Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen godkender € 120 mio. Spansk ordning til støtte for transformation og modernisering af drivhuse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa -Kommissionen har fundet ud af, at en spansk ordning på 120 mio. EUR, der blev stillet til rådighed gennem Recovery and Resilience Facility (RRF) til støtte for en omfattende transformation eller modernisering af drivhuse, der producerer grøntsager, afskårne blomster og prydplanter, er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Den anmeldte ordning finansieres via RRF efter Kommissionens positive vurdering af den spanske genopretnings- og modstandsdygtighedsplan og vedtagelse af Rådet.

Ordningen, der løber frem til 31. december 2023, har til formål at forbedre konkurrenceevnen og bæredygtigheden for primære producenter af grøntsager, snitblomster og prydplanter ved at støtte deres økologiske overgang. I henhold til ordningen vil den offentlige støtte have form af direkte tilskud og målrette investeringer rettet mod strukturelle og energieffektive forbedringer. Kommissionen vurderede ordningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især retningslinjerne for statsstøtte i landbrugs- og skovbrugssektoren og i landdistrikterne, som gør det muligt for medlemsstaterne at yde bistand for at sikre levedygtig fødevareproduktion og for at fremme en effektiv og bæredygtig anvendelse af ressourcer for at opnå intelligent og bæredygtig vækst.

Kommissionen konkluderede, at støtten letter udviklingen af ​​en økonomisk aktivitet og ikke påvirker handelsforholdene i et omfang, der strider mod den fælles interesse. Derfor har Kommissionen fundet ud af, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Alle investeringer og reformer, der indebærer statsstøtte, der indgår i de nationale genopretningsplaner, der er fremlagt i forbindelse med RRF, skal meddeles Kommissionen til forhåndsgodkendelse, medmindre den er omfattet af en af ​​gruppefritagelsesreglerne for statsstøtte. Kommissionen vil vurdere sådanne foranstaltninger som et prioriteret spørgsmål og har givet vejledning og støtte til medlemsstaterne i de forberedende faser af de nationale planer for at lette den hurtige implementering af RRF. Samtidig sikrer Kommissionen i sin beslutning, at de gældende statsstøtteregler overholdes for at bevare lige vilkår på det indre marked og sikre, at RRF -midlerne bruges på en måde, der minimerer konkurrenceforvridninger og fortræng ikke private investeringer.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.64328 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Del denne artikel:

Europa-Kommissionen

Donation af næsten 100 millioner vacciner finansieret af Team Europe som en del af de 500 millioner annonceret af præsident von der Leyen

Udgivet

on

Team Europe og Gavi Vaccine Alliance har annonceret en donation på 99.6 millioner doser af Johnson & Johnson-vaccinen, der skal leveres inden årets udgang. Dette er en del af EU's forpligtelse til at dele mindst 500 millioner doser vacciner med lav- og mellemindkomstlande indtil midten af ​​2022. De første partier bliver nu leveret til Niger (496,800), Djibouti (50,400), Nigeria (2,764,800), Togo (633,600), Den Centralafrikanske Republik (302,400), Den Demokratiske Republik Congo (230,400), Republikken Guinea (496,800), og Mauretanien (144,000), og vil fortsætte i andre lande på det afrikanske kontinent i de kommende uger.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: "Europa-teamet skubber den globale solidaritetsindsats mod COVID-19 fremad. Disse næsten 100 millioner doser af Johnson & Johnson, som vil blive leveret gennem COVAX, er blandt de 500 millioner doser, vi har forpligtet os til at levere til de mest sårbare lande i de kommende måneder. De første doser er ankommet til Niger, og vil nå andre lande i denne uge. Vi vil fortsætte med at dele vacciner. Samtidig støtter vi styrkelsen af ​​den globale vaccineproduktionskapacitet, især i Afrika. Denne nye donation vil give COVAX mulighed for at fremskynde sine leveringer i 2021 og begyndelsen af ​​2022. Team Europe fortsætter sit stærke engagement i lige adgang til vacciner."

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

17. ministermøde EU-Centralasien – At gøre udfordringer til muligheder

Udgivet

on

Den 22. november, højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell (billedet) og kommissær for internationale partnerskaber Jutta Urpilainen deltog i de 17th Ministermøde mellem EU og Centralasien i Dushanbe (Tadsjikistan). Mødet blev ledet af den højtstående repræsentant Borrell og var vært for Tadsjikistans udenrigsminister, Sirojiddin Muhriddin, med deltagelse af udenrigsministrene fra Kasakhstan, Kirgisistan, Usbekistan og viceudenrigsministeren i Turkmenistan.

I en fælles pressemeddelelse deltagerne bekræftede deres forpligtelse til at styrke samarbejdet mellem EU og Centralasien for at støtte en grøn og bæredygtig post-COVID-19 genopretning og til at arbejde sammen om at tackle nogle af de udfordringer, der opstår som følge af udviklingen i Afghanistan.

Den højtstående repræsentant Borrell sagde: "Landene i Centralasien har opnået bemærkelsesværdige resultater siden deres uafhængighed for 30 år siden. EU har stor interesse i at se Centralasien udvikle sig som et mere modstandsdygtigt, velstående og tættere forbundet økonomisk og politisk område. EU og Centralasien deler et stærkt engagement i at intensivere samarbejdet for at bygge bedre op efter COVID-19. Vi ønsker også at intensivere den fælles indsats for at håndtere nogle af de fælles udfordringer, der stammer fra situationen i Afghanistan. EU kan yde et stærkt bidrag til regionens fremtid, hvis centralasiatiske stater viser beslutsomhed i deres forpligtelse til reform og demokrati."

Kommissær Urpilainen tilføjede: "Partnerskabet mellem EU og Centralasien bygger en fælles vej til en grøn, robust, inklusiv og bæredygtig post-COVID-19 genopretning. Vi ønsker at styrke samarbejdet om klima, konnektivitet, handel og investeringer, energi og sikkerhed. Og vi vil engagere os med civilsamfundet og de unge for at udvikle et tættere partnerskab.”  

reklame

Ministermødet fandt sted få dage efter den højtstående repræsentant Borrell var formand for Udenrigsrådet i udviklingsformationen med deltagelse af kommissær Urpilainen, hvor de diskuterede udfordringer relateret til vand og bæredygtig udvikling i Centralasien.

Under ministermødet orienterede EU om sine prioriteter for regionalt samarbejde i overensstemmelse med 2019 EU-strategi for Centralasien: fremme modstandskraft, velstand og regionalt samarbejde.

Mødet gav også mulighed for at udveksle om implementeringen af ​​en række EU-finansierede programmer, herunder grænseforvaltningsprogrammet i Centralasien (BOMCA) og terrorbekæmpelsesprojektet Law Enforcement in Central Asia (LEICA), samt at foreslå nye initiativer, herunder en ny interregional dialog om internationale arbejdsstandarder. EU og Centralasien ser frem til i løbet af 2022 at organisere en konference på højt plan om konnektivitet.

reklame

Under deres besøg i Dushanbe, højtstående repræsentant Borrell og kommissær Urpilainen vil også afholde konsultationer med repræsentanter for den tadsjikiske regering og civilsamfundet for at fremme tættere samarbejde og bestræbelser på at håndtere Afghanistan-relaterede udfordringer, herunder den humanitære situation, stabilitet, sikkerhed, radikalisering, terrorisme og ulovlig narkotikahandel. Efter COP26 og i lyset af Tadsjikistans enorme vandkraftkapacitet vil EU også diskutere måder at fremme samarbejdet med landet og den bredere region om vand, energi og klima.

Baggrund

I 2019 vedtog EU en ny strategi for Centralasien (Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan), som fremhæver regionens voksende strategiske relevans for EU. EU har betydelige interesser i Centralasien på grund af regionens strategiske geografiske placering og centrale rolle i forbindelsen mellem Europa og Asien, dens enorme energiressourcer (Kasakhstan er EU's fjerde leverandør af råolie), betydelige markedspotentiale (70 mio. indbyggere, 35 % af dem er under 15 år), og vores interesse for regional sikkerhed og migration, især i lyset af udviklingen i Afghanistan.

Mere information

Faktaark om forbindelserne mellem EU og Kasakhstan

Faktaark om forbindelserne mellem EU og Tadsjikistan

Faktaark om forbindelserne mellem EU og Usbekistan

Faktaark om forbindelserne mellem EU og Den Kirgisiske Republik

Faktaark om forbindelserne mellem EU og Turkmenistan

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

EU ønsker at harmonisere gyldighedsperioden for vaccinationsattesten

Udgivet

on

By

Europa-Kommissionen sigter mod at harmonisere varigheden af ​​gyldigheden af ​​COVID-19-vaccinationscertifikatet, herunder virkningerne af booster-skud, sagde sundhedskommissær Stella Kyriakides mandag (22. november), midt i rekordhøje infektionstal i nogle EU-stater, skriver Sabine Siebold, Reuters.

"Jeg er helt enig i, at det haster, og det er grunden til, at Europa-Kommissionen arbejder med det yderste hastende for at styrke koordineringen af ​​den frie bevægelighed, herunder gyldighedens længde og boosternes rolle i vaccinationskampagnen," sagde hun til europæiske lovgivere i Strasbourg.

Østrig blev mandag det første land i Vesteuropa, der genindførte lockdown, siden vacciner blev rullet ud, og lukkede ikke-nødvendige butikker, barer og caféer, da det stigende antal sager rejste spøgelsen for en anden vinter i træk i dybfrysning for kontinentet. Læs mere.

Kyriakides sagde, at drøftelser med EU-medlemslande om COVID-certifikatet var i gang, og blokkens eksekutivkommission havde til hensigt at komme med forslag i denne uge.

reklame

"Vi er fast besluttet på at vende den nuværende bølge ... og vi er også klar over, at vi er nødt til at give klare, sammenhængende budskaber til borgerne," sagde hun.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending