Følg os

Interview

MEP McAllister: Vi vil støtte Ukraine, så længe det tager 

DEL:

Udgivet

on

Krigen i Ukraine minder os om de mørkeste kapitler i europæisk historie, siger David McAllister (billedet) (EPP, Tyskland) der er formand for Folketingets udenrigsudvalg. Se hele interviewet på Parlamentets YouTube-kanal at finde ud af hans synspunkter om et potentielt internationalt tribunal, beslutningen om at sende kampvogne til Ukraine og muligheden for en våbenhvile, der markerer det første år af Ruslands krig i Ukraine. Nedenfor kan du allerede nu læse nogle uddrag.

Vi er nu næsten et år inde i denne krig. Troede du, det ville vare så længe?

Jeg gætter på, at vi alle var totalt chokerede den 24. februar, da den fuldgyldige russiske invasion af Ukraine begyndte, eller som folk i Ukraine ville sige "krigens anden fase", som begyndte i 2014. Ingen ville vel have forudset dette resultat. Det, vi har set, er, at ukrainerne har været enormt modige til at forsvare deres land, deres frihed, deres frihed. De forsvarer ikke kun deres eget land, men forsvarer europæiske værdier.

Hvordan vil du sige, at denne krig har ændret den globale geopolitik og Europa i særdeleshed?

Krig er kommet tilbage til vores kontinent. Dette er en militær eskalering, en fuldgyldig krig, som mange mennesker ville have betragtet som utænkelig. Dette er ikke kun en krig fra det største land i Europa, Den Russiske Føderation, mod det næststørste land målt i størrelse, Ukraine, dette er ... et brutalt, voldeligt angreb på europæisk fred og sikkerhed. Vi skal være meget klare i at fordømme handlingerne fra Den Russiske Føderation og hr. Putin, som er en diktator og står i spidsen for et terrorregime.

Vil du sige, at EU var naivt over for Rusland og Putin?

Når man ser tilbage, ved man altid, hvad der kunne være gjort bedre. Jeg tror, ​​vi har set i de senere år, at nogle af vores medlemslande var for afhængige af russisk energiimport. Dette er blevet rettet. Den ulovlige annektering af Krim i 2014 skulle have været et reelt advarselssignal om, at manden i Kreml har en plan, og denne plan er blevet annonceret gennem en række interviews og taler gennem de sidste 10-15 år.

Hr. Putin og hans følge har dette "interessekoncept" fra det 19. eller 20. århundrede, at alt, hvad der plejede at være det russiske imperium indtil 1917 eller Sovjetunionen indtil 1991-92, åbenbart er i den russiske indflydelsessfære. Det er fuldstændig bizart. Derfor handler det, hvis vi nu støtter Ukraine, også om at give et klart signal til den russiske diktator om, at det ikke må ske igen.

Parlamentet har opfordret til en krigsforbryderdomstol til at retsforfølge Ruslands handlinger i Ukraine. Hvad skal der til, for at sådan en domstol bliver til virkelighed?

Det, vi har været vidne til i Ukraine, minder os om de mørkeste kapitler i europæisk historie. Vi har set uhyrlige krigsforbrydelser. Det er så chokerende, hvad de russiske styrker har gjort - at dræbe civile, at voldtage kvinder, at torturere uskyldige mennesker. Det er krigsforbrydelser, og de ansvarlige for dette er krigsforbrydere.

Der er kun ét sted for krigsforbrydere i sidste ende; at blive stillet til ansvar over for en international krigsforbryderdomstol. Det er grunden til, at Europa-Parlamentet, ligesom mange nationale parlamenter, går meget ind for en særlig domstol for krigsforbrydelser begået af de russiske væbnede styrker i Ukraine. Det er meget vigtigt, at vi omhyggeligt dokumenterer alle krigsforbrydelser... Jeg beder til, at hr. Putin og andre en dag vil blive stillet til ansvar.

Europæere støtter stadig Ukraine, men de er i stigende grad bekymrede over indvirkningen på deres daglige liv, især stigningen i energipriserne. Hvor længe vil EU være i stand til at fortsætte med at støtte i Ukraine?

Selvfølgelig påvirker denne krig borgerne i EU: de stigende energipriser, du nævnte, inflationsraten og andre ting, men sammenlignet med byrden af ​​det modige ukrainske folk med millioner af mødre og børn, der er tvunget til at forlade landet, hvor mænd skal kæmpe i frontlinjen mod de russiske angribere... Sammenlignet med Ukraine er det en ret blød byrde, vi skal dele.

Det er bemærkelsesværdigt, hvor stor sammenholdet er blandt de vestlige samfund. Mit indtryk er, at EU-borgere godt ved, at hvis den russiske diktator får succes i Ukraine, vil det ikke være enden. Han har meddelt, at han vil målrette mod andre lande. Tænk på Moldova eller Georgien, to lande, der "vovede" at have en pro-europæisk, euro-atlantisk integrationspolitik. Den russiske føderation er et farligt land. Det er et farligt regime. Det er en tungt bevæbnet atommagt. Den store udfordring for os i Europa bliver, hvordan vi skal tackle Den Russiske Føderation, så længe en person som hr. Putin er ansvarlig i Kreml. Det bliver den store udfordring, og derfor skal vi forblive sammen.

Så støtten fortsætter så længe det tager?

Vi vil støtte Ukraine, så længe det tager. Og i sidste ende vil krigen komme til en ende. For at en krig skal slutte, er våbenhvileforhandlinger det første skridt. Den Russiske Føderation taler om nødvendigheden af ​​fred og våbenhvile og om derefter at sende flere og flere tropper til frontlinjen. De beskyder ukrainske byer. De angriber civil infrastruktur.

Jeg forstår fuldt ud, at den ukrainske ledelse ikke har tillid til den russiske ledelse. Det er derfor, vi vil fortsætte med at støtte Ukraine i deres forsvar mod denne barbariske angrebskrig fra Den Russiske Føderation. Og når forholdene er der, så kan der ske en våbenhvile, og så kan det måske føre til fred. Jeg beder til, at der bliver fred, men det skal være en fred, der ikke er en russisk dikteret fred.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending