Følg os

Europa-Parlamentet

EU-jobsøgningsstøtte til en værdi af 2.8 mio. EUR til 450 afskedigede bilindustriarbejdere i Spanien 

DEL:

Udgivet

on

450 ansatte i Spanien, der mistede deres job i bilindustrien, da Nissan-fabrikken i Barcelona lukkede, skulle modtage 2.8 millioner euro i EU-støtte, BUDG.

Mandag den 28. februar godkendte Budgetudvalget Spaniens anmodning om støtte fra Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen for Fordrevne Arbejdstagere (EGF). MEP'erne minder om, "at de sociale konsekvenser af afskedigelserne forventes at være vigtige for Cataluña, hvor bilindustrien er den tredjevigtigste sektor, efter kemikalier og fødevarer, både hvad angår omsætning og beskæftigelse".

Nissan lukkede sin produktionsfabrik i Catalonien i 2021, som en del af sin plan om at reducere sin tilstedeværelse i Europa og fokusere på Kina, Nordamerika og Japan. EGF-ansøgningen vedrører ti leverandører til Nissan, som måtte lukke helt eller reducere deres arbejdsstyrke betydeligt.

De samlede anslåede omkostninger til støtteforanstaltningerne er 3.3 mio. EUR, hvoraf EGF vil dække 85 % (2.8 mio. EUR). Finansieringen vil hjælpe de afskedigede arbejdstagere med at finde nyt job gennem skræddersyet vejledning og rådgivning, støtte til at udvikle nye færdigheder og hjælpe med at starte deres egen virksomhed.

udkast til betænkning ved ordføreren monika Vana (De Grønne/EFA, AT) anbefalede, at Parlamentet godkender bistanden, blev vedtaget med 37 stemmer, én imod og ingen, der undlod at stemme. Godkendelse af plenarmødet forventes under plenarmødet den 7.-10. marts i Strasbourg.

Baggrund

Under det nye 2021-2027 EGF-forordning, vil Fonden fortsat støtte arbejdere og selvstændige, hvis aktivitet er stoppet. De nye regler gør det muligt at yde støtte til flere mennesker, der er berørt af at få deres job eller sektor omstruktureret: alle typer af uventede større omstruktureringsbegivenheder er berettiget til støtte, herunder de økonomiske virkninger af COVID-19-krisen, såvel som større økonomiske tendenser som f.eks. dekarbonisering og automatisering. Medlemslande kan ansøge om EU-støtte, når mindst 200 arbejdstagere mister deres job inden for en specifik referenceperiode.

Mere information 

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending