Følg os

Thailand

EU og Thailand genstarter handelsforhandlinger

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU og Thailand bebudede genstart af forhandlingerne om en ambitiøs, moderne og afbalanceret frihandelsaftale (FTA) med bæredygtighed som kerne. Denne meddelelse bekræfter den indo-Stillehavsregions centrale betydning for EU's handelsdagsorden, og baner vejen for dybere handelsforbindelser med den næststørste økonomi i Sydøstasien og styrker yderligere EU's strategiske engagement i denne spirende region.

Målet med frihandelsaftalen vil være at sætte skub i handel og investeringer ved at tage fat på en lang række spørgsmål såsom: markedsadgang for varer, tjenesteydelser, investeringer og offentlige indkøb; hurtige og effektive sanitære og fyto-sanitære procedurer; beskyttelse af intellektuelle ejendomsrettigheder, herunder geografiske betegnelser, og fjernelse af hindringer for digital handel og handel med energi og råvarer, og derved understøtte de digitale og grønne omstillinger. Bæredygtighed vil også være kernen i denne aftale med robuste og håndhævede discipliner om handel og bæredygtig udvikling (TSD). Disse vil være i overensstemmelse med Kommissionens meddelelse om TSD-gennemgang af juni 2022, støtte høje niveauer af beskyttelse af arbejdstagernes rettigheder, for miljøet og opnåelse af ambitiøse klimamål.

Vigtige handelsfakta

EU og Thailand har allerede veletablerede handelsforbindelser med et klart potentiale for et endnu tættere forhold:

  • Handelen med varer var over 42 milliarder euro værd i 2022, mens handelen med tjenesteydelser var over 8 milliarder euro værd i 2020.
  • EU er Thailands 4th største handelspartner.
  • Thailand, den næststørste økonomi i ASEAN-regionen, er EU's 4th vigtigste handelspartner i regionen (og 25th i hele verden). 
  • EU er den 3rd største investor i Thailand, der repræsenterer omkring 10 % af de samlede udenlandske direkte investeringer (FDI) i landet, og de 2nd største destination for thailandske udenlandske direkte investeringer, der tegner sig for næsten 14 % af de samlede thailandske udenlandske direkte investeringer.

På trods af EU's høje placering i Thailands samlede handel og udenlandske direkte investeringer, er EU underrepræsenteret med hensyn til nøgleinvestorer i innovative sektorer, herunder ren og vedvarende energi, elektriske køretøjer og kritiske varer som mikrochips. Infrastruktur og skiftet til en teknologi- og innovationsdrevet økonomi er nøgleprioriteter i Thailands økonomiske udviklingsstrategi, hvilket repræsenterer yderligere potentiale for EU-investorer og -virksomheder.

Næste skridt

EU og Thailand er forpligtet til at komme hurtigt videre i frihandelsaftalen og sigter mod at afholde en første væsentlige forhandlingsrunde i de kommende måneder. EU-tekstforslagene vil blive offentliggjort efter den første forhandlingsrunde i overensstemmelse med vores eksemplariske gennemsigtighedspolitik. EU vil også bestille en bæredygtighedsvurdering til støtte for forhandlingerne, for at udføre en analyse af aftalens mulige økonomiske, miljømæssige, menneskerettighedsmæssige og sociale virkninger og give anbefalinger til, hvordan man maksimerer de forventede positive effekter, mens minimere potentielle negative.

reklame

Baggrund

EU og Thailand indledte første gang forhandlinger om en frihandelsaftale i 2013. Disse blev sat i bero i 2014 efter den militære magtovertagelse i landet. I 2017 og 2019 vedtog Rådet i lyset af Thailands fremskridt med hensyn til demokratiseringsprocessen konklusioner, der foreslår en tilgang til gradvis geninddragelse, som kulminerede med undertegnelsen af ​​partnerskabs- og samarbejdsaftalen i december 2022.

Med hensyn til handel opfordrede Rådets konklusioner fra 2017 og 2019 Kommissionen til at undersøge muligheden for at genoptage frihandelsaftalen med Thailand og understregede vigtigheden af ​​at tage skridt i den retning. Det 2021 EU's Indo-Pacific-strategi bekræftede endvidere EU's langvarige interesse i at genoptage frihandelsaftalen med Thailand. EU har allerede state-of-the-art frihandelsaftaler på plads med to ASEAN-lande - Singapore og Vietnam.

Mere information

Handelsforbindelser mellem EU og Thailand

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending