Følg os

UK

Šefčovič optimistisk om, at en aftale om Nordirland kan nås inden udgangen af ​​året

DEL:

Udgivet

on

Europa -Kommissionens næstformand Maros Šefčovič fremlagde (14. oktober) det, han beskrev som en "pakke med forbedrede muligheder" for Nordirland. Følgen af ​​disse forslag er, at Storbritannien skal sørge for, at dets permanente grænseposter er i gang, "som aftalt for længe siden", samt yderligere garantier for at overvåge forsyningskæden.

Forslagene følger omfattende drøftelser med interessenter, især forretninger i Nordirland gennem en Brexit -arbejdsgruppe. Šefčovič sagde, at forslagene omhandlede 'elementer' i Det Forenede Kongeriges kommandopapir, der blev offentliggjort i juli 2021. Spurgt om Lord Frosts seneste tale i Lissabon, hvor han meddeler, at Storbritannien foreslår en ny lovtekst, der skal erstatte protokollen, der fjernede den europæiske rolle Domstolen, Šefčovič, sagde, at adgang til det indre marked uden tilsyn fra EU -domstolen ikke var mulig, og at Storbritannien skulle fokusere på, hvad interessenter ønsker, hvilket han sagde var en løsning af praktiske spørgsmål. 

Pakken består af fire "ikke-papirer" og foreslår yderligere fleksibilitet inden for fødevarer, plante- og dyresundhed, told, medicin og engagement med nordirske interessenter. Med hensyn til medicin sagde Šefčovič, at han under sit besøg i Belfast i september forpligtede sig til at gøre "alt hvad der kræves for at garantere en uafbrudt langsigtet levering af medicin fra Storbritannien til Nordirland" og sagde, at Kommissionen havde vendt sine regler "på hovedet" ned og ind og ud for at finde en solid løsning på en enestående udfordring, der indebærer, at EU ændrer sine egne regler om medicin ”. 

Šefčovič erkendte, at der har været nogle tænderproblemer, og at papirerne omhandler disse spørgsmål. De foreslåede foranstaltninger vil udgøre en reduktion på 80% af kontrollerne og en halvering af toldformaliteterne med "skræddersyede løsninger". Kommissionen præsenterede i går sin pakke for den britiske side i London. Šefčovič har inviteret Lord Frost til frokost på fredag, som han håber vil starte en intensiv diskussionsproces med håbet om at nå en aftale inden årets udgang: ”Vi kan starte det nye år med de nye aftaler, nye regler i sted, og endelig fokusere på det, jeg håber vil være fremtiden, og det ville være en ny positiv dagsorden for forbindelserne mellem EU og Storbritannien. ”

reklame

Del denne artikel:

Europæisk dagsorden om migration

Frankrigs Macron fortæller Storbritannien, at de skal "tage det alvorligt" om migrantkrisen i Channel

Udgivet

on

By

Den franske præsident Emmanuel Macron sagde fredag ​​(26. november) til Storbritannien, at det var nødvendigt at "blive seriøs" eller forblive låst ude af diskussioner om, hvordan man kunne bremse strømmen af ​​migranter, der undslipper krig og fattigdom over Kanalen. skriv Benoit Van Overstraeten, Richard Lough, Ingrid Melander i Paris, Ardee Napolitano i Calais, Stephanie Nebehhay i Genève, Ingrid Melander, Sudip Kar-gupta og Kylie Maclellan.

Frankrig aflyste en invitation til den britiske indenrigsminister Priti Patel om at deltage i et møde om spørgsmålet i Calais, og understregede, hvor fyldt dets bånd med Storbritannien er blevet, med post-Brexit-handelsregler og fiskeri rettigheder også på spil.

Boris Johnsons talsmand sagde, at den britiske premierminister tog spørgsmålet "ekstremt alvorligt" og sagde, at han håbede, at Frankrig ville genoverveje sin beslutning om at annullere Patels invitation.

Striden brød ud efter døden af ​​27 migranter, der forsøgte at krydse den smalle søvej mellem de to lande, den værste tragedie nogensinde i en af ​​verdens travleste sejlruter. Læs mere.

reklame

"Jeg er overrasket, når tingene ikke bliver gjort seriøst. Vi kommunikerer ikke mellem ledere via tweets eller offentliggjorte breve, vi er ikke whistleblowere. Kom nu. Kom nu," sagde Macron på en pressekonference i Rom.

Macron svarede på et brev fra Johnson, hvori den britiske leder fortalte "Kære Emmanuel", hvad han mente burde gøres for at forhindre migranter i at foretage den farefulde rejse.

Johnson opfordrede Frankrig i sit brev til at blive enige om fælles patruljer på landets kyster og samtykke til at tage de migranter tilbage, der når til Storbritannien. Læs mere.

reklame

Rasende over brevet, og ikke mindst over, at Johnson offentliggjort det på Twitter, aflyste den franske regering en invitation til Patel om at deltage i et møde søndag for at diskutere med EU-ministre, hvordan man tackler immigration.

Johnson fortryder ikke sit brev til Macron eller udgivelsen af ​​det på Twitter, sagde hans talsmand og tilføjede, at han skrev det "i partnerskabets og samarbejdets ånd" og lagde det online for at informere offentligheden om, hvad regeringen gjorde.

Den franske præsident Emmanuel Macron taler under en pressekonference efter at have underskrevet en aftale med Italiens premierminister Mario Draghi om at forsøge at vippe magtbalancen i Europa i Villa Madama i Rom, Italien, den 26. november 2021. REUTERS/Remo Casilli

Forholdet mellem de traditionelle allierede er allerede anstrengt, herunder af en nylig ubådsaftale med Australien, som erstattede en, det havde med Frankrig, og de anklagede allerede hinanden for ikke at styre immigrationen ordentligt.

"Vi er trætte af (Londons) dobbeltsnak," sagde talsmand for den franske regering, Gabriel Attal, og tilføjede, at indenrigsminister Gerald Darmanin "fortalte sin modpart, at hun ikke længere var velkommen."

Søndagens migrationsmøde fortsætter uden Patel, men med ministre fra Tyskland, Holland, Belgien og EU-kommissionens embedsmænd.

"(EU) ministrene vil arbejde seriøst for at løse alvorlige problemer med seriøse mennesker," sagde Macron. "Vi vil så se, hvordan vi kommer videre effektivt med briterne, hvis de beslutter sig for at gøre alvor."

Da Storbritannien forlod EU, var det ikke længere i stand til at bruge blokkens system til at returnere migranter til det første medlemsland, de kom ind i.

UNHCR-talsmand William Saltmarsh opfordrede Frankrig og Storbritannien til at arbejde sammen.

"Samarbejde mellem de to lande, men også mellem Storbritannien og Europa er ekstremt vigtigt," sagde han. "Det er vigtigt, at der er en fælles indsats for at forsøge at knuse smuglerringene, smuglerne har været meget tilpasningsdygtige i de seneste måneder."

Antallet af migranter, der krydser kanalen, er steget til 25,776 indtil videre i 2021, op fra 8,461 i 2020 og 1,835 i 2019, ifølge BBC, der citerer regeringsdata.

Rettighedsgrupper siger, at selvom det er afgørende at bekæmpe menneskesmuglere, er Frankrig og Storbritanniens migrationspolitik også skyld i dødsfaldene, hvilket peger på en mangel på lovlige migrationsruter.

"Resultatet af det, der skete i går, vi kan sige, at det var på grund af smuglere, men det er først og fremmest ansvaret for disse dødbringende migrationspolitikker, vi ser dette hver dag," sagde Marwa Mezdour, der koordinerer en migrantforening i Calais, ved en vagt til hyldest til dem, der druknede.

Del denne artikel:

Læs

Hamas

Storbritannien vil udpege hele Hamas som en terrororganisation

Udgivet

on

Storbritannien skal udpege hele Hamas som en terrororganisation, den britiske indenrigsminister Priti Patel (billedet) fortalte reportere, skriver Yossi Lempkowicz.

"Vi har antaget, at vi ikke længere kan opdele den slags militære og politiske sider. Det er baseret på en bred vifte af efterretninger, information og også links til terrorisme. Alvoren af ​​det taler for sig selv,” sagde hun.

Patel tilføjede, at en forbydelse af Hamas ville sende et "meget, meget stærkt budskab til enhver person, der mener, at det er OK at være tilhænger af en organisation som denne".

Hun skulle afgive en formel meddelelse fredag ​​(19. november), hvor hun forventes at sige i sin tale: ”Hamas har betydelig terrorkapacitet, herunder adgang til omfattende og sofistikerede våben samt terrortræningsfaciliteter, og det har længe været involveret i betydelig terrorvold. Men den nuværende liste over Hamas skaber en kunstig sondring mellem forskellige dele af organisationen – det er rigtigt, at listen er opdateret for at afspejle dette. Dette er et vigtigt skridt, især for det jødiske samfund. Hvis vi tolererer ekstremisme, vil det udhule sikkerhedens klippe."

reklame

Hun kaldte Hamas "fundamentalt og rabiat antisemitisk." "Antisemitisme er et vedvarende onde, som jeg aldrig vil tolerere. Jøder føler sig rutinemæssigt utrygge – i skolen, på gaden, når de tilbeder, i deres hjem og online,” sagde hun.

"Enhver, der støtter eller inviterer til støtte til en forbudt organisation, bryder loven. Det inkluderer nu Hamas i hvilken som helst form, det tager,” sagde Patel.

Hun forventes at presse lovændringen igennem i parlamentet i næste uge. Ifølge den foreslåede lovændring kan det risikere årevis i fængsel i henhold til Terrorism Act 2000 at vise støtte til Hamas, som omfattede at flage med dets flag, bære tøj eller facilitere møder med Hamas-medlemmer.

reklame

Den britiske beslutning kommer, da Israels præsident Isaac Herzog vil aflægge et officielt besøg i London i næste uge, hvor han vil mødes med premierminister Boris Johnson, medlemmer af parlamentet og andre højtstående personer.

Indtil nu har Storbritannien kun forbudt Hamas' militære fløj, Izz al-Din al-Qassam-brigaderne.

Forslaget om at forbyde gruppen helt vil bringe Storbritannien på linje med USA, Canada og EU.

En gren af ​​Det Muslimske Broderskab

Hamas, der blev grundlagt i 1987, har været ansvarlig for drabet på hundredvis af israelske civile, især ved at bruge selvmordsbombere fra 1990'erne og 2000'erne.

Hamas er den palæstinensiske gren af ​​Det Muslimske Broderskab, og den har været fast og eksplicit i sin afvisning af enhver fredsproces og anerkendelsen af ​​Israels ret til at eksistere.

Hamas' centrale mål er at etablere en islamisk stat i hele det territorium, der er defineret som 'Palæstina' (fra Middelhavet til Jordanfloden) gennem væbnet kamp.

Hamas overtog Gaza-striben ved et voldeligt kup i 2006, der sparkede den Palæstinensiske Myndighed ud. Siden da har de med mellemrum affyret tusindvis af raketter mod Israel.

Senest, i en ugelang konflikt i maj, affyrede Hamas over 4,000 raketter mod Israel.

Den nuværende israelske regering fører en udmærket politik, der søger at styrke moderate palæstinensiske politiske kræfter inden for det palæstinensiske selvstyre.

Israel hilser det britiske tiltag velkommen

I et tweet sagde den israelske premierminister Naftali Bennett: "Hamas er en terrororganisation, simpelthen sagt."

"Hamas er en radikal islamisk gruppe, der retter sig mod uskyldige israelere og søger Israels ødelæggelse. Jeg glæder mig over Storbritanniens intention om at erklære Hamas for en terrororganisation i sin helhed – for det er præcis, hvad det er,” sagde han.

Udenrigsminister Yair Lapid sagde, at "der er ingen legitim del af en terrororganisation, og ethvert forsøg på at adskille dele af en terrororganisation er kunstigt".

Del denne artikel:

Læs

Brexit

Šefčovič siger, at ny tone fra Storbritannien skal føre til håndgribelige løsninger

Udgivet

on

I en erklæring efter dagens (19. november) møde gentog Europa-Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič behovet for "at skifte til en resultatorienteret måde og levere resultater på de spørgsmål, som nordirske interessenter har rejst".

Šefčovič sagde, at det var essentielt, at ændringen af ​​tone fra britisk side, som blev hilst velkommen i sidste uge, "nu fører til fælles håndgribelige løsninger inden for rammerne af protokollen". Han understregede, at der var behov for fremskridt, og at det var en test af politisk velvilje fra Storbritanniens side. 

Vicepræsidenten sagde, at der havde været "først nyttigt engagement på et teknisk niveau" i toldvæsenet, men "opfordrer indtrængende" den britiske regering til at tage et klart skridt mod EU inden for sundheds- og plantesundhedskontrol for at gengælde det store skridt, EU. 

Den britiske minister Lord Frost sagde, at der stadig var betydelige huller, og selvom det ikke lykkedes at imødekomme EU's bestræbelser på at lette praktiske problemer, fortsatte han med at true med at udløse artikel 16 i protokollen om Irland/Nordirland, "for at leve op til dets ansvar over for befolkningen i det nordlige Irland."

reklame

Tidligere på dagen talte Šefčovič til Dublin City University's Brexit Institute, i sin tale sagde han, at tilbagetrækningsaftalen, som omfatter Nordirland-protokollen, var en forudsætning for handels- og samarbejdsaftalen indgået i 2020: "De to aftaler er uløseligt forbundet - det ene kan ikke eksistere uden det andet."

Med undtagelse af Det Demokratiske Unionistparti (DUP), er der ikke noget væsentligt nordirsk politisk parti, der søger den nordirske forsamlings sammenbrud i dette spørgsmål. Lederen af ​​det andet store unionistparti, Ulster Unionist Party (UUP) Doug Beattie har sagt, at de spørgsmål, der er knyttet til protokollen, skal behandles gennem forhandlinger.

reklame

Europa-Kommissionens indsats er også blevet hilst velkommen af ​​det alliancefrie Allianceparti og nationalistiske partier (Sinn Fein og SDLP), i går mødtes parlamentsmedlemmer fra Storbritanniens Northern Ireland Select Committee med MEP'erne i Europa-Parlamentets EU-UK koordinationsgruppe.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending