Slut med os

coronavirus

Biden G7 og NATO's opgaveliste: Forene allierede, bekæmpe enevældet, angribe COVID-19

Udgivet

on

Præsident Joe Bidens møde med ledere af G7-førende industriøkonomier i en engelsk kystby i denne uge vil indlede et nyt fokus på at samle amerikanske allierede mod fælles modstandere - COVID-19-pandemien, Rusland og Kina, Reuters.

Nye COVID-19-varianter og stigende dødstal i nogle lande vil væve stort under samlingen fra fredag ​​til søndag (11.-13. Juni) sammen med klimaændringer, styrke globale forsyningskæder og sikre, at Vesten opretholder sin teknologiske kant over Kina, verdens næststørste økonomi.

Biden, en demokrat, lovede at genopbygge forbindelserne med allierede efter fire stenår under den tidligere præsident Donald Trump, der trak Washington ud af flere multilaterale institutioner og truede på et tidspunkt at forlade NATO.

"I dette øjeblik af global usikkerhed, da verden stadig kæmper med en pandemi, der er en gang i et århundrede, handler denne rejse om at realisere Amerikas fornyede forpligtelse over for vores allierede og partnere," skrev Biden i en udtalelse udgivet af Washington Post på lørdag.

Samlingen vil sætte Bidens motto "America is back" på prøve, med allierede desillusionerede i Trump-årene på udkig efter håndgribelig, varig handling.

Det er et afgørende øjeblik for USA og verden, sagde den tidligere britiske premierminister Gordon Brown på CNN søndag.

"Vil det internationale samarbejde blive genoprettet, eller er vi stadig i denne verden, hvor nationalisme, protektionisme og til en vis grad isolationisme er dominerende?" Spurgte Brown.

Rusland vil være i spidsen for opmærksomheden på G7-topmødet i Cornwall, England, og dagene derefter, da Biden mødes med europæiske ledere og NATO-allierede i Bruxelles, inden de går til Genève for at møde den russiske præsident Vladimir Putin.

Den nylige ransomware angreb på JBS (JBSS3.SA), verdens største kødpakker, af en kriminel gruppe, der sandsynligvis er baseret i Rusland, og Putins økonomiske støtte til Hviderusland, efter at det tvang en Ryanair (RYA.I) fly til land, så det kunne arrestere en dissidentjournalist om bord, skubber amerikanske embedsmænd til at overveje skarpere handling.

På sidelinjen af ​​NATO-topmødet forventes Biden også at mødes med den tyrkiske præsident Tayyip Erdogan, en afgørende session mellem de sparrende NATO-allierede efter Ankaras køb af russiske forsvarssystemer gjorde Washington vred og risikerede at køre en kile inden for alliancen.

G7 finansministre nåede frem en milepæl global aftale lørdag (5. juni for at fastsætte en global global selskabsskattesats på mindst 15%, der potentielt rammer gigantiske teknologivirksomheder som Alphabet Inc's (GOOGL.O) Google, Facebook Inc. (FB.O) og Amazon.com Inc. (AMZN.O) Biden og hans kolleger vil give aftalen deres sidste velsignelse i Cornwall. Biden-administrationen, der torsdag (3. juni) detaljerede sine planer til doner 80 millioner doser af COVID-19 vacciner globalt i slutningen af ​​juni, læner sig stærkt på allierede for at følge trop, da den globale pandemidødelighed nærmer sig 4 millioner, siger amerikanske og diplomatiske kilder.

Washington vendte om kursen i sidste måned og støttede forhandlingerne om fritagelse for beskyttelse af intellektuel ejendom i Verdenshandelsorganisationen for at fremskynde vaccineproduktionen i udviklingslandene, til stor beklagelse for Tyskland og Storbritannien.

Europæiske diplomater siger, at de ser lidt fælles grund til spørgsmålet, og hævder, at ethvert WTO-kompromis ville tage måneder at færdiggøre og gennemføre. Det kan vise sig at være et svagt punkt, hvis tilstrækkelige vaccinedoser deles med udviklingslandene til at bremse - og til sidst standse - pandemien.

Biden annoncerede planer i maj om at kræve, at amerikanske regeringsentreprenører og finansielle institutioner er mere gennemsigtige med hensyn til de klimaforandringsrisici, deres investeringer står over for, og administrationens embedsmænd skubber andre lande til at vedtage lignende planer.

Storbritannien ønsker også, at regeringer kræver, at virksomheder rapporterer sådanne risici som en måde at øge investering i grønne projekter på. Men enighed om en vej frem vil sandsynligvis ikke komme i juni. En aftale kunne opstå på et FN-klimatopmøde i Glasgow, Skotland, i november.

G7-landene har også forskellige synspunkter på kulstofprissætning, som Den Internationale Valutafond ser som en vigtig måde at begrænse kuldioxidemissioner og nå netto-nul-emissioner inden 2050.

Biden-administrationen opfordrer allierede til forene sig mod Kina over beskyldninger om tvangsarbejde i Xinjiang-provinsen, hjemsted for det muslimske uiguriske mindretal, selvom det søger at opretholde Beijing som en allieret i klimaændringskampen.

Kilder efter drøftelserne siger, at de forventer, at G7-ledere skal indtage et stærkt sprog om tvangsarbejde. Kina benægter alle beskyldninger om misbrug i Xinjiang.

Covid-19

EU Digital COVID-certifikat - 'Et stort skridt mod en sikker genopretning'

Udgivet

on

I dag (14. juni) deltog formændene for Europa-Parlamentet, Rådet for EU og Europa-Kommissionen til den officielle underskrivelsesceremoni for forordningen om EU's digitale COVID-certifikat, der markerer afslutningen på lovgivningsprocessen.

Portugals premierminister Antonio Costa sagde: ”I dag tager vi et stort skridt mod en sikker genopretning, for at genvinde vores bevægelsesfrihed og for at øge den økonomiske opsving. Det digitale certifikat er et inkluderende værktøj. Det inkluderer mennesker, der er kommet sig efter COVID, personer med negative tests og vaccinerede mennesker. I dag sender vi en fornyet følelse af tillid til vores borgere om, at vi sammen vil overvinde denne pandemi og nyde rejsen igen, sikkert og frit i hele Den Europæiske Union. ”

Kommissionens præsident, Ursula von der Leyen sagde: ”På denne dag for 36 år siden blev Schengen-aftalen underskrevet, fem medlemslande på det tidspunkt besluttede at åbne deres grænser for hinanden, og dette var begyndelsen på, hvad i dag er for mange, mange borgere, en af ​​de største resultater i Europa, muligheden for at rejse frit inden for vores union. Det europæiske digitale COVID-certifikat beroliger os med denne ånd i et åbent Europa, et Europa uden barrierer, men også et Europa, der langsomt men sikkert åbner sig efter den sværeste tid. Certifikatet er et symbol på et åbent og digitalt Europa. ”

Tretten medlemsstater er allerede begyndt at udstede EU Digital COVID-certifikater, inden de 1. juli vil de nye regler være gældende i alle EU-stater. Kommissionen har oprettet en gateway, der giver medlemsstaterne mulighed for at kontrollere, at certifikaterne er autentiske. Von der Leyen sagde også, at certifikatet også kan tilskrives succesen med den europæiske vaccinationsstrategi. 

EU-lande vil stadig være i stand til at indføre begrænsninger, hvis de er nødvendige og står i et rimeligt forhold til at beskytte folkesundheden, men alle stater bliver bedt om at undlade at indføre yderligere rejsebegrænsninger på indehaverne af EU Digital COVID Certificate

EU Digital COVID-certifikat

Målet med EU Digital COVID Certificate er at lette sikker og fri bevægelighed inden for EU under COVID-19-pandemien. Alle europæere har ret til fri bevægelighed, også uden certifikatet, men certifikatet letter rejser og fritager indehavere fra begrænsninger som karantæne.

EUs digitale COVID-certifikat vil være tilgængeligt for alle, og det vil:

  • dække COVID-19 vaccination, test og restitution
  • være gratis og tilgængelig på alle EU-sprog
  • være tilgængelige i et digitalt og papirbaseret format
  • være sikker og inkludere en digitalt underskrevet QR-kode

Derudover forpligtede Kommissionen sig til at mobilisere 100 millioner euro under instrumentet til nødhjælp til at støtte medlemsstaterne i at levere overkommelige tests.

Forordningen finder anvendelse i 12 måneder fra den 1. juli 2021.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading

Covid-19

Mainstream-medier risikerer at blive en trussel mod folkesundheden

Udgivet

on

I de seneste uger har den kontroversielle påstand om, at pandemien måske er lækket fra et kinesisk laboratorium - en gang afskediget af mange som en frynsekonspirationsteori - fået trækkraft. Nu har den amerikanske præsident Joe Biden annonceret en presserende undersøgelse, der vil se på teorien som en mulig oprindelse af sygdommen, skriver Henry St.George.

Mistanken opstod først i begyndelsen af ​​2020 af åbenlyse grunde, da virussen opstod i den samme kinesiske by som Wuhan Institute of Virology (WIV), som har studeret coronavirus i flagermus i over et årti. Laboratoriet ligger kun få kilometer fra det våde marked i Huanan, hvor den første klynge af infektioner opstod i Wuhan.

På trods af det åbenlyse sammenfald afviste mange i medierne og politik ideen direkte som en sammensværgelsesteori og nægtede at overveje den seriøst gennem det forløbne år. Men denne uge har det vist sig, at en rapport udarbejdet i maj 2020 af Lawrence Livermore National Laboratory i Californien havde konkluderet, at hypotesen om, at virussen lækkede fra et kinesisk laboratorium i Wuhan, var sandsynlig og fortjente yderligere undersøgelse.

Så hvorfor blev Lab Leak Theory overvældende afskediget fra start? Der er ingen tvivl om, at ideen fra det almindelige medies perspektiv blev plettet af tilknytning til præsident Donald Trump. Indrømmet, skepsis til præsidentens påstande omkring et hvilket som helst aspekt af pandemien ville have været berettiget på næsten ethvert stadium. For at sige det eufemistisk har Trump vist sig at være noget af en upålidelig fortæller.

I løbet af pandemien afviste Trump alvoret af COVID-19 gentagne gange, skubbede uprøvede, potentielt farlige midler som hydroxychloroquin og foreslog endda på en mindeværdig pressemøde, at injektion af blegemiddel måske kunne hjælpe.

Journalister frygtede også med rimelighed ligheder med fortællingen om masseødelæggelsesvåben i Irak, hvorved der blev citeret store trusler og antagelser til en antagonistisk teori med for lidt bevis til at bakke op.

Det er dog umuligt at ignorere det faktum, at en generel animus følte sig over for Trump af store medier, der medførte en stor pligtforsømmelse og manglende overholdelse af objektive standarder for såvel journalistik som videnskab. I virkeligheden var Lab Leak aldrig en sammensværgelsesteori, men en gyldig hypotese hele tiden.

Forslag om det modsatte af anti-etableringstal i Kina blev også sammenfattet. Allerede i september 2020 optrådte 'Rule of Law Foundation', forbundet med fremtrædende kinesisk dissident Miles Kwok, på forsiden en undersøgelse, der påstod, at coronavirus var et kunstigt patogen. Hr. Kwoks mangeårige modstand mod CCP var tilstrækkelig til at sikre, at ideen ikke blev taget alvorligt.

Under foregivelse af, at de bekæmpede misinformation, censurerede de sociale medier monopoler endda indlæg om lab-lækagehypotesen. Først nu - efter at næsten alle større medier såvel som de britiske og amerikanske sikkerhedstjenester har bekræftet, at det er en mulig mulighed - er de blevet tvunget til at gå tilbage.

"I lyset af igangværende undersøgelser af oprindelsen af ​​COVID-19 og i samråd med folkesundhedseksperter," sagde en talsmand for Facebook, "vil vi ikke længere fjerne påstanden om, at COVID-19 er menneskeskabte eller fremstillet fra vores apps." Med andre ord mener Facebook nu, at dens censur af millioner af indlæg i de foregående måneder havde været fejlagtig.

Konsekvenserne af, at ideen ikke er taget alvorligt, er dybe. Der er beviser for, at det pågældende laboratorium muligvis har gennemført det, der kaldes "gain of function" -forskning, en farlig innovation, hvor sygdomme bevidst gøres mere virulente som en del af videnskabelig forskning.

Som sådan, hvis laboratorieteorien faktisk er sand, er verden bevidst holdt i mørket om den genetiske oprindelse af en virus, der har dræbt over 3.7 millioner mennesker til dato. Hundredtusinder af liv kunne have været reddet, hvis virusets nøgleegenskaber og dets tilbøjelighed til at muteere var blevet forstået hurtigere og bedre.

De kulturelle konsekvenser af en sådan opdagelse kan ikke overvurderes. Hvis hypotesen er sand - vil erkendelsen snart indebære, at verdens grundlæggende fejl ikke var utilstrækkelig ærbødighed for forskere eller utilstrækkelig respekt for ekspertise, men ikke nok kontrol af almindelige medier og for meget censur på Facebook. Vores største fiasko har været manglende evne til at tænke kritisk og erkende, at der ikke er noget, der hedder absolut ekspertise.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending