Følg os

Generelt

Tyrkiets sikkerhedsbekymringer er legitime, siger NATO-chef Stoltenberg

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sikkerhedsbekymringer, som Tyrkiet har rejst i sin modstand mod Finlands og Sveriges ansøgninger om NATO-medlemskab, er legitime, sagde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg søndag (12. juni) under et besøg i Finland.

"Dette er legitime bekymringer. Det her handler om terrorisme, det handler om våbeneksport," fortalte Stoltenberg på et fælles pressemøde med den finske præsident Sauli Niinisto, mens han besøgte ham i hans sommerresidens i Nådendal, Finland.

Sverige og Finland ansøgte om at blive medlem af den vestlige forsvarsalliance i sidste måned som svar på Ruslands invasion af Ukraine. Men de har mødt modstand fra Tyrkiet, som har beskyldt dem for at støtte og huse kurdiske militante og andre grupper, som det betragter som terrorister.

Stoltenberg sagde, at Tyrkiet var en nøgleallieret for alliancen på grund af dets strategiske placering ved Sortehavet mellem Europa og Mellemøsten, og citerede den støtte, det har givet Ukraine, siden Rusland sendte tropper ind i sin nabo den 24. februar. agerer en "særlig militær operation".

"Vi er nødt til at huske og forstå, at ingen NATO-allieret har lidt flere terrorangreb end Turkiye," sagde Stoltenberg ved at bruge den tyrkiske udtale af landets navn, som Tyrkiet og dets præsident Tayyip Erdogan foretrækker.

Stoltenberg og Niinisto sagde, at forhandlingerne med Tyrkiet ville fortsætte, men gav ingen indikation af fremskridt i forhandlingerne.

"Topmødet i Madrid var aldrig en deadline," sagde Stoltenberg med henvisning til et NATO-møde i Madrid i slutningen af ​​juni.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending