Følg os

Ukraine

Ukrainske børn er blevet stjålet af Rusland, sammen skal vi få dem tilbage

DEL:

Udgivet

on

skriver Andriy Kostin, Ukraines generalanklager.

Tortur, deportation, død – dette er blot et øjebliksbillede af de rædsler, børn møder i de besatte dele af Ukraine.

Verden ser de militære operationer og det konstante bombardement, de ser talerne og løfterne om hjælp. Men Ukraine kæmper også på en anden front, der overskrider skyttegravslinjen, der skifter på en given dag. Det er kampen for at få vores børn hjem.

Siden Rusland ulovligt invaderede Ukraine i februar 2022, er over 19,500 børn blevet revet væk fra deres familier og deres hjemland, deres identiteter og nationaliteter er blevet ændret, før de er blevet adopteret i Rusland. Rusland forsøger at slette ukrainere fra vores identitet, noget det internationale samfund lovede ikke ville blive gentaget efter 1945.

Nogle af disse børn blev såret eller forældreløse i russiske bombardementer på ukrainske byer og landsbyer. Nogle blev efterladt hjemløse, efter at deres familier blev tilbageholdt. Børn har desværre været i trådkorset for russiske våben under hele krigen, med et ukrainsk voksende skøn over, at 522 børn er blevet dræbt, over 1216 såret og 2198 savnede børn, der stadig er uforstående som følge af den russiske invasion.

Rusland forsøger bevidst at afbryde enhver forbindelse, disse børn har med Ukraine, deres slægtninge og deres kære. Massebortførelsen og den ulovlige fordrivelse af børn, der fjerner deres følelse af, hvem de er, er enormt skadeligt for vores nation.

reklame

Ruslands strategi for at fratage Ukraine vores fremtid har været organiseret, overlagt og systematisk. Det usædvanlige omfang og varighed af Ruslands plan om at tage ukrainske børn flytter grænsen for menneskelighed og fordærv, som verden ikke har set i årtier, og betragtes som en folkedrab under Genève-konventionen.

Men Rusland ser det ikke på denne måde – de annoncerer stolt overførslen af ​​børn fra Ukraine og viser det frem som 'humanitær bistand' til ukrainske familier. Lad mig være klar, bortførelse af børn er en af ​​de mest uhyrlige internationale forbrydelser, og at gøre det med den hensigt at stjæle et lands fremtid væk forværrer denne allerede afskyelige forbrydelse.

Den Internationale Straffedomstol (ICC) har udstedt arrestordrer til præsident Vladimir Putin og Maria Lvova-Belova, præsidentens kommissær for børns rettigheder, for krigsforbrydelsen ulovlig udvisning af ukrainske børn, og mit kontor hjælper fortsat ICC i jagten for mere kriminalitet i disse afskyelige forbrydelser fortsætter.

Rusland har også gjort det lettere for deres egen stat at behandle disse bortførelser. Den 4. januar 2024 forenklede dekret nr. 11 proceduren for behandling af ukrainske børn til russiske statsborgere ved at gøre det muligt at indgive ansøgninger om statsborgerskab af disse børns russiske værger eller af lederne af russiske organisationer. Børn under 14 år bliver ikke bedt om deres samtykke til adoption, og der foretages ingen ordentlig kontrol for at sikre, at barnet ikke har nogen slægtninge i Ukraine.

Disse børn bliver tvunget til at ændre deres statsborgerskab og gennemgå russisk 'genopdragelse', hvilket gør det endnu sværere at identificere og finde disse børn. Vi skal etablere en international mekanisme for børns sikre tilbagevenden til Ukraine og tvinge Rusland til at stoppe disse barbariske handlinger.

De menneskelige omkostninger ved denne konflikt, Rusland startede, kan ikke overvurderes. Midt i denne dystre kulisse fremstår præsident Zelenskyys fredsformel som et fyrtårn af håb, der holder det ukrainske folk og retsstaten i centrum.

Alle krige slutter, og det samme vil Ruslands krig mod det ukrainske folk. 10-trins fredsformlen er fortsat den eneste måde at genoprette retfærdig og langvarig fred for Ukraine. Det handler om international sikkerhed, sikkerhed og retfærdighed og er baseret på centrale principper i international ret og FN-pagten. Implementeringen af ​​Fredsformlen er genskabelsen af ​​respekten for begge disse grundlæggende regler for global orden.

Den fjerde søjle i Fredsformlen er at bringe alle deporterede, fangede og ulovligt fængslede ukrainere hjem, inklusive vores stjålne børn. Sideløbende med en militær sejr er dette fortsat præsident Zelenskyys højeste prioritet. Han, som enhver ukrainer, er forpligtet til at besejre aggressoren, befri vores land for angribere og bringe vores folk tilbage.

Den internationale koalition for ukrainske børns tilbagevenden er blevet etableret som en platform for koordinering af Ukraines og vores partnerstaters indsats, og vi sætter pris på den støtte, Ukraine har modtaget indtil videre i denne bestræbelse.

Den 13. juni vil jeg være i stand til at fremhæve vigtigheden af ​​dette spørgsmål i Bruxelles for at øge bevidstheden om den ødelæggende indvirkning, dette har haft på så mange familier i Ukraine. Ved en særlig konference "Bring Kids Back: En forudsætning for en retfærdig fred i Ukraine,” organiseret for at samle embedsmænd i Bruxelles, vil vi lytte til vidnesbyrd fra stjålne børn og danne grundlag for diskussion om, hvordan vi kan sikre, at alle børn bliver returneret til deres familier. Det er afgørende, at alle EU-medlemsstater bedre forstår problemet og starter kollektive aktioner for at løse denne umenneskelige kriminalitet. Intet land bør også være underlagt de rædsler, som det ukrainske folk har været udsat for.

Ukraines søgen efter fred handler ikke kun om at afslutte krigen, det handler om vores fremtid. Det ukrainske folk vil aldrig glemme dem, der stod ved siden af ​​os, mens vi kæmpede for vores fremtid og hjalp os med at bringe vores børn hjem. Den nuværende støtte, vi har modtaget fra nationer og allierede over hele verden, har givet os værktøjerne til at hjælpe os med at fortsætte kampen for vores hjemland.

Enhver mulig løftestang skal trækkes for at sikre, at Putins regime står over for international ansvarlighed, og vi sikrer, at hvert enkelt barn vender tilbage til deres hjemland. Husk, hvem det er, vi kæmper for, og hvad vores endemål er; det ukrainske folks overlevelse.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending