Følg os

Generelt

Ukraine og Rusland: Hvad du behøver at vide lige nu

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En mand krydser en vej nær Zaporizhzhia-atomkraftværket i løbet af konflikten mellem Ukraine og Rusland uden for den russisk-kontrollerede by Enerhodar i Zaporizhzhia-regionen, Ukraine 4. august 2022.

Ukraines præsident opfordrede Vesten til at indføre et generelt rejseforbud for russere, en idé, der har fundet støtte blandt nogle EU-medlemsstater, men som har gjort Moskva vrede, som pressede på med en voldsom militæroffensiv i det østlige Ukraine.

Det russiske forsvarsministerium sagde, at en eksplosion ved en russisk militærluftbase på Krim tirsdag (9. august) var forårsaget af en detonation af flyammunition, og at der ikke havde været nogen tilskadekomne. RIA Novosti rapporterede nyhedsbureauet.

Kreml afviste tirsdag den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskiys opfordring til et vestligt rejseforbud for alle russere som irrationelt og sagde, at Europa i sidste ende skulle beslutte, om det ville betale regningerne for Zelenskiys "luner".

Luftværn omkring atomkraftværket Zaporizhzhia vil blive styrket efter dage med rapporteret beskydning på stedet, citerede nyhedsbureauet RIA Novosti en russisk-installeret separatistembedsmand for at sige.

Rusland fortsatte med at fokusere på at forstærke sit forsvar i det sydlige Ukraine i løbet af weekenden, samtidig med at det fastholdte angreb på Kievs positioner i Donetsk-regionen i øst, sagde Storbritannien.

Ruslands forsvarsministerium sagde tirsdag, at russiske styrker havde ødelagt et ammunitionslager nær den centrale ukrainske by Uman, hvor de opbevarede USA-fremstillede HIMARS-missiler og M777-haubitser. USA's præsident Joe Biden skulle tirsdag underskrive dokumenter, der støtter Finland og Sveriges optagelse i NATO, den mest betydningsfulde udvidelse af den militære alliance siden 1990'erne, da den reagerer på Ruslands invasion af Ukraine.

reklame

Ukraine har fået den nødvendige godkendelse fra indehaverne af dets BNP-warrants til sin anmodning om foreslåede ændringer af værdipapirerne, viste de foreløbige resultater af en afstemning, der blev offentliggjort i en arkivering tirsdag. Regeringen lancerede et forslag i juli om at ændre betingelserne for sine 2.6 milliarder dollars af udestående BNP-warrants, et afledt værdipapir, der udløser betalinger knyttet til økonomisk vækst.

* Yderligere to kornførende skibe forlod Ukraines Chornomorsk-havn tirsdag, sagde Tyrkiets forsvarsministerium, som en del af en aftale om at fjerne blokeringen af ​​ukrainsk haveksport, hvilket bringer det samlede antal for at forlade landet under en sikker passage-aftale til 12.

* Russiske flyselskaber, herunder statskontrollerede Aeroflot (AFLT.MM), stripper jetlinefly for at sikre reservedele, de ikke længere kan købe i udlandet på grund af vestlige sanktioner.

* Ukraine har suspenderet russiske olierørledningsstrømme til dele af Centraleuropa siden begyndelsen af ​​denne måned, fordi vestlige sanktioner forhindrede landet i at acceptere transitafgifter fra Moskva, sagde det russiske rørledningsmonopol Transneft tirsdag.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending