Følg os

Forsiden

#USA - Sådan drejer karruseldøren i Washington mellem regering og industri

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I årevis har det været almindelig praksis for føderale entreprenører at ansætte tidligere regeringsembedsmænd. Og i mange tilfælde giver sådanne ansættelser mening i betragtning af den ekspertise, som tidligere regeringsembedsmænd kan bringe til en entreprenør, der søger bedre at forstå, hvordan beslutninger træffes i regeringen.

I sjældnere tilfælde er føderale kontrahenter imidlertid blevet genstand for flatterende opmærksomhed efter ansættelse af tidligere regeringsembedsmænd på grund af arten af ​​de kontrakter, der er indgået for de tidligere embedsmænd, og i nogle tilfælde baggrunden for de involverede personer. Vagthundgrupper hævder undertiden, at disse ansættelser besværliggør kontraktudbudsprocessen og bringer kritiske regeringsorganers integritet i fare.

reklame

Big Tech er ikke fremmed for kontroverser på denne arena. I 2015 blev Microsoft næsten tildelt $ 200 millioner i forsvarskontrakter fra Forsvarsministeriet. Samme år blev en tidligere flådeadmiral, der både havde fungeret som kommandør som kommandant for kommandoen for søforsyningssystemerne og Chef for Supply CorpsHvad Bragt på som daglig leder for selskabets nye Cloud-forsyningskæde, der får spørgsmål om, hvorvidt ansættelsen er passende.

I 2018 kom Google under fyren, efter at der kom nyheder om, at den havde vervet tidligere Obama-administrationsembedsmænd for at lette indkøb af lukrative forsvarskontrakter. Rapporter viste, at WestExec Advisors - et konsulentfirma bestående af enkeltpersoner, der havde haft fremtrædende positioner inden for Obama-administrationen - var blevet skabt for at udnytte forbindelser i både Silicon Valley og Pentagon med det formål at strømline tildelingen af ​​disse kontrakter til deres klienter. WestExec arbejdede med Google for at lande flere større kontrakter, herunder eftertragtet arbejde med Project Maven, der havde til opgave at designe kunstig intelligenssystemer til droner.

Så er der tilfældet med IBM, der har taget lignende kontrol for deres ansættelse af tidligere regeringsansatte. Mellem 2009 og 2016 ansat virksomheden mindst fire højtstående militære embedsmænd. Personerne - der inkluderede officerer fra Geospatial Intelligence Agency, Navy og DoD - kom alle sammen med IBM inden for måneder af deres fratræden fra deres tidligere positioner. Og tidspunktet for de nye ansættelser faldt sammen med tildelingen af ​​en $ 65 millioner forsvarskontrakt til IBM i Afghanistan på et tidspunkt, hvor teknologiselskabet generelt ikke var forbundet med forsvarskontrakteringsarbejde.

reklame

Men disse historier er ikke nye - og involverer heller ikke kun amerikanske virksomheder. Agility, det Kuwait-baserede logistikfirma og en af ​​de største modtagere af DoD-kontrakter i MENA-regionen, har løbende draget fordel af lukrative kontrakter og stærke relationer i Beltway-politiske beslutningskredse.

I 2005 var Agility undersøgt af føderale myndigheder, efter at det angiveligt har erhvervet forhåndskopier af en DoD-anmodning om forslag. Senere, i 2009, var virksomheden tiltalt om anklager om kriminel bedrageri for overbelastning af DoD ca. 375 millioner dollars som en del af en kontrakt om at forsyne amerikanske tropper i Mellemøsten med mad og andre vigtige forsyninger. Efter tiltalen indrømmede virksomheden kriminel adfærd og opgav krav, den vurderede op til $ 249 millioner og blev enige om at betale $ 95 millioner som kompensation til den amerikanske regering.

I hele denne periode hyrede virksomheden tidligere amerikanske forsvarsembedsmænd til at hjælpe med at sikre nye kontrakter eller udvide vilkårene for eksisterende aftaler. I 2009 udnævnte Agility den tidligere amerikanske ambassadør i Irak John Negroponte til bestyrelsen. I sin nye rolle fik Negroponte i opgave at hjælpe med at udvide Agilys eksisterende forsvarskontrakt. Og i årene frem til Negropones udnævnelse ansat Agility også tidligere direktør fra Defense Logistics Agency (DLA) - som havde tildelt Agility sin nuværende kontrakt - for at lede en gruppe, der også var involveret i forhandlinger om kontraktforlængelser. Efter begge ansættelser, og til trods for allerede at have haft en aftale med en konkurrent om at overtage kontrakten, DLA pludselig annullerede aftalen og forlænger sin kontrakt med Agility.

Og smidighed er på ingen måde alene. KBR - et amerikansk ingeniør-, indkøbs- og byggefirma - har for eksempel også gjort opmærksom på nogle af de problematiske ansættelser, det har foretaget fra den offentlige sektor. I 2017 udnævnte selskabet en tidligere luftvåbenløjtnant til at fungere i dets bestyrelse. Generalen, Wendy Masiello, havde fungeret som direktør for agenturet for forsvarskontrakthåndtering inden hendes pensionering, hvor hun overvågede budprocessen for tusinder af kontrakter til en værdi af $ 6 billioner. Tilfældigvis virksomheden modtaget over 1 milliard dollars i nye kontrakter samme år blev Masiello udnævnt til sin nye rolle i KBR.

For mange bør den amerikanske regerings forhold til entreprenører fokusere på at sikre stabiliteten i eksisterende kontrakter og strømline kontraktprocessen - især når disse aftaler har nationale sikkerhedsmæssige konsekvenser. Men dette kan vise sig at være vanskeligt, da der mere opmærksomhed rettes mod spørgsmål om forseelse, uetisk ansættelse og favorisering i tildelingen af ​​kritisk arbejde.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending