Følg os

UK

Farage ignorerer konventionen i Westminster, ligesom han gjorde i Europa

DEL:

Udgivet

on

Magten overføres med hurtig brutalitet i Det Forenede Kongerige. Rishi Sunak blev definitivt besejret i de tidlige timer fredag ​​morgen. Ved fredag ​​frokosttid var Sir Keir Starmer i Downing Street 10. Men i kammeret i Underhuset er det meningen, at dekorum skal regere i en uge eller to, indtil kongen formelt har åbnet det britiske parlament, og den hæsblæsende politik, der nogle gange forfærder og ofte morer tv-seere i andre lande, kan genoptages.

Det passede den nye premierminister, Sir Keir Starmer, fint. Efter en kort tale fuld af floskler håbede han, at alle andre ville følge trop - hans fly ventede på at flyve ham til NATO-topmødet i Washington. Det passede bestemt til Rishi Sunak, der nu tjener "ydmygt" -et ord han faktisk brugte - som leder af oppositionen, indtil det konservative parti får fat i at erstatte ham.

I det mindste slugte han sin stolthed og gjorde sin pligt; den sidste tidligere premierminister i hans stilling, Gordon Brown, overlod det til sin stedfortræder at stille op for ham. Men det respektfulde holdt ikke. Nigel Farage er måske en politisk veteran, men som leder af Reform Party, faktisk en virksomhed, hvor han er majoritetsaktionær, var han også den første nye MP, der holdt en jomfrutale.

Manden, der forlod Europa-Parlamentet flere år efter at have fortalt formanden for Det Europæiske Råd, Hermann Van Rompuy, at han havde "al den karisma som en fugtig klud og udseendet af en lav-karakter bankfunktionær" fik sin debut i Westminster i samme vene. Han kunne ikke modstå at glide ind i en tale, som begyndte høfligt nok, at en tidligere formand for Underhuset, John Bercow, var en "lille mand ... der besudlede embedet så frygteligt ved at gøre sit bedste for at omstøde det største demokratiske resultat i landets historie.

Med det mente han den snævre folkeafstemning for Brexit og præsident Bercows forsøg på at udføre sit arbejde ved at opretholde princippet om, at det i sidste ende er parlamentet, ikke regeringen, der bestemmer, hvad der skal ske. Bercow trådte tilbage kort efter, at den daværende premierminister, Boris Johnson, uretmæssigt fik parlamentet suspenderet fra at sidde, så han kunne undgå den forfatningsmæssige vanskelighed.

Ved siden af ​​Farage sad en anden tidligere MEP, Jim Allister. Han huskes generelt i Europa-Parlamentet som en ganske pæn fyr, i det mindste indtil han nævnte sin principielle politiske overbevisning, Nordirlands unionisters absolutte ret til at have deres egen vilje, uanset hvad irske nationalister, politikere i resten af ​​Storbritannien ønsker. eller -især- i resten af ​​Europa.

reklame

Hans 'traditionelle unionistiske værdier' ​​er ikke længere kun en tankegang, men et faktisk politisk parti. Han besejrede Ian Paisley Junior på det sæde, som tidligere var besat af sin far, pastor Ian Paisley, mest husket som en mand, der fastholdt disse traditionelle unionistiske værdier, men alligevel afsluttede sin politiske karriere med at styre Nordirland i partnerskab med den tidligere IRA-kommandant Martin McGuiness.

Rishi Sunaks belønning for at have anstændigheden til at dukke op var at høre Jim Allister sludre, hvad der generelt anses for at være den eneste opnåelse af hans premierskab, Windsor Framework, hvor ledere i Bruxelles, London, Dublin og Belfast fandt en post-Brexit-handelsaftale for Northern. Irland, som de alle kunne leve med.

Men ikke Jim Allister. Han var ikke i Westminster bare for at observere det fine. "Nordirlands plads i dette Forenede Kongerige skal genoprettes", tordnede han. (Han har faktisk ikke den tordnende levering af den afdøde pastor Paisley). "Vi skal afslutte opdelingen af ​​vores rige ved en fremmed grænse, og vi skal afslutte en situation, hvor 300 retsområder i Nordirland ikke kontrolleres af Parlamentet og ikke af Stormont, men af ​​et fremmed parlament", hvilket betyder hans gammelt hjem i Bruxelles og Strasbourg.

Nigel Farage hævdede også, at Westminsters mest sete ugentlige begivenhed, premierministerens spørgsmål, "er global, box office politics", uden at anerkende, at udenlandske seere ofte ser det som politisk komedie. Han er lige blevet en ny akt i det cirkus.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending