Slut med os

UK

UK beskylder EU for at 'sætte det indre marked først' over Nordirland

Udgivet

on

Forud for denne uges britiske møder (9. juni) om partnerskabsrådet EU-UK (for at drøfte aftalen mellem EU og UK om handel og samarbejde) og det blandede udvalg for at drøfte gennemførelsen af ​​tilbagetrækningsaftalen. David Frost er fortsat med at flæse fjer, skriver Catherine Feore.

I en op-ed i Financial Times hævder Frost, at Storbritannien undervurderede virkningen af ​​protokollen på varebevægelser til Nordirland. Frost hævder, at Det Forenede Kongerige "ikke holder foredrag om, hvorvidt vi implementerer protokollen - vi er", hvilket er underligt i betragtning af, at Det Forenede Kongerige har valgt at ensidigt suspendere anvendelsen af ​​visse bestemmelser og ignorerer både de forpligtelser, der er indgået, og midlerne i aftalen til at håndtere enhver tvist, der opstår som følge af gennemførelsen af ​​aftalen. Det Forenede Kongeriges ensidige handling har givet EU kun andet valg end at tage de første skridt under dens overtrædelsesprocedure. 

Frost hævder, at Det Forenede Kongerige har været konstruktivt og har fremsat detaljerede forslag, for eksempel om at foreslå en veterinæraftale baseret på ækvivalens og for en autoriseret forhandlerordning til at reducere kontrollen, men siger, at han ikke har hørt meget tilbage fra EU-siden som svar på disse forslag . 

EU har imidlertid gentagne gange gjort det klart for Det Forenede Kongerige, at en aftale baseret på ækvivalens ikke ville være tilfredsstillende på trods af eksistensen af ​​ækvivalensaftaler med andre tredjelande, såsom Canada og New Zealand. Kommissionen hævder, at kompleksiteten og omfanget af handelen mellem EU og Storbritannien ikke ville opfylde EU's risikokrav. Det Forenede Kongerige har gentagne gange sagt, at fordi det netop har forladt EU, er det i virkeligheden tilpasset EU, og at EU bruger overdreven forsigtighed. EU påpeger til gengæld, at Storbritannien gentagne gange har signaleret sin hensigt om at afvige fra EU-reglerne som en fordel ved at forlade EU.

Tidligere stabschef for Theresa May Gavin Barwell udfordrede nogle af Frosts påstande. Især: ”Det er fristende at tro, at - på trods af alle advarsler - regeringen" undervurderede effekten af ​​protokollen ", men jeg er ret sikker på, at det ikke er sandt. De vidste, at det var en dårlig aftale, men blev enige om at få Brexit færdig og havde til hensigt at sno sig ud af det senere. ” Hvilket antyder, at den "dårlige tro", som Kommissionen har identificeret, startede længe før udenrigsministeren for Nordirland erkendte, at loven om det indre marked ville overtræde international lov på en "specifik og begrænset måde".

I dag (7. juni) skitserede en kilde fra Europa-Kommissionen de indrømmelser og fleksibiliteter, som Storbritannien var villige til at tilbyde. Kilden sagde, at de på medicin anerkendte problemet og udforskede løsninger, der under visse omstændigheder gjorde det muligt at placere visse funktioner i GB til lægemidler, der specifikt er godkendt til NI-markedet. Fleksibiliteten går ud over dem, der allerede er tilladt i presserende situationer under EU-lovgivningen.  

Kommissionen undersøger en undtagelse for førerhunde, der kommer ind i Nordirland fra Storbritannien, baseret på en eksisterende undtagelse i EU-lovgivningen om hjælpehunde.

Der fremsættes andre løsninger til alt fra adgang til brugte brugte biler til ændringer i momsmargenordningen til at lette kontakter mellem Det Forenede Kongerige og Det Europæiske Fødevaresikkerhedsagentur for at fremskynde risikovurderingen af ​​eventuelle britiske højrisikoanlæg beregnet til eksportere til EU. 

EU-kilden sagde, at EU's it-teams arbejder fladt ud for at sikre hurtig håndtering af indgangs- / udgangsdata for SPS-varer, men at systemet ikke ville være klar før 2022. Der er også visse fleksibiliteter med hensyn til mærkning af dyr og Kommissionen har erkendt, at der var et uventet problem med toldkontingenter for stål, hvor EU undersøgte løsninger.

På trods af viljen til at imødekomme nogle af Storbritanniens bekymringer har den ensidige og den aggressive tilgang, som Lord Frost har taget, dæmpet håbet om, at denne uges møde vil nå et gennembrud. Diplomater fra alle 27 EU-lande har besluttet at udøve deres ret til at deltage i mødet, hvilket tyder på, at der er stor interesse. 

Det Europæiske Råd føjede for nylig Det Forenede Kongerige til listen over presserende spørgsmål til sit møde i maj og opfordrede til en fuldstændig og effektiv gennemførelse af aftalerne og om, at deres styringsstrukturer blev gjort operationelle.

Der var også opstået bekymring over Det Forenede Kongeriges forsøg på at indgå diskrete aftaler med EU-medlemslande på bilateral basis. I sine konklusioner opfordrede regeringscheferne Det Forenede Kongerige til at respektere princippet om ikke-diskrimination mellem medlemslandene.

En højtstående britisk officiel briefingjournalist i eftermiddag sagde, at protokollen har en række mål og hævdede, at EU kun tænkte på beskyttelsen af ​​det indre marked - hvilket naturligvis er den vitale og primære interesse for EU og dets bestanddele. Ikke desto mindre var Irland / Nordirland-protokollen i sig selv et stort kompromis fra EU for at anerkende de særlige forhold, der findes i Nordirland. 

Brexit

Storbritanniens Johnson opfordrer EU til at overveje forslag efter Brexit seriøst

Udgivet

on

By

Storbritanniens premierminister for Det Forenede Kongerige, Boris Johnson, stiller sig sammen med præsident for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen under lederens officielle velkomst- og familiebillede på G7-topmødet i Carbis Bay, Cornwall, Storbritannien, 11. juni 2021. Leon Neal / Pool via REUTERS

Premierminister Boris Johnson har opfordret Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen til seriøst at overveje Storbritanniens forslag om at ændre det, han kaldte den "uholdbare" måde, hvorpå en Brexit-aftale styrer handel med Nordirland, skriver Elizabeth Piper.

Siden det afsluttede sin udgang fra EU i slutningen af ​​sidste år, har Storbritanniens bånd til blokken nået nye nedture, idet begge sider anklager hinanden for at handle i ond tro over for en aftale om handel med Nordirland efter Brexit.

London beskylder Bruxelles for at være for puristisk eller legalistisk ved at fortolke, hvad aftalen betyder for nogle varer, der flytter fra Storbritannien til provinsen Nordirland. EU siger, at det overholder aftalen, som Johnson underskrev netop sidste år.

Storbritannien foreslog onsdag at genforhandle dele af Nordirland-protokollen, der regulerer varebevægelser såsom kølet kød, og at undlade EU tilsyn med aftalen.

EU har afvist kravet om genforhandling, hvor von der Leyen gentager blokens meddelelse på Twitter og siger: "EU vil fortsat være kreativ og fleksibel inden for protokolrammen. Men vi genforhandler ikke."

Johnson talte med van der Leyen i sidste uge.

"Statsministeren fastslog, at den måde, protokollen for øjeblikket fungerede på, ikke var bæredygtig. Han sagde, at der ikke kunne findes løsninger gennem de eksisterende mekanismer i protokollen, og det er derfor, vi fremsatte forslag til væsentlige ændringer i den," Johnsons talsmand fortalte journalister.

Johnson opfordrede EU til at "se på forslagene seriøst og arbejde sammen med Det Forenede Kongerige om dem" og sagde, at dette ville sætte forholdet mellem UK og EU på et bedre grundlag.

Storbritannien udarbejdede forslagene i et papir, som det udsendte onsdag for at forsøge at tvinge stammende forhandlinger fremad for at få den såkaldte protokol til at fungere bedre. Nogle kritikere siger, at få af forslagene er nye og i vid udstrækning kunne afvises af EU.

Protokollen vedrører den største gåde, der er rejst ved skilsmissen: hvordan man kan bevare den sarte fred, der blev bragt til provinsen af ​​den amerikanskmæglede fredsaftale fra Langfredag ​​i 1998 - ved at opretholde en åben grænse - uden at åbne en bagdør gennem Irlands naboland til EU's fælles marked på 450 millioner mennesker.

Det kræver i det væsentlige kontrol af varer mellem det britiske fastland og Nordirland, som fortsat er en del af EU's toldområde. Disse har vist sig at være byrdefulde for virksomheder og et anathema for fagforeningsfolk, der støtter stærkt provinsen, der forbliver en del af Det Forenede Kongerige.

Læs

Brexit

EU støtter Irland, da Storbritannien søger løsninger på Nordirlands protokol dilemma

Udgivet

on

Den kontroversielle Nordirlandsprotokol, der er en del af EU / UK's udtrædelsesaftale, viser intet tegn på at løse sig selv snart. Som Ken Murray rapporterer fra Dublin, Europa-Kommissionen er ikke villig til at vende tilbage, mens briterne fortsætter med at søge efter en åbning for at få sig ud af et aftalt dokument, som de selv hyldede i december sidste år.

Det er syv måneder, siden den britiske regering pralede meget, da Brexit formelt blev underskrevet og forseglet i Bruxelles med smil og jubel før jul rundt.

Som britisk chefforhandler, Lord David Frost, twitrede juleaften 2020: ”Jeg er meget glad og stolt over at have ledet et stort britisk hold til at sikre dagens fremragende aftale med EU.

”Begge sider arbejdede utrætteligt dag efter dag under udfordrende forhold for at få verdens største og bredeste aftale på rekordtid. Tak til alle, der fik det til at ske. ”

Man kan tænke sig at læse hans ord om, at den britiske regering håbede på at leve lykkeligt, når aftalen var gennemført. Imidlertid er alt ikke planlagt.

Under Brexit-tilbagetrækningsaftalen skabte Nordirland-protokollen, som er et bilag til EU / UK-aftalen, et nyt handelsarrangement mellem GB og Nordirland, der, selvom det er på øen Irland, faktisk er i Det Forenede Kongerige.

Formålet med protokollen er, at visse genstande, der flyttes fra GB til NI, f.eks. Æg, mælk og kølet kød, skal gennemgå havnekontrol for at ankomme til øen Irland, hvorfra de kan sælges lokalt eller flyttes videre til republikken, der forbliver i Den Europæiske Union.

Som arbejderklassens protestantiske unionister eller britiske loyalister i Nordirland ser det, svarer protokollen eller den teoretiske handelsgrænse i det Irske Hav til endnu et trinvis skridt mod et forenet Irland - som de heftigt er imod - og markerer yderligere isolation fra Storbritannien, hvor deres loyalitet er til.

Tidligere leder af det demokratiske unionistiske parti Edwin Poots sagde, at protokollen har sat ”absurde barrierer, der er sat i handlen med vores største marked [GB]”.

En afdragsfri periode fra 1. januar til 30. juni blev aftalt for at give mulighed for, at foranstaltningerne kunne træde i kraft, men sådan har været fjendtligheden i Nordirland over for protokollen, denne periode er nu forlænget indtil udgangen af ​​september for at finde måder for acceptabelt kompromis for at holde alle sider glade!

Protokollen og dens implikationer, som det ser ud til, at Storbritannien ikke tænkte igennem, har vred medlemmer af det unionistiske samfund så meget i Nordirland, protester på gaden hver anden nat siden den tidlige sommer, er blevet et almindeligt syn.

Sådan er følelsen af ​​forræderi over for London over for protokollen, britiske loyalister har truet med at tage deres protester til Dublin i den irske republik, et skridt, som mange ville se som provokerer en undskyldning for vold.

Lojalistaktivist Jamie Bryson taler videre Pat Kenny Show on Newstalk Radio i Dublin sagde for nylig: ”Spar for der er en ganske bemærkelsesværdig vending med hensyn til Nordirland-protokollen i de kommende uger ... Jeg kan forestille mig helt sikkert, at disse protester vil blive taget syd for grænsen, bestemt efter den 12. juli.”

12 juliy, en dato, der ses i Nordirland som markering af toppen af ​​Orange Order-marcheringssæsonen, er kommet og gået. Indtil videre har de, der er imod protokollen i Nordirland, endnu ikke krydset grænsen, der adskiller det nordlige fra det sydlige Irland.

Efterhånden som presset øges fra regeringen i London fra britiske fagforeningsfolk i Nordirland og handlende, der føler, at deres forretning vil lide meget, når protokollets fulde indhold træder i kraft, har Lord Frost desperat forsøgt at ændre og blødgøre aftalen han forhandlede og priste maksimalt i december sidste år.

Den samme aftale, skal det tilføjes, blev vedtaget i Underhuset med 521 stemmer mod 73, et tegn måske på, at den britiske regering ikke udførte sin due diligence!

Blandt de synlige konsekvenser af Brexit i Nordirland er lange forsinkelser for lastbilchauffører i havne, hvor nogle store supermarkedskæder klager over tomme hylder.

Følelsen i Dublin er, at hvis COVID-19-foranstaltninger ikke var på plads, ville de reelle virkelige konsekvenser af Brexit sandsynligvis være mere hårde i Nordirland, end de allerede er.

Med pres på Lord Frost for at ordne dette politiske dilemma så hurtigt som muligt fortalte han Westminster-parlamentet i sidste uge, "vi kan ikke fortsætte som vi er".

Ved at offentliggøre det, der havde titlen 'A Command Paper', fortsatte det frimodigt med at sige, "EU's inddragelse i politiet for aftalen" skaber bare mistillid og problemer ".

Avisen foreslog endda afskaffelse af tæppe toldpapirer for handlende, der solgte fra Storbritannien til NI.

I stedet ville et "tillid og verificer" -system, kaldet en "ærlighedskasse", gælde, hvorved erhvervsdrivende ville registrere deres salg i et let berøringssystem, der muliggjorde inspektion af deres forsyningskæder, et forslag, som uden tvivl sendte smuglere i seng med et smil på ansigtet!

Selve forslaget om en "ærlighedsboks" må have lød underholdende og ironisk i Nordirland, hvor Boris Johnson i 2018 lovede delegerede på DUP's årlige konference, at "der ikke ville være nogen grænse i Det Irske Hav" kun for ham, at han efterfølgende ville vende tilbage på hans ord!

Med EU-kommissionspræsident Ursula Von Der Leyen, der i sidste uge bekræftede over for den britiske premierminister Boris Johnson, at der ikke vil være nogen genforhandling af aftalen, ser Det Forenede Kongeriges side ud til at gøre sig ultra upopulær igen med de protestantiske unionister og irske nationalistiske samfund i det nordlige Irland.

Da britiske protestantiske fagforeningsfolk i Nordirland er vrede over protokollen, er irske katolske nationalister også rasende over London, efter at udenrigsministeren for NI Brandon Lewis annoncerede forslag om at standse alle efterforskninger af mord begået under urolighederne før 1998.

Hvis de blev implementeret, ville familierne til dem, der døde i hænderne på britiske soldater og sikkerhedstjenester, aldrig få retfærdighed, mens de, der døde af handlinger udført af britiske loyalister og irske republikanere, ville lide den samme skæbne.

Taoiseach Micheál Martin, der talte i Dublin, sagde "de britiske forslag var uacceptable og svarede til forræderi [til familierne."

Med den amerikanske præsident Joe Biden, en mand med irsk arv, der sidste år sagde, at han ikke vil underskrive en handelsaftale med Storbritannien, hvis London gør noget for at underminere fredsaftalen fra Nordirland fra 1998, ser det ud til, at Boris Johnson-administrationen er faldende antal venner i Bruxelles, Berlin, Paris, Dublin og Washington.

Samtaler om at gennemgå vilkårene i den nordirske protokol ser ud til at genoptages i de kommende uger.

Med EU-signalering er den ikke villig til at rykke ud, og den amerikanske regering sidder med Dublin, London befinder sig i et vanskeligt dilemma, som vil kræve noget bemærkelsesværdigt at flygte fra.

Som en opkalder til et Dublin-radiotelefonprogram i sidste uge bemærkede spørgsmålet: ”Nogen skal fortælle briterne, at Brexit har konsekvenser. Du får det, du stemmer på. ”

Læs

Brexit

Storbritannien kræver, at EU accepterer den nye nordirske Brexit-aftale

Udgivet

on

By

Udsigt over grænseovergangen mellem Irland og Nordirland uden for Newry, Nordirland, Storbritannien, 1. oktober 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Storbritannien onsdag (21. juli) krævede en ny aftale fra Den Europæiske Union om at føre tilsyn med handel efter Brexit, der involverede Nordirland, men skød sig væk fra ensidig at fjerne en del af skilsmisseaftalen på trods af, at dens vilkår var blevet brudt skriver Michael Holden og William James.

Nordirland-protokollen blev aftalt af Storbritannien og Den Europæiske Union som en del af en Brexit-aftale i 2020, endelig forseglet fire år efter, at britiske vælgere støttede skilsmissen i en folkeafstemning.

Det forsøgte at komme rundt i den største konfrontation med skilsmissen: hvordan man beskytter EU's indre marked, men også undgår landegrænser mellem den britiske provins og den irske republik, hvis tilstedeværelse, som politikere på alle sider frygter, kunne skabe vold i vid udstrækning afsluttet i 1998 US-mæglet fredsaftale.

Protokollen krævede i det væsentlige kontrol af varer mellem det britiske fastland og Nordirland, men disse har vist sig at være byrdefulde for erhvervslivet og et anathema for "fagforeningsfolk", der støtter stærkt provinsen, der forbliver en del af Det Forenede Kongerige.

"Vi kan ikke fortsætte, som vi er," fortalte Brexit-minister David Frost parlamentet og sagde, at der var berettigelse for at påberåbe sig artikel 16 i protokollen, der tillod begge parter at tage ensidige skridt for at undlade dens vilkår, hvis der var en uventet negativ effekt som følge af aftalen.

"Det er klart, at omstændighederne eksisterer for at retfærdiggøre brugen af ​​artikel 16. Ikke desto mindre ... har vi konkluderet, at det ikke er det rigtige tidspunkt at gøre det.

"Vi ser en mulighed for at gå anderledes ud, finde en ny vej til at søge at blive enige med EU gennem forhandlinger, en ny balance i vores ordninger, der dækker Nordirland, til gavn for alle."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending