Følg os

Generelt

Nye amerikanske sanktioner retter sig mod russisk guldimport, forsvarsindustrien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

USA indførte sanktioner mod mere end 100 mål tirsdag (28. juni) og forbød ny import af russisk guld. Dette var som svar på tilsagn fra gruppen af ​​syv ledere i denne uge om yderligere at straffe Rusland for dets invasion af Ukraine.

Ifølge det amerikanske finansministerium blev der pålagt sanktioner mod 70 enheder og 29 personer for at forhindre Rusland i at udvikle og implementere våben og teknologi.

Dette skridt vil indefryse alle amerikanske aktiver, der tilhører de navngivne, og forbyde amerikanere at handle med dem.

Janet Yellen, finansminister, udtalte i en erklæring, at "målretning mod Ruslands forsvarsindustri vil forringe Vladimir Putins kapaciteter, yderligere hæmme hans krig mod Ukraine, som allerede har lidt under dårlig moral og ødelagte forsyningskæder og logistiske fejl."

Denne seneste amerikanske sanktion er en af ​​mange, der er blevet pålagt Moskva siden invasionen af ​​Ukraine.

Rostec, Ruslands statsejede forsvars- og rumfartskonglomerat, var underlagt nye sanktioner. Ifølge finansministeriet omfatter Rostecs ledelsesparaply mere end 800 enheder i en bred vifte af sektorer. Alle enheder, som Rostec ejer direkte eller indirekte, er nu blokeret.

Finansministeriet erklærede, at United Aircraft Corporation (UAC) blev sanktioneret for at "svække Ruslands evne til at fortsætte sit luftangreb på Ukraine."

reklame

UAC er den russiske producent af Sukhoi og MiG kampfly. Disse fly flyves også af amerikanske allierede, herunder NATO-medlemmer. Rostec ejer majoriteten.

Tupolev fik også denne betegnelse. Han er den russiske designer af strategiske bombefly og transportfly.

Irkut Corp blev målrettet sammen med flere datterselskaber af andre russiske luftfartsselskaber. Det er en flyproducent, der er tilknyttet UAC.

Finansministeriet identificerede også 20 enheder, der producerer, servicerer og vedligeholder militært elektronisk udstyr under det Rostec-ejede Ruselectronics elektronikselskab.

USA indførte sanktioner mod Ruslands største lastbilproducent, Kamaz (KMAZ.MM), og hævdede, at dens lastbiler blev set bære missiler og russiske soldater under konflikten i Ukraine. Det noterede ni datterselskaber af Kamaz som et børsnoteret selskab, der er mindre end halvdelen ejet af Rostec.

Amerikansk import fra guld med oprindelse i Rusland blev forbudt. Kun guld, der ikke var placeret i Rusland før tirsdag, har fået lov til at komme ind i USA. Rusland er det land med den største ikke-energieksport, der producerer omkring 10% af al den globale guldproduktion hvert år.

Den russiske centralbank har gjort guld til et nøgleaktiv. Det er dog blevet begrænset fra at få adgang til visse aktiver i udlandet på grund af vestlige sanktioner.

Andre personer, der nævnes tirsdag, omfatter dem, der er involveret i sanktionsunddragelse og konflikter samt mange nuværende og tidligere embedsmænd fra de to selverklærede separatistiske territorier i Ukraines Donbas - Folkerepublikken Donetsk (og Folkerepublikken Luhansk).

Ifølge finansministeriet vil tirsdagens sanktioner blive pålagt af udenrigsministeriet mod 45 enheder og 29 personer, samt russiske militærenheder. Visumrestriktioner vil blive pålagt mere end 500 russiske militærofficerer og andre embedsmænd.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending