Følg os

coronavirus

'Latterligt', rejsende forfærdede over britiske karantæneforanstaltninger for Frankrig

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rejsende, der skulle ombord på et tog fra Paris til London den dag, hvor karantænereglerne i Storbritannien skulle bortfalde, blev mandag (19. juli) ked af en sidste øjebliks beslutning om at holde dem og kaldte det "latterligt", "grusomt" og " usammenhængende ", skriv Emilie Delwarde, Sudip Kar-Gupta, John Irish og Ingrid Melander, Reuters.

Enhver, der ankommer fra Frankrig, skal karantæne hjemme eller i andre boliger i fem til ti dage, sagde regeringen fredag ​​(10. juli), selvom de er fuldt vaccineret mod COVID-16. Læs mere.

Det faktum, at England afskaffede de fleste koronavirusrestriktioner mandag, gjorde det endnu mere bittert for dem, der var ved at tjekke ind på Eurostar ved Gare du Nord-stationen i Paris. Læs mere.

reklame

"Det er usammenhængende og ... frustrerende," sagde Vivien Saulais, en 30-årig franskmand på vej tilbage til Storbritannien, hvor han bor, efter at have besøgt sin familie.

"Jeg er tvunget til at foretage en 10-dages karantæne, mens den britiske regering ophæver alle begrænsningerne og går efter en politik med besætningsimmunitet."

Passagerer venter på socialt distancerede stole i Heathrow Airport midt i coronavirus sygdommen (COVID19) i London, Storbritannien 7. juli 2021. REUTERS / Kevin Coombs
Passagerer venter på socialt distancerede stole i Heathrow Airport midt i coronavirus sygdommen (COVID19) i London, Storbritannien 7. juli 2021. REUTERS / Kevin Coombs

Storbritannien rapporterer om mange flere COVID-19 tilfælde end Frankrig på grund af spredningen af ​​Delta-varianten, der først blev identificeret i Indien, men har få tilfælde af Beta-varianten, der først blev identificeret i Sydafrika. Regeringen sagde, at den holdt karantæneregler for rejsende fra Frankrig på grund af tilstedeværelsen af ​​Beta-varianten der.

reklame

Storbritannien har den syvende højeste dødstall i COVID-19 i verden, 128,708, og forventes snart at have flere nye infektioner hver dag, end det gjorde i højden af ​​en anden virusbølge tidligere i år. Søndag var der 48,161 nye sager.

Men 87% af Storbritanniens voksne befolkning, der overstiger de europæiske jævnaldrende, har haft en vaccinationsdosis, og mere end 68% har haft to doser. Dødsfald omkring 40 pr. Dag er en brøkdel af en top på over 1,800 i januar.

"Det er helt latterligt, fordi Beta-varianten i Frankrig er så lav," sagde Francis Beart, en 70-årig brite, der var rejst til Frankrig for at se sin partner, men havde afbrudt sit besøg for at give tid til karantæne. "Det er lidt grusomt."

Franske myndigheder har sagt, at størstedelen af ​​sagerne af Beta-varianten kommer fra de oversøiske territorier La Reunion og Mayotte, snarere end Frankrigs fastland, hvor den ikke er udbredt.

"Vi synes ikke, at Det Forenede Kongeriges beslutninger er fuldstændigt baseret på videnskabelige fundamenter. Vi finder dem overdrevne," sagde Frankrigs junior europæiske minister Clement Beaune til BFM TV.

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending