Følg os

Ukraine

Europa-Kommissionen udbetaler første rate af den nye makrofinansielle bistand på 1 mia. EUR til Ukraine

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har på vegne af EU i dag udbetalt den første halvdel (500 millioner euro) af en ny operation på 1 mia. euro i makrofinansiel bistand (MFA) til Ukraine. Den anden rate (yderligere 500 mio. EUR) blev udbetalt den 2. august. Beslutningen om denne nye ekstraordinære MFA blev vedtaget af Europa-Parlamentet og Rådet den 12. juli 2022.

Denne yderligere MFA på 1 mia. EUR er en del af EU's ekstraordinære indsats sammen med det internationale samfund for at hjælpe Ukraine med at imødekomme dets umiddelbare finansielle behov efter Ruslands uprovokerede og uberettigede aggression. Det er den første del af den ekstraordinære MFA-pakke på op til 9 mia. EUR, der blev annonceret i Kommissionens meddelelse af 18. maj 2022 og godkendt af Det Europæiske Råd den 23.-24. juni 2022. Den supplerer den støtte, som allerede ydes af EU, herunder en 1.2 mia. EUR nødsituation MFA-lån udbetalt i første halvdel af året. Tilsammen bringer de to dele af programmet den samlede MFA-støtte til Ukraine siden krigens begyndelse til €2.2 mia.

Udenrigsministeriets midler er stillet til rådighed for Ukraine i form af langfristede lån på favorable vilkår. Bistanden understøtter Ukraines makroøkonomiske stabilitet og overordnede modstandskraft i sammenhæng med Ruslands militære aggression og de deraf følgende økonomiske udfordringer. Som et yderligere udtryk for solidaritet vil EU-budgettet dække renteomkostningerne på dette lån. Som for alle tidligere MFA-lån låner Kommissionen midler på internationale kapitalmarkeder og overfører provenuet på samme vilkår til Ukraine. Dette lån til Ukraine er dækket af 70 % af den værdi, der er afsat fra EU-budgettet.  

Denne finansielle bistand kommer ud over den hidtil usete støtte fra EU til dato, især humanitær bistand, udviklings- og forsvarsbistand, suspension af al importafgift på ukrainsk eksport i et år eller andre solidaritetsinitiativer, f.eks. for at løse transportflaskehalse, så eksport , især af korn, kunne sikres.

An Economy that Works for People Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: "Denne betaling på 1 mia. EUR er en første del af vores makrofinansielle bistandspakke på 9 mia. EUR for at hjælpe Ukraine med at opfylde dets økonomiske nødsituationer forårsaget af Ruslands brutale krig. Samtidig arbejder vi tæt sammen med EU-medlemsstater og vores internationale partnere om de næste skridt for at genopbygge Ukraine på længere sigt. EU vil yde al politisk, finansiel, militær og humanitær støtte, der kræves for at hjælpe Ukraine og dets folk i lyset af Ruslands fortsatte ulovlige aggression – så længe det tager.”

Den Europæiske Unions højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik Josep Borrell (afbilledet) sagde: "Vores støtte til Ukraine er urokkelig. Vi vil fortsætte med at støtte det ukrainske folk - politisk, økonomisk og med militære midler - i at møde modgang og udfordringer forårsaget af Ruslands aggression. Ukraine forsvarer sin suverænitet og ret til at eksistere med beslutsomhed og værdighed. EU står Ukraine bi i disse bestræbelser og vil fortsætte med at gøre det."

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: "Kommissionens hurtige udbetaling af den første rate af det ekstraordinære MFA-lån på 1 mia. EUR viser EU's urokkelige solidaritet med Ukraine og dets befolkning. EU-budgettet spiller en central rolle i denne solidaritet ved at støtte disse midler med 70 % af deres værdi og dække renteomkostningerne ved dette lån. Et yderligere eksempel, som EU-budgettet også leverer til vores partnere i krisetider."

reklame

Økonomikommissær Paolo Gentilon sagde: "Med denne udbetaling fortsætter Europa-Kommissionen med at støtte Ukraine i at styrke dets offentlige finanser. I lyset af Ruslands utrættelige og brutale aggression skal EU forblive urokkelig i sin solidaritet med det ukrainske folk. Der arbejdes på et forslag til anden del af denne ekstraordinære makrofinansielle bistand, som annonceret i maj og godkendt af Det Europæiske Råd."

Baggrund

EU har allerede ydet betydelig bistand til Ukraine i de seneste år under sit MFA-program. Siden 2014 har EU ydet over 5 milliarder euro til Ukraine gennem fem MFA-programmer for at støtte gennemførelsen af ​​en bred reformdagsorden på områder som bekæmpelse af korruption, et uafhængigt retssystem, retsstatsprincippet og forbedring af erhvervsklimaet . Derudover bevilgede Kommissionen tidligere i år et MFA-nødlån på 1.2 mia. EUR, som Kommissionen rejste midler til i to private emissioner i første halvår af 2022. Den 18. maj fremlagde Kommissionen planer i en Kommunikation for EU's øjeblikkelige reaktion på at afhjælpe Ukraines finansieringsgab samt den langsigtede genopbygningsramme. Den 25. juli godkendte bestyrelsen for EIB, EU-banken 1.59 milliarder € i finansiel bistand, støttet af garantier fra EU-budgettet, for at hjælpe Ukraine med at reparere den mest væsentlige beskadigede infrastruktur og genoptage kritisk vigtige projekter, der imødekommer det ukrainske folks presserende behov.

For at finansiere MFA låner Kommissionen på kapitalmarkederne på vegne af EU parallelt med dens andre programmer, især NextGenerationEU og SURE. Den mulige låntagning til Ukraine er forudset i Kommissionens finansieringsplan for anden halvdel af 2022. Der er flere oplysninger om den bistand, som EU har ydet Ukraine siden starten af ​​Ruslands angrebskrig. online.

Makrofinansiel bistand (MFA)-operationer er en del af EU's bredere engagement med nabolandene og er tænkt som et ekstraordinært EU-kriseresponsinstrument. De er tilgængelige for EU-nabolande, der oplever alvorlige betalingsbalanceproblemer. Ud over MFA støtter EU Ukraine gennem adskillige andre instrumenter, herunder humanitær bistand, budgetstøtte, tematiske programmer og teknisk bistand og blandingsfaciliteter til at støtte investeringer.

Yderligere information 

Erklæring fra præsident von der Leyen om finansiel støtte fra EU til Ukraine

Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse (EU) 2022/1201 af 12. juli 2022 om ekstraordinær makrofinansiel bistand til Ukraine

Det Europæiske Råds konklusioner af 23. juni

Meddelelse af 18. maj 2022 om Ukraines nødhjælp og genopbygning

Makrofinansiel bistand til Ukraine

EU-delegation til Ukraine

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending