Følg os

taiwan

"Kinas væld af modforanstaltninger er nødvendige, rettidige og resolutte reaktioner på alvorlig provokation"

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Cao Zhongming, Folkerepublikken Kinas ambassadør i Belgien, reagerer på besøget i Taiwan af formanden for Det Forenede Staters Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi.

          "Under hensyntagen til de grundlæggende normer i internationale relationer om respekt for alle landes suverænitet og territoriale integritet og i tilsidesættelse af den overordnede interesse i forholdet mellem Kina og USA, sneg formanden for det amerikanske Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi et besøg i Kinas Taiwan-region. Foran hele verden lavede formand Pelosi et politisk stunt, der alvorligt krænker ét-Kina-princippet, alvorligt krænker Kinas suverænitet og territoriale integritet og alvorligt underminerer fred og stabilitet på tværs af Taiwanstrædet. Denne åbenlyse politiske provokation beviser endnu en bankerot af USA's troværdighed og fjerner forklædningen for USA's dobbeltstandarder for internationale regler.

          Denne hændelse er egenhændigt orkestreret og provokeret af USA. Årsagerne, konsekvenserne og fordelene ved hændelsen kunne ikke være klarere. Det er USA, der har lavet provokationen i første omgang, hvorimod Kina har været tvunget til at træffe legitime foranstaltninger i selvforsvar. De kinesiske militærøvelser i farvandet ud for Kinas Taiwan-ø er nødvendige og legitime både som et svar på den store provokation fra USA's side og separatiststyrkerne "Taiwans uafhængighed", og som et skridt til at opretholde Kinas suverænitet og territoriale integritet.

          Mængden af ​​foranstaltninger, som Kina træffer og vil tage, er nødvendige modforanstaltninger, som er af defensiv karakter og har gennemgået seriøse overvejelser og omhyggelig vurdering. De har til formål at beskytte national suverænitet og sikkerhed og er i overensstemmelse med international lov og nationale love. De er en advarsel til provokatørerne og bidrager til stabilitet i regionen og fred på tværs af Taiwanstrædet.

          Kina har gjort alt, hvad der er diplomatisk muligt og udsendt alvorlige advarsler for at forhindre denne krise, som er blevet påtvunget Kina. Men USA fortsatte ad den forkerte vej og handlede vilkårligt. Alle konsekvenserne deraf skal bæres af amerikansk side og separatiststyrkerne "Taiwans uafhængighed". Dagen før udsendte G7 en udenrigsministers erklæring om Taiwan, hvor de anklagede Kina for "øgende spændinger". Dette er intet andet end at flytte skyld og forvirre rigtigt og forkert. En sådan uansvarlig holdningserklæring undervurderer indsigten fra mennesker rundt om i verden, og skjolder og svindler mod "ballademageren".

          De historiske ins og outs af Taiwan-spørgsmålet er krystalklart, og det samme er faktum og status quo, at begge sider af Taiwan-strædet tilhører et og samme Kina. Præsident Pelosis besøg vil ikke ændre den historiske og juridiske virkelighed, at Taiwan tilhører Kina, vil ikke stoppe den historiske tendens med Kinas genforening, og vil ikke ændre det faktum, at 181 lande i verden anerkender og støtter et-Kina-princippet. Enhver, der følger situationen på tværs af Taiwan-strædet, må udmærket vide, at for at opretholde freden i regionen og på tværs af Taiwan-strædet, er ét-Kina-princippet det første, der skal opretholdes.

          Hvis man stadig er nødt til at stille spørgsmålet om, hvorfor Kina har udført disse vigtige militærøvelser, så gå venligst hen og spørg taler Pelosi."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending