Følg os

Ukraine

Ruslands angreb på ukrainske hospitaler 'er krigsforbrydelser'

DEL:

Udgivet

on


Som reaktion på de forfærdelige scener fra det russiske missilangreb på Kyivs Okhmatdyt Børnehospital har Den Europæiske Kræftorganisation udsendt følgende erklæring:

Ruslands militære angreb på børn, hospitaler og sundhedsfaciliteter er rystende. Vores hjerter går ud til alle, der er blevet såret, inklusive de mest sårbare patienter, sundhedspersonale, forældre og familier. Dette angreb stivner vores vilje til at samarbejde med vores medlemsforeninger, patientorganisationer og andre om at yde hjælp til kræftpatienter og fagfolk i Ukraine nu og på længere sigt.

ECO overvåger den videre udvikling fra dette seneste angreb nøje og rådfører sig med vores partnere i Ukraine for bedre at forstå nye behov. Vi vil fortsætte med at samarbejde tæt med American Society of Clinical Oncology (ASCO) gennem vores Emergencies & Crises Network med over 400 organisationsrepræsentanter over hele verden for at udnytte global støtte til Ukraines sundheds- og kræftsystemer.

Disse angreb på sundhedsfaciliteter er utvetydigt krigsforbrydelser. Vi opfordrer til, at de nødvendige procedurer indledes omgående, så gerningsmændene kan stilles for retten. I vores repræsentationer til det nye Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen, der i øjeblikket tiltræder, vil vi gentage de forenede opfordringer fra Europas kræftsamfund om at opretholde økonomisk støtte til Ukraine, herunder til vedligeholdelse og genopbygning af kræfttjenester.

Menneskeheden skal sejre over barbariet, og vi skal alle spille vores rolle i at opnå det.

Tjenesten for EU's Optræden Udadtil har udtalt, at "ved at angribe Okhmatdyt, et symbol på Ukraines børnepasningsmedicin og behandling af børnekræft, og angribe børn, som er de mest sårbare, viser Rusland endnu en gang sin grusomhed, og at det er fuldstændig uoprigtigt med hensyn til fred og fredsforhandlinger.

'I henhold til international humanitær lov nyder hospitaler særlig beskyttelse. Børn er aldrig og kan aldrig være et legitimt mål; de skal til enhver tid beskyttes. 

reklame

»I de sidste to et halvt år har Rusland kontinuerligt terroriseret Ukraines befolkning ved at føre dens ulovlige angrebskrig, bevidst målrettet uskyldige civile og civil infrastruktur massivt på tværs af Ukraines territorium, med store missiler og droneangreb, i stigende grad ved hjælp af glidebomber.

»Bevidste angreb på civile og civile genstande, som ikke udgør et militært mål, kan udgøre krigsforbrydelser og kan udgøre forbrydelser mod menneskeheden. Disse og andre krigsforbrydelser er genstand for internationale undersøgelser, herunder ved ICC. Ruslands ledelse, alle befalingsmænd, gerningsmænd og medskyldige til disse grusomheder vil blive holdt til regnskab«.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending