Følg os

Frankrig

EU og Storbritanniens 'pølsekrig' suser på G7, mens Macron og Johnson sparrer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den voksende spænding mellem Storbritannien og Den Europæiske Union truede med at overskyde konklusionen om de syv topmøder søndag (13. juni) med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Det Forenede Kongerige, skriver Michel Rose og Michael Holden.

Lige siden Det Forenede Kongerige stemte for at forlade Den Europæiske Union i 2016, har de to sider forsøgt at finde ud af, hvordan man skal håndtere handel efter Brexit og den britiske provins, der har en landegrænse med EU-medlem Irland.

I sidste ende kommer forhandlingerne stadig tilbage til det sarte lappetæppe af historie, nationalisme, religion og geografi, der fletter sammen i Nordirland, men den seneste spyt over Brexit-skilsmisseaftalen er centreret om pølser.

reklame

Under samtaler med Emmanuel Macron på G7-topmødet spurgte den britiske premierminister Johnson, hvordan den franske præsident ville reagere, hvis Toulouse-pølser ikke kunne sælges på markederne i Paris, hvilket gentog Londons beskyldning om, at EU forhindrer salg af britisk kølet kød i Nordirland.

Britiske medier rapporterede, at Macron reagerede med unøjagtigt at sige, at Nordirland ikke var en del af Det Forenede Kongerige, bemærker den britiske udenrigsminister Dominic Raab som "stødende".

”Forskellige EU-tal her i Carbis Bay, men ærligt talt i flere måneder nu og år, har karakteriseret Nordirland som en eller anden måde et separat land, og det er forkert,” sagde Raab. Læs mere.

reklame

"Det er en manglende forståelse af fakta. Vi ville ikke tale om Catalonien og Barcelona eller Korsika i Frankrig på disse måder," fortalte han BBC's Andrew Marr programmer.

I et skridt, hvor nogle bekymringer kunne fremkalde en fuldskala handelskrig, har Johnson truet med at påberåbe sig nødforanstaltninger i Nordirland-protokollen til Brexit-skilsmisseaftalen, hvis der ikke findes nogen løsning på den såkaldte "pølsekrig".

Denne protokol holdt i det væsentlige provinsen i EU's toldunion og overholdt mange af reglerne for det indre marked, hvilket skabte en reguleringsgrænse i Det Irske Hav mellem den britiske provins og resten af ​​Det Forenede Kongerige.

Men Johnson har allerede forsinket gennemførelsen af ​​nogle af dens bestemmelser, herunder kontrol af kølet kød, der flytter fra fastlandet til Nordirland, idet han sagde, at det forårsagede forstyrrelser i nogle leverancer til provinsen.

En fransk diplomatisk kilde sagde, at Macron var overrumplet af Johnson, der bragte pølser op - hvilket den britiske leder havde sagt, var et afgørende emne, men franskmændene betragtede det som en distraktion fra hovedforretningen ved G7-ledernes samling.

Præsidenten havde blot påpeget, at sammenligningen af ​​pølser var ugyldig på grund af de geografiske forskelle, sagde kilden.

Johnson blev gentagne gange spurgt på en pressekonference om Macrons kommentarer under deres samtaler og sagde, at Brexit havde besat en "forsvindende lille del af vores overvejelser" under topmødet i Carbis Bay, som sluttede søndag.

”Vi vil gøre alt, hvad der kræves for at beskytte Storbritanniens territoriale integritet, men hvad der skete på dette topmøde var faktisk, at der var en enorm mængde arbejde med emner, der absolut ikke havde noget at gøre med Brexit,” sagde han.

Macron fortalte journalister ved G7's konklusion, at de to sider burde stoppe med at spilde tid på tvister om pølser.

"Mit ønske er, at det lykkes os samlet at gennemføre det, vi underskrev for flere måneder siden," sagde han. "Lad os ikke spilde tid med kontroverser, der skabes i korridorer og baglokaler."

Han sagde, at Frankrig aldrig havde taget "friheden til at sætte spørgsmålstegn ved suveræniteten, Det Forenede Kongeriges territoriale integritet".

På trods af en amerikansk mæglet fredsaftale fra 1998, der bragte en stopper for tre årtier med vold, forbliver Nordirland dybt opdelt efter sekteriske linjer: Mange katolske nationalister stræber efter at blive forenet med Irland, mens protestantiske fagforeningsfolk ønsker at blive i Storbritannien.

EU ønsker ikke, at Nordirland skal være en bagdør til sit indre marked, og ingen af ​​parterne ønsker grænsekontrol mellem provinsen og Republikken Irland, som kan blive et mål for dissidente militante.

I stedet for blev de to sider enige om protokollen, der indeholder bestemmelser om kontrol mellem provinsen og resten af ​​Det Forenede Kongerige, skønt Storbritannien nu siger, at disse er for besværlige og splittende. Johnson sagde lørdag (12. juni), at han ville gøre "hvad som helst der kræves" for at beskytte Storbritanniens territoriale integritet.

”Det er på tide for regeringen at stoppe med at tale om rettelser til protokollen og fortsætte med at tage de nødvendige skridt til at fjerne den,” sagde Edwin Poots, leder af Democratic Unionist Party, Nordirlands største politiske parti.

Frankrig

Fransk udsending for at vende tilbage til USA efter hegn-reparation af Biden-Macron

Udgivet

on

By

De amerikanske og franske præsidenter flyttede onsdag (22. september) til at rette op på forbindelserne, hvor Frankrig gik med til at sende sin ambassadør tilbage til Washington og Det Hvide Hus erkendte, at det tog fejl ved at mægle en aftale med Australien om at købe USA i stedet for franske ubåde uden at konsultere Paris, skriver Michel Rose, Jeff Mason, Arshad Mohammed, John Irish i Paris, Humeyra Pamuk i New York og af Simon Lewis, Doina Chiacu, Susan Heavey, Phil Stewart og Heather Timmons i Washington.

I en fælles erklæring udsendt efter at USA's præsident Joe Biden og den franske præsident Emmanuel Macron talte telefonisk i 30 minutter, blev de to ledere enige om at indlede dybtgående konsultationer for at genopbygge tilliden og at mødes i Europa i slutningen af ​​oktober.

De sagde, at Washington havde forpligtet sig til at intensivere "støtte til terrorbekæmpelsesoperationer i Sahel gennemført af europæiske stater", som amerikanske embedsmænd foreslog betød en fortsættelse af logistisk støtte frem for at indsætte amerikanske specialstyrker.

reklame

Bidens opkald til Macron var et forsøg på at reparere hegn, efter at Frankrig anklagede USA for at have stukket det i ryggen, da Australien droppede en kontrakt på 40 milliarder dollar til konventionelle franske ubåde og valgte at atomdrevne ubåde skulle bygges med amerikansk og britisk teknologi i stedet . Læs mere.

Chokeret ved den amerikanske, britiske og australske aftale tilbagekaldte Frankrig sine ambassadører fra Washington og Canberra.

"De to ledere var enige om, at situationen ville have nydt godt af åbne konsultationer mellem allierede om spørgsmål af strategisk interesse for Frankrig og vores europæiske partnere," hedder det i den fælles amerikanske og franske erklæring.

reklame

"Præsident Biden formidlede sit løbende engagement i den henseende."

USA's udenrigsminister Antony Blinken og hans franske pendant Jean-Yves Le Drian, der interagerede for første gang siden ubådskrisen brød ud, havde en 'god udveksling' i margenen af ​​et bredere møde i FN onsdag, en højtstående stat Departementets embedsmand fortalte journalister i et opkald.

De to øverste diplomater havde sandsynligvis et separat bilateralt møde torsdag. "Vi forventer, at de får noget tid sammen bilateralt i morgen," sagde embedsmanden og tilføjede, at Washington "meget positivt tog" Frankrig og Den Europæiske Unions dybe engagement i Indo-Stillehavet.

Den franske præsident Emmanuel Macron holder en tale under en kollektiv prisoverrækkelse på Elysee -paladset, i Paris, Frankrig 20. september 2021. Stefano Rellandini/Pool via REUTERS
Den franske præsident Emmanuel Macron leverer en fælles erklæring med Chiles præsident Sebastian Pinera (ikke set) efter et møde på Elysee -paladset i Paris, Frankrig, den 6. september 2021. REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Tidligere onsdag beskrev talsmand for Det Hvide Hus Jen Psaki opkaldet som "venligt" og lød håbefuldt om at forbedre båndene.

"Præsidenten har haft et venligt telefonopkald med Frankrigs præsident, hvor de blev enige om at mødes i oktober og fortsætte tætte konsultationer og arbejde sammen om en række spørgsmål," sagde hun til journalister.

Spurgt om Biden undskyldte overfor Macron, sagde hun: "Han erkendte, at der kunne have været større høring."

Det nye amerikanske, australske og britiske sikkerhedspartnerskab (AUKUS) blev bredt betragtet som designet til at imødegå Kinas voksende selvhævdelse i Stillehavet, men kritikere sagde, at det underbøjede Bidens bredere indsats for at samle allierede som Frankrig til den sag.

Biden-administrationens embedsmænd foreslog den amerikanske forpligtelse til at "styrke sin støtte til terrorbekæmpelsesoperationer i Sahel" -regionen i Vestafrika betød en fortsættelse af den eksisterende indsats.

Frankrig har en 5,000 stærk terrorbekæmpelsesstyrke, der bekæmper islamistiske militante over Sahel.

Det reducerer sit kontingent til 2,500-3,000, flytter flere aktiver til Niger og opfordrer andre europæiske lande til at stille specialstyrker til at arbejde sammen med lokale styrker. USA yder logistisk og efterretningsunderstøttelse.

Pentagon -talsmand John Kirby sagde, at det amerikanske militær fortsat ville støtte franske operationer, men afviste at spekulere om potentielle stigninger eller ændringer i amerikansk bistand.

"Da jeg så verbet forstærke, var det, jeg tog væk, at vi vil forblive engagerede i den opgave," sagde han til journalister.

Læs

Frankrig

EU støtter Frankrig i ubådskonflikt og spørger: Er Amerika tilbage?

Udgivet

on

By

EU's udenrigsministre udtrykte støtte og solidaritet med Frankrig mandag (20. september) under et møde i New York for at diskutere Australiens ophugning af en ubådordre på 40 milliarder dollar med Paris til fordel for en amerikansk og britisk aftale, skriver Michelle Nichols, John Irish, Steve Holland, Sabine Siebold, Philip Blenkinsop og Marine Strauss.

Taler efter det lukkede dørs møde på sidelinjen den årlige FN-samling af verdens ledere, sagde EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell "mere samarbejde, mere koordinering, mindre fragmentering" var nødvendig for at opnå en stabil og fredelig Indo-Stillehavsområde, hvor Kina er stor stigende magt.

Australien sagde i sidste uge, at det ville annullere en ordre på konventionelle ubåde fra Frankrig og i stedet bygge mindst otte atomdrevne ubåde med amerikansk og britisk teknologi efter at have indgået et sikkerhedssamarbejde med disse lande under navnet AUKUS. Læs mere.

reklame

"Vi blev bestemt overrasket over denne meddelelse," sagde Borrell.

Beslutningen rasede Frankrig og tidligere mandag i New York anklagede den franske udenrigsminister Jean-Yves Le Drian USAs præsident Joe Bidens administration for at fortsætte forgængeren Donald Trumps tendenser til "unilateralisme, uforudsigelighed, brutalitet og ikke at respektere din partner."

USA har forsøgt at dæmpe vreden i Frankrig, en NATO -allieret. Den franske præsident Emmanuel Macron og USA's præsident Joe Biden skal tale i telefon i løbet af de næste par dage.

reklame

"Vi er allierede, vi taler og skjuler ikke udførlige forskellige strategier. Derfor er der en tillidskrise," sagde Le Drian. "Så alt det der kræver afklaringer og forklaringer. Det kan tage tid."

Det Hvide Huss talskvinde Jen Psaki sagde mandag, at hun forventede, at Biden "bekræfter vores engagement i at arbejde med en af ​​vores ældste og nærmeste partnere om en række udfordringer, som det globale samfund står over for", når han taler med Macron.

Det er ikke klart, om tvisten får konsekvenser for den næste runde af handelsforhandlinger mellem EU og Australien, der er planlagt til den 12. oktober. Borrell mødtes med den australske udenrigsminister Marise Payne i New York mandag.

Det Europæiske Råds formand Charles Michel sagde, at han havde svært ved at forstå Australiens, Storbritanniens og USA's bevægelse.

"Hvorfor? Fordi med den nye Joe Biden -administration er Amerika tilbage. Dette var det historiske budskab sendt af denne nye administration, og nu har vi spørgsmål. Hvad betyder det - Amerika er tilbage? Er Amerika tilbage i Amerika eller et andet sted? Vi ved det ikke, «sagde han til journalister i New York.

Hvis Kina var et hovedfokus for Washington, så var det "meget mærkeligt" for USA at gå sammen med Australien og Storbritannien, sagde han og kaldte det en beslutning, der svækkede den transatlantiske alliance.

Topembedsmænd fra USA og Den Europæiske Union skal mødes i Pittsburgh, Pennsylvania, senere på måneden til det indledende møde i det nyoprettede handels- og teknologiråd mellem USA og EU, men Michel sagde, at nogle EU-medlemmer pressede på for, at dette blev udskudt .

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender fransk støtteordning på 3 mia.EUR til via lån og egenkapitalinvesteringer at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt Frankrigs planer om at oprette en fond på 3 milliarder euro, der investerer gennem gældsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i virksomheder, der er berørt af pandemien. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til den midlertidige statsstøtteramme. Ordningen implementeres gennem en fond med titlen 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien', med et budget på 3 mia. EUR.

Under denne ordning vil støtten have form af (i) ansvarlige eller deltagende lån; og (ii) foranstaltninger til rekapitalisering, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret. Foranstaltningen er åben for virksomheder, der er etableret i Frankrig og er til stede i alle sektorer (undtagen den finansielle sektor), som var levedygtige før coronavirus-pandemien, og som har demonstreret deres økonomiske models langsigtede levedygtighed. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning. Kommissionen fandt, at foranstaltningerne var i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammer.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen var nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i det midlertidige tilsyn. På dette grundlag godkendte Kommissionen disse ordninger i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), konkurrencepolitik, sagde: "Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien, ved at lette deres adgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med medlemsstaterne for at finde praktiske løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -pandemien samtidig med at EU -reglerne respekteres. ”

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending