Slut med os

Syrien

Johansson kritiserer den danske regerings behandling af syriske flygtninge

Udgivet

on

På spørgsmål om den danske regerings beslutning om at returnere flygtninge til Syrien sagde kommissær for indre anliggender Ylva Johansson, at ingen skulle tvinges til at vende tilbage til Syrien.

Johansson sagde, at da hun hørte, at de danske myndigheder foreslog at gøre dette, nåede hun straks ud til den danske minister, der var ansvarlig for forslaget. Johansson foreslog at lytte til rådene fra UNHCR (FN's Flygtningeagentur) og EASO (Det Europæiske Asyl- og Supportkontor) om situationen i Syrien og deres synspunkt om, at ingen skulle tvinges til at vende tilbage. 

Kommissæren blev forsikret i sine samtaler med den danske minister om, at der ikke ville være nogen tvangsretur, men hun rejste bekymring for, at syriske flygtninge kunne miste adgangen til arbejdsmarkedet og uddannelse, især sprogindlæring. Danmark har målrettet mod de flygtninge, der kommer fra Damaskus og Rif Damaskus, som deres myndigheder anser for at være "sikre". 

reklame

Danmark har fravalgt Den Europæiske Unions asyl regelværk og er ikke forpligtet til at følge EU's regler på dette område. 

Syrien

Syrien: Kommissær Lenarčič besøger den tyrkiske grænse og opfordrer til fornyelse af FN's grænseoverskridende opløsning

Udgivet

on

I dag (8. juli) besøgte krisestyringskommissær Janez Lenarčič den tyrkiske grænse med det nordvestlige Syrien, hvilket er et afgørende krydsningssted for levering af humanitær bistand til millioner af mennesker i Syrien. Besøget kommer forud for afstemningen om fornyelsen af ​​FN's resolution om levering af grænseoverskridende bistand, som forventes i de kommende dage.

Lenarčič sagde: ”Manglende fornyelse af den grænseoverskridende beslutning vil bringe livreddende levering af humanitær hjælp til millioner af syrere i fare. I det nordvestlige Syrien er dette lige nu et spørgsmål om liv og død for de mest i nød. Efter et årti med krig og fordrivelse er befolkningen udmattet og afhænger af denne hjælp for at overleve. Det er vores moralske pligt at ikke se væk fra syrernes lidelse. Den Europæiske Union opfordrer kraftigt medlemmerne af Sikkerhedsrådet til at blive enige om fornyelse af tilladelse til grænseoverskridende operationer for at muliggøre levering af livreddende bistand, herunder COVID-19-vacciner. Vi er nødt til at bruge alle relevante modaliteter for at få humanitær hjælp til mennesker, der desperat har brug for det, grænseoverskridende såvel som grænseoverskridende. Det er afgørende at støtte syrere i nød, uanset hvor de befinder sig i Syrien eller uden for dets grænser, herunder ved at hjælpe med at opbygge modstandsdygtigheden hos mennesker, der har udholdt 10 års konflikt. ”

Ud over at mødes med højtstående FN-repræsentanter og hjælpearbejdere, der var involveret i grænseoverskridende bistand til det nordvestlige Syrien under hans besøg, mødtes kommissær Lenarčič også med de tyrkiske regeringsrepræsentanter og de lokale myndigheder i Hatay.

reklame

I marts 2021 mobiliserede Europa-Kommissionen alene 130 millioner euro i humanitær bistand til at yde vital hjælp til millioner af mennesker i Syrien. Kommissionen støtter også syrere i nabolande, der er vært for flygtninge som Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og Egypten.

Baggrund

Efter næsten et årti af krig er Syriens krise præget af uovertruffen lidelse og behov. Ud over over 5.6 millioner flygtninge, der er fordrevet i den bredere region, tæller landet 6.7 millioner mennesker internt fordrevne, det største antal på verdensplan. 1.9 millioner mennesker bor i uformelle bosættelser og planlagte lejre med en betydelig registreret stigning på 20% siden 2020. Næsten 60% af befolkningen står over for madmangel, mens Nordvest-Syrien alene tæller omkring 3.5 millioner mennesker, der har brug for humanitær hjælp . Et våbenhvile i det nordvestlige Syrien siden begyndelsen af ​​2020 har ikke forhindret sammenstød i Idlib, hvor den humanitære situation forbliver alarmerende. Da kun halvdelen af ​​sundhedsfaciliteterne fungerer fuldt ud og øger den økonomiske trængsel over hele landet, har COVID-19-pandemien lagt en yderligere belastning på den alvorlige humanitære situation i Syrien. Inde i Syrien leverer EUs humanitære bistand over 40 humanitære partnere, der arbejder landsdækkende, hvor behovene er de mest akutte.

EU og dets medlemsstater er de førende donorer af international bistand til dem, der er ramt af krig i Syrien. Siden krisens start i 2011 er mere end 24.9 mia. Euro blevet mobiliseret til at støtte de mest sårbare syrere i landet og i hele regionen. EU har i fem på hinanden følgende år (2017-2021) organiseret Bruxelles-konference, der støtter fremtiden for Syrien og regionen, som også er den største løftekonference for Syrien-krisen.

Mere information

Syrien faktaark

Læs

Afrika

EU-sanktioner: Kommissionen offentliggør specifikke bestemmelser vedrørende Syrien, Libyen, Den Centralafrikanske Republik og Ukraine

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget tre udtalelser om anvendelsen af ​​specifikke bestemmelser i Rådets forordninger om EU-restriktive foranstaltninger (sanktioner) vedrørende Libyen og Syrien, det Centralafrikanske Republik og handlinger, der underminerer territoriets integritet Ukraine. De vedrører ændringer i to specifikke træk ved frosne fonde: deres karakter (sanktioner vedrørende Libyen) og deres placering (sanktioner vedrørende Syrien); 2) frigivelse af frosne midler ved hjælp af en finansiel garanti (sanktioner vedrørende Den Centralafrikanske Republik) og; 3) forbuddet mod at stille midler eller økonomiske ressourcer til rådighed for børsnoterede personer (sanktioner vedrørende Ukraines territoriale integritet). Selvom Kommissionens udtalelser ikke er bindende for kompetente myndigheder eller EU-økonomiske operatører, er de beregnet til at give værdifuld vejledning til dem, der skal anvende og følge EU-sanktioner. De vil støtte en ensartet gennemførelse af sanktioner i hele EU i tråd med meddelelsen om Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme åbenhed, styrke og modstandsdygtighed.

Unionskommissær for finansielle tjenester, finansiel stabilitet og kapitalmarkeder, Mairead McGuinness, sagde: ”EU-sanktioner skal gennemføres fuldt ud og ensartet i hele Unionen. Kommissionen er parat til at hjælpe nationale kompetente myndigheder og EU-operatører med at tackle udfordringerne ved at anvende disse sanktioner. ”

EU-sanktioner er et udenrigspolitisk værktøj, der blandt andet hjælper med at nå vigtige EU-mål såsom bevarelse af fred, styrkelse af international sikkerhed og konsolidering og støtte af demokrati, international lov og menneskerettigheder. Sanktioner er rettet mod dem, hvis handlinger bringer disse værdier i fare, og de søger at reducere så meget som muligt eventuelle negative konsekvenser for civilbefolkningen.

reklame

EU har i øjeblikket 40 forskellige sanktionsordninger. Som en del af Kommissionens rolle som traktaternes vogter er Kommissionen ansvarlig for at overvåge håndhævelsen af ​​EU's finansielle og økonomiske sanktioner i hele Unionen og også sikre, at sanktionerne anvendes på en måde, der tager hensyn til humanitære operatørers behov. Kommissionen arbejder også tæt sammen med medlemsstaterne for at sikre, at sanktionerne gennemføres ensartet i hele EU. Flere oplysninger om EU-sanktioner her.

Læs

israel

Israel gengælder efter syrisk missil lander nær atomreaktor

Udgivet

on

By

En syrisk overflad-til-luft-missil eksploderede i det sydlige Israel torsdag (22. april), sagde det israelske militær, i en hændelse, der udløste advarselsirener i et område nær den hemmeligholdte atomreaktor i Dimona.

Der var ingen øjeblikkelige rapporter om skader eller skader i Israel.

Militæret sagde, at det som reaktion på lanceringen angreb adskillige missilbatterier i Syrien, inklusive det, der affyrede projektilet, der ramte dets territorium.

reklame

Syriens statslige nyhedsbureau sagde, at syrisk luftforsvar aflyttede det israelske angreb, der var rettet mod områder i Damaskus forstæder.

”Luftforsvar fangede raketterne og sænkede de fleste af dem,” sagde agenturet.

Imidlertid blev fire soldater såret i angrebet, og der opstod en vis materiel skade, sagde det.

En syrisk militær afhopper sagde, at den israelske angriber målrettede steder nær byen Dumair, cirka 40 km nordøst for Damaskus, hvor iransk-støttede militser har tilstedeværelse. Det er et område, som Israel har ramt gentagne gange i tidligere angreb

En israelsk militær talsmand sagde, at det syriske missil var blevet affyret på israelske fly under en tidligere strejke og havde overløb sit mål og nået Dimona-området.

Det vildfarne syriske missil var ifølge SA talsmand en SA-5, en af ​​adskillige affyrede mod israelske luftvåben. Det ramte ikke reaktoren og landede omkring 30 km væk, tilføjede han.

En Reuters-reporter omkring 90 km nord for Dimona hørte lyden af ​​en eksplosion minutter før militæret tweetede, at sirener var gået i regionen.

Israelske medier har i flere uger sagt, at luftforsvaret omkring Dimona-reaktoren og Rødehavets havn Eilat blev styrket i forventning om et mulig langtrækkende missil- eller droneangreb fra iransk-støttede styrker - måske så langt væk som Yemen.

Der er høj spænding mellem Israel og Iran på grund af Teherans atomprogram og en nylig stigning i sabotageangreb, hvoraf nogle erkefjender har givet hinanden skylden.

Tidligt på torsdag kæmpede den saudiarabiske koalition mod Yemens houthier opfangede et droneangreb af den Iran-orienterede bevægelse på den sydlige saudiske by Khamis Mushait, rapporterede statsmedier.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending