Følg os

Ukraine

Fælles kommuniké om en fredsramme vedtaget på topmødet om fred i Ukraine

DEL:

Udgivet

on

Topmødet om fred i Ukraine afholdt i Schweiz er endt med, at den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy sagde, at hans regering ville føre fredsforhandlinger med Rusland i morgen - hvis Moskva trækker sig ud af hele ukrainsk territorium. Den russiske præsident Vladimir Putin var ikke til stede, men udtalte i sidste uge, at prisen for fred for Ukraine ville være at afstå det territorium, Rusland hævder at have annekteret, som det faktisk ikke har erobret alt.

Han krævede også, at Ukraine opgav sin vej til medlemskab af NATO og Den Europæiske Union, hvilket fik præsident Zelenskyy til at observere, at Putin ikke ville afslutte krigen og måtte stoppes "på enhver måde, vi kan", hvilket betyder både militære og diplomatiske midler. Han sagde, at topmødet havde vist, at den internationale støtte til Ukraine ikke blev svækket.

De fleste af de tilstedeværende lande forpligtede sig til at opretholde Ukraines territoriale integritet, selvom flere ikke underskrev den. De omfattede Indien, Sydafrika og Saudi-Arabien. Mere end 90 lande og internationale organisationer deltog i topmødet. Rusland var ikke inviteret, og Kina valgte ikke at deltage.

Ved afslutningen af ​​topmødet i den schweiziske ferieby Bürgenstock blev følgende kommuniké udsendt

Den Russiske Føderations igangværende krig mod Ukraine fortsætter med at forårsage storstilet menneskelig lidelse og ødelæggelse og skabe risici og kriser med globale konsekvenser for verden. Vi samledes i Schweiz den 15.-16. juni 2024 for at styrke en dialog på højt niveau om veje mod en omfattende, retfærdig og varig fred for Ukraine. Vi gentog resolutionerne A/RES/ES-11/1 og A/RES/ES-11/6 vedtaget på FN's Generalforsamling og understregede vores forpligtelse til at opretholde international lov, herunder FN's charter.

Dette topmøde blev bygget på de tidligere drøftelser, der har fundet sted baseret på Ukraines fredsformel og andre fredsforslag, som er i overensstemmelse med international lov, herunder FN's pagt.

reklame

Vi sætter stor pris på Schweiz' gæstfrihed og dets initiativ til at være vært for topmødet på højt niveau som udtryk for dets faste forpligtelse til at fremme international fred og sikkerhed.

Vi havde en frugtbar, omfattende og konstruktiv udveksling af forskellige synspunkter om veje hen imod en ramme for en omfattende, retfærdig og varig fred, baseret på international lov, herunder FN's pagt. Især bekræfter vi vores forpligtelse til at afstå fra truslen eller magtanvendelse mod enhver stats territoriale integritet eller politiske uafhængighed, principperne om suverænitet, uafhængighed og territorial integritet for alle stater, herunder Ukraine, inden for deres internationalt anerkendte grænser, herunder territorialfarvande og løsning af tvister ved hjælp af fredelige midler som principper i international ret.

Vi har desuden en fælles vision om følgende afgørende aspekter: 

1. For det første skal enhver anvendelse af atomenergi og nukleare anlæg være sikker, sikret, beskyttet og miljømæssigt forsvarlig. Ukrainske atomkraftværker og installationer, herunder Zaporizhzhia-atomkraftværket, skal fungere sikkert og sikkert under fuld suveræn kontrol af Ukraine og i overensstemmelse med IAEA's principper og under dets tilsyn.

Enhver trussel eller brug af atomvåben i forbindelse med den igangværende krig mod Ukraine er utilladelig.

2. For det andet afhænger global fødevaresikkerhed af uafbrudt fremstilling og levering af fødevarer. I denne forbindelse er fri, fuld og sikker kommerciel sejlads samt adgang til havne i Sortehavet og Azovhavet afgørende. Angreb på handelsskibe i havne og langs hele ruten samt mod civile havne og civil havneinfrastruktur er uacceptable. 

Fødevaresikkerhed må ikke bevæbnes på nogen måde. Ukrainske landbrugsprodukter bør leveres sikkert og frit til interesserede tredjelande.

3. For det tredje skal alle krigsfanger løslades ved fuldstændig udveksling. Alle deporterede og ulovligt fordrevne ukrainske børn, og alle andre ukrainske civile, der ulovligt blev tilbageholdt, skal returneres til Ukraine.

Vi mener, at opnåelse af fred kræver involvering af og dialog mellem alle parter. Vi besluttede derfor at tage konkrete skridt i fremtiden på de ovennævnte områder med yderligere inddragelse af repræsentanterne for alle parter.

De Forenede Nationers pagt, herunder principperne om respekt for alle staters territoriale integritet og suverænitet, kan og vil tjene som grundlag for at opnå en omfattende, retfærdig og varig fred i Ukraine.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending