Følg os

Ukraine

EBRD skal mobilisere 300 millioner euro for at øge Ukraines energisikkerhed

DEL:

Udgivet

on

Som svar på Ruslands seneste angreb på Ukraines energiinfrastruktur, Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) yder yderligere finansiering til landets statsejede energiselskaber, herunder EBRD-kunder Ukrenergo, Ukrhydroenergo og Ukrnafta. 

EBRD's præsident, Odile Renaud-Basso, underskrev i dag et aftalememorandum om et nødberedskabsprogram for energisikkerhed med den ukrainske premierminister Denis Shmyhal, der fastlægger planer for yderligere støtte til Ukraines energisektor.

I henhold til aftalen har EBRD til hensigt at mobilisere yderligere finansiering på mere end 300 millioner euro til Ukraines energiselskaber, for at støtte genopretningen af ​​produktionsanlæg og infrastruktur, for at lette opførelsen af ​​ny distribueret fleksibel produktionskapacitet og for at sikre stabil og uafbrudt elforsyning på tværs af landet. 

EBRD og Ukraines regering vil arbejde sammen om at definere prioriterede fokusområder i energisektoren, som vil vejlede EBRD's støtte. 

Banken, som har stillet mere end 4 milliarder euro i finansiering til rådighed for Ukraine siden Rusland indledte sin fuldskala krig der i februar 2022, har omarbejdet sine investeringsplaner for dette år for at imødekomme de presserende energibehov, der opstår som følge af de seneste angreb. Udvikling af distribueret energiproduktion, herunder fra vedvarende kilder, og krafttransmissionssystemets modstandsdygtighed er nøgleprioriteter i EBRD's engagement med energisektorens kunder.

Energisikkerhed er en af ​​EBRD's fem investeringsprioriteter i Ukraine sammen med vital infrastruktur, fødevaresikkerhed, handel og støtte til den private sektor.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending