Følg os

islam

Schweiziske vælgere beslutter et forbud mod ansigtsovertræk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Schweiziske vælgere har accepteret et højreekstreme forslag om at forbyde ansigtsovertræk, da de gik til afstemningen søndag (7. marts) i en bindende folkeafstemning betragtet som en test af holdning til muslimer, skriver Michael Shields.

Forslaget under det schweiziske system med direkte demokrati nævner ikke islam direkte og har også til formål at forhindre voldelige gadeprotester i at bære masker, men alligevel har lokale politikere, medier og kampagner kaldt det burka-forbuddet.

”I Schweiz er vores tradition, at du viser dit ansigt. Det er et tegn på vores grundlæggende friheder, ”sagde Walter Wobmann, formand for folkeafstemningskomitéen og parlamentsmedlem for det schweiziske folkeparti, før afstemningen.

reklame

Han kaldte ansigtsbeklædning "et symbol for denne ekstreme, politiske islam, der er blevet mere og mere fremtrædende i Europa, og som ikke har nogen plads i Schweiz".

Forslaget går forud for COVID-19-pandemien, som har set alle voksne tvunget til at bære masker i mange omgivelser for at forhindre spredning af infektion. Den samlede den nødvendige støtte til at udløse en folkeafstemning i 2017.

Forslaget forstærkede Schweiz 'spændte forhold til islam, efter at borgerne i 2009 stemte for at forbyde opførelse af nye minareter. To kantoner har allerede lokale forbud mod ansigtsovertræk.

reklame

coronavirus

Franske muslimer betaler en høj pris i COVID-pandemi

Udgivet

on

By

Frivillige fra Tahara-foreningen beder for den 38-årige Abukar Abdulahi Cabi, en muslimsk flygtning, der døde af coronavirus-sygdommen (COVID-19), under en begravelsesceremoni på en kirkegård i La Courneuve, nær Paris, Frankrig, den 17. maj, 2021. Billede taget 17. maj 2021. REUTERS / Benoit Tessier
Frivillige fra Tahara-foreningen begraver kisten til den 38-årige Abukar Abdulahi Cabi, en muslimsk flygtning, der døde af coronavirus-sygdommen (COVID-19), under en begravelsesceremoni på en kirkegård i La Courneuve, nær Paris, Frankrig, maj 17, 2021. Billede taget 17. maj 2021. REUTERS / Benoit Tessier

Hver uge kommer Mamadou Diagouraga til den muslimske sektion på en kirkegård nær Paris for at stå på vagt ved graven til sin far, en af ​​de mange franske muslimer, der er død af COVID-19, skriver Caroline Pailliez.

Diagouraga kigger op fra sin fars plot på de nygravede grave ved siden af. ”Min far var den første i denne række, og om et år er den fyldt op,” sagde han. "Det er utroligt."

Mens det anslås, at Frankrig har Den Europæiske Unions største muslimske befolkning, ved det ikke, hvor hårdt denne gruppe er blevet ramt: Fransk lov forbyder indsamling af data baseret på etniske eller religiøse tilhørsforhold.

reklame

Men beviser indsamlet af Reuters - inklusive statistiske data, der indirekte registrerer virkningen og vidnesbyrd fra ledere i samfundet - indikerer, at COVID-dødsfrekvensen blandt franske muslimer er meget højere end i den samlede befolkning.

Ifølge en undersøgelse baseret på officielle data var overskydende dødsfald i 2020 blandt franske beboere født i hovedsageligt muslimske Nordafrika dobbelt så høje som blandt mennesker født i Frankrig.

Årsagen, siger samfundsledere og forskere, er, at muslimer har en socioøkonomisk status, der er lavere end gennemsnittet.

reklame

De er mere tilbøjelige til at udføre job som buschauffører eller kasserer, der bringer dem i tættere kontakt med offentligheden og bor i trange husholdninger med flere generationer.

"De var ... de første til at betale en høj pris," sagde M'Hammed Henniche, leder af foreningen af ​​muslimske foreninger i Seine-Saint-Denis, en region nær Paris med en stor indvandrerbefolkning.

Den ulige virkning af COVID-19 på etniske minoriteter, ofte af lignende årsager, er dokumenteret i andre lande, herunder USA.

Men i Frankrig kaster pandemien skarp lindring af ulighederne, der hjælper med at skabe spændinger mellem franske muslimer og deres naboer - og som ser ud til at blive en slagmark i næste års præsidentvalg.

Præsident Emmanuel Macrons vigtigste modstander, viser afstemninger, vil være den højreekstreme politiker Marine Le Pen, der kæmper for spørgsmål om islam, terrorisme, indvandring og kriminalitet.

En regeringsrepræsentant blev bedt om at kommentere virkningen af ​​COVID-19 på Frankrikes muslimer: "Vi har ikke data, der er knyttet til folks religion."

Mens officielle data er tavse om virkningen af ​​COVID-19 på muslimer, er det et sted, det bliver tydeligt, på Frankrigs kirkegårde.

Mennesker begravet i henhold til muslimske religiøse ritualer placeres typisk i specielt udpegede sektioner på kirkegården, hvor grave er justeret, så den døde står over for Mekka, det helligste sted i Islam.

Kirkegården ved Valenton, hvor Diagouragas far, Boubou, blev begravet, ligger i Val-de-Marne-regionen uden for Paris.

Ifølge tal, som Reuters har samlet fra alle 14 kirkegårde i Val-de-Marne, var der i 2020 1,411 muslimske begravelser, op fra 626 året før, før pandemien. Det repræsenterer en stigning på 125% sammenlignet med en stigning på 34% for begravelser af alle tilståelser i regionen.

Øget dødelighed fra COVID forklarer kun delvist stigningen i muslimske begravelser.

Pandemiske grænserestriktioner forhindrede mange familier i at sende afdøde slægtninge tilbage til deres hjemland for begravelse. Der er ingen officielle data, men tilskyndere sagde, at omkring tre fjerdedele af franske muslimer blev begravet i udlandet før COVID.

Forbudsmænd, imamer og ikke-statslige grupper, der var involveret i at begrave muslimer, sagde, at der ikke var tilstrækkelige plot til at imødekomme efterspørgslen i starten af ​​pandemien, hvilket tvang mange familier til desperat at ringe rundt for at finde et sted at begrave deres slægtninge.

Om morgenen den 17. maj i år ankom Samad Akrach til et hus i Paris for at samle liget af Abdulahi Cabi Abukar, en somalier, der døde i marts 2020 fra COVID-19 uden familie, der kunne spores.

Akrach, præsident for velgørenheden Tahara, der giver muslimske begravelser til de fattige, udførte ritualet med at vaske kroppen og anvende moskus, lavendel, rosenblade og henna. Derefter blev somalieren begravet i henhold til muslimsk ritual på Courneuve kirkegård i udkanten af ​​Paris i nærværelse af 38 frivillige, der var inviteret af Akrachs gruppe.

Akrachs gruppe gennemførte 764 begravelser i 2020, sammenlignet med 382 i 2019, sagde han. Omkring halvdelen var død af COVID-19. ”Det muslimske samfund er blevet påvirket enormt i denne periode,” sagde han.

Statistikere bruger også data om udenlandsfødte beboere til at opbygge et billede af COVIDs indvirkning på etniske minoriteter. Dette viser, at overdreven dødsfald blandt franske beboere født uden for Frankrig steg 17% i 2020 mod 8% for franskfødte beboere.

Seine-Saint-Denis, regionen Frankrigs fastland med det højeste antal beboere, der ikke er født i Frankrig, havde en stigning på 21.8% i overdreven dødelighed fra 2019 til 2020, viser officiel statistik, mere end dobbelt så høj som for Frankrig som helhed.

Overdreven dødsfald blandt franske beboere født i flertallet af muslimske Nordafrika var 2.6 gange højere og blandt dem fra Afrika syd for Sahara 4.5 gange højere end blandt franskfødte.

"Vi kan udlede, at ... indvandrere i den muslimske tro er blevet meget hårdere ramt af COVID-epidemien," sagde Michel Guillot, forskningsdirektør ved det statsfinansierede franske institut for demografiske studier.

I Seine-Saint-Denis er den høje dødelighed især slående, fordi den i normale tider med sin befolkning yngre end gennemsnittet har en lavere dødelighed end Frankrig generelt.

Men regionen klarer sig dårligere end gennemsnittet på socioøkonomiske indikatorer. Tyve procent af boliger er overfyldte versus 4.9% nationalt. Den gennemsnitlige timeløn er 13.93 euro, næsten 1.5 euro mindre end det nationale tal.

Henniche, leder af regionens sammenslutning af muslimske foreninger, sagde, at han først følte virkningen af ​​COVID-19 på sit samfund, da han begyndte at modtage flere telefonopkald fra familier, der søgte hjælp til at begrave deres døde.

”Det er ikke fordi de er muslimer,” sagde han om COVID-dødsfrekvensen. "Det er fordi de tilhører de mindst privilegerede sociale klasser."

Hvidkravsfagfolk kunne beskytte sig selv ved at arbejde hjemmefra. "Men hvis nogen er en affaldssamler, en rengøringsdame eller en kasserer, kan de ikke arbejde hjemmefra. Disse mennesker skal ud og bruge offentlig transport," sagde han.

"Der er en slags bitter smag, uretfærdighed. Der er denne følelse: 'Hvorfor mig?' og 'hvorfor altid os?' "

Læs

EU

Le Pen 'er en forstyrrelse af den offentlige orden' - Goldschmidt

Udgivet

on

Kommenterer interviewet med partilederen for den franske højrepopulistiske Rassemblement National (RN) Marine Le Pen (billedet) offentliggjort i den tyske ugeavis Die Zeit, Overrabbiner Pinchas Goldschmidt, præsident for Konference for europæiske rabbiner (CER), har udsendt følgende erklæring: ”Det er ikke tørklædet, der forstyrrer den offentlige orden, men fru Le Pen. Dette er helt klart det forkerte signal til jøderne, muslimerne og andre religiøse mindretal, der bor i Frankrig. Det udtrykker fru Le Pens frygt for udlændinge. Hun deler samfundet i stedet for at forene det, og ved at bruge det bevidst bruger hun det jødiske samfund, der ifølge hende bør afholde sig fra at bære kippah, som sikkerhedsskade i sin kamp mod kulturer.

”Tilhængerne af forbuddet er overbeviste om, at de kæmper mod radikal islam. Men hvordan definerer de radikal islam? Jeg definerer radikal islam som islamisme, der ikke tolererer sekulære muslimer, kristne og jøder og det europæiske samfund som helhed. Denne radikale islam kan også gå rundt i jeans og med udækket hår. Det er dette, der er den virkelige fare, som Frankrig ofte har oplevet så bittert. I stedet for at angribe den politiske islam og dens tilhængere bliver et religiøst symbol angrebet.

”Le Pen's krav er intet andet end et angreb på den grundlæggende og menneskelige ret til religionsfrihed, som folk mange steder i Europa nu gentagne gange forsøger at begrænse. Dette er en alarmerende tendens for alle religiøse mindretal. ”

reklame

Læs

islam

Schweizere er enige om at forbyde ansigtsovertræk i afstemning om 'burka-forbud'

Udgivet

on

By

Et højreekstremistisk forslag om at forbyde ansigtsdækning i Schweiz vandt en snæver sejr i en bindende folkeafstemning søndag (7. marts) tilskyndet af den samme gruppe, der organiserede et forbud mod nye minareter i 2009 skriver Michael Shields.

Foranstaltningen til ændring af den schweiziske forfatning blev vedtaget med en margin på 51.2-48.8%, viste foreløbige officielle resultater.

Forslaget under det schweiziske system med direkte demokrati nævner ikke islam direkte og har også til formål at forhindre voldelige gadeprotester i at bære masker, men alligevel har lokale politikere, medier og kampagner kaldt det burka-forbuddet.

reklame

”I Schweiz er vores tradition, at du viser dit ansigt. Det er et tegn på vores grundlæggende friheder, ”sagde Walter Wobmann, formand for folkeafstemningskomitéen og parlamentsmedlem for det schweiziske folkeparti, før afstemningen.

Ansigtsbeklædning er ”et symbol for denne ekstreme, politiske islam, der er blevet mere og mere fremtrædende i Europa, og som ikke har nogen plads i Schweiz,” sagde han.

Muslimske grupper fordømte afstemningen og sagde, at de ville udfordre den.

reklame

”Dagens beslutning åbner gamle sår, udvider princippet om juridisk ulighed yderligere og sender et klart signal om udstødelse til det muslimske mindretal,” sagde det centrale råd for muslimer i Schweiz.

Det lovede juridiske udfordringer for love, der gennemfører forbuddet, og en indsamlingsindsats for at hjælpe kvinder, der får bøder.

”Forankring af påklædningskoder i forfatningen er ikke en befrielseskamp for kvinder, men et skridt tilbage i fortiden,” sagde sammenslutningen af ​​islamiske organisationer i Schweiz og tilføjede schweiziske værdier af neutralitet, tolerance og fredsskabelse havde lidt under debatten.

Frankrig forbød at bære slør i ansigtet offentligt i 2011, og Danmark, Østrig, Holland og Bulgarien har helt eller delvis forbud mod at bære ansigtsbeklædning offentligt.

To schweiziske kantoner har allerede lokale forbud mod ansigtsovertræk, skønt næsten ingen i Schweiz bærer en burka, og kun omkring 30 kvinder bærer niqab, vurderer universitetet i Luzern. Muslimer udgør 5% af den schweiziske befolkning på 8.6 millioner mennesker, de fleste med rødder i Tyrkiet, Bosnien og Kosovo.

Regeringen havde opfordret folk til at stemme imod et forbud.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending