Slut med os

EU

Med G7-topmødet det første stop, tager Biden på 8-dages tur til Europa

Udgivet

on

Amerikanske præsident Joe Biden fremsætter bemærkninger om jobrapporten i maj, efter at amerikanske arbejdsgivere øgede ansættelsen midt i den lettende koronavirus sygdom (COVID-19) pandemien på Rehoboth Beach Convention Center i Rehoboth Beach, Delaware, USA, 4. juni 2021. REUTERS / Kevin Lamarque / File Photo

Den amerikanske præsident Joe Biden rejste til Storbritannien onsdag (9. juni) på sin første rejse til udlandet siden tiltrædelsen, en otte-dages mission for at genopbygge de transatlantiske bånd, der var anstrengt under Trump-æraen og at omformulere forbindelserne med Rusland.

Turen repræsenterer en test af den demokratiske præsidents evne til at styre og reparere forhold til større allierede, der blev uhindret over daværende præsident Donald Trumps handelstakster og tilbagetrækning fra internationale traktater.

"Vil de demokratiske alliancer og institutioner, der har formet så meget af det sidste århundrede, bevise deres kapacitet mod nutidige trusler og modstandere? Jeg mener, at svaret er ja. Og denne uge i Europa har vi chancen for at bevise det," sagde Biden i en udtalelsesartikel offentliggjort i Washington Post.

Hans topmøde med den russiske præsident Vladimir Putin den 16. juni i Genève er hjørnestenen for rejsen, en mulighed for at rejse amerikanske bekymringer direkte med Putin om ransomware-angreb fra Rusland, Moskvas aggression mod Ukraine og en lang række andre spørgsmål.

Biden tager sit første stop ved kystbyen St. Ives i Cornwall, hvor han vil deltage i G7-topmødet. Mødet forventes at blive domineret af vaccinediplomati, handel, klima og et initiativ til genopbygning af infrastruktur i udviklingslandene. Amerikanske embedsmænd ser denne indsats som en måde at modvirke Kinas voksende indflydelse på.

Biden kan blive udsat for pres for at gøre mere for at dele amerikansk vaccineforsyning med andre lande efter et indledende løfte om 20 millioner doser, der blev annonceret i sidste uge.

Hans skub for en global minimumsafgift på multinationale selskaber står over for opposition derhjemme. G7-finansministre enige om inden topmødet at forfølge en global minimumsafgiftssats på mindst 15% og at tillade markedslande at beskatte op til 20% af det overskydende overskud - over en margin på 10% - genereret af ca. 100 store, højt fortjeneste virksomheder.

Republikanerne kom imod planen i denne uge og potentielt komplicerede USAs evne til at gennemføre en bredere global aftale.

Biden vil have et møde med den britiske premierminister Boris Johnson torsdag i Cornwall, en chance for at forny det amerikansk-britiske "særlige forhold" efter Storbritanniens brexit-pause fra Den Europæiske Union.

Efter tre dages G7-topmøde besøger Biden og hans kone Jill Dronning Elizabeth på Windsor Castle. Den 78-årige Biden mødte dronningen tilbage i 1982, da han var en amerikansk senator fra Delaware.

Bagefter rejser Biden til Bruxelles for samtaler med ledere for NATO og Den Europæiske Union. Dagsordenen forventes at blive domineret af Rusland, Kina og det flerårige spørgsmål om at få NATO-allierede til at bidrage mere til det fælles forsvar.

Biden afslutter rejsen i Genève for det, der kan vise sig at være ugens sværeste møde - en session med Putin, der havde haft venskabelige forbindelser med Trump.

Den Hvide Hus nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan fortalte reportere, at Biden håbede, at hans G7- og NATO-møder vil styrke en følelse af allieret enhed, når han går ind i sin session med Putin.

Der forventes ingen større gennembrud fra topmødet. Sullivan sagde, at Biden ville presse Putin på de amerikanske prioriteter. De to sider forhandlede om, hvorvidt de skulle afholde en fælles pressekonference.

Belgien

Den iranske opposition samles foran den amerikanske ambassade i Bruxelles for at bede USA og EU om en fast politik over for det iranske regime

Udgivet

on

Efter G7-topmødet i London er Bruxelles vært for NATO-topmødet med amerikanske og EU-ledere. Det er præsident Joe Bidens første rejse uden for USA. I mellemtiden er Iran-forhandlingsforhandlingerne startet i Wien, og på trods af den internationale indsats for at vende Iran og USA tilbage til overholdelse af JCPOA viste iransk regime ingen interesse i at vende tilbage til sine forpligtelser under JCPOA-sammenhæng. I den nylige IAEA-rapport er der rejst vigtige bekymringer, som det iranske regime ikke har taget fat på.

Den iranske diaspora, tilhængere af det nationale råd for modstand i Iran i Belgien, afholdt en demonstration i dag (14. juni) foran den amerikanske ambassade i Belgien. De holdt plakater og bannere med billedet af Maryam Rajavi, lederen af ​​den iranske oppositionsbevægelse, der har erklæret et ikke-nukleart Iran i sin 10-punkts plan for det frie og demokratiske Iran.

I deres plakater og slogans bad iranere USA og EU om at arbejde hårdere for at holde mullahs-regimet ansvarlig for dets krænkelser af menneskerettighederne. Demonstranterne understregede behovet for en afgørende politik fra USA og de europæiske lande for at udnytte mullahs søgen efter en atombombe, intensiveret undertrykkelse derhjemme og terroraktiviteter i udlandet.

Ifølge den nye IAEA-rapport, på trods af den tidligere aftale, nægter det gejstlige regime at besvare IAEA-spørgsmål på fire omstridte steder og (for at dræbe tiden) har udsat yderligere samtaler til efter præsidentvalget. Ifølge rapporten har regimets berigede uranreserver nået 16 gange den tilladte grænse i atomaftalen. Produktionen af ​​2.4 kg 60% beriget uran og ca. 62.8 kg 20% ​​beriget uran er alvorligt bekymret.

IAEA-generaldirektør Rafael Grossi sagde: På trods af aftalte vilkår, ”Efter mange måneder har Iran ikke givet den nødvendige forklaring på tilstedeværelsen af ​​nukleare materialepartikler ... Vi står over for et land, der har et avanceret og ambitiøst atomprogram og beriger uran meget tæt på niveauet for våbenklasse. ”

Grossis bemærkninger, også rapporteret af Reuters i dag, gentog: "Manglen på afklaring af agenturets spørgsmål vedrørende nøjagtigheden og integriteten af ​​Irans beskyttelseserklæring vil alvorligt påvirke agenturets evne til at sikre Iraks atomprograms fredelige natur."

Maryam Rajavi (afbilledet), den valgte præsident for National Council of Resistance of Iran (NCRI), sagde, at den nylige rapport fra Det Internationale Atomenergibureau (IAEA) og bemærkningerne fra dets generaldirektør endnu en gang viser, at for at garantere dets overlevelse, gejstlige regime har ikke opgivet sit atombombe-projekt. Det viser også, at regimet for at købe tid har fortsat sin politik om hemmeligholdelse for at vildlede det internationale samfund. Samtidig afpresser regimet sine udenlandske samtalepartnere for at ophæve sanktioner og ignorere dets missilprogrammer, eksport af terrorisme og kriminel indblanding i regionen.

Continue Reading

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending