Følg os

Kalkun

Det Europæiske Råd overvejer rapporten om HRVP for et mere 'positivt engagement' i forbindelserne mellem EU og Tyrkiet

Udgivet

on

På Det Europæiske Råd i december 2020 opfordrede EU-lederne EU's højtstående repræsentant (HRVP) til at forelægge en rapport om status for de politiske, økonomiske og handelsmæssige forbindelser mellem EU og Tyrkiet og om instrumenter og muligheder for, hvordan man går videre. 

Forud for Det Europæiske Råd sagde Borrell, at EU har oplevet en positiv udvikling i den sidste måned fra Tyrkiets side, men at situationen stadig er skrøbelig. Borrell sagde, at han vil lægge det, han beskrev som en dobbeltsporet tilgang til EU-ledere i dag: ”På den ene side positive foranstaltninger og på den anden side foranstaltninger, der kan træffes, hvis situationen forværres. Disse foranstaltninger skal gennemføres gradvist og progressivt for at gøre dem reversible. Vi prøver at se efter et positivt engagement. ”

De nuværende forbindelser mellem EU og Tyrkiet vil blive vurderet i en bredere sammenhæng med den seneste udvikling i det østlige Middelhavsområde og på andre regionale spørgsmål. 

reklame

I de senere år har Tyrkiet eskaleret sin retorik over for EU og taget ensidige handlinger, herunder olieefterforskningsaktiviteter i det østlige Middelhav. Tyrkiet tog også skridt til at åbne Varosha et anfægtet område underlagt FN-rådsbeslutninger på øen Cypern. Den Europæiske Union har konsekvent støttet genoptagelsen af ​​forhandlingerne i FN's regi for at nå en omfattende løsning på Cypern.

reklame

Klima forandring

Koncerndirektør Timmermans fører dialog på højt niveau om klimaændringer med Tyrkiet

Udgivet

on

Koncerndirektør Timmermans modtog tyrkisk miljø- og urbaniseringsminister Murat Kurum i Bruxelles til en dialog på højt niveau om klimaændringer. Både EU og Tyrkiet oplevede ekstreme konsekvenser af klimaændringer i løbet af sommeren i form af naturbrande og oversvømmelser. Tyrkiet har også oplevet det største nogensinde udbrud af 'havsnot' i Marmarahavet - overvækst af mikroskopiske alger forårsaget af vandforurening og klimaændringer. I kølvandet på disse begivenheder forårsaget af klimaændringer diskuterede Tyrkiet og EU områder, hvor de kunne fremme deres klimasamarbejde i jagten på at nå målene i Parisaftalen. Koncerndirektør Timmermans og minister Kurum udvekslede synspunkter om hasteforanstaltninger, der er nødvendige for at lukke kløften mellem det nødvendige og det, der gøres med hensyn til at reducere emissionerne til netto-nul i midten af ​​århundredet og derved fastholde målet på 1.5 ° C af Parisaftalen inden for rækkevidde. De diskuterede COXNUMX -prispolitikker som et område af fælles interesse i betragtning af den kommende etablering af et emissionshandelssystem i Tyrkiet og revisionen af ​​EU's emissionshandelssystem. Tilpasning til klimaændringer stod også højt på dagsordenen sammen med naturbaserede løsninger til at imødegå klimaændringer og tab af biodiversitet. Du kan se deres almindelige pressemærkninger her. Flere oplysninger om dialogen på højt niveau her.

reklame

Læs

Oversvømmelser

Tyrkiet bekæmper oversvømmelser i Sortehavet, dødstallet stiger til 27

Udgivet

on

By

Medlemmer af eftersøgnings- og redningsteamet evakuerer en pige under oversvømmelser, der har fejet gennem byer i det tyrkiske Sortehavsregion, i Bozkurt, en by i Kastamonu -provinsen, Tyrkiet, 12. august 2021. Billedet taget 12. august 2021. Onder Godez/Ministry af Interior Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Pressekontor/Handout via REUTERS
Medlemmer af eftersøgnings- og redningsteamet evakuerer en pige under oversvømmelser, der har fejet gennem byer i det tyrkiske Sortehavsregion, i Bozkurt, en by i Kastamonu -provinsen, Tyrkiet, 12. august 2021. Billedet taget 12. august 2021. Onder Godez/Ministry af Interior Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Pressekontor/Handout via REUTERS

Medlemmer af eftersøgnings- og redningsteamet evakuerer lokalbefolkningen under oversvømmelser, der har fejet gennem byer i det tyrkiske Sortehav, i Bozkurt, en by i Kastamonu -provinsen, Tyrkiet, 12. august 2021. Billedet taget 12. august 2021. Onder Godez/Indenrigsministeriet Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Pressekontor/uddeling via REUTERS

Beredskabsmedarbejdere kæmpede fredag ​​for at aflaste områder, der blev ramt af oversvømmelser i Tyrkiets Sortehavsregion, da dødstallet steg til 27 i den anden naturkatastrofe, der ramte landet i denne måned, skriver Nevzat Devranoglu, Ali Kucukgocmen og Daren Butler.

Oversvømmelserne, blandt de værste, Tyrkiet har oplevet, bragte kaos i de nordlige provinser, ligesom myndighederne erklærede, at brande, der rasede gennem de sydlige kystområder i to uger, var blevet bragt under kontrol.

reklame

Vandstrømme kastede snesevis af biler og masser af affald langs gader med broer ødelagt, veje lukket og elektricitet skåret til hundredvis af landsbyer. Medierapporter sagde, at præsident Tayyip Erdogan skulle besøge regionen fredag.

"Dette er den værste oversvømmelseskatastrofe, jeg har set," sagde indenrigsminister Suleyman Soylu sent torsdag til journalister efter at have undersøgt skader, der strakte sig over provinserne Bartin, Kastamonu og Sinop.

"Risikoen, som vores borgere står over for, er høj ... Der er mange skader på infrastrukturen."

reklame

XNUMX mennesker døde som følge af oversvømmelser i Kastamonu, og yderligere to mennesker døde i Sinop, sagde landets katastrofe- og beredskabsdirektorat (AFAD).

Sinop -borgmester Baris Ayhan satte dødstallet i hans provins på tre og tilføjede, at myndighederne ikke kunne kontakte yderligere 20 mennesker. Han opfordrede regeringen til at erklære det som en katastrofezone.

"Infrastrukturen i Ayancik (distrikt) er fuldstændig kollapset. Spildevandet er ødelagt. Der er hverken elektricitet eller vand," sagde han til Reuters.

Oversvømmelserne og brande, der dræbte otte mennesker og ødelagde titusinder af hektar skov, ramte i samme uge, at et FN -panel sagde, at global opvarmning var farligt tæt på at komme ud af kontrol og advarede om, at ekstremt vejr ville blive mere alvorligt.

Optagelser af oversvømmelsens første øjeblikke i Kastamonus Bozkurt-distrikt viste floden der flyde over i en hurtig vandflod, der rev træer op og slæbte køretøjer væk.

Mere end 1,700 mennesker blev evakueret fra oversvømmelsesramte områder, nogle ved hjælp af helikoptere og både, sagde AFAD.

Helikoptere sænkede kystvagtpersonale ned på tagene på bygninger for at redde mennesker, der blev strandet, da oversvømmelsesvand fejede gennem gaderne, viste optagelser, der deles af indenrigsministeriet.

Floden ødelagde strøminfrastrukturen og efterlod omkring 330 landsbyer uden elektricitet. Fem broer var faldet sammen, og mange andre blev beskadiget, hvilket førte til vejspærringer, tilføjede AFAD. Dele af vejene blev også fejet væk.

Tyrkiets meteorologiske myndighed sagde, at der forventes yderligere kraftig regn i det centrale og østlige Sortehavsområde og advarede om risikoen for yderligere oversvømmelser.

Læs

katastrofer

Middelhavet er blevet et 'hotfire hotspot', siger forskere fra EU

Udgivet

on

By

Nathimlen bliver orange, da Tyrkiets naturbrande raser ved bredden af ​​landsbyen Cokertme nær Bodrum, Tyrkiet, 2. august 2021. REUTERS/Umit Bektas/File Photo
En brandmand forsøger at slukke en løbeild nær Marmaris, Tyrkiet, 1. august 2021. REUTERS/Umit Bektas

Middelhavet er blevet et brandepunkt, hvor Tyrkiet er ramt af dets mest intense flammer på rekord og en hedebølge, der giver en høj risiko for yderligere brande og røgforurening rundt om i regionen, sagde en atmosfæremonitor i EU onsdag (4. august), skriver Kate Abnett.

Skovbrande raser i lande, herunder Grækenland og Tyrkiet, hvor tusinder af mennesker er blevet evakueret fra deres hjem og tirsdag truede en brand med at nå et kulfyret kraftværk.

Brande har slået til, da Sydeuropa oplever en intens hedebølge, hvor nogle steder i Grækenland tirsdag registrerede temperaturer på over 46 Celsius (115 Fahrenheit).

reklame

Klimaændringer forårsaget af mennesker gør hedebølger mere sandsynlige og mere alvorlige, siger forskere. EU's Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) sagde, at de varme og tørre forhold havde øget faren for yderligere brande, selvom høje temperaturer alene ikke udløser naturbrande, fordi de har brug for en antændelseskilde.

CAMS overvåger naturbrande gennem satellitter og jordbaserede observationserklæringer og sagde, at emissioner og intensitet af naturbrande hurtigt stiger i Tyrkiet og Syditalien.

I Tyrkiet nåede en vigtig metrik for brandintensitet - "ildstrålingskraften", der måler energi produceret fra brændende træer og andet stof - de højeste daglige værdier siden dataregistrering begyndte i 2003.

reklame

Røgfluer fra brande i det sydlige Tyrkiet var tydeligt synlige i satellitbilleder af regionen, og brandernes alvorlige omfang havde forårsaget store mængder partikelforurening i det østlige Middelhavsområde, sagde CAMS.

Vedvarende udsættelse for partikelforurening er forbundet med hjerte -kar -sygdomme og lungekræft.

"Det er især vigtigt at nøje overvåge disse højintensive brande, da den røg, de udsender, kan have indflydelse på luftkvaliteten lokalt og modvind," sagde Copernicus seniorforsker Mark Parrington.

Italien, Albanien, Marokko, Grækenland, Nordmakedonien og Libanon har alle stået over for brande siden sidst i juli.

Europa -Kommissionen sagde onsdag, at den havde hjulpet med at mobilisere brandslukningsfly, helikoptere og brandmænd til at hjælpe Italien, Grækenland, Albanien og Nordmakedonien.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending