Følg os

US

NGO'er, ikke regeringer, er imperialismens nye redskaber

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Hvad er hovedformålet med civilsamfundet? Et rum fri for politik? Formidlende institutioner uafhængige af staten? Et konkurrerende objekt for loyalitet og tilknytning til ideologi og parti? Mens tænkere så langt tilbage som de Tocqueville har tvivlet på spørgsmålet, er alle enige om civilsamfundets betydning. Når det er bedst, bygger det social tillid og samhørighed. Tilbyder en kilde til mening for borgerne ved at lade dem hjælpe deres landsmænd. Traditionelt stoppede civilsamfundet - sammenhængen mellem institutioner fra samfundsgrupper til ikke -statslige organisationer, fagforeninger til religiøse institutioner - ved grænserne af nationen. Folk har jo en tendens til at kende deres egne forhold bedst. Og før moderne kommunikationsteknologi var de mindre i stand til - og tilbøjelige - til at bekymre sig om sagerne i fjerntliggende lande, skriver Colin Stevens.

Men i stigende grad synes NGO'er at være dedikerede til netop det - sagerne i fjerntliggende lande. Ak, mange af disse lande, de forstår ikke halvdelen så godt, som de tror. Ikke desto mindre fodrer vestlige regeringer og NGO'er i stigende grad hinanden med at give næring til deres oversøiske eventyr. Et symbiotisk forhold, hvor NGO'er danner grundlaget for, at legitimerer mere konkret - hvis kontraproduktiv - regeringens handlinger.

Faktisk er den amerikanske regering ofte afhængig af angiveligt uafhængige NGO'er som 'objektive' informationskilder, når politikken udformes. En af de mest indflydelsesrige er den prestigefyldte NGO Frihedshus. Ved udgangen af ​​2019 hentede Freedom House 48 millioner dollars - 94% fra onkel Sams kasse. Dens formand for bestyrelsen var sekretær for indenrigssikkerhed under George Bush. Og dens nuværende præsident, en livslang amerikansk diplomat.

reklame

Man betragter måske ikke et tøj med sådanne incestuøse forbindelser til den amerikanske regering som en naturlig indkaldelsessted for journalister, der søger en "uafhængig ikke-statslig organisation." Alligevel er det præcis, hvordan pressen behandler det. Og med en eller anden effekt. Freedom House har repræsenteret det amerikanske udenrigspolitiske etablissement, siden USA opnåede hegemoni i midten af ​​det 20. århundrede. Organisationen, der blev grundlagt under anden verdenskrig, kunne faktisk tælle Eleanor Roosevelt blandt sine ledere. Og efter vellykket at have presset på for at komme ind i Anden Verdenskrig, gik det frem til med rette og med succes at gå ind for den kolde krig. Men selvom sit websted gør store anstrengelser for at understrege disse kendsgerninger, er det mere modstræbende over dets seneste track record.

Faktisk undlader Freedom House-webstedet at nævne Irak endnu en gang, på trods af sin tidligere formand R. James Woolsey, Jr. at være den tidligere chef for CIA. Den samme mand, der i kølvandet på 9-11, Paul Wolfowitz sendt til Storbritannien at finde bevis for, at Saddam Hussein stod bag angrebet på tvillingetårnene. Den samme mand, der fortalte The Guardian's David Rose i oktober samme år, at kun Irak havde evnen til at producere luftbårne miltbrandsporer (der udfældede en næste dag fejlfrit overskrift Irak bag amerikanske miltbrandsudbrud, som 'informerede' læserne om den "voksende mængde beviser for, at Saddam Hussein, muligvis indirekte, var involveret i kaprerne den 11. september"). Og den samme mand, der i 2003 kaldte Irak en "frihedskrig", polering af hans påstand med den troværdighed, der stammer fra hans tidligere rolle i CIA, men også fra hans dengang nuværende som formand for Freedom House.

At et sådant tal ledede den fremtrædende udenrigspolitiske NGO, siger meget. Og alligevel fungerer dette i det 21. århundredes internationale civilsamfund. Vestlige NGO'er kan altid regnes med at tilfredsstille beslutningstagernes flerårige lyst til klodset intervention i udlandet. Selv når de indenlandske civilsamfund i vestlige nationer flår i sømmene.

reklame

Men dette er det uundgåelige resultat af at forsøge at købe civilsamfund med vestlige midler. For civilsamfund giver ikke så let efter for markedslogik. Funktionelle kan ikke købes. De skal dyrkes. Faktisk, langt fra at hjælpe, smider penge ofte problemet. Og der bliver stadig kastet flere penge. En femtedel af den internationale bistand er allerede via NGO'er. På bilateral bistand kanaliseres 23 procent af amerikanske bistandsprogrammer til sektoren. Dette kombineret med lave adgangsbarrierer og mangelfuldt tilsyn har perverteret incitamenter. Efterhånden som NGO'er er blevet tykke på dusøren, er mange også blevet korrupte. Historier om NGO -skandaler florerer. Tage Somaly mor, hvor i 2014 blev det konstateret, at administrerende direktør (og grundlægger) for den ngo, der bekæmper sex-handel, havde fremstillet historier om misbrug om sig selv og andre. Eller den honduranske non-profit The Dibattista Foundation og Todos Somos Hondurenos, der mellem 2010 og 2014 svindlede 12 millioner dollars fra landets allerede udtømte statskasse. Eller Oxfams sexskandale i 2018, hvor medlemmer af den prestigefyldte NGO under missioner i Haiti og Tchad betalte for prostituerede med donerede midler. Eller det sigende, men ædruelige faktum, at 11 ud af 17 af Frankrigs største NGO'er nægtede at deltage i en fortrolig Læge du Monde -undersøgelse om korruption.

Så langt fra at opbygge social tillid i udviklingslandene har NGO'er atrofieret det. For at forsøge at omgå den opfattede korruption hos lokale regeringer har vestlige donorer blot fortrængt den. Disse NGO'er er alt for afhængige af trug af udenlandske midler og mangler indenlandsk støtte. I stedet blot set som instrumenter til oversøisk interferens.

Den nylige situation i Myanmar er symbolsk for denne dynamik. En gruppe NGO'er har skrevet et brev, der opfordrer den norske premierminister til at stoppe et norsk teleselskab fra at sælge sin andel i Myanmar til det libanesiske firma M1 Group. Den norske statskontrollerede kæmpe Telenor solgte som reaktion på det nylige militærkup, og NGO'erne hævder, at M1 Group ikke vil overholde de samme fortrolighedsstandarder, som et vestligt selskab som Telenor ville. Men denne samordnede manøvre rejser mange spørgsmål. Hvilken track record har disse NGO'er med at presse på for udenlandsk intervention? Hvor godt forstår de situationen i Myanmar? Og hvor meget finansiering får de fra vestlige regeringer - hver med deres egne bagtanker?

Hvis disse udenlandsk finansierede NGO'er nogensinde skal vinde tillid hos de mennesker, de hævder at tale for, skal disse spørgsmål besvares. Og svarede ærligt og ærligt. Men det bliver de ikke. For en ærlig opgørelse ville afsløre dem for, hvad de er. Ikke et spirende civilsamfund. Men ganske enkelt missionærerne i det 21. århundrede - der forsøger at beskytte de efterladte indfødte mod deres eget udstyr.

Europa-Kommissionen

Kommissionens deltagelse i de årlige møder i Verdensbankgruppen og Den Internationale Valutafond

Udgivet

on

Flere medlemmer af Kommissionen vil deltage i Årlige møder i Verdensbankgruppen (WBG) og Den Internationale Valutafond (IMF) finder sted i denne uge i Washington DC, USA. Møderne vil samle centralbanker, finans- og udviklingsministre, repræsentanter fra den private sektor, civilsamfundet og akademikere for at diskutere spørgsmål af global interesse, herunder verdensøkonomiske udsigter, global finansiel stabilitet, fattigdomsudryddelse, job og vækst, økonomisk udvikling, og bistandseffektivitet.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni vil deltage i mødet mellem G20 -finansministre og centralbankchefer og G7 -ministermødet. Koncerndirektør Valdis Dombrovskis deltager praktisk talt i plenarmødet i Det Internationale Valuta- og Finansudvalg. En skriftlig erklæring vil blive bidraget af Jutta Urpilainen, kommissær for internationale partnerskaber, til plenarmødet i udviklingsudvalgsmødet.

Dette møde vil dreje sig om to emner: 'WBG -finansiering til grøn, modstandsdygtig og inklusiv udvikling (GRID) - Mod en post -pandemisk tilgang' samt 'Forebyggelse, beredskab og reaktion: WBG's rolle i fremtidige kriser'. Kommissær Gentiloni vil også møde op ved et arrangement arrangeret af Brookings Institution og vil udveksle synspunkter med Det amerikanske handelskammer om de økonomiske udsigter og aktuelle politiske prioriteter torsdag den 14. oktober.

reklame

Læs

Europa-Parlamentet

MEP'er opfordrer til partnerskab af ligemænd med USA for at løse globale udfordringer

Udgivet

on

MEP'er går ind for EU's strategiske autonomi og opfordrer til en bedre koordinering mellem EU og USA om Kina for at undgå spændinger som dem, der er forårsaget af AUKUS-aftalen, plenum  KATASTROFE.

I en beslutning om fremtidige forbindelser mellem EU og USA glæder MEP'erne sig over USA's støtte til regelbaseret multilateralisme, da dette giver en vigtig mulighed for igen at indgå som en ligeværdig partner med USA.

Rapporten understreger, at EU ved at uddybe det transatlantiske samarbejde bør stræbe efter at lede sammen med USA, samtidig med at det fremmer sin strategiske autonomi i forsvar og økonomiske forbindelser som et middel til at forfølge sine egne legitime diplomatiske, sikkerhedsmæssige og økonomiske interesser.

reklame

Bedre koordinering og høring om Kina

EU og USA er nødt til at undersøge områder med muligt samarbejde og bedre koordinering af Kina for at undgå transatlantiske spændinger, advarer MEP'er. De peger på gnidninger, der fulgte efter vedtagelsen af ​​den trilaterale USA-UK-Australien sikkerhedsaftale kendt som AUKUS, som blev ramt uden at høre EU -allierede.

Glæder sig over de seneste fremskridt inden for EU's Indo-Stillehavsstrategi, Præciserer parlamentet, at koordineringen med USA om Kina bør fokusere på beskyttelse af menneskerettigheder og minoritetsrettigheder og nedtrapning af spændinger i det sydlige og østkinesiske hav, Hong Kong og på tværs af Taiwanstrædet.

reklame

Det er positivt, at den første Møde mellem EU og USA Trade & Technology Council fandt sted den 29. september i Pittsburgh som planlagt, bemærker MEP'erne på trods af de spændinger, der skal diskuteres på en åben og ærlig måde.

Lektioner fra Afghanistan og mere engagement i det østlige partnerskab og det vestlige Balkan

Beklager Talebans voldelig overtagelse af Afghanistan efter tilbagetrækning af amerikanske og europæiske styrker opfordrer parlamentet til dyb transatlantisk refleksion over lektionerne fra missionen i Afghanistan for at fremme stabilitet, sikkerhed og god regeringsførelse i verden. Transatlantiske partnere skal interagere med alle Afghanistans naboer, opfordrer de med tanke på det afghanske folks situation, der har søgt tilflugt der og skal hjælpes.

EU burde samarbejde mere med USA om at forny det strategiske partnerskab med landene i det østlige partnerskab og det vestlige Balkan, mener MEP'er.

De opfordrer til koordinering af dette og om andre udenrigspolitiske spørgsmål og foreslår, at der oprettes et transatlantisk politisk råd (TPC) ledet af EU's højtstående repræsentant og USA's udenrigsminister og støttet af regelmæssig kontakt med politiske direktører.

Ordføreren Tonino Picula, (S&D, HR) sagde: “Denne rapport kunne ikke være mere rettidig. Vi har brug for et fornyet og styrket transatlantisk partnerskab for at tackle de fælles udfordringer, vi står over for. Nogle af dem har været velkendte for os i årtier, men nogle er en del af nyere global dynamik. Uden tvivl er USA fortsat EU's nærmeste og vigtigste strategiske partner. Og jeg tror, ​​at en strategisk autonom Union ville være den bedste partner for USA! ”

Resolutionen blev onsdag vedtaget med 550 stemmer for, 83 imod og 55 hverken for eller imod.

Mere information 

Læs

Kunstig intelligens

Fremstående ledere fra Boston og Balkan -regionerne til at samarbejde om global lov om AI og digitale rettigheder

Udgivet

on

To fornemme organisationer fra det nordøstlige USA og Balkan, Boston Global Forum (BGF) og Nizami Ganjavi International Center (NGIC) har annonceret et samarbejde om at fremme banebrydende initiativer i forbindelse med en Global Alliance for Digital Governance. Initiativet, som var genstand for en recent Politik Lab online forum, involverer også FN's Centennial Initiative, AI World Society (AIWS) og Club de Madrid.

I den fælles meddelelse fremgår det, at BGF vil støtte NGIC's Global Enlightenment Education Program i Baku, samt en række andre initiativer.

BGF og NGIC vil udveksle ressourcer til at udvikle initiativer til løsning af komplekse og kontroversielle spørgsmål i verden i dag og forme fremtiden for "Remaking the World - Toward an a Age of Global Enlightenment."

reklame

I henhold til aftalen vil BGF og NGIC deltage i at fremme Global Alliance for Digital Governance (GADG), og NGIC vil forbinde regeringer i Balkan- og Mellemøsten -nationer for at støtte Alliance. De to organisationer vil anbefale talere, promovere konferencer og fora og offentliggøre fælles arrangementer.

Nguyen Anh Tuan, medstifter og administrerende direktør for BGF, hyldede aftalen og noterede sig dens indvirkning på at udvide Alliancen: ”NGIC vil bringe et højt engagement og fremtrædende ledere på Balkan og bidrage til oprettelsen af ​​en global lov og Aftale om AI og digitale rettigheder, og diskuter aftalen på betydelige konferencer, som NGIC ofte arrangerer i mange byer som New York, Beijing, Riga, Athen, Andorra, Kairo, Sarajevo, Sofia, Bruxelles, missioner i Kiev,

Tel-Aviv, Amman, Istanbul, Bukarest, hvor mange statsledere og regeringsledere deltager. ”

reklame

 Om Boston Global Forum

Boston Global Forum (BGF) tilbyder et sted for ledere, strateger, tænkere og innovatører at bidrage til Remaking the World - Toward an Age of Global Oplysning.

I 2019 den Boston Global Forum, i samarbejde med FN's Academic Impact, lanceret United Nations Centennial Initiative. Det begyndte med udgivelsen af ​​et større værk med titlen "Remaking the World - Toward an a Age of Global Enlightenment". Mere end tyve fornemme ledere, tænkere, strateger og innovatører fremførte hidtil usete tilgange til de udfordringer, der lå foran verden. Disse bidragydere omfatter formand for Europa -Kommissionen Ursula von der Leyen, guvernør Michael Dukakis, far til Internet Vint Cerf, tidligere amerikanske forsvarsminister Ash Carter, professorer ved Harvard University Joseph Nye og Thomas Patterson, MIT -professorer Nazli Choucri og Alex 'Sandy' Pentland , og MEP Eva Kaili.

BGF introducerede kernekoncepter, der former nye banebrydende internationale initiativer, især den sociale kontrakt for AI -alderen, AI International Law and Accord, Global Alliance for Digital Governance, AI World Society (AIWS) Ecosystem og AIWS City.

 Om Nizami Ganjavi International Center

Nizami Ganjavi International Center (NGIC) er en international, ikke-politisk organisation dedikeret til minde om den store aserbajdsjanske digter, Nizami Ganjavi og til undersøgelse og formidling af hans værker med en mission om at opbygge en dialog, forståelse, gensidig respekt, tolerance mellem kulturer og folk til opbygning af funktionelle og inkluderende samfund. Nizami Ganjavi International Center's vigtigste mission er at fremme læring, tolerance, dialog, forståelse og delte samfund i en verden på mange måder i dag, der står over for hidtil usete udfordringer.

Bestyrelsesmedlemmer i NGIC omfatter de tidligere præsidenter og premierministre i Balkanområdet og nordeuropæiske ledere fra Finland, Letland, Belgien, FN og fornemme figurer fra USA

For information om det seneste politikforum, besøg

· Mediesæt til Policy Lab

· Tilmelding til Policy Lab

· Om Boston Global Forum

Læs
reklame
reklame
reklame

trending