Følg os

Kina

USA inviterer Taiwan til sit demokratitopmøde - Kina vred

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Biden-administrationen har inviteret Taiwan til sit "topmøde for demokrati" i næste måned, ifølge en liste over deltagere, der blev offentliggjort tirsdag, et skridt, der gjorde Kina rasende, som betragter den demokratisk styrede ø som sit territorium, skrive Ben Blanchard i Taipei og Yew Lun Tian i Beijing og Humeyra Pamuk.

Den første af sin slags sammenkomst er en test af præsident Joe Bidens påstand, annonceret i sin første udenrigspolitiske tale i embedet i februar, at han ville bringe USA tilbage til den globale ledelse for at møde autoritære kræfter ledet af Kina og Rusland .

Der er 110 deltagere på udenrigsministeriets invitationsliste til den virtuelle begivenhed den 9. og 10. december, som har til formål at hjælpe med at stoppe demokratisk tilbageskridt og udhulingen af ​​rettigheder og friheder verden over. Listen omfatter ikke Kina eller Rusland. Læs mere.

Taiwans udenrigsministerium sagde, at regeringen ville blive repræsenteret af digitalminister Audrey Tang og Hsiao Bi-khim, Taiwans de facto ambassadør i Washington.

reklame

"Vores lands invitation til at deltage i 'topmødet for demokrati' er en bekræftelse af Taiwans bestræbelser på at fremme værdierne demokrati og menneskerettigheder gennem årene," tilføjede ministeriet.

Kinas udenrigsministerium sagde, at det var "fast imod" invitationen.

"USA's handlinger går kun for at vise, at demokrati blot er et dække og et værktøj for det til at fremme sine geopolitiske mål, undertrykke andre lande, splitte verden og tjene sine egne interesser," sagde ministeriets talsmand Zhao Lijian til journalister i Beijing.

reklame

Invitationen til Taiwan kommer, da Kina har øget presset på lande for at nedgradere eller afbryde forholdet til øen, som af Beijing anses for ikke at have ret til en stats smykker. Læs mere.

Selvstyret Taiwan siger, at Beijing ikke har ret til at tale for det.

Skarpe uoverensstemmelser over Taiwan fortsatte under et virtuelt møde tidligere på måneden mellem Biden og den kinesiske præsident Xi Jinping.

Mens Biden gentog langvarig amerikansk støtte til 'Et Kina'-politikken, hvorunder den officielt anerkender Beijing i stedet for Taipei, sagde han også, at han "stærkt modsætter sig ensidige bestræbelser på at ændre status quo eller underminere fred og stabilitet på tværs af Taiwanstrædet." sagde det Hvide Hus.

Xi sagde, at de i Taiwan, der søger uafhængighed, og deres tilhængere i USA, "legede med ilden", ifølge det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Rettighedsgrupper stiller spørgsmålstegn ved, om Bidens topmøde for demokrati kan skubbe de verdensledere, der er inviteret, nogle beskyldt for at huse autoritære tendenser, til at tage meningsfulde handlinger.

Udenrigsministeriets liste viser, at begivenheden vil samle modne demokratier som Frankrig og Sverige, men også lande som Filippinerne, Indien og Polen, hvor aktivister siger, at demokratiet er truet.

I Asien var nogle amerikanske allierede som Japan og Sydkorea inviteret, mens andre som Thailand og Vietnam ikke var. Andre bemærkelsesværdige fraværende var de amerikanske allierede Egypten og NATO-medlemmet Tyrkiet. Repræsentationen fra Mellemøsten vil være tynd, med Israel og Irak de eneste to lande, der er inviteret.

Del denne artikel:

Kina

Konkurrence: EU og Kina mødes under den 22. konkurrenceuge for at diskutere konkurrencepolitiske prioriteter

Udgivet

on

Embedsmænd og eksperter fra EU og Kina mødes online fra 29. november til 2. december 2021 for at diskutere deres samarbejde om konkurrencelovgivning og håndhævelse. Drøftelserne vil fokusere på den grønne omstilling og hvordan Kinas Fair Competition Review System og EU's statsstøtteramme kan bidrage til det. Deltagerne vil også diskutere mekanismer til at kontrollere potentielt konkurrencebegrænsende opkøb i den digitale sektor og de praktiske udfordringer ved at undersøge digitale markeder. Derudover vil der være opdateringer om de foreslåede revisioner af Kinas antimonopollov og den seneste udvikling i lovgivnings- og konkurrencepolitikken i EU.

Den 22nd Konkurrenceugen mellem EU og Kina følger den mangeårige tradition for halvårlig konkurrencedialog mellem EU og antimonopolhåndhævelsesorganerne i Kina. Det er en del af Konkurrencesamarbejdsprojekt, et femårigt EU-finansieret program, der tilbyder teknisk samarbejde til konkurrencemyndighederne i Asien. Det giver også en platform for udvekslinger om konkurrencepolitik mellem Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Konkurrence (GD Konkurrence) og den kinesiske statsadministration for markedsregulering (SAMR). Målet er at udveksle erfaringer og styrke konvergensen i konkurrencepolitikken til gavn for borgere og virksomheder i både EU og i Asien. Mere information om Europa-Kommissionens bilaterale dialog med Kina på det konkurrencepolitiske område er tilgængelig på Kommissionen internet side.

Del denne artikel:

Læs

Kina

Xi fortæller de sydøstasiatiske ledere, at Kina ikke søger 'hegemoni'

Udgivet

on

By

Kinesiske præsident Xi Jinping (billedet) fortalte ledere af 10-landes Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) på et topmøde mandag (22. november), at Beijing ikke ville "mobbe" sine mindre regionale naboer, midt i stigende spændinger over Det Sydkinesiske Hav, skriver Gabriel Crossley, Rozanna Latiff og Martin Petty, Reuters.

Beijings territoriale krav over havet støder sammen med flere sydøstasiatiske nationers og har vakt alarm fra Washington til Tokyo.

Men Xi sagde, at Kina aldrig ville søge hegemoni eller udnytte sin størrelse til at tvinge mindre lande, og ville arbejde sammen med ASEAN for at eliminere "interferens".

"Kina var, er og vil altid være en god nabo, god ven og god partner for ASEAN," citerede kinesiske statsmedier Xi for at sige.

reklame

Kinas hævdelse af suverænitet over Det Sydkinesiske Hav har sat det mod ASEAN-medlemmerne Vietnam og Filippinerne, mens Brunei, Taiwan og Malaysia også gør krav på dele.

Filippinerne torsdag (18. november) fordømte handlingerne fra tre kinesiske kystvagtfartøjer, som den sagde blokerede og brugte vandkanoner på forsyningsbåde på vej mod en filippinsk besat atol i havet.

USA kaldte fredag ​​de kinesiske handlinger "farlig, provokerende og uberettiget", og advarede om, at et væbnet angreb på filippinske skibe ville påberåbe sig USA's gensidige forsvarsforpligtelser.

reklame

Den filippinske præsident Rodrigo Duterte fortalte topmødet, som Xi var vært for, at han "afskyr" skænderiet og sagde, at retsstaten var den eneste vej ud af striden. Han henviste til en international voldgiftsafgørelse fra 2016, som fandt, at Kinas maritime krav på havet ikke havde noget juridisk grundlag.

"Dette taler ikke godt om forholdet mellem vores nationer," sagde Duterte, som forlader embedet næste år og tidligere er blevet kritiseret for at undlade at fordømme Kinas adfærd i de omstridte farvande.

ASEAN grupperer Brunei, Cambodja, Indonesien, Laos, Malaysia, Myanmar, Filippinerne, Singapore, Thailand og Vietnam.

Xi fortalte topmødet, at Kina og ASEAN havde "kastet den kolde krigs dysterhed fra sig" - da regionen var ramt af supermagtskonkurrence og konflikter som Vietnamkrigen - og i fællesskab havde opretholdt regional stabilitet.

Kina kritiserer ofte USA for "den kolde krigstænkning", når Washington engagerer sine regionale allierede for at presse Beijings voksende militære og økonomiske indflydelse tilbage.

USA's præsident Joe Biden sluttede sig til ASEAN-lederne til et virtuelt topmøde i oktober og lovede større engagement med regionen.

Topmødet blev afholdt uden en repræsentant fra Myanmar, sagde Malaysias udenrigsminister Saifuddin Abdullah mandag. Årsagen til udeblivelsen var ikke umiddelbart klar, og en talsmand for Myanmars militære regering besvarede ikke opkald for at få kommentarer.

ASEAN sidelinjede Myanmars juntaleder Min Aung Hlaing, som har ført et blodigt nedslag på dissens siden magtovertagelsen den 1. februar, fra virtuelle topmøder i sidste måned på grund af hans undladelse af at gøre indtog i implementeringen af ​​en aftalt fredsplan, i en hidtil uset udelukkelse for blokken.

Myanmar nægtede at sende juniorrepræsentation og beskyldte ASEAN for at afvige fra sit princip om ikke-indblanding og underkaste sig vestligt pres.

Kina lobbyede for, at Min deltog i topmødet, ifølge diplomatiske kilder.

Del denne artikel:

Læs

Kina

Taiwan siger, at Kina kan blokere sine vigtigste havne, advarer om en 'alvorlig' trussel

Udgivet

on

By

Taiwanesiske indenlandskbyggede Indigenous Defense Fighters (IDF) deltager i den levende ild, anti-landing Han Kuang militærøvelse, som simulerer en fjendens invasion, i Taichung, Taiwan 16. juli 2020. REUTERS/Ann Wang

Kinas væbnede styrker er i stand til at blokere Taiwans vigtigste havne og lufthavne, sagde øens forsvarsministerium tirsdag, der tilbyder sin seneste vurdering af, hvad det beskriver som en "alvorlig" militær trussel fra sin gigantiske nabo. skrive taks Lun Tian og Yimou Lee.

Kina har aldrig givet afkald på brugen af ​​magt for at bringe det demokratiske Taiwan under sin kontrol og har øget militær aktivitet rundt om øen, herunder gentagne gange fløjet krigsfly ind i Taiwans luftforsvarszone.

Taiwans forsvarsministerium sagde i en rapport, det udsender hvert andet år, at Kina havde iværksat, hvad det kaldte "gråzone"-krigsførelse, med henvisning til 554 "indtrængen" fra kinesiske krigsfly i dets sydvestlige luftforsvarsidentifikationszone mellem september sidste år og slutningen af ​​august.

reklame

Militære analytikere siger, at taktikken er rettet mod at undertrykke Taiwan gennem udmattelse, Rapporterede Reuters sidste år.

Samtidig sigter Kinas People's Liberation Army (PLA) på at fuldføre moderniseringen af ​​sine styrker inden 2035 for at "opnå overlegenhed i mulige operationer mod Taiwan og levedygtige kapaciteter til at nægte fremmede styrker, hvilket udgør en alvorlig udfordring for vores nationale sikkerhed". sagde Taiwans ministerium.

"På nuværende tidspunkt er PLA i stand til at udføre lokal fælles blokade mod vores kritiske havne, lufthavne og udgående flyruter, for at afskære vores luft- og søkommunikationslinjer og påvirke strømmen af ​​vores militære forsyninger og logistiske ressourcer," ministeriet sagde.

reklame

Kina ser Taiwan som kinesisk territorium. Dets forsvarsministerium reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, siger, at Taiwan allerede er et uafhængigt land og lover at forsvare sin frihed og demokrati.

Tsai har gjort styrkelse af Taiwans forsvar til en prioritet, idet han har lovet at producere flere indenlandsk udviklede våben, herunder ubåde, og købe mere udstyr fra USA, øens vigtigste våbenleverandør og internationale støtte.

I oktober rapporterede Taiwan om 148 kinesiske luftvåbenfly i det sydlige og sydvestlige teater i zonen over en fire-dages periode, hvilket markerede en dramatisk eskalering af spændingen mellem Taipei og Beijing. Læs mere.

Den nylige stigning i Kinas militærøvelser i Taiwans luftforsvarsidentifikationszone er en del af, hvad Taipei betragter som en nøje planlagt strategi for chikane.

"Dens intimiderende adfærd tærer ikke kun på vores kampkraft og ryster vores tro og moral, men forsøger også at ændre eller udfordre status quo i Taiwanstrædet for i sidste ende at nå sit mål om at 'erobre Taiwan uden kamp'," sagde ministeriet. .

For at imødegå Kinas forsøg på at "erobre Taiwan hurtigt, mens det nægter udenlandsk intervention", lovede ministeriet at uddybe sine bestræbelser på "asymmetrisk krigsførelse" for at gøre ethvert angreb så smertefuldt og så vanskeligt for Kina som muligt.

Det omfatter præcisionsangreb med langdistancemissiler på mål i Kina, udlægning af kystminefelter samt øget reservetræning. Læs mere.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending