Følg os

UK

Coveney siger, at Kommissionens forslag om Nordirlands protokol går ud over forventningerne

DEL:

Udgivet

on

Ved ankomsten til dagens udenrigsråd i Luxembourg (18. oktober) sagde den irske udenrigsminister Simon Coveney, at Kommissionens pakke sender et meget klart signal til Nordirland om, at EU lytter og virkelig prøver at udnytte den størst mulige fleksibilitet inden for rammerne af protokollen til at løse problemer.

Coveney anerkendte det store skridt, som Europa -Kommissionen havde gjort i forsøget på at løse spørgsmål omkring Nordirlands protokol. Han sagde, at pakken af ​​foranstaltninger, som vicepræsident Maroš Šefčovič havde foreslået, var blevet hilst varmt velkommen af ​​erhvervslivet i Nordirland og var en ægte og reel indsats for at løse praktiske spørgsmål på stedet. 

Han sagde, at pakken går ud over mange menneskers forventninger til at reagere på reelle afbrydelser af handel med varer, der kommer fra Storbritannien til Nordirland, reducere kontrollen med fødevarer med 80%og toldkontrol med 50%, ud over en ny struktur i sted at forbedre dialogen og kommunikationen for at sikre, at Nordirland i høj grad er involveret i planer for fremtiden og hvordan protokollen fungerer. 

”Desværre var den britiske regerings udtalelser i første halvdel af sidste uge før Šefčovič -meddelelsen virkelig ikke nyttige. [Den britiske regering] forsøgte at flytte den politiske udfordring væk fra at løse praktiske problemer på stedet til et nyt problem vedrørende EF -Domstolen ”. Spørgsmålet om Den Europæiske Domstols tilsyn med det indre marked for varer, som Nordirland fortsat nyder godt af, var først blevet rejst med Kommissionen for nylig. Det seneste krav har sat spørgsmålstegn ved Storbritanniens integritet. 

reklame

Coveney sagde, at den britiske regering har folkeretlige forpligtelser til at overholde traktaten, som de selv har designet, ratificeret og nu skal gennemføre. 

Fredag ​​(15. oktober) var Europa-Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič vært for Lord David Frost i Bruxelles. Šefčovič udtrykte tilfredshed med, at begge parter er enige om at engagere sig intensivt og konstruktivt på både ekspert- og politisk plan, med et sæt møder, der er planlagt i denne uge i Bruxelles med det britiske team. EU ønsker at fokusere på de områder, der betyder mest for nordirske mennesker og virksomheder, og hvor fælles løsninger er mulige. Han sagde: "Hurtige fælles løsninger ville bringe den stabilitet, sikkerhed og forudsigelighed, som Nordirland fortjener, og i sidste ende beskytte langfredagsaftalen (Belfast) i alle dens dimensioner."

Lord Frost udsendte en erklæring, hvori han anerkendte indsatsen, næstformand Šefčovič og understregede, at han ville diskutere dem konstruktivt og i en positiv ånd. Frost fortsætter imidlertid med at argumentere for, at tilbagetrækningsaftalen, han forhandlede i slutningen af ​​2019, bør ændres for at afspejle Storbritanniens nye spørgsmål.

reklame

Del denne artikel:

Hamas

Storbritannien vil udpege hele Hamas som en terrororganisation

Udgivet

on

Storbritannien skal udpege hele Hamas som en terrororganisation, den britiske indenrigsminister Priti Patel (billedet) fortalte reportere, skriver Yossi Lempkowicz.

"Vi har antaget, at vi ikke længere kan opdele den slags militære og politiske sider. Det er baseret på en bred vifte af efterretninger, information og også links til terrorisme. Alvoren af ​​det taler for sig selv,” sagde hun.

Patel tilføjede, at en forbydelse af Hamas ville sende et "meget, meget stærkt budskab til enhver person, der mener, at det er OK at være tilhænger af en organisation som denne".

Hun skulle afgive en formel meddelelse fredag ​​(19. november), hvor hun forventes at sige i sin tale: ”Hamas har betydelig terrorkapacitet, herunder adgang til omfattende og sofistikerede våben samt terrortræningsfaciliteter, og det har længe været involveret i betydelig terrorvold. Men den nuværende liste over Hamas skaber en kunstig sondring mellem forskellige dele af organisationen – det er rigtigt, at listen er opdateret for at afspejle dette. Dette er et vigtigt skridt, især for det jødiske samfund. Hvis vi tolererer ekstremisme, vil det udhule sikkerhedens klippe."

reklame

Hun kaldte Hamas "fundamentalt og rabiat antisemitisk." "Antisemitisme er et vedvarende onde, som jeg aldrig vil tolerere. Jøder føler sig rutinemæssigt utrygge – i skolen, på gaden, når de tilbeder, i deres hjem og online,” sagde hun.

"Enhver, der støtter eller inviterer til støtte til en forbudt organisation, bryder loven. Det inkluderer nu Hamas i hvilken som helst form, det tager,” sagde Patel.

Hun forventes at presse lovændringen igennem i parlamentet i næste uge. Ifølge den foreslåede lovændring kan det risikere årevis i fængsel i henhold til Terrorism Act 2000 at vise støtte til Hamas, som omfattede at flage med dets flag, bære tøj eller facilitere møder med Hamas-medlemmer.

reklame

Den britiske beslutning kommer, da Israels præsident Isaac Herzog vil aflægge et officielt besøg i London i næste uge, hvor han vil mødes med premierminister Boris Johnson, medlemmer af parlamentet og andre højtstående personer.

Indtil nu har Storbritannien kun forbudt Hamas' militære fløj, Izz al-Din al-Qassam-brigaderne.

Forslaget om at forbyde gruppen helt vil bringe Storbritannien på linje med USA, Canada og EU.

En gren af ​​Det Muslimske Broderskab

Hamas, der blev grundlagt i 1987, har været ansvarlig for drabet på hundredvis af israelske civile, især ved at bruge selvmordsbombere fra 1990'erne og 2000'erne.

Hamas er den palæstinensiske gren af ​​Det Muslimske Broderskab, og den har været fast og eksplicit i sin afvisning af enhver fredsproces og anerkendelsen af ​​Israels ret til at eksistere.

Hamas' centrale mål er at etablere en islamisk stat i hele det territorium, der er defineret som 'Palæstina' (fra Middelhavet til Jordanfloden) gennem væbnet kamp.

Hamas overtog Gaza-striben ved et voldeligt kup i 2006, der sparkede den Palæstinensiske Myndighed ud. Siden da har de med mellemrum affyret tusindvis af raketter mod Israel.

Senest, i en ugelang konflikt i maj, affyrede Hamas over 4,000 raketter mod Israel.

Den nuværende israelske regering fører en udmærket politik, der søger at styrke moderate palæstinensiske politiske kræfter inden for det palæstinensiske selvstyre.

Israel hilser det britiske tiltag velkommen

I et tweet sagde den israelske premierminister Naftali Bennett: "Hamas er en terrororganisation, simpelthen sagt."

"Hamas er en radikal islamisk gruppe, der retter sig mod uskyldige israelere og søger Israels ødelæggelse. Jeg glæder mig over Storbritanniens intention om at erklære Hamas for en terrororganisation i sin helhed – for det er præcis, hvad det er,” sagde han.

Udenrigsminister Yair Lapid sagde, at "der er ingen legitim del af en terrororganisation, og ethvert forsøg på at adskille dele af en terrororganisation er kunstigt".

Del denne artikel:

Læs

Brexit

Šefčovič siger, at ny tone fra Storbritannien skal føre til håndgribelige løsninger

Udgivet

on

I en erklæring efter dagens (19. november) møde gentog Europa-Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič behovet for "at skifte til en resultatorienteret måde og levere resultater på de spørgsmål, som nordirske interessenter har rejst".

Šefčovič sagde, at det var essentielt, at ændringen af ​​tone fra britisk side, som blev hilst velkommen i sidste uge, "nu fører til fælles håndgribelige løsninger inden for rammerne af protokollen". Han understregede, at der var behov for fremskridt, og at det var en test af politisk velvilje fra Storbritanniens side. 

Vicepræsidenten sagde, at der havde været "først nyttigt engagement på et teknisk niveau" i toldvæsenet, men "opfordrer indtrængende" den britiske regering til at tage et klart skridt mod EU inden for sundheds- og plantesundhedskontrol for at gengælde det store skridt, EU. 

Den britiske minister Lord Frost sagde, at der stadig var betydelige huller, og selvom det ikke lykkedes at imødekomme EU's bestræbelser på at lette praktiske problemer, fortsatte han med at true med at udløse artikel 16 i protokollen om Irland/Nordirland, "for at leve op til dets ansvar over for befolkningen i det nordlige Irland."

reklame

Tidligere på dagen talte Šefčovič til Dublin City University's Brexit Institute, i sin tale sagde han, at tilbagetrækningsaftalen, som omfatter Nordirland-protokollen, var en forudsætning for handels- og samarbejdsaftalen indgået i 2020: "De to aftaler er uløseligt forbundet - det ene kan ikke eksistere uden det andet."

Med undtagelse af Det Demokratiske Unionistparti (DUP), er der ikke noget væsentligt nordirsk politisk parti, der søger den nordirske forsamlings sammenbrud i dette spørgsmål. Lederen af ​​det andet store unionistparti, Ulster Unionist Party (UUP) Doug Beattie har sagt, at de spørgsmål, der er knyttet til protokollen, skal behandles gennem forhandlinger.

reklame

Europa-Kommissionens indsats er også blevet hilst velkommen af ​​det alliancefrie Allianceparti og nationalistiske partier (Sinn Fein og SDLP), i går mødtes parlamentsmedlemmer fra Storbritanniens Northern Ireland Select Committee med MEP'erne i Europa-Parlamentets EU-UK koordinationsgruppe.

Del denne artikel:

Læs

Brexit

Šefčovič glæder sig over ændring af tone fra britisk side

Udgivet

on

Efter yderligere en uges diskussioner hilste Europa-Kommissionens vicepræsident Maroš Šefčovič ændringen i tonefald fra Storbritanniens side velkommen efter hans møde med Storbritanniens minister med ansvar for forbindelserne med EU, Lord Frost. 

Šefčovič sagde, at der i næste uge vil blive givet et laserlignende fokus på spørgsmålet om medicin og de andre praktiske spørgsmål, som er blevet fremhævet af nordirske interessenter. 

Han sagde: "Mit budskab har været klart og konsekvent - Den Europæiske Union er forpligtet til at finde praktiske løsninger for befolkningen og interessenterne i Nordirland; vores pakke er et direkte svar på de bekymringer, de rejste og gør en håndgribelig forskel."

Šefčovič siger, at EU nu forventer at gengælde EU's indsats for at bevare stabilitet og forudsigelighed for Nordirland, "en nøgleingrediens for, at den lokale økonomi kan blomstre". Så de øgede muligheder, som protokollen og EU's pakke giver, realiseres.

reklame

Lord Frost udsendte en erklæring efter mødet, hvori han sagde, at det var Storbritanniens præference at finde en konsensuel vej frem. Ikke desto mindre fastholdt Frost sin trussel om at bruge artikel 16-sikkerhedsforanstaltninger, uanset om det er afbødet som "en legitim del af protokollens bestemmelser".

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending