Følg os

Ukraine

Hvem er Vadym Stolar? Spekulation og sandhed

DEL:

Udgivet

on

Undersøgelse af detaljerne i den ukrainske politikers personlighed

Vadym Stolar er en figur, om hvem der er mange forskellige rygter og myter. I de ukrainske og verdens massemedier dukker materialer af næsten den modsatte retning fra tid til anden op. Så vi besluttede at studere mere detaljeret, hvad der er fakta og fiktion. Så vi udvalgte flere lignende påstande og analyserede dem baseret på data fra åbne kilder. Og vi sendte også en anmodning til den ukrainske politikers pressetjeneste, som besvarede vores spørgsmål.

Medierne rapporterer om Vadym Stolars filantropiske aktiviteter og hans angiveligt tvivlsomme forretningsprojekter, lad os finde ud af det sekventielt.

Som Vadym Stolar selv nævnte brugte hans ukrainske navnefond i løbet af krigens år 271 millioner UAH (næsten 7 millioner EUR) på bistand til ukrainske borgere, og den samlede bistand beløb sig til UAH 350 millioner (ca. 9 millioner EUR).

En fuldskala krig har stået på i Ukraine i mere end et år på grund af Ruslands væbnede aggression. Og fra krigens første dage, den Vadym Stolar Charitable Foundation har hjulpet ukrainske soldater, så længe de har ydet støtte til dem, der blev hjemløse, og som mistede en eller begge forældre. Han blev også en af ​​velgørenhedsorganisationens filantroper "Future for Ukraine Charity Foundation", som hjælper krigsofre.

Lad os få et detaljeret kig.

Fakta. Velgørenhed. Vadym Stolar er en af ​​de mest fremtrædende ukrainske filantroper, og massemedierne har talrige referencer til dette. Ud over det allerede nævnte hjælpetal kan du finde konkrete oplysninger om, hvem og hvad han støtter gennem velgørende organisationer.

reklame

Hvis vi taler om at hjælpe militæret, omfatter det ambulancer til militærhospitaler, pansrede offroad-køretøjer til frontlinjen, tøj og ammunition og højteknologisk udstyr såsom termisk billeddannelse, UAV'er og dronedetektionsudstyr.

Vadym Stolar og hans fonde hjælper også de civile. Støtten er primært rettet mod internt fordrevne. Især frivillige fra Vadym Stolar Charitable Foundation leverer humanitær hjælp til en bred vifte af bosættelser i landet, herunder hot spots. Oplysninger om disse missioner er også offentligt tilgængelige i nogle uafhængige massemedier.

Et hold af frivillige og Vadym Stolar organiserer personligt humanitære missioner til regionerne, hvor de udover at overføre store mængder bistand kommunikerer med beboere og fordrevne for direkte at modtage presserende information om folks behov og yde den nødvendige assistance så hurtigt som muligt .

Dette forår blev der rapporteret om mindst tre sådanne missioner: til den sydlige by Kherson, befriet fra de russiske besættere; til Kharkiv, som lider under konstante russiske angreb; til Druzhkivka i Donbas nær frontlinjen, og også til den vestlige del af Ukraine, hvor der bor et stort antal internt fordrevne.

Der er også omtaler af andre sociale projekter finansieret af Vadym Stolar Charitable Foundation i åbne kilder. De er rettet mod den psykologiske genopretning og åndelige genoplivning af ukrainere.

Et af de mest betydningsfulde projekter er "Vidnovys'" (Recover), hvor familier med børn, der mistede deres hjem eller forældre på grund af krigen, rehabiliteres i de naturskønne Karpater.

Derudover bidrager Vadym Stolars midler til at genoprette sårede soldater, inklusive deres proteser i udlandet, i Washington og Malta. De arbejder med komplekse sager og svære amputationer af patienter, hvilket kræver passende erfaring og ekspertise.

Sammen med velgørenhedsorganisationen "Future for Ukraine Charity Foundation" åbnede Mr. Stolar også et udviklingsknudepunkt for børn i Warszawa, der besøges af mere end 300 børn hver måned, samt et center for gratis social bistand til børn med autismespektrum. lidelser i Lviv, som er det første center på dette niveau i Ukraine.

Det skal nævnes, at den ukrainske stedfortræders filantropi ikke begyndte med krigen. Vadym Stolar Charitable Foundation, der blev oprettet i 2020, fokuserede på at overvinde konsekvenserne af COVID-19-pandemien. Vadym Stolar har implementeret nogle individuelle projekter endnu tidligere.

Protektion. I åbne kilder kan du finde følgende referencer og oplysninger om denne aktivitet: " Museum for Kyivs historie - et fælles projekt med forretningsmanden Vagif Aliyev, som blev gennemført med Vadym Stolars indsats og midler. Denne institution havde ikke sin egen lokaler i otte år, men takket være lånere fik det endelig en ny bygning".

Derudover finansierede Vadym Stolar i 2014, som en del af forberedelserne til fejringen af ​​200-året for fødslen af ​​den berømte ukrainske digter Taras Shevchenko, oprettelsen af ​​en digital database til Shevchenko National Museums bibliotek og bidrog til museets forbindelse til internettet.

Politik. Dette område rejser spørgsmål. Faktum er, at Vadym Stolar er medlem af det politiske parti "Oppositionsplatform - For Life" og tilhører dens parlamentariske fraktion, som ukrainerne har en tvetydig holdning til. Som svar på vores spørgsmål forklarer hr. Stolar, at hans eneste politiske mål er at genoprette Ukraines fred. Men med begyndelsen af ​​en fuldskala krig blev det klart, at fred ikke kan opnås demokratisk.

Vi kan se fra publikationerne på Vadym Stolars officielle sider, at han kaldte det en krig fra krigens første dage, og Rusland - aggressorlandet. Derfor er det ekstremt svært at mistænke ham for sympatier og samarbejde med Kreml. Men for større sikkerhed analyserede vi de relevante publikationer fra de ukrainske massemedier. Som et resultat opdagede vi, at Vadym Stolar kaldes "pro-russisk" i følelsesmæssige og skarpt negative materialer med alle tegn på bestilte publikationer. Derfor har vi ikke fundet bekræftede forbindelser med aggressorlandet.

Så meget af informationen om Vadym Stolar, der når den brede offentlighed, er rygter eller sladder uden grundlæggende grundlag. Og politikeren giver selv svar på de kendsgerninger, der rejser spørgsmål.

Forretning. Vadym Stolar kaldes ofte en forretningsmand, men betragter sig selv mere som en investor. Han ejer investeringsfonde, der investerer i fast ejendom og forskellige startups. Ifølge politikerens pressetjeneste betalte Vadym Stolar skat for 24.5 millioner UAH (mere end 600,000 EUR) i 2022 af det modtagne udbytte. Ifølge denne indikator rangerer han nummer to blandt alle folkedeputerede i Ukraine i den 9. konference.

Samtidig er der i de seneste måneder dukket oplysninger op i massemedierne om angiveligt fælles forretninger med kontorchefen for Ukraines præsident, Andriy Yermak, med sin stedfortræder Oleg Tatarov og endda med den modbydelige politiker Viktor Medvedchuk, anklaget af forræderi og byttet til fangede forsvarere af Azovstal. Vadym Stolar afviser dog sådanne rygter i sit svar på vores henvendelse, og vi har ikke været i stand til at finde dokumenter, der kunne bekræfte dette.

Endnu en detalje: stedfortræderen kaldes i medierne med jævne mellemrum for næsten byens mest fremtrædende "udvikler". Vi spurgte også om dette. Med henvisning til sin indkomst- og formueopgørelse forsikrer han dog, at han aldrig har ejet nogen af ​​de udviklingsselskaber, der tilskrives ham.

Det er ikke let præcist at konkludere Vadym Stolars figur, for selvom han er politiker, er han ikke en særlig offentlig person. Som hr. Stolar siger om sig selv, "han ønsker at fokusere på sin familie og arbejde, ikke grave i jorden." For som de siger, nogen har helt sikkert brug for det, hvis de taler om dig. Spørgsmålet er bare, hvem?

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending