Følg os

Ukraine

Genopbygning af Ukraine gennem uddannelse

DEL:

Udgivet

on

Af Salvatore Nigro, CEO for JA Europe, som har indgået partnerskab med UNICEF for at levere 'UPLIFT'.

Som et skridt, der er afgørende for genopbygningen af ​​dets uddannelsessystem, der er afsporet af den igangværende konflikt, har Ukraine vedtaget et lovforslag, der tilpasser landets uddannelsespolitik til at matche EU's standarder. Denne lov er den seneste i rækken af ​​reformer, som Ukraine har gennemført for bedre at tilpasse sine institutioner og politikker til EU's, når landet søger at tilslutte sig unionen.

Denne tilpasning betyder, at de kvalifikationer, som fordrevne ukrainere opnår i værtslande i hele Europa, vil omsættes direkte til uddannelses- og beskæftigelsessystemerne i Ukraine. Derfor, hvis de vælger at vende tilbage til Ukraine, vil de ikke være på bagfoden. 

Dette lovforslags virkning afhænger dog af at få flere børn i uddannelse nu, da det kun vil have betydning for dem, der får kvalifikationer med hjem. 

Uddannelse Barrierer – Sprog og usikkerhed 
Siden krigen i Ukraine begyndte, er over 6 millioner ukrainere flygtet ud af landet, hvoraf næsten 2 millioner er børn. Trods indsats fra pædagoger og regeringer, ca 40 % af ukrainske studerende står over for forstyrrelser i deres uddannelse, da de kæmper for at integrere sig i de nye samfund i deres værtslande.

Ifølge en undersøgelse fra OECD, og vores egen erfaring gennem vores aktiviteter i værtslande med unge ukrainske flygtninge, sprog var den hyppigst rapporterede barriere for uddannelse, som børn stod over for. Mange børn sammen med deres familier taler ikke sproget i deres værtsland. Dette forhindrer dem i at forstå tilmeldingsprocesser og kurser, samt at danne vigtige peer-forbindelser. 

reklame

Gennem vores arbejde med UPLIFT har vi set, hvordan flygtninge konstant bevæger sig rundt, og denne usikkerhed og mangel på kontinuitet er endnu en stor hindring, som afskrækker langsigtede uddannelsesforpligtelser. Vi har set, hvordan unge er mindre tilbøjelige til at deltage i uddannelsen i værtslandene, når de tror, ​​at de snart rejser for at vende hjem eller fortsætte til et andet land. 

Overvinde barrierer 

For at overvinde disse barrierer skal vi udstyre fordrevne ukrainske studerende med værktøjer og ressourcer til at få adgang til og trives og i sidste ende bidrage til økonomier.

Som sådan er det afgørende at sikre, at uddannelsesprogrammer er tilgængelige både personligt og online. Hvert barn lærer forskelligt, og i værtslandene fandt vi ud af, at der var en forskel på tværs af landene, når det kom til personlig tilmelding. 

Derfor har vi prioriteret at gøre vores indhold tilgængeligt online og skabe et digitalt netværk for studerende. Vi har også arbejdet tæt sammen med organisationer uden for skolen for at støtte dem, der har haft svært ved at gå på lokale skoler. 

Og for de fordrevne børn, der ønsker at lære personligt, leverer vi også personlige innovationslejre og ansigt til ansigt-programmer.

Ud over fleksibilitet i de udbudte uddannelsestyper er det også afgørende at dække alle baser, når det kommer til sprog. Ved at tilbyde kurser i både ukrainsk og sprogene i deres værtslande adresserer disse programmer også de betydelige sprogbarrierer, der har forhindret mange ukrainske flygtninge i at få adgang til traditionel skolegang.

Ved siden af ​​kerneakademikere giver wraparound-programmer som 'UPLIFT' kritisk supplerende støtte inden for digitale færdigheder, karriereudvikling og mental sundhed - forbereder eleverne holistisk på vejen frem og sikrer, at unge ukrainere føler ejerskab over deres fremtid. 

Politikere, myndigheder og den private sektor skal fortsat støtte udvidelsen af ​​online og fleksible uddannelsesmuligheder. Disse modaliteter overvinder ikke kun geografiske og logistiske barrierer, men giver også den kontinuitet og autonomi, som fordrevne studerende kræver. Ved at investere i både formel og supplerende digital læring kan vi give ukrainske flygtninge mulighed for at hente deres uddannelse, hvor og når de er i stand til det.

Ser frem 

Selvom vi hilser den ukrainske regering velkommen, der arbejder på at tilpasse sit uddannelsessystem til EU-standarder, er krigen i gang. Fra februar 2024 er der 6.5 millioner ukrainske flygtninge på verdensplan, og det er afgørende, at vi har initiativer, der støtter disse fordrevne personer i deres værtslande og online. 

Der er behov for løbende støtte for at sikre, at fordrevne unge opnår kvalifikationer, der anerkendes derhjemme og derfor er bemyndiget til at slutte sig til arbejdsstyrken og bidrage til landets genopbygningsindsats. Vi skal sikre, at ukrainske børn har de værktøjer og ressourcer, de har brug for, for at fortsætte med at lære, vokse og forberede sig på vejen forude – uanset hvor deres rejser tager dem hen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending