Slut med os

Ukraine

En masse varm luft: Hvem fortæller sandheden i Burisma-gasskandalen

Udgivet

on

En banebrydende og meget kontroversiel dokumentar, En masse varm luft: hvem fortæller sandheden i Burisma-gasskandalen?, havde sin første screening foran et internationalt publikum af journalister og andre interesserede parter i The Press Club, Bruxelles den 2. juni, skriver Gary Cartwright.

Videoen er produceret af mediekonsulenten Tim White og præsenteret af James Croskell og forsøgte at tage den “Frisk udseende” ved skandalen omkring Burisma Holdings, et ukrainsk naturgasselskab, i lyset af den nylige offentliggørelse af den amerikanske præsident Joe Bidens søn Hunter Bidens selvbiografi, Smukke ting: et erindringsbog (April 2021).

Burisma blev grundlagt i 2002 af Mykola Zlochevsky, en allieret af den afsatte tidligere ukrainske præsident Viktor Janukovitj, der flygtede for sit liv til Rusland efter Maidan-revolutionen i 2014, der resulterede i drab på 100 civile af ukrainske sikkerhedstjenester, angiveligt med aktiv støtte fra Russiske specialstyrker.

reklame

166 personer ”forsvandt” simpelthen under begivenhederne den 18.-23. Februar, deres skæbne er ukendte indtil i dag.

Burisma er i øjeblikket ejet af det cypernbaserede offshore-selskab Brociti Investments Limited, som ifølge optegnelser er ejet Zlochevsky, der selv flygtede Ukraine kort efter Janukovitj, under mistanke om skatteunddragelse og hvidvaskning af penge. 

Virksomhedsdokumenter viser, at Hunter Biden blev medlem af bestyrelsen for Burisma Holdings den 18. april 2014, to måneder efter Maidans tragiske begivenheder.

Biden Sr. var selv Det Hvide Huss største samtalepartner med Janukovitj, mens sidstnævnte var præsident for Ukraine.

Under dokumentarfilmen præsenterer journalister dokumenter, der viser overførsel af midler til offshore-virksomheder, der kan være relateret til Hunter Biden. De siger også, at sagerne mod Burisma i Ukraine førte til afskedigelse af topembedsmænd efter et telefonopkald fra den amerikanske præsidentadministration.

Rudy Guiliani forstyrrer Kiev.

I april i år foretog FBI eftersøgninger hos Rudy Giulianis hjem og kontor som en del af sonden om hr. Giulianis forhold til Ukraine. Warrants mod ham omfattede en påstand om, at den tidligere borgmester i New York City ikke kunne registrere sig selv som en udenlandsk agent. Lov om registrering af udenlandske agenter kræver, at folk underretter udenrigsministeriet, hvis de optræder som en udenlandsk agent på vegne af en anden nation.

Giuliani spillede en central rolle i bestræbelserne på at presse Ukraine til at undersøge Joe Biden og hans søn Hunter. Han var også medvirkende til afskedigelsen af ​​den tidligere amerikanske ambassadør i Ukraine, vidner ved Trumps anklagemyndighed vidnede.

Før præsidentvalget i 2020 ledte Giuliani et forsøg på at finde inkriminerende oplysninger om den demokratiske kandidat Joe Biden og hans søn Hunter i Ukraine.

Giulianis aktiviteter i Ukraine på vegne af sin tidligere chef er ikke gået godt i Kiev:  "Hvis jeg modtager en officiel anmodning fra det sydlige distrikt i New York eller enhver anden ikke-partisk indsats, såsom potentiel afbrydelse af Rudy Giuliani, ville jeg være åben for at hjælpe dem," Igor Novikov, der tjente som en tæt rådgiver for Zelensky. under Trumps første anklagelse blev rapporteret som sagt i februar i år.

”Det er fordi jeg mener, at borgmester Giulianis handlinger i Ukraine truede vores nationale sikkerhed,” tilføjede han. ”Det er vores ansvar at sikre, at enhver indsats for at trække vores land ind i vores allieredes indenrigspolitik ikke forbliver ustraffet.”

Novikov sagde også, at han var villig til at hjælpe i bestræbelserne på at fratage Giuliani sin licens til at udøve advokatvirksomhed, og torsdag den 24. juni blev Giulianis licens faktisk suspenderet.

I deres afgørelse sagde dommere i en appelret i New York, at Giuliani, der havde arbejdet med Donald Trump for at omstøde resultatet af det amerikanske præsidentvalg i 2020, havde fremsat flere falske udtalelser om afstemning i staterne Arizona, Georgia og Pennsylvania - inklusive krav at hundredtusinder af fraværende stemmesedler og andre stemmer var blevet talt forkert.

Retten foreslog, at Giulianis suspension måske bliver permanent.

Hunter Biden og den bærbare computer

Giuliani stod bag bestræbelserne på at overtale ukrainske embedsmænd til at indlede efterforskning af beskyldninger om, at Hunter Biden havde grebet ind for at arrangere interesserede parters adgang til sin far.

I 2019 overtog FBI en bærbar computer, der påstås at tilhøre Biden Jr. Undersøgere tilkaldte den bærbare computer i 2019 fra en computerbutik i Delaware, efter at Giuliani angiveligt var blevet tipset om enhedens eksistens og placering. Den bærbare computer indeholdt dokumentation, der syntes at bekræfte beskyldningerne, selvom det aldrig kunne bevises, og Biden selv hævdede, at han overhovedet ikke havde nogen idé om, om den bærbare computer var hans eller ej.

I sin selvbiografi fra april 2021 Smukke ting: et erindringsbog af Hunter Biden, skryter han af, at hans indtag af vodka og crack var "forbløffende - endda dødsudfordrende ”.

Han indrømmer åbent at have brugt måneder brugt beruset i en lejlighed i Washington DC og flere måneder på at binge kokain i hotelbungalower i Hollywood. Mens hans far var vicepræsident, levede han sammen med en kvindelig narkohandler.

Er dette en mand, man vil udnævne til bestyrelsen for et større energiselskab med en rapporteret løn på $ 80,000 om måneden? En mand, der ifølge vidner, som rapporteret af Reuters i oktober 2019, aldrig en gang besøgte Ukraine for virksomhedsvirksomhed i løbet af sin 5-årige periode?

Medmindre naturligvis den pågældende mand er søn af USAs næstformand, og som på tidspunktet for Hunter Bidens udnævnelse i bestyrelsen for Burisma syntes godt positioneret til at blive den næste præsident.

Hvad dokumentaren angår: den er blevet godt modtaget og har tiltrukket en hel del opmærksomhed for herrer White og Croskell, dette er deres første samarbejde. Med hensyn til Hunter Biden og Rudy Giuliani er der stadig flere spørgsmål end svar.

Hviderusland

Ukraine sigter mod at opbygge et oplagringsanlæg til nukleart brændstof, der udfordrer det globale miljø

Udgivet

on

Med store klima- og miljøudfordringer, verden står over for i dag, skal en lille risiko, der kan forårsage yderligere skade på naturen (for ikke at nævne en global trussel) beregnes med ekstra dedikation til detaljer. Og Ukraine er ikke en undtagelse, skriver Olga Malik.

Da landets nye midlertidige opbevaringsfacilitet i Tjernobyl (ISF-2) i Tjernobyl blev tildelt driftstilladelse tidligere i april, begyndte Ukraine lastningen af ​​brugt brændstof i de containertørrede lagringssystemer. Den 8. juli blev første del af det brugte atombrændstof lastet til ISF-2.

Alligevel stiller dette mange spørgsmål, selv blandt landets myndigheder, da eksperimentet måske ikke var så sikkert, som det oprindeligt syntes at være.

reklame

Ifølge Stanislav Mitrahovich, den førende ekspert i National Energy Security Fund, er den største driftsrisiko ved ISF-2, at den er jordbaseret, og transporten af ​​atomaffaldet vil også blive drevet gennem overfladetransit. Designet af Holtec International er prisen på $ 1,4 Storage-projekt ifølge Energoatom, hovedoperatøren og investoren i ISF-2, multipla højere end dens reelle omkostninger. På grund af det begrænsede antal nukleare opbevaringsplads i Ukraine vil det brugte brændstof til ISF-2 blive transporteret i hele landet, hvilket ikke kun udgør en stor økologisk trussel mod ukrainske byer, men for hele Europa.

Ironisk nok kan det se ud til, at det tidligere projekt med den nye Tjernobyl Nuclear Fuel Storage Facility designet af franskmændens Framatom var en stor fiasko, som Ukraines myndigheder indrømmer. For eksempel havde lagerets hoveddel brud på vandsystemet. For Holtec International, der redesignede og færdiggjorde konstruktionen, er ISF-2 et eksperiment, da virksomheden aldrig har implementeret lignende faciliteter før. Det er overflødigt at sige, at sikkerheden ved dette "eksperiment" må være en prioritet for det globale atomkraftsamfund, såsom International Atomic Energy Agency og WANO Biennial General Meeting, for verden vil ikke overleve en anden katastrofe i Tjernobyl.

Læs

Energi

Fælles erklæring fra USA og Tyskland om støtte til Ukraine, europæiske energisikkerhed og klimamål

Udgivet

on

USA og Tyskland har udsendt en fælles erklæring efter den tyske kansler Angela Merkels besøg for nylig i Washington for at mødes bilateralt med den amerikanske præsident Joe Biden. Erklæringen vedrører det kontroversielle Nordstream 2-projekt, der har delt meninger i EU.

"De Forenede Stater og Tyskland er faste i deres støtte til Ukraines suverænitet, territoriale integritet, uafhængighed og valgte europæiske vej. Vi forpligter os igen i dag (22. juli) til at skubbe tilbage mod russisk aggression og ondartede aktiviteter i Ukraine og andre steder. De Forenede Stater lover at støtte Tysklands og Frankrigs bestræbelser på at skabe fred i det østlige Ukraine via Normandie-formatet. Tyskland vil intensivere sine bestræbelser inden for Normandiet-formatet for at lette gennemførelsen af ​​Minsk-aftalerne. USA og Tyskland bekræfter deres tilsagn om at tackle klimakrisen og træffe afgørende foranstaltninger for at reducere emissionerne i 2020'erne for at holde en temperaturgrænse på 1.5 grader Celsius inden for rækkevidde.

"De Forenede Stater og Tyskland er forenede i deres beslutsomhed om at stille Rusland til ansvar for dets aggression og ondartede aktiviteter ved at pålægge omkostninger via sanktioner og andre værktøjer. Vi forpligter os til at arbejde sammen via den nyetablerede højtstående dialog mellem Rusland og USA om Rusland og via bilaterale kanaler for at sikre, at USA og EU forbliver forberedt, herunder med passende værktøjer og mekanismer, til at reagere sammen på russisk aggression og ondartede aktiviteter, herunder russiske bestræbelser på at bruge energi som våben. Skulle Rusland forsøge at bruge energi som våben eller begå yderligere aggressive handlinger mod Ukraine, vil Tyskland handle på nationalt plan og presse på for effektive foranstaltninger på europæisk niveau, herunder sanktioner, for at begrænse russiske eksportkapaciteter til Europa i energisektoren, herunder gas og / eller i andre økonomisk relevante sektorer. Denne forpligtelse er designet til at sikre, at Rusland ikke misbruger nogen rørledning, herunder Nord Stream 2, for at opnå aggre sive politiske mål ved at bruge energi som et våben.

reklame

"Vi støtter energisikkerheden i Ukraine og Central- og Østeuropa, herunder de nøgleprincipper, der er nedfældet i EU's tredje energipakke om mangfoldighed og forsyningssikkerhed. Tyskland understreger, at det vil overholde både brevet og ånden i den tredje energipakke. med hensyn til Nord Stream 2 under tysk jurisdiktion for at sikre adskillelse og tredjepartsadgang. Dette inkluderer en vurdering af de risici, der er forbundet med certificering af projektoperatøren for EUs energiforsyningssikkerhed.

"De Forenede Stater og Tyskland er forenede i deres tro på, at det er i Ukraines og Europas interesse for gastransit via Ukraine at fortsætte ud over 2024. I tråd med denne tro forpligter Tyskland sig til at udnytte al tilgængelig gearing for at lette en udvidelse på op til 10 år til Ukraines gasovergangsaftale med Rusland, herunder udnævnelse af en særlig udsending til støtte for disse forhandlinger, til at begynde så hurtigt som muligt og senest den 1. september. USA forpligter sig til fuldt ud at støtte disse bestræbelser.

"De Forenede Stater og Tyskland er besluttsomme i deres forpligtelse til at bekæmpe klimaforandringer og sikre succesen med Parisaftalen ved at reducere vores egne emissioner i tråd med netto-nul senest i 2050 og tilskynde til styrkelse af andre klimas ambitioner store økonomier og samarbejde om politikker og teknologier for at fremskynde den globale netto-nul-overgang. Det er derfor, vi har lanceret klima- og energipartnerskabet mellem USA og Tyskland. Partnerskabet fremmer samarbejde mellem USA og Tyskland om udvikling af handlingsmæssige køreplaner for at nå vores ambitiøse emissionsreduktionsmål; koordinering af vores indenlandske politikker og prioriteter i sektorbestemte dekarboniseringsinitiativer og multilaterale fora; mobilisering af investeringer i energiomstilling og udvikling, demonstration og skalering af kritiske energiteknologier såsom vedvarende energi og lagring, brint, energieffektivitet og elektrisk mobilitet.

"Som en del af USA-Tysklands klima- og energipartnerskab har vi besluttet at etablere en søjle til støtte for energiomgangene i nye økonomier. Denne søjle vil omfatte et fokus på at støtte Ukraine og andre lande i Central- og Østeuropa. Denne indsats vil bidrager ikke kun til kampen mod klimaændringer, men vil støtte europæisk energisikkerhed ved at reducere efterspørgslen efter russisk energi.

"I tråd med disse bestræbelser forpligter Tyskland sig til at oprette og administrere en grøn fond for Ukraine til støtte for Ukraines energiovergang, energieffektivitet og energisikkerhed. Tyskland og USA vil bestræbe sig på at fremme og støtte investeringer på mindst 1 mia. $ I Grøn fond for Ukraine, herunder fra tredjeparter som enheder i den private sektor. Tyskland vil give en første donation til fonden på mindst 175 millioner dollars og vil arbejde for at udvide sine forpligtelser i de kommende budgetår. Fonden vil fremme brugen af vedvarende energi, lette udviklingen af ​​brint, øge energieffektiviteten, fremskynde overgangen fra kul og fremme kulstofneutralitet. USA planlægger at støtte initiativet via teknisk bistand og politisk støtte i overensstemmelse med fondens mål ud over programmer støtte markedsintegration, reguleringsreform og udvikling af vedvarende energi i Ukraines energisektor.

"Derudover vil Tyskland fortsætte med at støtte bilaterale energiprojekter med Ukraine, især inden for vedvarende energi og energieffektivitet samt støtte til kulovergang, herunder udnævnelse af en særlig udsending med dedikeret finansiering på 70 millioner dollars. Tyskland er også klar at lancere en Ukraine Resilience Package til støtte for Ukraines energisikkerhed. Dette vil omfatte bestræbelser på at beskytte og øge kapaciteten for omvendte strømme af gas til Ukraine med det formål at beskytte Ukraine fuldstændigt mod potentielle fremtidige forsøg fra Rusland for at skære gasforsyninger til landet Det vil også omfatte teknisk bistand til Ukraines integration i det europæiske elnet, der bygger på og i samordning med det igangværende arbejde fra EU og USA's Agentur for International Udvikling. Desuden vil Tyskland lette Ukraines optagelse i Tysklands Cyber ​​Capacity Building Facility , støtte indsatsen for at reformere Ukraines energisektor og hjælpe med at identificere muligheder t o modernisere Ukraines gastransmissionssystemer.

"De Forenede Stater og Tyskland udtrykker deres stærke støtte til Three Seas Initiative og dets bestræbelser på at styrke infrastrukturforbindelse og energisikkerhed i Central- og Østeuropa. Tyskland forpligter sig til at udvide sit engagement med initiativet med henblik på økonomisk støtte til projekter fra de tre Seas Initiative inden for regional energisikkerhed og vedvarende energi Derudover vil Tyskland støtte projekter af fælles interesse i energisektoren via EU-budgettet med bidrag på op til 1.77 milliarder dollars i 2021-2027. USA er fortsat forpligtet til at investere i Three Seas Initiative og fortsætter med at tilskynde til konkrete investeringer fra medlemmer og andre. "

Robert Pszczel, seniorofficer for Rusland og det vestlige Balkan, Division for offentlig diplomati (PDD), NATO HQ, var ikke alt for imponeret over aftalen:

Læs

coronavirus

COVID-19 - Ukraine tilføjet til listen over lande til ikke-væsentlige rejser

Udgivet

on

Efter en gennemgang under henstillingen om gradvis ophævelse af de midlertidige begrænsninger for ikke-væsentlige rejser til EU opdaterede Rådet listen over lande, særlige administrative regioner og andre enheder og territoriale myndigheder, for hvilke rejsebegrænsninger bør ophæves. Især blev Rwanda og Thailand fjernet fra listen, og Ukraine blev føjet til listen.

Som det er fastlagt i Rådets henstilling, vil denne liste fortsat blive revideret regelmæssigt og, alt efter omstændighederne, opdateret.

Baseret på kriterierne og betingelserne i henstillingen bør medlemsstaterne fra den 15. juli 2021 gradvist ophæve rejsebegrænsningerne ved de ydre grænser for beboere i følgende tredjelande:

reklame
 • Albanien
 • Armenien
 • Australien
 • Aserbajdsjan
 • Bosnien-Hercegovina
 • Brunei
 • Canada
 • israel
 • Japan
 • Jordan
 • Libanon
 • Montenegro
 • New Zealand
 • Qatar
 • Republikken Moldova
 • Republikken Nord Makedonien
 • Saudi Arabien
 • Serbien
 • Singapore
 • Sydkorea
 • Ukraine (nyt)
 • USA
 • Kina, med forbehold af bekræftelse af gensidighed

Rejsebegrænsninger bør også gradvist ophæves for de særlige administrative regioner i Kina Hong Kong og Macao.

Under kategorien enheder og territoriale myndigheder, der ikke anerkendes som stater af mindst en medlemsstat, bør rejsebegrænsninger for Kosovo og Taiwan også gradvist ophæves.

Beboere i Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanet bør betragtes som EU-indbyggere med henblik på denne henstilling.

Kriterierne for at bestemme de tredjelande, for hvilke den nuværende rejsebegrænsning skal ophæves, blev opdateret den 20. maj 2021. De dækker den epidemiologiske situation og den samlede reaktion på COVID-19 samt pålideligheden af ​​de tilgængelige oplysninger og datakilder. Gensidighed bør også tages i betragtning fra sag til sag.

Schengen-associerede lande (Island, Lichtenstein, Norge, Schweiz) deltager også i denne henstilling.

Baggrund

Den 30. juni 2020 vedtog Rådet en henstilling om gradvis ophævelse af de midlertidige begrænsninger for ikke-væsentlige rejser til EU. Denne anbefaling omfattede en indledende liste over lande, for hvilke medlemsstater skulle begynde at ophæve rejsebegrænsningerne ved de ydre grænser. Listen gennemgås regelmæssigt og opdateres, alt efter omstændighederne.

Den 20. maj vedtog Rådet en ændringsanbefaling om at reagere på de igangværende vaccinationskampagner ved at indføre visse undtagelser for vaccinerede personer og lette kriterierne for at ophæve restriktioner for tredjelande. Samtidig tager ændringerne højde for de mulige risici, som nye varianter medfører ved at indføre en nødbremsemekanisme til hurtigt at reagere på fremkomsten af ​​en variant af interesse eller bekymring i et tredjeland.

Rådets henstilling er ikke et retligt bindende instrument. Medlemsstaternes myndigheder er fortsat ansvarlige for implementering af indholdet af henstillingen. De kan i fuld gennemsigtighed kun ophæve gradvist rejsebegrænsninger over for de nævnte lande.

En medlemsstat bør ikke beslutte at ophæve rejsebegrænsningerne for ikke-børsnoterede tredjelande, før dette er blevet besluttet på en koordineret måde.

Denne betegnelse berører ikke holdning til status og er i tråd med UNSCR 1244 (1999) og ICJ's udtalelse om Kosovos uafhængighedserklæring.

Rådets henstilling om ændring af Rådets henstilling (EU) 2020/912 om midlertidig begrænsning af ikke-væsentlige rejser til EU og om mulig ophævelse af en sådan begrænsning

COVID-19: Rådet opdaterer henstillingen om begrænsninger for rejser fra tredjelande (pressemeddelelse, 20. maj 2021)

COVID-19: rejse til EU (baggrundsinformation)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending