Følg os

Generelt

USA sender 4.5 milliarder dollar mere til Ukraine til budgetbehov

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ukraines og USA's nationale flag flager ved en sammensætning af en politibase uden for Kiev, Ukraine, den 6. maj 2016.

USA vil yde yderligere 4.5 milliarder dollars til Ukraines regering, hvilket bringer dens samlede budgetstøtte siden Ruslands invasion i februar op på 8.5 milliarder dollars, sagde det amerikanske agentur for international udvikling mandag (8. august).

Finansieringen, koordineret med det amerikanske finansministerium gennem Verdensbanken, vil gå til Ukraines regering i trancher, begyndende med en udbetaling på 3 mia. USD i august, sagde USAID, Agenturet for International Udvikling.

Det følger efter tidligere overførsler på $1.7 mia. i juli og $1.3 mia. i juni, sagde USAID. Washington har også ydet milliarder af dollars i militær- og sikkerhedsstøtte. Pentagon annoncerede mandag en våbenhjælpspakke på 1 mia. USD.

Samlet set har USA bidraget med mere end $18 mia. til Ukraine i år.

De nye budgetmidler skal hjælpe den ukrainske regering med at opretholde væsentlige funktioner, herunder social og økonomisk bistand til den voksende fattige befolkning, børn med handicap og millioner af internt fordrevne, mens krigen trækker ud.

Ukrainske embedsmænd vurderer, at landet står over for et finansunderskud på 5 mia. USD om måneden - eller 2.5 % af førkrigstidens bruttonationalprodukt - på grund af omkostningerne ved krigen og faldende skatteindtægter. Økonomer siger, at det vil øge Ukraines årlige underskud til 25 % af BNP, sammenlignet med 3.5 % før konflikten.

Verdensbanken anslår, at 55 % af ukrainerne vil leve i fattigdom ved udgangen af ​​2023 som følge af krigen og det store antal fordrevne personer, sammenlignet med 2.5 % før krigens start.

reklame

USAID sagde, at amerikansk budgetstøtte har gjort det muligt for den ukrainske regering at holde gas og elektricitet til at strømme til hospitaler, skoler og anden kritisk infrastruktur og levere akut nødvendige humanitære forsyninger til borgerne.

Midlerne har også betalt til sundhedspersonale, lærere og andre embedsmænd.

USAID sagde, at der var blevet indført robuste sikkerhedsforanstaltninger af Verdensbanken sammen med USAID-finansierede, tredjeparts vagthunde, der er indlejret i den ukrainske regering for at sikre, at midlerne er rettet hen, hvor de skal gå.

"Denne økonomiske bistand er afgørende for at støtte det ukrainske folk, når de forsvarer deres demokrati mod Ruslands uprovokerede angrebskrig," sagde den amerikanske finansminister Janet Yellen i en erklæring.

Tilførslen af ​​friske penge til Ukraine kommer, mens krigen, som Rusland kalder "en særlig militær operation", strækker sig ind i en sjette måned, hvor millioner af ukrainere er fordrevet, og myndighederne advarer om sandsynlig gasmangel om vinteren.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending