Følg os

Nordkorea

Nord- og Sydkorea i forhandlinger om topmødet og genåbner forbindelseskontoret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En visning af en eksplosion af et fælles forbindelseskontor med Sydkorea i grænsebyen Kaesong, Nordkorea på dette billede leveret af Nordkoreas koreanske centrale nyhedsagentur (KCNA) den 16. juni 2020. KCNA via REUTERS

Nord- og Sydkorea er i forhandlinger om at genåbne et fælles forbindelseskontor, som Pyongyang rev ned sidste år og afholde et topmøde som led i bestræbelserne på at genoprette forbindelserne, sagde tre sydkoreanske regeringskilder med kendskab til sagen, skriver Hyonhee Shin, David Brunnstrom i Washington og Tony Munroe i Beijing.

Den sydkoreanske præsident Moon Jae-in og Nordkoreas leder Kim Jong Un har undersøgt måder at forbedre anstrengte bånd ved at udveksle flere breve siden april, sagde kilderne på betingelse af anonymitet på grund af diplomatisk følsomhed.

Drøftelserne signalerer en forbedring af båndene, der er blevet forværret det sidste år efter tre leders topmøder i 2018, der lovede fred og forsoning.

reklame

Interkoreanske samtaler kan også hjælpe med at genstarte stoppede forhandlinger mellem Pyongyang og Washington med det formål at afvikle Nords atom- og missilprogrammer til gengæld for lindring af sanktioner.

Spørgsmålet er nøglen til Moon, der står over for faldende støtte i sit sidste år i embetet. Moon satsede sin arv på at forbedre forholdet til Nordkorea og hjalp med at oprette historiske møder mellem Kim og dengang USA's præsident Donald Trump i 2018 og 2019.

De to Koreas, stadig teknisk i krig efter deres konflikt i 1950-53, sluttede i våbenhvile, tirsdag genopkoblede hotlines Norden blev afskåret i juni sidste år.

reklame

Begge sider diskuterer genopbygning af deres fælles forbindelseskontor i våbenhvile -landsbyen Panmunjom på grænsen, siger to kilder. Pyongyang ødelagde spektakulært det tidligere kontor i grænsebyen Kaesong i 2020.

De søger også et topmøde mellem Moon og Kim, men der er ikke rejst nogen tidsramme eller andre detaljer på grund af koronaviruspandemien, sagde kilderne.

Nordkorea har ikke bekræftet nogen COVID-19 tilfælde, men det lukkede grænser og indførte strenge forebyggelsesforanstaltninger og så pandemien som et spørgsmål om national overlevelse.

”Forhandlingerne er stadig i gang, og COVID-19 bør være den største faktor,” sagde en kilde. "Et ansigt til ansigt-møde er det bedste, men forhåbentlig bliver situationen bedre."

Moon's kontor henviste til en briefing tirsdag af hans pressesekretær, Park Soo-hyun, der sagde, at spørgsmålet om gendannelse af forbindelseskontoret skulle drøftes, og at lederne ikke hidtil har haft planer for noget topmøde.

En anden kilde sagde, at et virtuelt topmøde kunne være en mulighed, afhængigt af om Nordkorea basker på et møde personligt på grund af COVID-19.

"Hvis vi kan gøre det, og Norden har denne kapacitet, ville det gøre en stor forskel og åbne så mange vinduer af muligheder, noget for at genstarte samtaler med USA."

Nordkorea, som ikke har afholdt møder med udenlandske statsborgere, siden pandemien begyndte, begrænser adgangen til medierne uden for, og dens mission til De Forenede Nationer var ikke tilgængelig for kommentar.

Moon havde opfordret til en genoplivning af hotlines og tilbudt et videotopmøde med Kim, men Pyongyang havde tidligerey svarede offentligt med skarp kritikog sagde, at det ikke havde til hensigt at tale med Seoul.

Den første kilde sagde, at Moon og Kim har udvekslet "oprigtige" breve ved mere end ti lejligheder, hvilket førte til åbning af en kommunikationskanal mellem Seouls efterretningsmyndigheder og Kims søster, Kim Yo Jong.

På trods af "op- og nedture" i konsultationerne blev de to parter enige om i weekenden at genaktivere hotlines som et første skridt.

Kims bevægelse afspejlede en villighed til at reagere på amerikanske åbninger til forhandlinger, da præsident Joe Bidens administration lovede en praktisk tilgang, herunder ikke at nævne en udsending for nordkoreanske menneskerettighedsspørgsmål, sagde kilden.

"Der var nogle synlige elementer, herunder at forfølge en trinvis handling-for-handling-tilgang i stedet for en stor handel og udnævne en nuklear forhandler i stedet for en menneskerettighedsudsending," sagde kilden. "Når alt kommer til alt, har Washington afsløret sin politik, og Norden kan ikke bare sidde inaktiv, så interkoreanske bånd kom op som udgangspunkt."

Den amerikanske ambassade i Seoul afviste kommentarer og henviste forespørgsler til udenrigsministeriet, som ikke umiddelbart reagerede på anmodninger om kommentarer.

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken sagde i juni, at Biden -administrationen var fast besluttet på at udpege en nordkoreas menneskerettighedsudsending, men ikke tilbød en tidslinje.

Washington støtter interkoreansk engagement, og diplomati er afgørende for at opnå fuldstændig afvæbning og varig fred på den koreanske halvø, sagde en talsmand tirsdag med at byde åbningen af ​​hotlines velkommen.

En tredje kilde sagde, at de to Koreas kun annoncerede hotline-genåbningerne, fordi der blev gjort små fremskridt med hensyn til andre spørgsmål, herunder hvordan Nord ville undskylde for at sprænge forbindelseskontoret.

Nordkorea blev ramt af pandemien og sidste års tyfoner og står over for den værste økonomiske krise siden en hungersnød i 1990'erne, der dræbte så mange som 3 millioner.

Imidlertid er der rapporteret om få dødsfald som følge af sult, sagde den første kilde, hjulpet af kinesisk hjælp og frigivelse af militær- og nødreserver.

Nordkorea forventes at genoptage handelen med Kina så tidligt som i august med involvering af godstogtjenester efter ophugning af planer om at gøre det i april, hovedsageligt på grund af bekymring over mere smitsomme COVID-19-varianter, sagde kilden.

Beijings udenrigsministerium reagerede ikke straks på en anmodning om kommentar, og opkald til den kinesiske ambassade i Seoul var ubesvarede.

Nordkorea

Nordkorea affyrer to ballistiske missiler mod Østsøen, siger Syd

Udgivet

on

Nordkorea har affyret to ballistiske missiler ud for sin østkyst, har Sydkoreas militær bekræftet, skriver BBC.

Japan rapporterede også, at en genstand blev affyret, og at det kan have været et ballistisk missil.

Japans premierminister Yoshihide Suga har kaldt lanceringen "skandaløs" og sagde, at den truede fred og sikkerhed i regionen.

reklame

Det er den anden våbentest, Nordkorea har udført i denne uge, hvor den første er et krydstogtsraket.

Det er ikke klart, præcis hvor de ballistiske missiler var bestemt til eller deres flyvning, men Sydkoreas fælles stabschef sagde, at dets militær opretholder "en fuld beredskabsstilling i tæt samarbejde med USA".

Ballistiske missiltests strider mod FN's resolutioner, der har til formål at bremse nordens atomaktiviteter.

reklame

De kan bære enten atom- eller konventionelle sprænghoveder og er klassificeret efter, hvor langt de kan rejse - hvoraf det længst er et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM).

Nordkorea har tidligere testet ICBM'er, der siges at være i stand til at nå næsten hele Vesteuropa og omkring halvdelen af ​​det amerikanske fastland.

Mandag testede Nordkorea et langdistancekrydstogtsmissil, der var i stand til at ramme store dele af Japan og kaldte det "et strategisk våben af ​​stor betydning".

Academy of National Defense Science udfører langdistance krydstogtmissiltests i Nordkorea, som afbilledet i denne kombination af udaterede fotos leveret af Nordkoreas koreanske Central News Agency (KCNA) den 13. september 2021
Nordkorea havde bare få dage tidligere testet et langdistance-krydsermissil

Eksperter siger, at krydsermissilet muligvis kan bære et atomsprænghoved.

FN's Sikkerhedsråd forbyder ikke test af krydsermissiler. Men det anser ballistiske missiler for at være mere truende, fordi de kan bære større og mere kraftfulde nyttelast, have en meget længere rækkevidde og kan rejse hurtigere

Nordkorea står over for fødevaremangel og en alvorlig økonomisk krise - der stiller spørgsmål om, hvordan det stadig er i stand til at udvikle våben.

Landet har brugt mere end et år isoleret. Det afbrød mest handel med sit nærmeste allierede Kina for at stoppe spredningen af ​​coronavirus.

Kinas udenrigsminister fører onsdag samtaler med sin sydkoreanske kollega i Seoul.

Nordkoreas våbenprogram og stoppede forhandlinger om atomvåbenudvikling vil sandsynligvis være på dagsordenen.

I marts i år trodsede Pyongyang sanktioner og testede ballistiske missiler, hvilket udløste en kraftig irettesættelse fra USA, Japan og Sydkorea.

Og i sidste måned sagde FNs atomagentur, at Nordkorea tilsyneladende havde genstartet en reaktor, der kunne producere plutonium til atomvåben, og kaldte det en "dybt bekymrende" udvikling.

Læs

Nordkorea

Nordkorea tester det første 'strategiske' krydstogtmissil med mulig atomkraft

Udgivet

on

By

Nordkorea gennemførte succesfulde test af et nyt langdistancekrydstogtsraket i weekenden, oplyser statslige medier mandag (13. september), set af analytikere som muligvis landets første sådant våben med atomkraft, skriver Hyonhee Shin og Josh Smith.

Missilerne er "et strategisk våben af ​​stor betydning" og fløj 1,500 km (930 miles), inden de ramte deres mål og faldt i landets territorialfarvand under testene lørdag og søndag, sagde KCNA.

Den seneste test fremhævet støt fremskridt i Pyongyangs våbenprogram midt i en gridlock over forhandlinger, der sigter mod at afvikle Nordens atom- og ballistiske missilprogrammer til gengæld for amerikanske sanktioner. Samtalerne er gået i stå siden 2019.

reklame

Nordkoreas krydstogtraketter genererer normalt mindre interesse end ballistiske missiler, fordi de ikke eksplicit er forbudt i henhold til FN's Sikkerhedsråds resolutioner.

"Dette ville være det første krydstogtmissil i Nordkorea, der eksplicit blev udpeget som en 'strategisk' rolle," sagde Ankit Panda, en højtstående kollega ved den amerikansk baserede Carnegie Endowment for International Peace. "Dette er en almindelig eufemisme for atomkompatibelt system."

Det er uklart, om Nordkorea har styr på den teknologi, der er nødvendig for at bygge sprænghoveder, der er små nok til at blive båret på et krydstogtsraket, men leder Kim Jong Un sagde tidligere på året, at udvikling af mindre bomber er et topmål.

reklame

De to Korea har været låst fast i et accelererende våbenkapløb, som analytikere frygter vil forlade regionen fyldt med kraftfulde nye missiler.

Sydkoreas militær oplyste ikke, om det havde opdaget Nordens seneste test, men sagde mandag, at det foretog en detaljeret analyse i samarbejde med USA.

Det amerikanske militærs Indo-Pacific Command (INDOPACOM) sagde, at det var bekendt med rapporterne og koordinerede med dets allierede og partnere.

"Denne aktivitet fremhæver (Nordkoreas) fortsatte fokus på at udvikle sit militære program og de trusler, der udgør for dets naboer og det internationale samfund," sagde INDOPACOM i en erklæring.

Rodong Sinmun, det regerende Arbejderpartis officielle avis, kørte fotos af det nye krydsermissil, der fløj og blev affyret fra en transportør-erektor-affyrer.

Testen giver "strategisk betydning af at have et andet effektivt afskrækkelsesmiddel til mere pålideligt at garantere vores stats sikkerhed og stærkt indeholde de fjendtlige styrkers militære manøvrer," sagde KCNA.

Det blev betragtet som Nordens første missilaffyring efter at have testet et nyt taktisk kortdistanceret ballistisk missil i marts. Nordkorea gennemførte også en krydstogtmissil -test kun få timer efter, at USA's præsident Joe Biden tiltrådte i slutningen af ​​januar.

Jeffrey Lewis, en missilforsker ved James Martin Center for Nonproliferation Studies, sagde, at krydsermissiler med mellemlang rækkevidde var ikke mindre en trussel end ballistiske missiler og var en temmelig alvorlig kapacitet for Nordkorea.

"Dette er et andet system, der er designet til at flyve under missilforsvarsradarer eller omkring dem," sagde Lewis på Twitter.

Krydstogtsmissiler og kortdistance ballistiske missiler, der kan være bevæbnet med enten konventionelle eller atombomber, er særligt destabiliserende i tilfælde af konflikt, da det kan være uklart, hvilken slags sprænghoved de har, siger analytikere.

Kim Jong Un syntes ikke at have deltaget i testen, idet KCNA sagde, at Pak Jong Chon, medlem af Arbejderpartiets magtfulde politbureau og sekretær for dets centraludvalg, havde tilsyn med det.

Det tilbagetrukne nord har længe beskyldt USA og Sydkorea for "fjendtlig politik" over for Pyongyang.

Afsløringen af ​​testen kom blot en dag før de vigtigste atomforhandlere fra USA, Sydkorea og Japan mødes i Tokyo for at undersøge måder at bryde standoff med Nordkorea. Læs mere.

Kinas udenrigsminister, Wang Yi, planlægger også at besøge Seoul i dag (14. september) for samtaler med sin pendant, Chung Eui-yong. Læs mere.

Bidens administration har sagt, at den er åben for diplomati for at opnå Nordkoreas af -kernevåben, men har ikke vist nogen vilje til at lette sanktionerne.

Sung Kim, den amerikanske udsending for Nordkorea, sagde i august i Seoul, at han var klar til at mødes med nordkoreanske embedsmænd "hvor som helst, når som helst." Læs mere.

En genaktivering af interkoreanske hotlines i juli vakte håb om genstart af forhandlingerne, men Norden stoppede med at besvare opkald, da årlige Sydkorea-amerikanske militærøvelser begyndte i sidste måned, som Pyongyang havde advaret om kunne udløse en sikkerhedskrise. Læs mere.

I de seneste uger blev Sydkorea den første ikke-nukleare stat at udvikle og teste et ubådslanceret ballistisk missil.

Læs

Nordkorea

Databeskyttelse: Europa-Kommissionen lancerer en proces til vedtagelse af en tilstrækkelig beslutning for Republikken Korea

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat processen mod vedtagelse af beslutningen om tilstrækkelighed til overførsel af personoplysninger til Republikken Korea. Den dækker overførsel af personoplysninger til Republikken Koreas kommercielle operatører såvel som offentlige myndigheder. Hvis den bliver vedtaget, vil denne beslutning give europæere stærk beskyttelse af deres personoplysninger, når de overføres til Republikken Korea. Samtidig vil det supplere Frihandelsaftale mellem EU og Republikken Korea (FTA) og styrke samarbejdet mellem EU og Republikken Korea som førende digitale magter.

Handelsaftalen har ført til en betydelig stigning i den bilaterale handel med varer og tjenester. Sikring af den frie strøm af personoplysninger til Republikken Korea gennem en beslutning om tilstrækkelighed baseret på et højt databeskyttelsesniveau vil understøtte dette handelsforhold til en værdi af næsten 90 mia. Euro. Udkastet til beslutning om tilstrækkelighed blev offentliggjort og sendt til Europæiske Udvalg for Databeskyttelse (EDPB) for sin udtalelse. I de sidste måneder har Kommissionen nøje vurderet Republikken Koreas lovgivning og praksis for beskyttelse af personoplysninger, herunder reglerne om offentlige myndigheders adgang til data. Den konkluderer, at Republikken Korea sikrer et i det væsentlige tilsvarende beskyttelsesniveau som det, der er garanteret under Generel databeskyttelsesforordning (GDPR). Pressemeddelelsen er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending