Følg os

NATO

I NATO-debut har Bidens Pentagon til formål at genopbygge tillid beskadiget af Trump

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Præsident Joe Bidens administration vil bruge en NATO-forsamling i denne uge til at begynde, hvad der forventes at være en årelang indsats for at genopbygge tillid med europæiske allierede, der ryster af Donald Trumps 'America First' udenrigspolitik, skriver , og

Biden sigter mod at genopbygge NATO-tilliden efter Trump-æraen

Amerikanske embedsmænd talte til Reuters på betingelse af anonymitet forud for begivenheden, sagde forsvarsminister Lloyd Austin ville understrege USA's engagement og påskønnelse af den transatlantiske alliance efter Trumps åbne fjendtlighed.

NATO's forsvarsministermøde, der afholdes praktisk talt den 17.-18. Februar her, er den første store europæiske begivenhed siden Bidens edsaflæggelse den 20. januar. Biden vil fremsætte bemærkninger på en virtuel samling i Münchens sikkerhedsforum her på 19 februar.

Efter år med Trumps offentlige latterliggørelse af NATO-allierede som Tyskland, der ikke nåede mål for forsvarsudgifter, vil Bidens Pentagon uden at opgive disse mål fokusere på fremskridt, der er gjort mod at styrke NATO's kollektive forsvar, sagde embedsmænd.

reklame

”Tillid er noget, der ikke kan bygges natten over, det er noget, der tager tid. Det tager mere end ord. Det tager handling, ”sagde en amerikansk forsvarsembedsmand, der talte på betingelse af anonymitet for at drøfte administrationens mål for NATO-mødet.

For at understrege Bidens synspunkter om NATO tog Det Hvide Hus endda det sjældne skridt frigiver en video den 27. januar af den amerikanske præsidents første samtale med NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg, hvor han brugte ordet "hellig" til at beskrive USA's forpligtelse til kollektivt forsvar.

Alligevel kunne Biden stå over for en opadgående kamp i Europa, der så Washington hæve sine forpligtelser under Trump, herunder trække sig ud af Irans nukleare aftale og Paris-klimaaftalen.

reklame

Trumps skildring af NATO som en kriseorganisation, trukket ned af efterladte medlemmer, har efterladt mange europæiske allierede følelse af nedslidte.

”Der er en udmattelse i de europæiske sikkerhedskredse fra Trump og hans uforudsigelighed,” sagde en europæisk NATO-diplomat.

”Vi har lige brugt fire år på ikke at tale med hinanden, og verden er meget anderledes end for fire år siden. Biden skal udføre et stort reparationsjob i Europa. ”

Portugals forsvarsminister Joao Gomes Cravinho, der understregede krig omkring USA, fortalte Europa-Parlamentet den 28. januar, at Trump-årene var et "ideologisk eksperiment", der havde "ødelæggende virkninger med hensyn til USA's troværdighed og dets styrke internationalt . ”

De dødbringende optøjer den 6. januar ved det amerikanske Capitol, hvor Trump-tilhængere forsøgte at holde ham ved magten, har også gjort alvorlig skade på Amerikas globale image som et fyrtårn for demokrati, sagde politiske analytikere.

En af Bidens største udfordringer vil være at overbevise allierede om, at der ikke vil være en tilbagevenden til en anden Trump-æra eller noget der ligner den, måske fire eller otte år senere.

”Det er en legitim frygt og en legitim bekymring,” sagde Rachel Rizzo, en adjungeret stipendiat ved Center for en ny amerikansk sikkerhed med fokus på europæisk sikkerhed og NATO.

Hun tilføjede, at det vil være en "langsom proces" for at bevise, at USA kan være en pålidelig allieret.

Den franske præsident Emmanuel Macron er gået så langt som at sige, at Europa har brug for sin egen suveræne forsvarsstrategi, uafhængig af USA her. Alligevel siger østeuropæiske allierede som Polen - bange for Rusland - at europæiske forsvarsplaner kun skal supplere NATO og ikke erstatte den.

Det forventes, at NATO's forsvarsminister udbreder en række spørgsmål, herunder bestræbelser på at afslutte den to-årti-gamle krig i Afghanistan.

Ministeriet forventes også at omfatte diskussion af det såkaldte ”2-procent-mål”, der kræver, at NATO-medlemmer bruger 2 procent af bruttonationalproduktet på forsvar inden 2024.

Tyskland, Italien og Spanien vil alle gå glip af 2024-målet, ifølge de første fremskrivninger, der blev frigivet af NATO i oktober. Tyskland har lovet at nå NATOs udgiftsmål inden 2031, og dets fiasko vred Trump, der beordrede en træk på omkring 12,000 tropper fra Tyskland og erklærede: "Vi ønsker ikke at være sutter mere."

På spørgsmålet om målet sagde Pentagon-talsmand John Kirby, at han forventede, at Austin ville understrege, at mange allierede mødte målet, og andre "stræbte efter at komme dertil."

”Jeg tror, ​​du vil se en støttende besked fra sekretæren om, hvor relevant NATO er,” sagde Kirby, en pensioneret flådeadmiral.

En anden amerikansk embedsmand sagde, at selv med økonomisk stress på budgetter på grund af COVID-19, var forventningen stadig for allierede at ramme 2 procent af deres BNP, med Washington sandsynligvis at argumentere for, at sundhedskrisen ikke skulle få lov til at blive til en sikkerhedskrise.

”Men du vil høre en væsentlig anden tone og meget mere vægt på forskellige muligheder,” sagde embedsmanden og talte på betingelse af anonymitet.

"Det vil ikke være instrumentaliseret som et politisk våben til at slå allierede op."

afghanistan

NATOs allierede kæmper for at holde Kabul lufthavn åben for hjælp efter tilbagetrækning

Udgivet

on

By

Generelt syn på menneskemængderne i nærheden af ​​lufthavnen i Kabul, Afghanistan 23. august 2021. ASVAKA NYHEDER via REUTERS

Et billede af mennesker, der venter i kø for at stige ombord på C-17 Globemaster III-flyet i Hamid Karzai International Airport, i Kabul, Afghanistan 27. august 2021. Satellitbillede 2021 Maxar Technologies/Handout via REUTER

NATOs allierede kæmper for at sikre, at Afghanistans hovedport, Kabul lufthavn, forbliver åben for akut nødvendige humanitære hjælpeflyvninger i næste uge, når de afslutter deres evakueringsluft og sender det til Taleban, skriver Stephanie Nebehay og Orhan Coskun.

Lufthavnen, en redningslinje for titusinder af evakuerede, der flygtede fra Taliban -krigere i de sidste to uger og for hjælp, der ankom for at lindre virkningen af ​​tørke og konflikt, blev ramt af en dødelig selvmordsbombe uden for dens porte torsdag (26. august).

reklame

Tyrkiet sagde, at det stadig talte med Taleban om at yde teknisk hjælp til at betjene lufthavnen efter fristen 31. august for tropper til at forlade Afghanistan, men sagde, at bombningen understregede behovet for en tyrkisk styrke til at beskytte eventuelle eksperter, der var indsat der.

Tyrkiet har ikke sagt, om Taleban ville acceptere en sådan betingelse, og præsident Tayyip Erdogan sagde fredag, at hans land "ikke havde travlt med at starte flyvninger" igen til Kabul.

Men bistandsgrupper sagde, at der er et presserende behov for at opretholde humanitære leverancer til et land, der lider under sin anden tørke på fire år, og hvor 18 millioner mennesker, næsten halvdelen af ​​befolkningen, er afhængige af livreddende bistand.

reklame

Talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, Ned Price, sagde fredag, at amerikanske og allierede lufttrafikeksperter havde vurderet Kabul lufthavn "for kapaciteter, der ville understøtte genoptagelsen af ​​kommercielle operationer, når vi forlader", og at USA arbejdede med alle parter "for at lette en problemfri overførsel".

Imidlertid bemærkede han: "Da det amerikanske militær skulle afgå senest 31. august, synes jeg, at det sandsynligvis er urimeligt at forvente, at der vil være normale lufthavnsoperationer den 1. september"

Price sagde, at Taliban også ønskede en fungerende lufthavn og understregede, at driften af ​​lufthavnen efter 31. august "ikke var op til os". Pentagon sagde, at flere nationer er villige til at samarbejde med Taleban for at holde lufthavnen i drift.

Verdensfødevareprogrammet, der driver FN's humanitære lufttjeneste, planlægger at starte flyvninger i weekenden for at oprette en humanitær luftbro til Afghanistan, siger FN's talsmand Stephane Dujarric til journalister i New York.

"Det vil indebære flyvninger fra Pakistan til forskellige lufthavne uden for Kabul til Kandahar og Mazar-i-Sharif," sagde Dujarric. "WFP appellerer om cirka 18 millioner dollars til passagertjenesten og 12 millioner dollars til lastluftbroen."

Dujarric sagde, at det er uklart, hvad der ville ske i Kabul lufthavn efter 31. august. Han beskrev lufthavnen som kritisk for arbejdet i FN, som har understreget, at den planlægger at blive i Afghanistan for at hjælpe dem i nød.

"Det vil blive pålagt ... Taleban at sikre, at der er et system på plads, sikkerhed på plads, for at Kabul får en fungerende lufthavn," sagde Dujarric.

Verdensfødevareprogrammet sagde i denne uge, at millioner af mennesker i Afghanistan var "marcherer mod sult"som COVID-19-pandemien og denne måneds omvæltning, oven på de eksisterende strabadser, driver landet til katastrofe.

Verdenssundhedsorganisationen sagde fredag, at medicinske forsyninger i Afghanistan ville løbe tør om dage, med ringe chance for at genoplagre dem.

"Lige nu på grund af sikkerhedshensyn og flere andre operationelle overvejelser vil Kabul lufthavn i hvert fald ikke være en mulighed i den næste uge," siger WHOs regionale beredskabsdirektør Rick Brennan.

Mens bistandsgrupper kæmper for at holde forsyningsruter til landet åbne efter udenlandske troppers afgang 31. august, finder afghanere, der forsøger at forlade landet, de få tilbageværende udgange, der smækker.

Flere EU -lande har sagt, at de har afsluttet evakueringsoperationer fra Kabul, og USA har sagt, at det i dag (30. august) vil prioritere fjernelse af sine sidste tropper og militært udstyr.

Afghanere med gyldige dokumenter vil til enhver tid kunne rejse i fremtiden, sagde en højtstående Taliban -embedsmand fredag ​​(27. august).

Læs

afghanistan

NATO lover at fremskynde evakueringer fra Afghanistan, efterhånden som kritikken stiger

Udgivet

on

By

En baby afleveres til den amerikanske hær over lufthavnens omkreds, for at den kan evakueres i Kabul, Afghanistan, 19. august 2021, i dette stillbillede taget fra video hentet fra sociale medier. Video taget 19. august 2021. OMAR HAIDARI/via REUTERS
Spanske og afghanske borgere, der blev evakueret fra Kabul, ankommer til Torrejon flyvebase i Torrejon de Ardoz, uden for Madrid, 19. august 2021. REUTERS/Juan Medina

Mere end 18,000 mennesker er blevet fløjet ud af Kabul, siden Taleban overtog Afghanistans hovedstad, sagde en NATO -embedsmand fredag ​​(20. august) og lovede at fordoble evakueringsindsatsen, da kritik af Vestens håndtering af krisen steg, skrive redaktioner i Kabul og Washington og Lincoln Feast.

Tusinder af mennesker, der var desperate efter at flygte fra landet, trængte stadig i lufthavnen, sagde embedsmanden, der nægtede at blive identificeret, til Reuters, selvom Taleban har opfordret folk uden lovlige rejsedokumenter til at tage hjem.

Den hastighed, hvormed Taliban erobrede Afghanistan, da USA og andre udenlandske tropper gennemførte deres tilbagetrækning, overraskede selv deres egne ledere og har efterladt kraftstøvsugere mange steder.

reklame

Taleban opfordrede til enighed forud for fredagsbønnerne, den første siden de tog magten og opfordrede imamer til at overtale folk til ikke at forlade Afghanistan midt i kaoset i lufthavnen, protester og rapporter om vold.

Et vidne fortalte Reuters, at flere mennesker blev dræbt i den østlige by Asadabad torsdag, da Taliban -militanter affyrede en skare, der demonstrerede deres troskab til den overvundne afghanske republik, da Taliban gik i gang med at oprette et emirat, styret af strenge islamiske love.

Der var lignende demonstrationer af trods i to andre byer - Jalalabad og Khost - i øst, da afghanere brugte fejringer af nationens uafhængighed fra 1919 fra britisk kontrol for at få udbrændt deres vrede med overtagelsen af ​​Taleban.

reklame

Et andet vidne rapporterede om skud nær et stævne i Kabul, men det syntes at være Taliban, der skød i luften.

En Taliban -talsmand var ikke umiddelbart tilgængelig for kommentar.

Kabul har stort set været rolig, undtagen i og omkring lufthavnen hvor 12 mennesker er blevet dræbt siden søndag, oplyser NATO og Taliban -embedsmænd.

Det Hvide Huss nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan sagde i et interview med NBC News, at USA var "laserfokuseret" på "potentialet for et terrorangreb" af en gruppe som Islamisk Stat under evakueringen.

Kritik af NATO og andre vestlige magter er steget, efterhånden som billeder af kaos og desperation deles rundt om i verden.

I en scene fanget på sociale medier, blev en lille pige hejst over lufthavnens omkreds og overgivet til en amerikansk soldat.

Den amerikanske præsident Joe Biden skal tale om evakueringsindsatsen klokken 13 på fredag ​​efter at have stået over for en strøm af kritik for hans håndtering af troppens tilbagetrækning, forhandlet af den tidligere amerikanske administration.

Medier i Storbritannien rapporterede, at deres spionchefer kan stå over for en grilling over efterretningstab. Flere britiske embedsmænd forblev på ferie, da den afghanske debakel brød ud, og udenrigsminister Dominic Raab er blevet stærkt kritiseret for sit første svar på krisen.

Regeringerne i Tyskland og Australien har også stået over for opfordringer til at gøre mere og fremskynde evakueringen af ​​borgere og sårbare afghanere.

Torsdag (19. august), G7 udenrigsministre opfordrede til en forenet internationale reaktioner for at forhindre, at krisen forværres, i kommentarer gentaget af lande herunder Rusland.

Kina sagde, at verden burde støtte, ikke pres, Afghanistan. Læs mere.

En talsmand for Taliban fortalte kinesiske statsmedier, at Kina har spillet en konstruktiv rolle i at fremme fred og forsoning i Afghanistan og var velkommen til at bidrage til dets genopbygning. Læs mere.

Siden beslaglæggelsen af ​​Kabul søndag (15. august) har Taliban præsenteret et mere moderat ansigt og siger, at de ønsker fred, vil ikke hævne sig mod gamle fjender og vil respektere rettighederne for kvinder inden for rammerne af islamisk lov.

Mens Taliban arbejder på at oprette en regering, herunder samtaler med en tidligere præsident, Hamid Karzai, opdager de nye problemer, herunder hundredvis af embedsmænd, der ikke har fået løn i to måneder, sagde en Taliban -embedsmand.

"Det er for tidligt at sige, hvordan dette problem vil blive løst, men det er en umiddelbar udfordring," sagde embedsmanden.

En norsk efterretningsgruppe sagde i en rapport, at Taleban var begyndt afrunding af afghanere på en sortliste af mennesker, der er knyttet til den tidligere administration eller USA-ledede styrker, der støttede den. Klager fra nogle afghanske journalister har givet tvivl om forsikringer om, at uafhængige medier ville blive tilladt.

Det oplyser Amnesty International en undersøgelse viste, at Taleban havde myrdet ni etniske Hazara -mænd efter at have overtaget kontrollen over Ghazni -provinsen i sidste måned og rejste frygt for, at Taleban, hvis medlemmer er sunnimuslimer, vil målrette mod Hazaraer, der for det meste tilhører den shiitiske minoritet.

En Taliban -talsmand var ikke umiddelbart tilgængelig for kommentar til rapporterne.

En amerikansk lovgiver sagde, at Taliban brugte filer fra Afghanistans efterretningstjeneste til at identificere afghanere, der arbejdede for USA.

"De øger metodisk indsatsen for at runde disse mennesker op," sagde repræsentant Jason Crow, der har ledet bestræbelser i den amerikanske kongres for at fremskynde evakueringen af ​​amerikansk-tilknyttede afghanere.

Læs

afghanistan

Blinken diskuterer Afghanistans sikkerhedssituation med Canada, Tyskland og NATO

Udgivet

on

By

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken taler om investeringer i infrastruktur ved University of Marylands A. James Clark School of Engineering i College Park, MD, USA. Patrick Semansky/Pool via REUTERS/File Photo

USA's udenrigsminister Antony Blinken (billedet) talte med sine canadiske og tyske kolleger og NATOs generalsekretær Stoltenberg for at diskutere planer om at reducere vold i Afghanistan midt i en hurtigt udviklende sikkerhedssituation, oplyser det amerikanske udenrigsministerium i en erklæring, skriver Aishwarya Nair i Bengaluru.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending