Følg os

Ukraine

Sikkert vand flyder i to ukrainske byer Pokrovsk og Mykolaiv

DEL:

Udgivet

on

Water Missions team har rent vand, der flyder i to ukrainske byer, Pokrovsk og Mykolaiv! Water Mission er i øjeblikket den eneste NGO i Ukraine, der producerer rent vand i flere byer over hele landet. Vi leder en koordineret indsats i Ukraine med partnere, der adresserer det presserende behov for sikker adgang til vand. Mange kommunale vandsystemer er blevet kritisk beskadiget af den igangværende konflikt og fungerer ikke længere, hvilket efterlader cirka 6 millioner mennesker i Ukraine med begrænset eller ingen adgang til rent vand.

Folk tyer til alle tilgængelige vandkilder, herunder floder, åer og damme, som alle har bakterier og kan forårsage sygdom eller død. Situationen er barsk, og behovet for vand bliver et større og større problem. Skærmbilledet nedenfor er fra et Twitter-indlæg (link til post) fra den sydøstlige by Mykolaiv med en befolkning på mere end 400,000 mennesker. Sikker adgang til vand er et kritisk behov for internt fordrevne befolkninger til forbrug, madlavning og rengøring, alt sammen bidrager til et godt helbred og undgår spredning af sygdom. 

Water Missions svar er fokuseret på øjeblikkeligt at give nødvandsadgang med vores Living Water Treatment Systems, der behandler og renser lokale vandkilder i stor skala. Hvert vandrensningssystem har evnen til at give nok sikkert vand til op til 5,000 mennesker om dagen. Vi har yderligere fem nødvandssystemer ved at blive installeret i Mykolaiv, og vi sender yderligere systemer til andre lokationer så hurtigt som vi kan. 

Vandmissionshold sender også vandrensningspakker og hygiejnesæt fra Polen til Ukraine gennem vores NGO-partnere.

Water Mission var en første responder, da konflikten først brød ud, og tjente flygtninge, der flygtede fra den igangværende konflikt ved grænserne til Polen, Rumænien, Moldova og Ukraine. Dette fokus fortsætter gennem at støtte og koordinere indsatsen med regionale partnere og lokale kirker for at imødekomme de fysiske og følelsesmæssige behov hos flygtninge, der er påvirket af denne konflikt.

Del denne artikel:

trending