Slut med os

Usbekistan

Antikorruptionspolitik i Usbekistan, igangværende reformer og fremtidige mål

DEL:

Udgivet

on

Kampen mod korruption er blevet et af de mest presserende problemer, som det internationale samfund står over for i dag. Dets katastrofale indvirkning på stater, regional økonomi, politik og det offentlige liv kan ses på eksemplet med krisen i nogle lande, skriver Akmal Burkhanov, direktør for agenturet mod korruption Republikken Usbekistan.

Et andet vigtigt aspekt af problemet er, at korruptionsniveauet i et land direkte påvirker dets politiske og økonomiske prestige på den internationale arena. Dette kriterium bliver afgørende i spørgsmål som forbindelser mellem lande, omfanget af investeringer, underskrivelse af bilaterale aftaler på lige vilkår. Derfor har politiske partier i fremmede lande i de senere år gjort kampen mod korruption en topprioritet i parlaments- og præsidentvalget. Bekymringer om dette onde udtrykkes i stigende grad fra de højeste tribuner i verden. Det faktum, at FNs generalsekretær Antonio Guterres hævder, at verdenssamfundet mister 2.6 billioner dollars årligt på grund af korruption viser kernen i problemet [1].

Kampen mod korruption er også blevet et prioriteret område for statspolitik i Usbekistan. Dette kan ses i de konceptuelle lovgivningsmæssige retsakter, der er vedtaget i de senere år på dette område, på eksemplet med administrative reformer, der sigter mod at forhindre korruption. Navnlig spiller den nationale handlingsstrategi for fem prioriterede udviklingsområder 2017-2021, der blev vedtaget på præsidentens initiativ, en vigtig rolle for at øge effektiviteten af ​​kampen mod korruption [2].

reklame

Forbedring af de organisatoriske og juridiske mekanismer til bekæmpelse af korruption og øget effektivitet af antikorruptionsforanstaltninger blev identificeret som en af ​​de vigtige opgaver inden for det prioriterede område i handlingsstrategien - sikring af retsstatsprincippet og yderligere reform af retsvæsenet og retssystemet.

På baggrund af dette politiske dokument er der truffet en række vigtige foranstaltninger for at forhindre korruption.

For det første er systemet til behandling af klager fra enkeltpersoner og juridiske enheder blevet forbedret radikalt. Folkets receptioner af præsidenten såvel som hotline og virtuelle receptioner fra hvert ministerium og afdeling er blevet lanceret. 209 folks receptionskontorer er oprettet over hele landet, hvis prioriterede opgave er at gendanne borgernes rettigheder. Derudover er der etableret praksis med at afholde receptioner på stedet for embedsmænd på alle niveauer i fjerntliggende områder.

Folkets receptioner giver borgerne mulighed for at deltage aktivt i begivenhederne, der finder sted i regionen, hvor de bor, såvel som i hele landet. Sikring af folks frihed til direkte at tage fat på forskellige spørgsmål og direkte kommunikation mellem embedsmænd og mennesker førte til et fald i korruption på det lavere og mellemliggende niveau i sig selv [3].

For det andet er der truffet praktiske foranstaltninger for at sikre mediefrihed, journalister og bloggere frihed, åbenhed for offentlige strukturer over for offentligheden og medierne og etablering af tæt kommunikation og samarbejde mellem højtstående embedsmænd og journalister i deres daglige aktiviteter. Som et resultat blev enhver handling fra embedsmændene offentliggjort. Når alt kommer til alt, hvis der er åbenhed, ville det være sværere at engagere sig i korruption.

For det tredje er systemet med offentlige tjenester blevet gennemgribende reformeret, og mere end 150 typer offentlige tjenester leveres til befolkningen ved hjælp af bekvemme, centraliserede og moderne informations- og kommunikationsteknologier.

I denne proces reducerede reduktion af den menneskelige faktor, eliminering af de direkte kontakter mellem embedsmanden og borgeren og den udbredte anvendelse af informationsteknologi utvivlsomt korruptionsfaktorerne [3].

For det fjerde er mekanismerne til sikring af åbenhed og gennemsigtighed hos offentlige organer såvel som offentlige kontrolinstitutioner forbedret radikalt i de senere år. Den udbredte anvendelse af digitale og onlineteknologier har øget de offentlige myndigheders ansvar over for offentligheden. Et system med online-auktioner over grunde og statslige aktiver samt statsnumre for køretøjer er blevet oprettet og forbedres konstant.

Oplysninger om offentlige indkøb offentliggøres på webstedet www.d.xarid.uz. Den åbne dataportal (data.gov.uz), den registrerede database med juridiske enheder og kommercielle enheder (my.gov.uz) og andre platforme spiller en vigtig rolle i dag for at sikre principperne om åbenhed og gennemsigtighed og offentlig kontrol, som er de mest effektive værktøjer til bekæmpelse og forebyggelse af korruption. Licens- og tilladelsesprocedurer er også blevet forbedret radikalt for fuldstændigt at forbedre forretnings- og investeringsklimaet, fjerne unødvendige bureaukratiske barrierer og forældede regler.

For det femte indeholder en resolution undertegnet af præsidenten i 2018 bestemmelser om oprettelse af et offentligt råd under hvert ministerium og afdeling. Naturligvis er sådanne råd et vigtigt led i etableringen af ​​en effektiv offentlig kontrol med de offentlige myndigheders aktiviteter | 4].

Mere end 70 lovgivningsmæssige handlinger, der sigter mod at bekæmpe korruption i alle sektorer af staten og offentlig byggeri, har tjent som et solidt grundlag for gennemførelsen af ​​disse reformer.

Det vigtigste skridt på dette område var underskrivelsen af ​​loven 'om bekæmpelse af korruption' som en af ​​de første lovgivningsmæssige handlinger, efter at præsidenten kom til magten. Loven, der blev vedtaget i 2017, definerer flere begreber, herunder "korruption", "korruptionslovovertrædelse" og "interessekonflikt". Områderne for statens politik i kampen mod korruption blev også bestemt [5].

Statens antikorruptionsprogram 2017-2018 blev også vedtaget. Loven om offentlige indkøb, loven om offentlig-privat partnerskab, loven om formidling og adgang til juridisk information og loven om offentlig kontrol, der er vedtaget under programmet, har også til formål at sikre økonomisk vækst ved at bekæmpe korruption [6].

Præsident Mirziyoyev foreslog i sin tale i anledning af 26-året for vedtagelsen af ​​Republikken Usbekistans forfatning oprettelse af særlige antikorruptionsudvalg i kamrene i Oliy Majlis baseret på bedste udenlandske praksis og kravene fra vores forfatning.

I 2019 vedtog Oliy Majlis lovgivende afdeling en beslutning "Om oprettelse af et udvalg for retlige og juridiske spørgsmål og anti-korruption" af lovgivende afdeling for Republikken Uzbekistans Oliy Majlis [7].

Samme år oprettede Oliy Majlis senat også Udvalget for Retlige-Juridiske Spørgsmål og Antikorruption [8].

Samtidig blev komiteerne og kommissionerne fra Jokargy Kenes fra Karakalpakstan og de regionale, distrikts- og byråd af folks stedfortrædere reorganiseret til en "Permanent Kommission for Bekæmpelse af Korruption".

Deres hovedopgaver var at føre systematisk parlamentarisk tilsyn med gennemførelsen af ​​antikorruptionslovgivning og regeringsprogrammer, at lytte til information fra regeringsembedsmænd, der var involveret i antikorruptionsaktiviteter, at træffe foranstaltninger til at fjerne juridiske huller i eksisterende lovgivning, der tillader og skaber betingelser for korruption, at studere almindeligt anerkendte principper og normer i international ret om bekæmpelse af korruption og at udvikle forslag til yderligere handling.

En fælles beslutning fra Kengash fra Oliy Majlis lovgivende afdeling og senatets Kengash "om foranstaltninger til at øge effektiviteten af ​​parlamentarisk tilsyn med antikorruptionsbestræbelser" blev vedtaget for at koordinere udvalgets og råds aktiviteter og identificere prioriteter [ 9].

Disse kamre og kengashes tjener til at forbedre effektiviteten af ​​parlamentarisk tilsyn med kampen mod korruption.

Især Oliy Majlis senat og det ansvarlige udvalg i kommunalrådet diskuterede kritisk information om status og tendenser for korruption hos offentlige embedsmænd, der udfører antikorruptionsaktiviteter i regionerne som en del af parlamentarisk tilsyn.

Oplysningerne fra minister for videregående og sekundær specialuddannelse om fremskridtene med det korruptionsfri sektor-projekt blev lyttet.

Anklagemyndigheden orienterede også om arbejdet med at forhindre korruption inden for sundhed, uddannelse og byggeri. Ministerierne for sundhed, uddannelse og byggeri blev kritisk diskuteret.

Der blev afholdt regelmæssig dialog i regionerne med retsvæsenet, sektorledere og offentligheden for at diskutere antikorruptionsspørgsmål i samarbejde med lokale kengasher fra folks stedfortrædere og vurdere embedsmænds ansvar i denne henseende.

Udvalget om retlige og juridiske spørgsmål og korruptionsbekæmpelse i Oliy Majlis lovgivende afdeling afholdt høringer om arbejdet i statens toldudvalg, ministeriet for byggeri og sundhedsministeriet med henblik på at forhindre korruption i sit system.

Udvalget benyttede effektivt effektive parlamentariske tilsynsmekanismer i den betragtede periode, og ca. 20 tilsyns- og kontrolaktiviteter blev udført af komitéen i denne periode. Disse omfattede undersøgelse af gennemførelsen af ​​lovgivningen, lytning til statsoverhovederne og økonomiske organer og overvågning af gennemførelsen af ​​afgørelser truffet af lovgivende afdeling og udvalget.

Det ansvarlige udvalg under lovgivende afdeling arbejder også effektivt med borgere og ikke-statslige organisationer. Navnlig har civilsamfundsinstitutioner, siden komitéen begyndte sit arbejde, fremsat forslag til 22 relevante ændringer og tilføjelser til kodekserne og 54 til lovgivningen. Disse indeholder begrundede udtalelser om ændringer og tilføjelser til straffeloven, arbejdsmarkedsloven, domstolsloven og anden lovgivning.

Derudover har udvalget i den forløbne periode arbejdet med rettidig undersøgelse og løsning af borgernes appeller om systemiske spørgsmål på området. Især 565 appeller fra enkeltpersoner og juridiske enheder, der er forelagt komiteen, er blevet gennemgået.

I 2018 blev der oprettet komiteer til bekæmpelse og udryddelse af korruption i den lovgivende afdeling og senatet i Oliy Majlis. Disse strukturer tjener til at øge effektiviteten af ​​parlamentarisk kontrol over kampen mod korruption.

Agenturet for udvikling af embedsmænd blev lanceret i 2019. For at øge offentlighedens prestige på alle niveauer, eliminere korruption, bureaukrati og bureaukrati blev agenturet instrueret om at træffe foranstaltninger for at give økonomiske incitamenter og passende social beskyttelse af embedsmænd [10].

Statens antikorruptionsprogram 2019-2020 blev vedtaget til at gennemføre specifikke opgaver, herunder yderligere styrkelse af retsvæsenets uafhængighed, eliminering af betingelser for enhver unødig indflydelse på dommere, øget ansvarlighed og gennemsigtighed for offentlige agenturer og institutioner [11].

År 2020 indtager en særlig plads i vores lands historie med hensyn til forbedring af den institutionelle ramme for bekæmpelse af korruption, fordi den 29. juni samme år blev to vigtige dokumenter vedtaget. Dette er præsidentens dekret 'om supplerende foranstaltninger til forbedring af systemet for bekæmpelse i Republikken Usbekistan' og præsidentens resolution 'Om oprettelse af et agentur til bekæmpelse af korruption i Republikken Usbekistan'. Disse dokumenter indeholdt oprettelse af en ny institution til gennemførelse af statspolitik, der sigter mod at forebygge og bekæmpe korruption - Agenturet mod korruption [12].

Agenturet defineres som et særligt autoriseret regeringsorgan, der er ansvarligt for at sikre effektiv interaktion mellem regeringsorganer, medier, civilsamfundsinstitutioner og andre ikke-statslige sektorer såvel som for internationalt samarbejde på dette område. Dekretet omorganiserede også den republikanske interdepartementale antikorruptionskommission til det nationale antikorruptionsråd.

Derudover blev pr. 1. januar 2021 37 licenser og 10 tilladelser tilbagekaldt. En køreplan blev godkendt til gennemførelse af foranstaltninger til styrkelse af ministerier og afdelingers aktiviteter for at bekæmpe skyggeøkonomien og korruption samt for at forbedre skatte- og toldadministrationen.

Sammen med disse reguleringsdokumenter vedtog og implementerede ministerier og afdelinger afdelingsdokumenter, der havde til formål at øge effektiviteten af ​​bekæmpelse og forebyggelse af korruption, "korruptionsfri sektor" -programmer samt andre planer og programmer på forskellige områder.

I 2020 blev der under præsidentens formandskab holdt et dusin møder og sessioner, der behandlede spørgsmålene om bekæmpelse af korruption. Alt dette betyder, at vores land er fast besluttet på at bekæmpe dette onde på statsniveau. Dette opfattes ikke kun af borgerne i vores land, men også af det internationale samfund som en seriøs politisk vilje.

Især holdt statsoverhovedet en tale på FN's 75. samling i FN's Generalforsamling. I sin tale understregede han vigtigheden af ​​at bekæmpe korruption, idet han bemærkede, at dette arbejde i Usbekistan har nået et nyt niveau, vigtige love er blevet vedtaget, og en uafhængig struktur mod korruption er blevet oprettet. Den usbekiske præsident viste hele verden, hvor vigtig denne vej er for vores land. Positive ændringer sammen med at sikre den sociale og økonomiske vækst i vores land tjener til at øge internationale ratings og indekser og forbedre vores republiks image.

I 2020 Corruption Perception Index fra Transparency International steg Usbekistan med 7 positioner sammenlignet med 2019 og opnåede stabil vækst i 4 på hinanden følgende år (fra 17 point i 2013 til 26 point i 2020). Derfor anerkendte Transparency International i sin rapport fra 2020 Usbekistan som et af de hurtigst voksende lande i regionen.

På trods af de opnåede resultater har vi dog stadig en formidabel udfordring. I sin tale til Oliy Majlis berørte præsidenten også problemet med korruption og understregede, at intolerance over for enhver form for det skulle blive en del af vores daglige liv.

En række opgaver, der er angivet i adressen til bekæmpelse af korruption, afspejles også i det statslige program "År for støtte til unge og styrkelse af folkesundheden". Navnlig fik agenturet mod korruption til opgave at forbedre mekanismerne til sikring af åbenhed og gennemsigtighed i regeringsorganer.

Ifølge undersøgelse og analyse udført af agenturet indeholder Open Data Portal i dag mere end 10 tusind samlinger af åbne data fra 147 ministerier og afdelinger. Baseret på resultaterne af undersøgelsen og analysen blev en liste med 240 forslag til udvidelse af åbne data indsendt af 39 ministerier, afdelinger og institutioner udvalgt og samlet. Statsprogrammet inkluderer også udviklingen af ​​E-antikorruptionsprojektet, som vil tage antikorruptionsreformer til et nyt niveau. Projektet vil gennemføre en grundig analyse af de eksisterende korruptionsfaktorer i alle ministerier og afdelinger inden for sektorer og regioner.

Denne proces vil involvere repræsentanter for civilsamfundsinstitutioner, internationale eksperter og interesserede organisationer. Som et resultat, for første gang i vores land, vil der blive dannet et elektronisk register over korruptionsrelaterede forbindelser [13]. Dette gør det igen muligt gradvist at eliminere eksisterende forbindelser med tegn på korruption ved hjælp af åbne og gennemsigtige mekanismer ved hjælp af moderne informationsteknologier.

Statsprogrammet fokuserer også på en anden vigtig opgave. Det planlægges især at udvikle den nationale strategi mod korruption 2021-2025 for at fortsætte arbejdet i denne retning på et systematisk og omfattende grundlag. Ved udviklingen af ​​denne strategi lægges der særlig vægt på en holistisk plan, der fuldt ud dækker den virkelige situation. Erfaringerne fra lande, der har opnået succesrige resultater i udviklingen og implementeringen af ​​et omfattende politisk dokument i fem år, undersøges. Det er bemærkelsesværdigt, at mange lande opnår betydelige positive resultater i kampen mod korruption gennem vedtagelse af en sådan strategisk dokumentpakke og systematisk gennemførelse af dens opgaver.

Erfaringerne fra lande som Georgien, Estland og Grækenland viser, at et omfattende langsigtet program har ført til en øget effektivitet i kampen mod korruption og forebyggelse af den samt til en forøgelse af deres positioner på international rangliste. I vores land vil udvikling og implementering af et langsigtet, systematisk og omfattende program til bekæmpelse af korruption tjene til at øge effektiviteten af ​​reformer på dette område i fremtiden.

I dag arbejder agenturet mod korruption aktivt med udkastet til national strategi. Dokumentet indeholder en analyse af den aktuelle situation, positive tendenser og problemer, hovedfaktorer, der forårsager korruption, mål og dens indikatorer. For at dække alle spørgsmål og tage hensyn til regeringens og samfundets opfattelse diskuteres det bredt på nationale og internationale høringsmøder med deltagelse af repræsentanter for regeringsorganer, embedsmænd, medlemmer af ngo'er, akademia og internationale eksperter.

Det er planlagt, at udkastet til strategi vil blive sendt til offentlig drøftelse for at lære vores folks mening.

Agenturet har også i år undersøgt fakta om korruption og interessekonflikter inden for offentlige indkøb i regioner. Der er udarbejdet rimelige forslag til offentliggørelse af information om de mangler, der blev identificeret under undersøgelsen, samt oplysninger om sammensætningen af ​​udbudsprovisioner til offentlige indkøb og investeringsprojekter, provisioner til udstedelse af tilladelser, deltagere i processen med at købe og sælge stat aktiver og offentlig-private partnerskabsprojekter såvel som modtagernes skat og andre fordele. Der arbejdes i øjeblikket med at forbedre disse forslag yderligere.

Det skal bemærkes, at kampen mod korruption ikke er en opgave, der kan løses inden for en organisation. Det er nødvendigt at mobilisere alle offentlige agenturer, offentlige organisationer, medierne og generelt enhver borger til at bekæmpe dette onde. Først da kommer vi til roden af ​​problemet.

Det er naturligvis glædeligt at se de positive resultater af det arbejde, der er udført de sidste XNUMX-XNUMX år. Det vil sige, i dag fremgår det af vores folks synspunkter, at korruption er blevet et af de mest anvendte ord i sociale netværk i vores daglige liv. Dette indikerer, at befolkningen, som spiller en vigtig rolle i kampen mod korruption, bliver mere og mere intolerant over for dette onde.

Siden oprettelsen af ​​agenturet mod korruption har mange ministerier og regeringsafdelinger, ikke-statslige organisationer, internationale organisationer og borgere givet udtryk for deres vilje til at yde gratis hjælp, og samarbejdet vinder fart nu.

Det vigtigste er at styrke ånden for intolerance over for korruption i vores modemsamfund, kampånden af ​​anti-korruption hos journalister og bloggere, og således at regeringsorganer og embedsmænd ser på korruption som en trussel mod landets fremtid. I dag er alle imod korruption, fra højtstående embedsmænd til flertallet af befolkningen, klædeskabet, medierne har forstået, at det skal udryddes, og landet kan ikke udvikle sig sammen med det. Nu er den eneste opgave at forene alle bestræbelser og kæmpe mod det onde sammen.

Dette vil utvivlsomt tjene til fuldt ud at implementere vores lands udviklingsstrategier i de kommende år.

Kilder

1. ”Korruptionsomkostningerne: værdier, økonomisk udvikling under angreb, billioner tabt, siger Guterres” FN-officielle side. 09.12.2018.

2. Dekret fra præsidenten for Republikken Usbekistan "Om strategien for yderligere udvikling af Republikken Usbekistan". 07.02.2017. # PD-4947.

3. Dekret fra præsidenten for Republikken Usbekistan "om foranstaltninger til yderligere forbedring af systemet til håndtering af befolkningens problemer". # PR-5633.

4. Dekret fra præsidenten for Republikken Usbekistan "om yderligere foranstaltninger til hurtigere udvikling af det nationale system for offentlige tjenester" 31.01.2020. # PD-5930.

5. Dekret fra præsidenten for Republikken Usbekistan "om yderligere foranstaltninger til forbedring af antikorruptionssystemet i Republikken Usbekistan" 29.06.2020. # PR-6013.

6. Beslutning fra præsidenten for Republikken Usbekistan "Om foranstaltninger til gennemførelse af bestemmelserne i loven for Republikken Usbekistan" Om bekæmpelse af korruption "02.02.2017. # PD-2752.

7. Beslutning fra lovgivningskammeret for Oliy Majlis fra Republikken Usbekistan "Om nedsættelsen af ​​Udvalget om Bekæmpelse af Korruption og Retlige Spørgsmål". 14.03.2019. # PD-2412-III.

8. Beslutning fra Senatet for Oliy Majlis fra Republikken Usbekistan "Om nedsættelsen af ​​Udvalget om Bekæmpelse af Korruption og Retlige Spørgsmål". 25.02.2019. # JR-513-III.

9. Fælles resolution fra Rådet for den lovgivende afdeling for Republikken Uzbekistans Oliy Majlis og Rådet for Senatet for Republikken Usbekistans Oliy Majlis “Om foranstaltninger til at øge effektiviteten af ​​parlamentarisk kontrol i kampen mod korruption ”. 30.09.2019. # 782-111 / JR-610-III.

10. Dekret fra præsidenten for Republikken Usbekistan "om foranstaltninger til radikal forbedring af personalepolitikken og systemet for offentlig tjeneste i Republikken Usbekistan". 03.10.2019. PD-5843.

11. Dekret fra præsidenten for Republikken Usbekistan "Om foranstaltninger til yderligere forbedring af antikorruptionssystemet i Republikken Usbekistan" 27.05.2019. # PD-5729.

12. Beslutning fra præsidenten for Republikken Usbekistan "Om organisationen af ​​Agenturet mod korruption i Republikken Usbekistan". 29.06.2020. # PR-4761.

13. Dekret fra præsidenten for Republikken Usbekistan "Om foranstaltninger til gennemførelse af" strategien for videreudvikling af Republikken Usbekistan for 2017-2021 "for året for ungdomsstøtte og folkesundhed". 03.02.2021 # PR-6155.

Usbekistan

Værd af de tidløse monumenter i den strålende fortid: I 2022 vil Usbekistan se den storslåede åbning af Silk Road Samarkand, et unikt turistkompleks

Udgivet

on

In 2022, Silk Road Samarkand, et multifunktionelt turistkompleks designet til at blive en moderne attraktion ikke kun i byen Samarkand, men også i hele Centralasien, vilje be åbnet for besøgende. Komplekset vil kombinere kulturelle, gastro-, medicinske og forretningsturistiske faciliteter.

Det nye kompleks rummer hoteller i verdensklasse, specialiserede boutiquehoteller, moderne offentlige rum, parker, rekreative og sportsområder, autentiske restauranter, caféer og barer samt en international kongreshal og steder af kulturel interesse. Det avancerede projekt udviklet af et internationalt team af arkitekter og ingeniører giver mulighed for at kombinere forskellige tematiske zoner til et afbalanceret arkitektonisk ensemble uden parallel i hele regionen i Centralasien.

Omfanget og betydningen af ​​Silk Road Samarkand er at gøre det til en velfortjent opfølgning på fortidens sublime monumenter og en drivkraft for turistudvikling i regionen. Navnet på centret blev valgt bevidst: ruterne på Great Silk Road passerede gennem det nuværende Usbekistans territorium fra II århundrede f.Kr. til det XV århundrede, og det gamle Samarkand var et af de vigtigste stop for handelsvogne.

reklame

Stedet

Det nye kompleks ligger i den østlige del af byen og dækker et område på omkring 260 hektar. Det centrerer sig omkring den velhavende vandveje i Samarkand-rokanalen, der i sovjettiden fungerede som en træningsbase for USSRs landshold og et sted for All-Union-konkurrencer.

Komplekset indeholder flere forskellige zoner. Nord for rokanalen er en Business Cluster, herunder en kongreshal og fire eksklusive hoteller med forskønnede områder. Den sydlige klynge omfatter fire boutiquehoteller, der hver opererer i deres eget medicinske og sanatoriske aktivitetsområde, samt en øko-landsby, den evige bys historiske og etnografiske kompleks og nogle shoppingområder.

Virksomhedsklyngen

Silk Road Samarkand har otte hoteller, fire hver på rokanalens nordlige og sydlige bred. De vil give i alt omkring 1,200 værelser. Til venstre for kongressalen opstilles et fem-stjernet Samarkand Regency Hotel med 22 etager med 234 værelser, inklusive eksekutivsuiter og to præsidentsuiter. Dette er det første og eneste hotel i Centralasien, der er en del af LHW, verdens førende hotelforening.

Savitsky Plaza, et hotel opkaldt efter Igor Savitsky, en hædret kunstner fra den usbekiske SSR og en samler af avantgarde kunstgenstande, kendetegnes ved sit unikke interiørdesign og har 179 værelser til rådighed for gæsterne.

Andre hoteller i den højeste kategori omfatter Silk Road by Minyoun med 242 værelser og Stars of Ulugbek by Lia! Minyoun, opkaldt efter den store astronom og matematiker i Timurid -æraen, tæller 174 værelser. Begge bygninger ledes af den førende asiatiske hotelejer Minyoun Hospitality.

Alle hoteller har konferencelokaler, mødelokaler, restauranter, barer, fitnesscentre, SPA'er og swimmingpools.

Kongressalen

På den internationale kongressal vil der være en multifunktionel hal, præsident- og VIP -haller, lokaler til delegationer og mødelokaler samt selskabslokale og udstillingshal.

Den medicinske klynge

Den medicinske klynge af Marakanda Park Hotels vil være beliggende syd for rodkanalen. Hver af de fire boutique -hoteller har specialiseret sig i en bestemt type medicinske tjenester: forebyggende medicin, detox, led- og rygsøjlebehandling og lungemedicin. Hotellernes anden etage er tildelt sundhedscentre. Ud over medicinske rum og behandlingsrum tilbydes hotellets gæster kosmetolog, massage, mudderterapi, terapeutiske brusere, infrarød sauna, trykkammer. De tilbudte programmer er udviklet til 3, 7, 10 og 14 dages ophold. Klyngens hoteller vil have i alt 366 værelser.

Eternal by

Over mere end 10 hektar er billedet af en gammel by blevet genskabt, der inviterer udvejets gæster til at opleve historien og traditionerne i landene og befolkningerne i Usbekistan. Kunstnere, håndværkere og håndværkere vil "slå sig ned" på de smalle gader. Besøgende i byen vil blive tilbudt at prøve det nationale køkken fra forskellige epoker og regioner i landet og se autentiske gadeforestillinger. Den evige by vil give gæsterne en enestående mulighed for at befinde sig ved grænsen til parthiske, hellenistiske og islamiske kulturer og iagttage mangfoldigheden i de svundne århundreders arv med egne øjne. Forfatteren og kuratoren for projektet er den berømte moderne usbekiske kunstner Bobur Ismoilov.

Attraktionsstedet

Resortets gæster vil nyde grønne gågader, åbne områder og et veldesignet miljø. Indgangen vil blive dekoreret i traditionelle motiver, der minder om de majestætiske buer i Registan. Sportspladser og cykelstier, vulkanens vandzone med swimmingpools og en række caféer og barer vil helt sikkert blive et attraktionssted. Cykeludlejning vil være tilgængelig.

”Samarkand var et stort stop på Great Silk Road, et sted hvor hele civilisationer krydsede. Vi tror på, at Silk Road Samarkand bliver et centrum for international turisme, hvor byens beboere, turister, rejsende og forretningsfolk fra hele verden vil være i stand til at tilbringe tid med glæde og fordele. Jeg er sikker på, at åbningen af ​​komplekset vil starte en ny æra i turisthistorien i Samarkand, ”sagde Artiom V. Egikian, administrerende direktør for administrationsselskabet for Silk Road Samarkand.

Tilgængelighed

Komplekset er let tilgængeligt med transport: det tager 20 minutter i bil at komme dertil fra byens historiske centrum, 15 minutter fra den internationale lufthavn og 25 minutter fra togstationen. Projektet omfatter anlæg af et vejkryds og en bypassbro. Du kan komme til feriestedet både i bil (parkeringspladser er tilgængelige) og med særlige shuttles, der vil blive lanceret, når centret åbner.

Læs

Usbekistan

Udvikling af økonomien i Usbekistan i første halvdel af 2021

Udgivet

on

På trods af den igangværende pandemi i verden har Uzbekistans økonomi nået rekordvækst. Ifølge den statslige statistikudvalg i Republikken Usbekistan steg bruttonationalproduktet for de første seks måneder i år med 6.2%. Til sammenligning: i samme periode sidste år på grund af pandemien og lockdowns voksede økonomien kun med 1.1% og i de første tre måneder af 2021 - 3%, skriver Ruslan Abaturov, Center for Økonomisk Forskning og Reformer.

Samtidig skal det bemærkes, at Usbekistans vigtigste handelspartneres økonomi stabiliserer sig i slutningen af ​​de seks måneder og vender tilbage til vækstbanen. Således steg Kasakhstans BNP med 2.2% mod faldet i samme periode sidste år med 1.8%. Den kirgisiske økonomi er gradvist faldende, i januar-juni faldt nedgangen til 1.7% mod 5.6% i første halvdel af 2020. Kina opretholder en dynamisk vækst i år, hvor en 12.7% stigning i BNP registreres i første halvdel år. I Rusland steg BNP med 3.7% i januar-maj.

I Usbekistan, inflation i forbrugersektoren fortsætter med at bremse på trods af alvorlige prisstigninger på visse varer som gulerødder og vegetabilsk olie. Ifølge resultaterne på seks måneder steg priserne med 4.4% i 2020 i samme periode - med 4.6%. I maj 2021 faldt priserne med 0.2% på grund af sæsonbestemthed. Den største prisstigning bemærkes for fødevarer - med 5.7% (i første halvdel af 2020 - 6.2%). Stigningen i priserne på ikke-fødevareprodukter aftager også - 3% mod 3.6% i januar-juni 2020.

reklame

Tilstrømningen af investering i første kvartal i år har vist en positiv dynamik. Investering i anlægsaktiver steg med 5.9% mod et fald på næsten 10% i samme periode sidste år. Investeringer fra budgettet faldt med 8.5%. Investeringer og lån tiltrukket af regeringens garanti faldt med mere end 36%, og deres andel af den samlede investering faldt til 8.9%. Tilstrømningen af ​​investeringer fra ikke-centraliserede kilder er steget mærkbart - med 14.9%. Investeringer på bekostning af befolkningens og virksomhedernes egenkapital steg ubetydeligt - med henholdsvis 4.4% og 4.7%. En betydelig tilgang af investeringer skyldes væksten i tiltrækkede lån fra kommercielle banker, udenlandske direkte investeringer og kreditfonde fra udlandet.

Den positive dynamik i produktionen bemærkes i alle sektorer i økonomien. De vigtigste drivkræfter er industrien og servicesektoren.

Industrisektoren i januar-juni viser høje vækstrater - 8.5% mod et fald på 0.3% i forhold til samme periode sidste år. Minesektoren voksede med 7.5% (et fald på 18% i januar-juni 2020), fremstillingsindustrien - med 8.6% (4.9%), el, gas og aircondition - med 12.1% (8.4%). Produktionen af ​​forbrugsvarer steg med 7.7% mod væksten på 1.2% i samme periode sidste år med den overstigende dynamik i produktionen af ​​fødevarer.

servicesektoren, såsom turisme, catering og indkvartering, viser imponerende dynamik - en stigning på 18.3% i første halvdel af året mod en stigning på 2.6% i januar-juni 2020. Transportsektoren er aktivt ved at komme sig efter sidste års fald: fragtomsætning steg med 14.1%, passageromsætningen med 4.1%. Detailhandelen steg i den betragtede periode med 9%.

En afmatning i forhold til sidste år bemærkes i Landbrug til 1.8% versus 2.8%, hvilket skyldes vanskelige vejrforhold i år og mangel på vand. Vækstraterne i byggesektoren aftog også til 0.1% mod 7.1% i første halvdel af 2020.

Udenrigshandel formåede også at overvinde recessionen. I første halvdel af dette år voksede salget med 13.6% til $ 18 mia. I samme periode sidste år var der et markant fald på 18%. I den betragtede periode voksede eksporten med 12% til $ 7.1 mia. Og importen med 14.4% til $ 11 mia. I andet kvartal solgte Usbekistan guld i udlandet på baggrund af positive prisforhold på verdensmarkedet. Det skal dog bemærkes, at eksportmængden uden guld i de første seks måneder steg med 36.4% og nåede $ 5.7 mia.

I eksportstrukturen steg fødevareforsyningen til udlandet med 6.3%, kemikalier med 18.6%, industriprodukter med 74.4% (hovedsagelig tekstiler, ikke-jernholdige metaller), maskiner og transportudstyr fordoblet.

Samtidig er der en stigning i importen af ​​fødevarer med 46.2%, industriprodukter med 29.1% (hovedsageligt metallurgiske produkter), kemiske produkter med 17%. Importen af ​​maskiner og udstyr med den største volumen steg med 1.4%.

Ifølge resultaterne fra halvåret overvinder Uzbekistans økonomi således aktivt konsekvenserne af krisen og når dynamikken foran indikatorerne før krisen.

Læs

Usbekistan

Usbekistan er et turistland

Udgivet

on

Siden oldtiden har Usbekistan været i centrum af Great Silk Road og har en stor historisk, kulturel og arkitektonisk arv. Samarkand, Bukhara, Khiva er mærkerne i den gamle kultur i øst. Landskaberne i bjerge og ørkener i Usbekistan tiltrækker opmærksomhed og beundring af Internetsamfundet. Derfor kan turismepotentialet i dette land næppe overvurderes, og regeringen gør en betydelig indsats for at udvikle det, skriver Khasanjon Majidov, ledende forsker ved Center for Økonomisk Forskning og Reformer.

Eksplosiv udvikling af turisme

I begyndelsen af ​​2016 blev en proces med radikal reform af turistindustrien lanceret i Usbekistan. Mere end 60 regler blev vedtaget relateret til udviklingen af ​​turistindustrien i 2016-2020.

Visumordningen mellem landene blev forenklet. I 2018 indførte Usbekistan en visafri ordning for borgere i 9 lande, i 2019 for borgere i 47 lande, i 2020 - 2021 yderligere 5 lande. Fra den 10. maj 2021 er antallet af lande for borgere, der får visumfri ordning i Republikken Usbekistan, 90 lande.

reklame

Derudover har borgere fra ca. 80 lande mulighed for at ansøge om et elektronisk visum på en forenklet måde. Fem nye typer visa er indført for udlændinge: "Compatriot", "Student", "Academic", "Medicine" og "Pilgrimage". Ifølge ministeriet for turisme og sport i Republikken Usbekistan har forenkling af visumordningen givet positive resultater. Især i 2019, hvis den gennemsnitlige vækst i antallet af udenlandske turister var 26%, nåede vækstraten blandt de lande, hvor den visafri ordning blev indført, op på 58%.

Regeringen tog omfattende foranstaltninger for at udvikle sig turistinfrastruktur. For det første er 22 typer krav, der regulerer aktiviteterne på vandrerhjem i forbindelse med typen af ​​budgetboliger, blevet annulleret. Især proceduren for obligatorisk certificering af hoteltjenester leveret af vandrerhjem er annulleret, og praksis med at arbejde med et samlet register over gæstehuse og vandrerhjem er indført. For det andet fik iværksættere 8 standardprojekter af små hoteller op til 50 værelser gratis for at øge antallet af små hoteller, og denne foranstaltning er udviklet på baggrund af erfaringerne fra Tyrkiet og Sydkorea.

Som et resultat er antallet af placeringer i landet steget dramatisk. Især fra 2016 til 2020 steg overnatningsstederne fra 750 til 1308 og antallet af pensionater steg 13 gange til 1386. Deres antal planlægges øget til 2 tusind.

Som et resultat af reformerne i turistsektoren fra 2016 til 2019 steg antallet af turister fra 2.0 millioner til 6.7 millioner. Dynamikken i stigningen i antallet af udenlandske turister i 2019 sammenlignet med 2010 udgjorde rekord 592% (en stigning på mere end 6 gange). Det er bemærkelsesværdigt, at væksten i antallet af turister fra forskellige regioner opstod på forskellige måder. F.eks. Steg antallet af besøgende fra de centralasiatiske lande med et gennemsnit på 22-25% om året, mens den årlige vækst blandt turister fra ikke-SNG-lande var 50%. Samtidig blev der observeret positive resultater inden for indenlandsk turisme. Sammenlignet med 2016 fordobles antallet af indenlandske turister i 2019 næsten og udgjorde 14.7 millioner.

Virkningen af ​​pandemien

Det skal bemærkes, at turistindustrien har lidt alvorlige tab på grund af begrænsningerne på baggrund af coronaviruspandemien og konsekvenserne af den globale krise. Især faldt antallet af udenlandske turister, der besøger Usbekistan, mere end 4.5 gange til 1.5 millioner, og mængden af ​​turisttjenester faldt til $ 261 millioner i 2020.

Under hensyntagen til den aktuelle situation blev "Usbekistan-projektet" udviklet. Sikker rejse garanteret ("Usbekistan. Sikker rejse garanteret"), som er et nyt system for sanitær og epidemiologisk sikkerhed for turister baseret på verdensstandarder. Certificering af turistgenstande og tilhørende infrastruktur, turismetjenester baseret på nye hygiejniske og hygiejniske krav til alle statslige grænseposter; luft-, jernbane- og busstationer; genstande fra håndgribelig kulturarv, museer, teatre osv. For at afbøde konsekvenserne af pandemien for turistindustrien blev Safe Tourism Fund oprettet på bekostning af et indledende bidrag fra Anti-Crisis Fund samt betalinger for bestået frivillig certificering implementeret inden for rammerne af “Usbekistan. Sikker rejse GARANTERET ".

Turistspillere modtog en række fordele og præferencer for at afbøde virkningen af ​​coronaviruspandemien. Indkomstskattesatsen blev reduceret med 50% af de etablerede satser, de var fritaget for at betale grundskat og ejendomsskat af juridiske enheder, og den sociale skat blev sat til en reduceret sats på 1%. De refunderede også delvist renteudgifter på tidligere udstedte lån fra kommercielle banker til opførelse af boligfaciliteter og udgifter til renovering, genopbygning og udvidelse af det materielle og tekniske grundlag. Subsidiering af indkvarteringsfaciliteter leveres til et beløb på 10% af udgifterne til hoteltjenester fra 1. juni 2020 til 31. december 2021. I alt modtog 1,750 turistenheder fordele på ejendomsskat, jord og sociale skatter i størrelsesordenen 60 milliarder soums.

Diversificering af retninger

I de senere år har Uzbekistan fokuseret på diversificering af turistservices og udvikling af nye typer turisme. Især lægges der stor vægt på at øge strømmen af ​​turister igennem Mus turisme, der organiserer forskellige turneringer, møder, konferencer og udstillinger i Usbekistan. Den traditionelle sports turnering "Game of Heroes" i Khorezm, "Art of Bakhchichilik" festivalen i Surkhandarya, "Muynak-2019" rallyet i Karakalpakstan og andre er blevet afholdt. Regeringen godkendte handlingsplanen for udvikling af MICE-turisme i Usbekistan.

Filmturisme er et vigtigt redskab til at forme landets image og give information til potentielle turister. Til udviklingen af ​​filmturisme i Usbekistan er der udviklet en forordning om proceduren for tilbagebetaling af en del af omkostningerne ("rabat") for udenlandske filmvirksomheder ved oprettelse af audiovisuelle produkter på Usbekistans område. Desuden har udenlandske filmselskaber frigivet film som Basilik, Khuda Hafiz og Al Safar. Sidste år skød udenlandske filmselskaber 6 spillefilm i Usbekistan.

Pilgrimsrejseturisme. jegn For at skabe særlig bekvemmelighed for dem, der besøger Usbekistan med henblik på pilgrimsturisme, er der indført nye krav til hoteller, et kort over landets moskeer er blevet udviklet og sendt i mobilapplikationen. Det første Pilgrimage Tourism Forum blev afholdt i Bukhara, og 120 udenlandske gæster fra 34 lande deltog.

Medicinsk turisme. I Usbekistan træffes der foranstaltninger til at udvikle medicinsk turisme og tiltrække flere turister til medicinske organisationer. I 2019 oversteg antallet af udenlandske statsborgere, der besøgte Usbekistan til medicinske formål, 50 tusind. Faktisk kan dette antal være højere, da det stadig er en vanskelig opgave at bestemme antallet af turister, der besøger private medicinske klinikker.

Konklusion

I de senere år er Uzbekistan blevet anerkendt som den bedste rejsedestination i verden af ​​The Guardian, det hurtigst voksende land i Wanderlusts øjne og det bedst voksende turistmål i henhold til Grand Voyage. Som et resultat af konsekvent gennemførte foranstaltninger har Usbekistan besteget 10 positioner (22 steder) i det globale muslimske turistindeks, udarbejdet af Crescent Rating. Derudover rangerede Verdens turismeorganisation Usbekistan på 4. pladsen på listen over de hurtigst voksende lande i turistsektoren.

Afslutningsvis skal det bemærkes at turismen i Usbekistan skal transformere sine forretningsmodeller gennem innovation og digitalisering. Det er nødvendigt at udvikle markedssegmenter som agro- og etnoturisme.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending