Følg os

Rusland

Har diplomatiet fejlet i Ukraine?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

De fleste beviser tyder på, at krigen i Ukraine er gået ind i en knogleknusende fase. Krisen vil ikke blive løst gennem forhandlinger, i hvert fald ikke inden for en overskuelig fremtid. Der vil sandsynligvis være en eskalering af fjendtlighederne på kort sigt midt i voksende militære forsyninger fra Vesten på vej til Ukraine, skriver Salem Alketbi (afbilledet), UAE politisk analytiker og tidligere Federal National Council-kandidat

Den ukrainske præsident Zelensky siger, at kun diplomati kan afslutte krigen. Men så kræver han, at Rusland vender tilbage til sine militære forposter før klokken. Denne holdning falder på en eller anden måde sammen med USA's og Storbritanniens, som søger at svække Rusland én gang for alle og åbent erklærer, at det ikke kan få lov til at vinde.

Nogle siger, at kompromiset nu for at afslutte denne krig er mellem landet og folket. Med andre ord, er prisen på bosættelsesjord eller flere ofre? Disse to sager skaber en dobbeltbinding.

En af de vigtigste ting, der forstyrrer afslutningsscenariet, er stormagternes ønske om på den ene side at udforske grænserne for traditionel russisk magt og på den anden side at eksperimentere med taktik og planer for nye bykrige. Ingen iagttager benægter, at den russiske hærs handlinger i denne krig er et af de mest fremtrædende interessepunkter i vestlige kredse.

De ukrainske styrkers præstationer med deres kampkapaciteter, selvom de er begrænsede i våben, er også af interesse for militærplanlæggere, fordi ukonventionel krigsførelse er blevet en af ​​de største udfordringer, moderne hære står over for. Alle ønsker at vide, hvilke faktorer der påvirker disse krige, og hvordan de styres og kontrolleres.

Der er endda dem, der hævder, at mange i Vesten venter og presser på for slaget ved Kiev for at følge russiske styrker i et så stort slag, diskutere den militære udvikling af ting i bykrigsførelse og eksperimentere med defensive taktikker, der er i stand til at stoppe fremrykningen. af en stor hær på størrelse med Rusland.

reklame

Alt dette er vigtigt ikke kun for USA, som prioriterer et stort nederlag af Rusland, men også for europæiske hære, som forbereder sig på lignende omstændigheder, hvor de kan falde under enhver geostrategisk omstændighed. Krigen i Ukraine har skabt udbredt bekymring, især i de østeuropæiske lande, der var en del af det tidligere Sovjetunionen.

Generelt satser Vesten, eller det meste af det, på at trække kampen ud så længe som muligt, dræne Rusland, forudse muligheden for regimeskifte i Kreml og gentage scenariet fra 1989 med tilbagetrækning fra Afghanistan. Samlet set ser krigen i Ukraine heller ikke ud til at være ude af kontrol. Det udviklede sig ikke efter et "vanvittigt" scenarie.

Moskva ønsker ikke at komme i en direkte konfrontation med NATO, og Vesten undgår også at komme i en direkte konfrontation med Rusland. Men begge sider holder fast i at nå deres strategiske mål, som virker noget divergerende blandt vestlige allierede. Disse antagelser kan dog ikke betragtes som endelige og afgørende.

Præsident Putin undgår at kompromittere andre staters suverænitet, uanset om de er medlemmer af NATO eller ej. Han er meget forsigtig med vestlige våbenleverancer til Ukraine. Dette er endnu ikke blevet set som "repressaliersaggression", som Moskva altid har advaret om.

Men denne holdning kan ændre sig, hvis Kreml føler, at leverancerne kan medføre sammenbruddet af de russiske væbnede styrker i Ukraine. Rusland og Vesten tror jeg endnu ikke har nået det punkt, hvor de kan overbevises om behovet for gensidige indrømmelser for at redde ansigt på begge sider.

Det punkt virker for langt væk for Vesten, for hvem slaget foregår på land ikke langt derfra, men endnu ikke kan betragtes som en del af det, i hvert fald officielt. Ukraine er ikke medlem af EU og er ikke en del af en vestlig militæralliance. Nu ser Vesten ud til at føre en indirekte krig mod en vedvarende strategisk modstander.

Mange mener, at muligheden for en russisk bjørnekapring bør gribes eller reduceres til de laveste grader. Dette forklarer de vestlige hovedstæders modvilje mod hidtil til at tilskynde Ukraine til at nå frem til en politisk løsning, eller i det mindste at stoppe med at fyre krigsilden, endsige diplomatiske forslag, der kunne lette en forhandlingsløsning.

Den nederste linje er, at diplomatiet endnu ikke er slået fejl i Ukraine, fordi det simpelthen ikke er blevet alvorligt testet; Forhandlingsrunder mellem Rusland og Ukraine forventedes ikke at lykkes med at løse krisen.

Nu lader det til at afhænge af, at alle sider kommer til den overbevisning, at tiden er inde til at komme ud af denne krise, uanset om det er en rimelig aftale eller en indrømmelse fra den ene side, at den er løbet tør for chancer for at opnå gevinster på stedet. .

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending