Følg os

UK

Banebrydende ny juridisk rapport udtrykker store bekymringer over det britiske sanktionsregime

DEL:

Udgivet

on

En ny juridisk rapport forfattet af den førende britiske advokat Dean Armstrong KC fra Maitland Chambers og International Legal Forum (ILF), en international koalition af advokater forpligtet til at bekæmpe terror og fremme retsstatsprincippet, har fundet store mangler i det britiske sanktionsregime, anser det for meget ineffektivt og giver anledning til alvorlige bekymringer vedrørende manglende retfærdig proces.

Et af de primære værktøjer, Storbritannien bruger til at fremme og nå sine udenrigspolitiske mål, er udpegelsen af ​​sanktioner mod enkeltpersoner og enheder - borgere i Storbritannien såvel som udlændinge.

Rapporten hævder, at det britiske sanktionsregime generelt er ineffektivt til at nå målet om at afskrække målrettede lande og enkeltpersoner fra at deltage i de aktiviteter, der foranledigede indførelse af de ensidige sanktioner. Ydermere kan disse ineffektive og ofte vilkårlige ensidige sanktioner baseret på individuelle ministres luner have uforudsete og skadelige konsekvenser for uskyldige personer, som ikke har indflydelse på staten, som er det sande mål for sanktionerne.

De meget brede sanktioner, som er blevet indført mod Rusland efter landets invasion af Ukraine, danner en farlig præcedens for at blive et stærkt politiseret værktøj i andre konflikter, hvilket allerede kan observeres ved anvendelse af sanktioner mod israelske individer og grupper.

Rapporten giver en række anbefalinger til, hvordan Storbritannien kan skabe et stærkere sanktionsregime med gennemsigtighed, der fastlægger respekt for retfærdig proces og individuelle rettigheder.

reklame
  1. Ensidige sanktionsbestemmelser til andre formål end national sikkerhed bør beskrive deres nødvendighed og effektivitet og sørge for en årlig revisionsfase af domstole og/eller en regulerende myndighed.
  • Ved udpegelse af enkeltpersoner - bør der være en klar bevismæssig forbindelse til den kriminelle standard mellem målet og den situation, der behandles.
  • Proceduren for udpegelse af personer ved navn bør have den standardposition, at obligatorisk underretning af den målrettede person fremlægges af den relevante minister, ledsages af en klar procedure for anfægtelse, der giver mulighed for rigelig tid og nødvendige beviser for et tilstrækkeligt forsvar før udpegelse udstedes og give den målrettede person en fuldstændig skriftlig begrundelse for udpegelsen.
  • Videregivelse af ikke-klassificerede oplysninger bør være obligatorisk i alle tilfælde, der ikke er relateret til den nationale sikkerhed.
  • Udpegning, hvad enten det er ved navn eller beskrivelse, bør ledsages af en klar procedure, som den målrettede person kan følge for at ophøre med at begå den sanktionerede adfærd. 
  • Etablering af et ekspertpanel, der skal bistå ministeren med procedurerne for optagelse og behandling af ansøgningerne om afnotering.

Dean Armstrong KC:

"Det britiske styre, ofte drevet af individuelle ministre, mangler konsekvens, klarhed i processen og proportionalitet og formår ikke at nå sine mål med at straffe dårlige aktører. I stedet er uforudsete konsekvenser tydelige, hvorved det fejlbehæftede regime påvirker uskyldige individer og enheder, som binder dem ekstraterritorialt".

Arsen Ostrovsky, menneskerettighedsadvokat og administrerende direktør for The International Legal Forum:

"Den grelle vilkårlighed og politisering af det eksisterende sanktionsregime har været tydelig hver uge siden den 7. oktoberth massakre fra Hamas, da de selvsamme ledere, der udpegede israelere til sanktioner, valgte ikke at udpege en af ​​de britiske eller udenlandske statsborgere, der opfordrede til Jihad og Intifada på gaderne i London, eller palæstinensiske ekstremister og embedsmænd, som fortsætter med at tilskynde til vold og racehad".

Mens Armstrong KC og ILF er overbevist om nødvendigheden af ​​et sanktionsregime som et nøgleredskab for udenrigspolitik og national sikkerhed, slår de til lyd for et mere robust, målrettet og gennemsigtigt system, der er i overensstemmelse med Storbritanniens forpligtelser i henhold til international lov og respekt for principper om retfærdig rettergang og individuelle rettigheder.

https://www.eureporter.co/wp-content/uploads/2024/06/A-legal-review-of-the-UK-sanctions-regime-2.pdf

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending