filmturisme er et vigtigt redskab til at forme landets image og give information til potentielle turister. Til udviklingen af ​​filmturisme i Usbekistan er der udviklet en forordning om proceduren for tilbagebetaling af en del af omkostningerne ("rabat") for udenlandske filmvirksomheder ved oprettelse af audiovisuelle produkter på Usbekistans område. Desuden har udenlandske filmselskaber frigivet film som Basilik, Khuda Hafiz og Al Safar. Sidste år skød udenlandske filmselskaber 6 spillefilm i Usbekistan.

Pilgrimsrejseturisme. jegn For at skabe særlig bekvemmelighed for dem, der besøger Usbekistan med henblik på pilgrimsturisme, er der indført nye krav til hoteller, et kort over landets moskeer er blevet udviklet og sendt i mobilapplikationen. Det første Pilgrimage Tourism Forum blev afholdt i Bukhara, og 120 udenlandske gæster fra 34 lande deltog.

Medicinsk turisme. I Usbekistan træffes der foranstaltninger til at udvikle medicinsk turisme og tiltrække flere turister til medicinske organisationer. I 2019 oversteg antallet af udenlandske statsborgere, der besøgte Usbekistan til medicinske formål, 50 tusind. Faktisk kan dette antal være højere, da det stadig er en vanskelig opgave at bestemme antallet af turister, der besøger private medicinske klinikker.

Konklusion

I de senere år er Uzbekistan blevet anerkendt som den bedste rejsedestination i verden af ​​The Guardian, det hurtigst voksende land i Wanderlusts øjne og det bedst voksende turistmål i henhold til Grand Voyage. Som et resultat af konsekvent gennemførte foranstaltninger har Usbekistan besteget 10 positioner (22 steder) i det globale muslimske turistindeks, udarbejdet af Crescent Rating. Derudover rangerede Verdens turismeorganisation Usbekistan på 4. pladsen på listen over de hurtigst voksende lande i turistsektoren.

Afslutningsvis skal det bemærkes at turismen i Usbekistan skal transformere sine forretningsmodeller gennem innovation og digitalisering. Det er nødvendigt at udvikle markedssegmenter som agro- og etnoturisme.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending