Følg os

coronavirus

Hver COVID-19-bølge udgør en risiko for sundhedspersonale: PTSD

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ICU-registreret sygeplejerske Pascaline Muhindura bærer PPE, mens hun arbejder på Research Medical Center midt i coronavirus-sygdommen (COVID-19) -pandemien i Kansas City, Missouri, USA, på dette udaterede uddelingsfoto. Pascaline Muhindura/Handout via REUTERS
Coronavirussygdom (COVID-19) ICU-sygeplejersker viser tatoveringer, de alle fik for at mindes deres bånd som frontlinjearbejdere og de mennesker, de har mistet, på Providence Mission Hospital i Mission Viejo, Californien, USA, 8. januar 2021. REUTERS/Lucy Nicholson

Sygeplejerske Chris Protts knæ hopper, hans hjerte kører, hans mund tørrer og hans sind oversvømmer med mørke minder, når han taler om at arbejde i Milwaukee VA Medical Center's intensive care unit (ICU) under pandemi bølger, skriver Lisa Baertlein.

Prott deler en kamp, ​​der er fælles for mange af de militære veteraner, for hvem han har plejet i årevis: symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Prott var blandt et halvt dusin ICU -medarbejdere, der fortalte Reuters om symptomer som at vågne fra mareridt badet i sved; tilbageblik til døende patienter i løbet af pandemiens frygtfyldte tidlige dage; blussende vrede; og få panik over lyden af ​​medicinske alarmer. Dem, hvis symptomer varer længere end en måned og er alvorlige nok til at forstyrre dagligdagen, kan diagnosticeres med PTSD.

reklame

Den kraftig stigende Delta -variant hober på nyt traume, da USA og andre nationer begynder at studere PTSD hos sundhedsarbejdere. Data viste allerede, at amerikanske sundhedsarbejdere var i krise før COVID-19.

Mens PTSD er forbundet med kamp, ​​kan det opstå blandt civile efter naturkatastrofer, misbrug eller andre traumer. Sundhedspersonale kan være tilbageholdende med at sidestille deres erfaring med erfaringer med tilbagevendende soldater.

"Jeg har lyst til en skurk, der kalder det PTSD," sagde Prott. "Det tog mig lang tid at kunne tale med nogen, fordi jeg ser fyre med ægte PTSD. Hvad jeg har gang i, er ingenting i sammenligning, så du føler dig skyldig i at tænke sådan."

reklame

Psykiater Dr. Bessel van der Kolk ved bedre.

"På overfladen vil en sygeplejerske på dit lokale hospital ikke ligne en fyr, der kommer tilbage fra Afghanistan," sagde forfatteren af ​​"The Body Keeps Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma." "Men under det hele har vi disse centrale neurobiologi-bestemte funktioner, der er de samme."

Prepandemiske undersøgelser viste, at antallet af PTSD hos sundhedsarbejdere i frontlinjen varierede fra 10% til 50%. Selvmordsraten blandt læger var mere end det dobbelte af offentligheden.

American Medical Association (AMA) har tappet en militærpsykolog og Department of Veterans Affairs (VA) National Center for PTSD for at hjælpe den med at måle pandemiens indvirkning.

Texas Tech University Health Science Center psykiatri bosiddende Dr. Huseyin Bayazit og forskere i hans hjemland Tyrkiet undersøgte 1,833 tyrkiske sundhedsarbejdere sidste efterår. Resultaterne, der blev præsenteret i maj på et møde i American Psychiatric Association, viste en PTSD -sats på 49.5% blandt nonphysicians og 36% for læger. Antallet af selvmordstanker steg, da arbejdere brugte mere tid på COVID-19-enheder.

Fagforeninger ønsker at afbøde traumer ved at fastsætte nationale regler for antallet af patienter under hver sygeplejerskes omsorg. Medarbejdere siger, at de ikke skal betale for terapi, medicin og andre indgreb.

AMA og andre grupper ønsker mere fortrolighed for læger, der søger mental sundhedstjeneste. De fleste ICU -medarbejdere, der diskuterede PTSD med Reuters, anmodede om anonymitet af frygt for konsekvenser på arbejdet.

New Yorks Mount Sinai Health System og Chicago's Rush University System for Health leverer gratis, fortrolige mental sundhedstjenester.

Mount Sinais nye Center for Stress, Resilience og Personal Growth tilbyder et militærinspireret "Battle Buddies" peer-support-program til sygeplejersker. En kapellan fra Rush's "Road Home" -program for veteraner driver en "posttraumatisk vækst" -støttegruppe for sorg til ICU-sygeplejersker.

VA-systemet giver gratis, kortsigtet mental sundhedsrådgivning gennem sit medarbejderbistandsprogram. Mange lokale VA -faciliteter supplerer dem med spirituel rådgivning og krisehændelsesteam, siger en talsmand.

Omkring 5,000 amerikanske læger stopper hvert andet år på grund af udbrændthed, sagde Dr. Christine Sinsky, en AMA -vicepræsident. De årlige omkostninger er omkring $ 4.6 milliarder - inklusive tabt omsætning fra ledige stillinger og rekrutteringsudgifter, sagde hun.

Sygehusundersøgelsesresultaterne i marts fik Institut for Sundhed og Human Services til at advare "mangel på personale har påvirket patientplejen, og at udmattelse og traumer har taget hårdt på personalets mentale sundhed."

Traumekirurgen Dr. Kari Jerge meldte sig frivilligt til at arbejde på en Phoenix COVID-19 afdeling i Phoenix under sidste vinters stigning. Hun afslog betydeligt mere løn for at vende tilbage til ICU efter Delta -variantstigningen.

Jerge opfordrer andre til at prioritere "selvbevaring", men bekymrer sig om tabet af ekspertise. "Der er uendelig værdi i en sygeplejerske, der har arbejdet på ICU i 20 år og bare har en mavefornemmelse, når noget går galt med en patient," sagde hun.

Sygeplejerske Pascaline Muhindura, 40, der plejer COVID-19-patienter i Kansas City, Missouri, har været fortaler for sundhedspersoners sikkerhed, siden han mistede en medarbejder til sygdommen tidligt i pandemien.

"Det bliver stadig værre og værre. Vi er på vej tilbage til det sted - det vækkede disse følelser igen," sagde Muhindura, der tilføjede, at mange arbejdsgivere ikke tilbyder tilstrækkelig forsikringsdækning til terapi.

En ICU fremmer den slags kammeratskab, der er smedet i kamp. En gruppe sydlige Californien COVID-19 sygeplejersker fik matchende tatoveringer. Sundhedspersonale er utilfredse med at græde hjem efter hårde skift, støtte hinanden på sociale medier og skubbe kolleger til at søge hjælp.

"Der er ikke noget galt i at have det sådan," sagde VA sygeplejerske Prott. "Du skal dog klare det."

coronavirus

USA-EU-dagsorden for at slå den globale pandemi: Vaccinere verden, redde liv nu og opbygge bedre sundhedssikkerhed

Udgivet

on

Vaccination er den mest effektive reaktion på COVID -pandemien. USA og EU er teknologiske ledere inden for avancerede vaccineplatforme i betragtning af årtiers investeringer i forskning og udvikling.

Det er afgørende, at vi aggressivt forfølger en dagsorden for at vaccinere verden. Koordineret ledelse i USA og EU vil hjælpe med at udvide udbuddet, levere på en mere koordineret og effektiv måde og håndtere begrænsninger for forsyningskæder. Dette vil vise kraften i et transatlantisk partnerskab for at lette global vaccination og samtidig muliggøre flere fremskridt ved hjælp af multilaterale og regionale initiativer.

Med udgangspunkt i resultatet af G2021 Global Health Summit i maj 20, G7- og USA-EU-topmøderne i juni og på det kommende G20-topmøde vil USA og EU udvide samarbejdet om global indsats mod vaccination af verden og redde liv nu, og opbygge bedre sundhedssikkerhed.  

reklame

Søjle I: En fælles forpligtelse mellem EU og USA om vaccinationsdeling: USA og EU vil dele doser globalt for at øge vaccinationsraterne, med en prioritet på deling gennem COVAX og forbedring af vaccinationsrater hurtigt i lav- og lavere mellemindkomstlande. USA donerer over 1.1 milliarder doser, og EU donerer over 500 millioner doser. Dette er ud over de doser, vi har finansieret gennem COVAX.

Vi opfordrer nationer, der er i stand til at vaccinere deres befolkning, til at fordoble deres dosisdelingsforpligtelser eller yde meningsfulde bidrag til vaccinationsparathed. De vil lægge en præmie på forudsigelig og effektiv dosisdeling for at maksimere bæredygtighed og minimere spild.

Søjle II: En fælles EU/USA -forpligtelse til vaccinationsparathed: USA og EU vil både støtte og koordinere med relevante organisationer for vaccinationslevering, koldkæde, logistik og immuniseringsprogrammer for at omsætte doser i hætteglas til skud i arme. De vil dele erfaringer fra dosisdeling, herunder levering via COVAX, og fremme en ligelig fordeling af vacciner.

reklame

Søjle III: Et fælles partnerskab mellem EU og USA om styrkelse af den globale vaccintilførsel og terapi: EU og USA vil udnytte deres nyligt lancerede Joint COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde til at støtte vaccine og terapeutisk fremstilling og distribution og overvinde udfordringer i forsyningskæden. Samarbejdsindsatsen, der er skitseret herunder, vil omfatte overvågning af globale forsyningskæder, vurdering af global efterspørgsel mod forsyning af ingredienser og produktionsmaterialer og identificering og håndtering i realtid af flaskehalse og andre forstyrrende faktorer for global produktion af vacciner og terapier samt koordinering af potentielle løsninger og initiativer til at øge den globale produktion af vacciner, kritiske input og supplerende forsyninger.

Søjle IV: Et fælles forslag mellem EU og USA om opnåelse af global sundhedssikkerhed. USA og EU vil støtte oprettelsen af ​​en finansiel mellemfond (FIF) inden udgangen af ​​2021 og vil støtte dets bæredygtige kapitalisering. EU og USA vil også støtte global pandemiovervågning, herunder konceptet om en global pandemisk radar. EU og USA vil gennem HERA og henholdsvis Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority samarbejde i overensstemmelse med vores G7 -forpligtelse til at fremskynde udviklingen af ​​nye vacciner og fremsætte anbefalinger om at forbedre verdens kapacitet til levere disse vacciner i realtid. 

Vi opfordrer partnere til at deltage i etablering og finansiering af FIF til støtte til at forberede lande på COVID-19 og fremtidige biologiske trusler.

Søjle V: En fælles køreplan for EU/USA/Partners for regional vaccineproduktion. EU og USA vil koordinere investeringer i regional produktionskapacitet med lande med lav og lavere mellemindkomst samt målrettet indsats for at øge kapaciteten til medicinske modforanstaltninger under Build Back and Better World-infrastrukturen og det nyetablerede Global Gateway-partnerskab. EU og USA vil tilpasse bestræbelserne på at styrke den lokale produktionskapacitet for vacciner i Afrika og gå videre med diskussioner om at udvide produktionen af ​​COVID-19 vacciner og behandlinger og sikre deres rimelige adgang.

Vi opfordrer partnere til at deltage i at støtte koordinerede investeringer for at udvide global og regional fremstilling, herunder til mRNA, viral vektor og/eller protein-underenhed COVID-19 vacciner.

Mere information

Fælles erklæring om lanceringen af ​​den fælles COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde

Læs

coronavirus

Coronavirus: 200. EU -desinfektionsrobot leveret til europæisk hospital, yderligere 100 bekræftet

Udgivet

on

Den 21. september leverede Kommissionen den 200. desinfektionsrobot - til Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí -hospitalet i Barcelona. Robotterne, doneret af Kommissionen, hjælper med at desinficere COVID-19-patientrum og er en del af Kommissionens indsats for at levere hospitaler i hele EU for at hjælpe dem med at håndtere virkningerne af coronavirus-pandemien. Yderligere til disse indledende 200 robotter annonceret i November sidste år, sikrede Kommissionen købet yderligere 100, hvilket bragte de samlede donationer til 300.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President for Margrethe Vestager, sagde: “At hjælpe medlemsstater med at overvinde udfordringerne ved pandemien er fortsat en prioritet nummer et, og disse donationer - en meget håndgribelig form for støtte - er et glimrende eksempel på, hvad kan opnås. Dette er europæisk solidaritet i aktion, og jeg er glad for at se, at Kommissionen kan gå den ekstra mil med at donere yderligere 100 desinfektionsrobotter til hospitaler i nød. ”

15 desinfektionsrobotter har allerede arbejdet nat og dag i Spanien siden februar for at hjælpe med at tackle spredningen af ​​coronavirus. Næsten alle EU -medlemsstater har nu modtaget mindst en desinfektionsrobot, som desinficerer et standardpatientrum på under XNUMX minutter, letter hospitalspersonale og tilbyder dem og deres patienter større beskyttelse mod potentiel infektion. Denne handling er muliggjort gennem Nødstøtteinstrument og enhederne leveres af det danske firma UVD -robotter, som vandt et udbud om indkøb i nødstilfælde.

reklame

Læs

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen underskriver kontrakt om levering af en monoklonal antistofbehandling

Udgivet

on

Kommissionen har underskrevet en fælles indkøbskontrakt med lægemiddelvirksomheden Eli Lilly om levering af en monoklonal antistofbehandling til coronavirus -patienter. Dette markerer den seneste udvikling i dette første portefølje med fem lovende terapier, der blev annonceret af Kommissionen under EU's COVID-19 terapeutiske strategi i juni 2021. Lægemidlet er i øjeblikket under løbende revision af Det Europæiske Lægemiddelagentur. 18 medlemsstater har tilmeldt sig det fælles indkøb for køb af op til 220,000 behandlinger.

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: “Over 73% af EU's voksne befolkning er nu fuldt vaccineret, og denne sats vil stadig stige. Men vacciner kan ikke være vores eneste svar på COVID-19. Folk bliver stadig smittet og bliver syge. Vi skal fortsætte vores arbejde med at forebygge sygdom med vacciner og samtidig sikre, at vi kan behandle det med terapeutiske midler. Med dagens underskrift afslutter vi vores tredje indkøb og leverer vores forpligtelse under EU's terapeutiske strategi til at lette adgangen til state-of-the-art medicin for COVID-19-patienter. ”

Selvom vaccination stadig er det stærkeste aktiv både mod virussen og dens varianter, spiller terapi en kritisk rolle i COVID-19-responsen. De hjælper med at redde liv, fremskynde genopretningstiden, reducere indlæggelsestiden og i sidste ende lette byrden for sundhedssystemer.

reklame

Produktet fra Eli Lilly er en kombination af to monoklonale antistoffer (bamlanivimab og etesevimab) til behandling af coronavirus-patienter, der ikke har brug for ilt, men har stor risiko for alvorlig COVID-19. Monoklonale antistoffer er proteiner udtænkt i laboratoriet, der efterligner immunsystemets evne til at bekæmpe coronavirus. De smelter sammen med piggproteinet og blokerer dermed virusets tilknytning til de menneskelige celler.

I henhold til EU's fælles indkøbsaftale har Europa -Kommissionen indtil nu indgået næsten 200 kontrakter om forskellige medicinske modforanstaltninger med en samlet værdi på over 12 mia. EUR. I henhold til den fælles indkøbskontrakt, der er indgået med Eli Lilly, kan medlemsstaterne købe kombinationsproduktet bamlanivimab og etesevimab, hvis og når det er nødvendigt, når det enten har modtaget en betinget markedsføringstilladelse på EU -plan fra Det Europæiske Lægemiddelagentur eller en godkendelse til brug i nødstilfælde i det pågældende medlemsland.

Baggrund

reklame

Dagens fælles indkøbskontrakt følger kontrakten indgået med Roche for produktet REGN-COV2, en kombination af Casirivimab og Imdevimab, den 31. marts 2021 og kontraktenh Glaxo Smith Kline den 27. juli 2021 til levering af sotrovimab (VIR-7831), udviklet i samarbejde med VIR bioteknologi.

EU-strategien om COVID-19 Therapeutics, der blev vedtaget den 6. maj 2021, har til formål at opbygge en bred portefølje af COVID-19-terapier med det mål at have tre nye terapier til rådighed inden oktober 2021 og muligvis yderligere to inden årets udgang. Det dækker hele livscyklussen for lægemidler fra forskning, udvikling, udvælgelse af lovende kandidater, hurtig myndighedsgodkendelse, fremstilling og implementering til endelig brug. Det vil også koordinere, opskalere og sikre, at EU handler sammen om at sikre adgang til terapi via fælles indkøb.

Strategien er en del af en stærk europæisk sundhedsunion, der anvender en koordineret EU -tilgang til bedre at beskytte vores borgeres sundhed, ruste EU og dets medlemsstater til bedre at forebygge og håndtere fremtidige pandemier og forbedre modstandsdygtigheden over for Europas sundhedssystemer. Med fokus på behandlingen af ​​patienter med COVID-19 fungerer strategien sammen med den vellykkede EU-vaccinationsstrategi, hvorigennem sikre og effektive vacciner mod COVID-19 er blevet godkendt til brug i EU til at forhindre og reducere overførsel af tilfælde samt hospitalsindlæggelse og dødsfald forårsaget af sygdommen.

Den 29. juni 2021 leverede strategien sit første resultat med annoncering af fem kandidatterapier der snart vil være tilgængelig til behandling af patienter i hele EU. De fem produkter er på et avanceret udviklingsstadium og har et stort potentiale for at være blandt de tre nye COVID-19-terapier til at modtage godkendelse inden oktober 2021, målet fastsat under strategien, forudsat at de endelige data viser deres sikkerhed, kvalitet og effektivitet .

Globalt samarbejde om terapi er afgørende og en nøglekomponent i vores strategi. Kommissionen er forpligtet til at arbejde sammen med internationale partnere om COVID-19-terapi og gøre dem tilgængelige globalt. Kommissionen undersøger også, hvordan man understøtter det gunstige miljø for fremstilling af sundhedsprodukter, samtidig med at forskningskapaciteten i partnerlande rundt om i verden styrkes.

Mere information

EU-terapeutisk strategi

Coronavirus-respons

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

Læs
reklame
reklame
reklame

trending