Følg os

UK

Storbritannien foreslår ny tekst, der skal erstatte Irland/Nordirlands protokol

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I en tale leveret i Lissabon (13. oktober), meddelte Lord Frost, Storbritanniens repræsentant i diskussioner mellem EU og Storbritannien, at Storbritannien har foreslået en ny lovtekst, der skal erstatte den nuværende Irland/Nordirlands protokol for at erstatte den, der allerede blev aftalt i 2019. 

Forslaget kom en dag forud for en EU-meddelelse om at lette vanskeligheder i forbindelse med det, der kaldes øst/vest-handel mellem Nordirland og Storbritannien, næstformand Sefčovič vil fremsætte fire forslag vedrørende medicin, sanitær og plantesundhedsovervågning, told og måde at styrke demokratisk styring af Nordirlands protokol.

Frost hævder, at den aftale, der blev indgået med EU i 2019, blev gjort hurtigt og under tvang. Den aftale, der blev aftalt, var hjørnestenen i premierminister Johnsons valgkampagne i 2019, hvor han hævdede, at Storbritannien havde forhandlet en "ovnklar aftale". Johnson var derefter i stand til at styre aftalen gennem parlamentet med et flertal på 80 sæder i Underhuset, der tilsyneladende modtog en demokratisk tilslutning til sin aftale. 

reklame

Den lovtekst, der er blevet delt med Europa -Kommissionen, vil forsøge at vende EU's to -trins proces, hvor tilbagetrækningsaftalen blev afsluttet, før forhandlinger om den senere handels- og samarbejdsaftale blev indgået. Frost hævder, at det er fornuftigt at gennemgå tilbagetrækningsaftalen i betragtning af tyndheden i den senere aftale, han forhandlede. 

For det andet ønsker Storbritannien, som stærkt bagud i medierne, at fjerne EU -domstolen fra voldgiften over eventuelle tvister vedrørende EU -lovgivningen. Da Nordirland fortsat drager fordel af det indre marked for varer, ville dette ikke være juridisk muligt, dette er allerede fastlagt i EU -lovgivningen. Lord Frost hævder, at den nuværende aftale ikke kan være en del af et varigt forlig.

Lord Frost anmoder om intet mindre end en omlægning af lovbestemmelserne på det indre marked, som EU ikke kan acceptere. EU forhandlede aftalen for at undgå oprettelse af grænseinfrastruktur på grænsen mellem Irland og Nordirland, dette var en fælles opfattelse af EU og Storbritannien under forhandlingerne efter Storbritanniens folkeafstemning i 2016.

reklame

Læs
reklame

UK

Šefčovič optimistisk om, at en aftale om Nordirland kan nås inden udgangen af ​​året

Udgivet

on

Europa -Kommissionens næstformand Maros Šefčovič fremlagde (14. oktober) det, han beskrev som en "pakke med forbedrede muligheder" for Nordirland. Følgen af ​​disse forslag er, at Storbritannien skal sørge for, at dets permanente grænseposter er i gang, "som aftalt for længe siden", samt yderligere garantier for at overvåge forsyningskæden.

Forslagene følger omfattende drøftelser med interessenter, især forretninger i Nordirland gennem en Brexit -arbejdsgruppe. Šefčovič sagde, at forslagene omhandlede 'elementer' i Det Forenede Kongeriges kommandopapir, der blev offentliggjort i juli 2021. Spurgt om Lord Frosts seneste tale i Lissabon, hvor han meddeler, at Storbritannien foreslår en ny lovtekst, der skal erstatte protokollen, der fjernede den europæiske rolle Domstolen, Šefčovič, sagde, at adgang til det indre marked uden tilsyn fra EU -domstolen ikke var mulig, og at Storbritannien skulle fokusere på, hvad interessenter ønsker, hvilket han sagde var en løsning af praktiske spørgsmål. 

Pakken består af fire "ikke-papirer" og foreslår yderligere fleksibilitet inden for fødevarer, plante- og dyresundhed, told, medicin og engagement med nordirske interessenter. Med hensyn til medicin sagde Šefčovič, at han under sit besøg i Belfast i september forpligtede sig til at gøre "alt hvad der kræves for at garantere en uafbrudt langsigtet levering af medicin fra Storbritannien til Nordirland" og sagde, at Kommissionen havde vendt sine regler "på hovedet" ned og ind og ud for at finde en solid løsning på en enestående udfordring, der indebærer, at EU ændrer sine egne regler om medicin ”. 

reklame

Šefčovič erkendte, at der har været nogle tænderproblemer, og at papirerne omhandler disse spørgsmål. De foreslåede foranstaltninger vil udgøre en reduktion på 80% af kontrollerne og en halvering af toldformaliteterne med "skræddersyede løsninger". Kommissionen præsenterede i går sin pakke for den britiske side i London. Šefčovič har inviteret Lord Frost til frokost på fredag, som han håber vil starte en intensiv diskussionsproces med håbet om at nå en aftale inden årets udgang: ”Vi kan starte det nye år med de nye aftaler, nye regler i sted, og endelig fokusere på det, jeg håber vil være fremtiden, og det ville være en ny positiv dagsorden for forbindelserne mellem EU og Storbritannien. ”

reklame
Læs

Brexit

Fransk minister Beaune: Franske fiskere må ikke betale for Storbritanniens Brexit -fiasko

Udgivet

on

By

Fiskeritrawlere ligger forankret ved Boulogne-sur-Mer, efter at Storbritannien og EU formidlede en handelsaftale i sidste øjeblik efter Brexit, Nordfrankrig, 28. december 2020. REUTERS/Charles Platiau

Frankrigs minister for europæiske anliggender, Clement Beaune, sagde i dag (8. oktober), at franske fiskere ikke må betale for fiaskoen ved Storbritanniens udtræden af ​​EU, skriver Dominique Vidalon, Reuters.

"De mislykkedes på Brexit. Det var et dårligt valg. At true os, true vores fiskere, vil ikke afregne deres levering af kalkun i julen," sagde Beaune til BFM TV.

reklame

"Vi vil holde fast. Briterne har brug for, at vi sælger deres produkter," tilføjede han.

Tidligere på ugen sagde premierminister Jean Castex, at Frankrig var parat til at revidere det bilaterale samarbejde med Storbritannien, hvis London fortsat ignorerer den aftale, der er indgået om fiskerirettigheder i handelsforholdet efter Brexit med EU. Læs mere.

Paris er rasende over Londons afvisning af at give, hvad det anser for det fulde antal licenser, der skyldes franske fiskerbåde til at operere i Storbritanniens territorialfarvand, og truer med gengældelsesforanstaltninger.

reklame

Franske fiskere har også sagt, at de kan blokere den nordlige havn i Calais og jernbaneforbindelsen til Channel Tunnel, begge store transitpunkter for samhandelen mellem Storbritannien og kontinentaleuropa, hvis London ikke giver flere fiskelicenser i løbet af de næste 17 dage.

Læs

Brexit

Brexit koldt kalkun - Storbritannien forsøger at sparke 25 års importeret arbejdskraft

Udgivet

on

By

Det Forenede Kongeriges 25-årige model for import af billigt arbejdskraft er blevet bremset af Brexit og COVID-19, så frøene til en vinter i 1970'ernes stil med utilfredshed komplet med mangel på arbejdstagere, spirende lønkrav og prisstigninger, skriver Guy Faulconbridge.

At forlade EU, efterfulgt af kaoset i den største folkesundhedskrise i et århundrede, har styrtet verdens femtestørste økonomi i et pludseligt forsøg på at sparke sin afhængighed af billig importeret arbejdskraft.

Statsminister Boris Johnsons Brexit -eksperiment - unikt blandt større økonomier - har yderligere anstrengt forsyningskæder, der allerede knager globalt for alt fra svinekød og fjerkræ til medicin og mælk.

reklame

Lønningerne og dermed priserne skal stige. Læs mere.

Den langsigtede indvirkning på væksten, Johnsons politiske formuer og Det Forenede Kongeriges on-off forhold til EU er uklar.

"Det er virkelig et stort vendepunkt for Storbritannien og en mulighed for os at gå i en anden retning," sagde Johnson, 57, da han blev spurgt om mangel på arbejdskraft.

reklame

"Det, jeg ikke vil gøre, er at gå tilbage til den gamle mislykkede model med lave lønninger, lave færdigheder, understøttet af ukontrolleret immigration."

Han sagde, at briterne havde stemt for ændring i Brexit -folkeafstemningen i 2016 og igen i 2019, da en valgsejr med store skred gjorde Johnson til den mest magtfulde konservative premierminister siden Margaret Thatcher.

Stagnerende lønninger, sagde han, skulle stige - for nogle er den økonomiske logik bag Brexit -afstemningen. Johnson har direkte sagt til virksomhedsledere i lukkede møder at betale arbejdere mere.

"At tage kontrollen tilbage" over immigration var et centralt budskab i Brexit-kampagnen, som Johnson-ledede "Leave" -kampagnen snævert vandt. Senere lovede han at beskytte landet mod "job-ødelæggende maskine" i Den Europæiske Union.

Johnson kaster sit Brexit -spil som en "justering", selvom modstandere siger, at han klæder mangel på arbejdskraft som en gylden mulighed for arbejdere at øge deres løn.

Men begrænsning af immigration svarer til et generationsskifte i Det Forenede Kongeriges økonomiske politik, lige efter at pandemien udløste en nedgang på 10% i 2020, den værste i mere end 300 år.

Da EU ekspanderede mod øst efter Berlinmurens fald i 1989, bød Storbritannien og andre større europæiske økonomier velkommen til millioner af migranter fra lande som Polen, der sluttede sig til blokken i 2004.

Ingen ved virkelig, hvor mange mennesker der kom: i midten af ​​2021 sagde den britiske regering, at den havde modtaget mere end 6 millioner ansøgninger fra EU-borgere om bosættelse, mere end det dobbelte af det antal, den troede var i landet i 2016.

Efter Brexit stoppede regeringen med at prioritere EU -borgere frem for mennesker andre steder.

Brexit fik mange østeuropæiske arbejdere - herunder omkring 25,000 vognmænd - til at forlade landet, ligesom omkring 40,000 lastbillicensprøver blev standset på grund af pandemien.

Storbritannien mangler nu omkring 100,000 vognmænd, hvilket fører til køer på tankstationer og bekymringer om at få mad ind i supermarkeder, idet mangel på slagtere og lagerarbejdere også giver anledning til bekymring.

"Lønningerne bliver nødt til at stige, så priserne for alt, hvad vi leverer, alt hvad du køber på hylderne, skal også op," sagde Craig Holness, en britisk lastbil med 27 års erfaring.

Lønningerne er allerede steget: et lastbilchaufførklasse 1 -førerjob blev annonceret for £ 75,000 ($ 102,500) om året, det højeste, rekruttereren nogensinde havde hørt om.

Bank of England sagde i sidste måned, at CPI -inflationen ville stige til 4% sent i år, "hovedsageligt på grund af udviklingen i energi- og varepriser", og at sagen om at hæve renten fra historiske lavpunkter syntes at være blevet styrket.

Det citerede beviser for, at "rekrutteringsvanskeligheder var blevet mere udbredte og akutte", som bankens agenter havde tilskrevet "til en kombination af faktorer, herunder efterspørgslen, der genoprettede hurtigere end forventet og en reduktion i tilgængeligheden af ​​EU -arbejdere".

Johnsons ministre har gentagne gange afvist tanken om, at Storbritannien er på vej mod en "vinter med utilfredshed" som den, der hjalp Thatcher til magten i 1979 med spirende lønkrav, inflation og strømmangel - eller endda at Brexit er faktor.

"Vores land har kørt med en forholdsvis lav lønstigning i lang tid - grundlæggende stillestående lønninger og totalt stillestående produktivitet - og det er, fordi vi kronisk har undladt at investere i mennesker, vi har undladt at investere i udstyr og du har set lønningerne flade, "sagde Johnson søndag.

Men han forklarede ikke, hvordan lønstagnation og dårlig produktivitet ville blive løst ved en blanding af lavere immigration og højere lønninger, der brænder inflationen op, som spiser i reallønningerne.

Det var også uklart, hvordan højere priser ville påvirke en økonomi, der er forbrugerdrevet og i stigende grad afhængig af forsyningskæder, hvis tentakler snor sig over hele Europa og videre.

For nogle observatører er Det Forenede Kongerige gået i fuld cirkel: det meldte sig ind i den europæiske klub i 1970'erne, da Europas syge mand og dens exit, mange europæiske politikere klart håber, vil føre det tilbage i en forsigtig blindgyde.

Johnsons arv afhænger af at bevise, at de tager fejl.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending