Følg os

taiwan

Taiwan: Demokratiets frontlinjevogter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Tsai Ming-yen, leder af Taipeis repræsentationskontor i EU og Belgien, reagerer på besøget i Taiwan af formanden for USA's Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi.

"Besøget af US House Speaker Nancy Pelosi i Taiwan i begyndelsen af ​​august er en klar demonstration af det langvarige venskab og partnerskab mellem Taiwan og USA.

Dette bundsolide partnerskab kan spores tilbage til den overvældende vedtagelse af Taiwan Relations Act af den amerikanske kongres for 43 år siden, som beskriver USA's vilje til at støtte Taiwans forsvar og understreger, at ethvert forsøg på at bestemme Taiwans fremtid ved ikke-fredelig midler er en trussel mod freden og stabiliteten i hele det vestlige Stillehav.

Som talsmand Pelosi sagde, skal USA stå sammen med Taiwan, "resiliensens ø", i forsvaret af demokrati og frihed.

Kina har med henvisning til sin modstand mod præsident Pelosis besøg i Taiwan for nylig gennemført uberettigede militærøvelser i luft- og havrummet omkring Taiwan-strædet, afsendt adskillige missiler i farvandet omkring Taiwan, trængt ind i vores luftforsvarsidentifikationszone og krydset medianen. linje af strædet med flere partier af fly. Tilsammen truer disse handlinger Taiwans nationale sikkerhed alvorligt og underminerer freden og stabiliteten i Indo-Stillehavet. Som svar har regeringen udtrykt højtidelig fordømmelse og kraftig protest.

Det er et objektivt faktum og et grundlæggende aspekt af status quo, at Republikken Kina (Taiwan) er en suveræn og uafhængig stat og aldrig har været en del af Folkerepublikken Kina. Intet pres og intimiderende taktik kan ændre dette faktum, som Kina selv ved er sandt. Taiwans fremtid må kun afgøres af de 23 millioner mennesker i Taiwan.

Det internationale samfund har i stigende grad i den seneste tid været meget bekymret over sikkerheden i Taiwanstrædet og Kinas hyppige politiske og økonomiske tvangskampagner. I denne uge gentog G7-udenrigsministrenes fælles erklæring endnu en gang deres faste forpligtelse til at opretholde fred og stabilitet i Taiwanstrædet og opfordrede Kina til ikke ensidigt at ændre den regionale status quo med magt. 

reklame

Derudover har mange andre allerede udtrykt deres støtte til Taiwan, herunder Taiwans allierede, ligesindede lande og de udøvende og lovgivende afdelinger i mere end 40 lande. EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, Josep Borrell, opfordrede også alle parter til at forblive rolige og tilbageholdende.

Kinas seneste militærøvelser omkring Taiwan, med 68 udrykninger og 13 fartøjer, der trængte ind i Taiwanstrædet alene den 5. august, er en åbenlys provokation og truer stabiliteten i Taiwanstrædet, den Indo-Stillehavsregion og den internationale sikkerhedsorden.

Taiwan, som et ansvarligt medlem af det internationale samfund, vil ikke eskalere nogen konflikter eller fremprovokere nogen stridigheder, og vil roligt reagere på Kinas uansvarlige militære trusler, fast beskytte suverænitet og national sikkerhed og stå stærkt i forsvaret af dets demokrati og frihed.

Det internationale samfund bør i fællesskab fordømme Kinas irrationelle militære provokationer og fortsætte med at vise bekymring over freden i Taiwanstrædet for at opretholde den regelbaserede internationale orden.

Taiwan vil ikke trække sig tilbage fra Kinas militære pres, og vi vil fortsætte i det utrættelige forsvar af vores suverænitet og sikkerhed, mens vi arbejder med globale demokratiske partnere for at opretholde demokratiske værdier og sikre regional fred."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending