Følg os

Ukraine

Før magten er tilbage, skal minerydderne gøre Ukraines krigsreparationer sikre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Uden for landsbyen Korovii Yar i det østlige Ukraine må et hold ingeniører vente i flere timer, før det kan udføre reparationsarbejde på elledninger, der er beskadiget i kampe på tværs af territorium, der indtil sidste efterår var besat af russiske styrker.

Forsinkelsen er forårsaget af risikoen for ueksploderet ammunition i et område, der oplevede voldsomme kampe og stadig er fyldt med personel- og panserminer efterladt af tilbagetrukne russiske tropper.

At rense hele det østlige Ukraine for sådanne trusler vil tage år, men da landet forsøger at genoprette strøm, vand og varme til byer og landsbyer, der er afskåret på grund af skader forårsaget af krigen, er minerydningshold nødt til at prioritere.

"Først og fremmest vedrører det kritiske infrastrukturobjekter," sagde Kostyantyn Apalkov, leder af minerydningsenheden under statens beredskabstjeneste i Donetsk-regionen, mandag (20. marts).

"Det er genstande som elledninger, gasledninger, vandrør og lignende, samt bebyggelser, hvor der bor mennesker."

Mens han talte, bevægede otte mineryddere i beskyttelsestøj og bevæbnet med metaldetektorer sig langsomt langs et spor, der passerede under beskadigede strømkabler, og ledte efter alt, der kunne skade reparatører eller deres udstyr.

Et sådant omhyggeligt arbejde udføres på tværs af en region, hvor nogle af krigens hårdeste kampe raser; artilleriild fra fjerne frontlinjer buldrede næsten konstant.

reklame

Minerydning er afgørende, men det bremser også genoprettelsen af ​​nøgletjenester, hvilket understreger den udfordring, Ukraine står over for med at komme tilbage til en form for normalitet i områder, der er blevet afbesat.

Alene i Donetsk har beredskabstjenester besvaret mere end 4,000 opkald for at fjerne truslen om ueksploderet ammunition, siden starten på Ruslands fuldskala invasion af Ukraine begyndte i februar sidste år.

På køreturen fra byen Sloviansk, omkring 30 km (18.64 miles) mod syd, er krigstallet synligt overalt. Udbrændte tanke strøer grøfter, landsbyer ligger i ruiner, ueksploderede missiler stikker ud fra marker og mudrede veje giver den eneste adgang.

Efter omkring en times minefejning finder Apalkovs team tre antipersonelminer på jorden tæt på en forladt bil. De bliver sprængt i luften på afstand, og elreparationsteamet kan endelig begynde at arbejde.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending