Følg os

Ukraine

Wagner-chefen fortæller Ruslands Shoigu om det kommende ukrainske angreb

DEL:

Udgivet

on

Yevgeny Prigozhin, russisk lejesoldatschef, fortalte Sergei Shoigu i et brev mandag (20. marts), at den ukrainske hær planlagde en offensiv for at afskære Wagner-styrkerne fra det vigtigste russiske kontingent i det østlige Ukraine.

The letter was published by his press agency. Prigozhin stated that the “large-scale attack” was being planned for late March or early April.

Han sagde, at han bad om alle de nødvendige foranstaltninger for at sikre, at Wagners private militærkompagni ikke er afskåret fra de vigtigste russiske hærstyrker, hvilket ville have negative konsekvenser for den special-militære operation.

Dette var første gang Prigozhin udgav korrespondance med forsvarsministeren, som han ofte har kritiseret for sin opførsel under krigen.

Dette usædvanlige træk havde to mulige mål: at misforstå Ukraines befalingsmænd og at give Shoigu skylden, ikke Prigozhin, hvis den påståede ukrainske manøvre var vellykket.

Prigozhin stated that he had provided details about the Ukrainian plan as well as his own counter-proposal in an attachment to the correspondence. He did not make this public. He didn’t say how he knew about Ukraine’s intentions.

Han udtalte, at Wagner-styrkerne kontrollerer 70 % af Bakhmut i Ukraine, som de havde forsøgt at erobre siden sidste år i det blodigste og længste krigsslag.

Der blev fremsat særskilte bemærkninger af Telegram‘s regional news channel. Prigozhin stated that there was a high probability that Belgorod, a southern Russian city, would be one of the targets in the forthcoming Ukrainian offensive.

reklame

Hans påstand om, at Ukraine kunne iværksætte et angreb på en russisk hovedstad, blev ikke understøttet af beviser.

Russia has repeatedly accused Ukraine of conducting isolated cross-border attacks using drones and other means. These incidents have not been claimed by Ukraine, but they are “karma” for Russia’s invasion.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending