Følg os

Menneskesmugling

At stille menneskesmuglere for retten i Sudan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I begyndelsen af ​​januar, berygtet menneskesmugler Kidane Zekarias Habtemariam blev anholdt i Sudan – skriver Carlos Uriarte Sánchez .

 For to år siden blev Kidane in absentia idømt livsvarigt fængsel i Etiopien for menneskesmugling og afpresning. I stand til at undslippe myndighederne i de sidste to år har Interpol og politiet i De Forenede Arabiske Emirater, Sudan, Etiopien og Holland samarbejdet bag kulisserne for at spore ham til Sudan, hvor han blev anholdt og udleveret til UAE for at blive anklaget for hvidvaskning af penge .

Sudans deltagelse i det internationale retshåndhævelsesinitiativ, der førte til tilbageholdelsen af ​​Kidane, understreger Sudans forpligtelse til at standse menneskehandel på landets jord. Siden 2017 er Sudan steget fra et lavt niveau 3 - den dårligste vurdering for menneskehandel - til et højt niveau 2, som rapporteret af US State Department. USA og Sudans andre allierede og partnere skal fortsætte med at arbejde med Sudan – hvilket er afgørende for den globale indsats mod menneskehandel i betragtning af dets position som det primære transitland til Europa fra Afrikas Horn – for at forbedre dets kapacitet til at afbøde denne praksis inden for dens grænser.

Mens menneskehandel faldt globalt under pandemien, FN's Global Report on Trafficking in Persons 2022 identificeret konflikt og ustabilitet som årsager til en stigning i menneskehandel i Europa, Mellemøsten og Afrika syd for Sahara. Og menneskesmuglere som Kidane opererer i et miljø, der kun er blevet værre af Ruslands invasion af Ukraine. Fire millioner mennesker flygtede Ukraine i de første fem uger af Ruslands invasion, hvor kvinder og børn udgjorde 90 procent af flygtningene. I 2021 var der 21,347 identificerede ofre for menneskehandel i Europa. I Afrika blev 11,450 ofre identificeret med den igangværende konflikt i Etiopiens Tigray-region som en hoveddrivkraft for tilflugtssteder i hele regionen. Konflikten tegner sig for mere end 60,000 etiopiere i Sudan, halvdelen af ​​dem børn, og der er mere end tre millioner internt fordrevne og 1.1 millioner flygtninge i Sudan, der hovedsageligt kommer fra Etiopien, Eritrea og Somalia. Disse sårbare befolkningsgrupper er bytte for menneskesmuglere, der søger at udnytte dem til personlig vinding.

Siden 2014, da parlamentet vedtog Lov om bekæmpelse af menneskehandel, har sudanesiske embedsmænd i stigende grad søgt at afbøde praksis med menneskesmugling. Dette er en glædelig nyhed i betragtning af Sudans historiske position som en gennemfartsvej for ofre for menneskehandel fra Østafrika til Europa. I 2017 blev Den nationale komité til bekæmpelse af menneskehandel udarbejdet sin første handlingsplan. Samme år, Sudans nuværende vicepræsident, Gen. Mohamed Hamdan Dagalo, begyndte at udvide Sudans indsats mod menneskesmugling i området mellem Sudan, Egypten og Tchad og forpligtede sig til at "anholde bander involveret i menneskesmugling efter jagt og hårde kampe" for at stoppe menneskehandel til Europa. I 2020 Gedaref Statspoliti befriet 66 etiopiere og sudanesere for ofre for menneskehandel på den sudanesisk-etiopiske grænse. I 2021 arbejdede sudanesiske embedsmænd i samarbejde med EU-embedsmænd for at sikre, at dens nationale handlingsplan for bekæmpelse af menneskehandel 2021-2023 blev opfyldt EU-standarder for "Forebyggelse, beskyttelse, retsforfølgning og koordinering og partnerskab." Sidste år roste FN's højkommissær for flygtninge (UNHCR) og Den Internationale Organisation for Migration (IOM) den sudanesiske regering for lanceringen af ​​handlingsplanen. Yderligere US State Department anerkendte, at embedsmænd fra de sudanske væbnede styrker (SAF) trænede deres militær "i spørgsmål om børnebeskyttelse, herunder børnesoldater."

Det amerikanske udenrigsministeriums Rapport om menneskehandel 2022 for Sudan anfører, at personaleomsætningen efter den militære magtovertagelse i Sudan i oktober 2021 underminerede myndighedernes evne til at engagere sig i en konsekvent indsats mod menneskehandel, men anerkendte, at myndighederne gjorde en "øgende indsats" sammenlignet med rapporteringsperioden 2020-2021. Sudanesiske myndigheder bragte flere menneskesmuglere for retten og skabte programmer for at afbøde praksis med rekruttering af børnesoldater. Sudan opfylder dog stadig ikke minimumskravene for at fjerne menneskehandel.

USA og Europa skal gribe muligheden for at øge deres positive arbejde med Sudans lederskab for at øge dets kapacitet til at håndtere menneskehandel og relaterede lovovertrædelser. En del af dette er at skelne mellem menneskehandlere, der smugler migranter, og dem, der deltager i arbejds- eller sexhandel. At skelne mellem disse kategorier vil hjælpe de sudanesiske myndigheder med tilstrækkeligt at spore data om de forskellige typer menneskehandel, der forekommer i Sudan, såvel som dem, der deltager i praksis. Dette vil støtte retshåndhævelse, der er passende uddannet til at pågribe menneskehandlere og anklagere, der er i stand til at bruge loven til at bringe disse menneskehandlere for retten. At skabe et miljø i Sudan, der hæmmer menneskesmugling, vil dramatisk reducere ulovlig migration til Europa og redde tusindvis af ofre fra de grove menneskerettighedskrænkelser af menneskehandel og moderne slaveri.  

reklame

Carlos Uriarte Sánchez

Carlos Uriarte Sánchez er professor i jura ved Rey Juan Carlos University og generalsekretær for Paneuropa Spain, en NGO grundlagt i 1922 for at fremme europæisk integration.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending