Følg os

Sydsudan

EU's højtstående repræsentant giver udtryk for bekymring over menneskerettigheder og adgang til hjælp i Tigray, Etiopien

Udgivet

on

Finlands udenrigsminister, Pekka Haavisto, besøger Etiopien og Sudan

Efter det seneste råd for europæiske udenrigsministre (22. februar) sagde EU's højtstående repræsentant Josep Borrell, at kampene måtte stoppes, humanitær adgang skulle gives, efterforskning af menneskerettighedsovertrædelser skulle finde sted og international humanitær lovgivning respekteres.

Finlands udenrigsminister Pekka Haavisto besøgte Etiopien og Sudan som udsending for EU's højtstående repræsentant. Han rapporterede, at 80% af Tigray-folket (mere end 6 millioner) var utilgængelige, og Haavisto sagde, at situationen på hans besøg i flygtningelejrene var "meget bekymrende". 

I løbet af de sidste fire måneder har konflikten i Tigray-regionen i Etiopien, der deler en grænse med Eritrea og Sudan, oplevet voksende protester og rapporter om sammenstød og krigsforbrydelser. 

reklame

Flere dele af det centrale, nordvestlige, østlige og sydlige Tigray er stadig ikke nået af humanitær hjælp, og folk, der flygtede til disse områder, har ikke modtaget mad eller anden vital hjælp siden konfliktens begyndelse i begyndelsen af ​​november. Adgang til landdistrikter er fortsat hindret, og usikkerhed i det sydlige og sydøstlige Tigray begrænser adgangen til områder, der tidligere var tilgængelige. 

OCHR FNs menneskerettighedsorganisation siger, at de hører ekstremt bekymrende rapporter om grusomheder mod civile de sidste uger. Mindst 108 tilfælde af voldtægt er rapporteret til sundhedsfaciliteter, ifølge den etiopiske menneskerettighedskommission. Da voldtægter normalt ikke er underrapporteret på grund af stigma og frygt for gengældelse, vil det faktiske antal sager sandsynligvis være betydeligt højere. 

Tilsvarende offentliggjorde den etiopiske minister for kvinder, børn og unge Filsan Abudhalli Ahmed en række tweets og sagde, at voldtægt har fundet sted. Disse nylige fund lægger vægt på ubehagelige hændelser, der er blevet bemærket af FNs særlige repræsentant for generalsekretæren om seksuel vold i konflikt Pramila Patten, herunder rapporter om personer, der er tvunget til at voldtage medlemmer af deres egen familie. 

reklame

Selvom mere end 71% af den finansiering, der blev anmodet om tidligt i konflikten, er modtaget, forbliver nogle kritiske sektorer, herunder sundhed, husly, uddannelse og beskyttelse, underfinansierede. 

EU

#SouthSudan - € 48.5 millioner i yderligere #EUHumanitarianAid

Udgivet

on

På trods af en nylig fredsaftale er de humanitære behov fortsat høje i Sydsudan med næsten to millioner mennesker internt fordrevne og næsten syv millioner, der har brug for akut fødevarehjælp.

For at hjælpe de mest sårbare i landet har Europa-Kommissionen meddelt 48.5 mio. € i humanitær bistand på toppen af ​​sidste uges 1 mio. € for at intensivere Ebola forebyggelse i landet.

Kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides, sagde: ”EU står fortsat med mennesker i nød i Sydsudan. På Verdens Flygtningedag (20. juni) må vi ikke glemme de 4 millioner sydsudanesere, der forbliver rodfæstede, hverken inden for deres land eller som flygtninge i regionen. Vores nye finansiering vil hjælpe partnere med at redde liv på jorden. Det er derfor vigtigt, at humanitære arbejdere har fuld og sikker adgang til at udføre deres livreddende job. Mens humanitær støtte er et presserende spørgsmål, er det kun en solid forpligtelse til at genoprette fred og stabilitet i sidste ende kan give en langvarig løsning. "

De EU-finansierede humanitære projekter vil især beskæftige sig med beskyttelse af de mest sårbare, tilvejebringelse af fødevare- og ernæringshjælp til familier i nød, tilvejebringelse af grundlæggende sundhedspleje i vanskelige områder og etablering og drift af fremskyndede uddannelsesprogrammer for børn, der mistede i mange års skolegang i konfliktramte områder. Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

EU

Humanitær bistand: EU frigiver € 68 millioner til #Sudan og #SouthSudan

Udgivet

on

Kommissionen har annonceret € 68 mio. I humanitær bistand til sårbare samfund i Sudan og Sydsudan.

Finansieringen kommer, når millioner af mennesker i begge lande har brug for hjælp, og konflikten i Sydsudan udløser en tilstrømning af flygtninge til nabolandet Sudan.

"EU intensiverer sin støtte, da mange mennesker i Sudan og Sydsudan står over for massive humanitære behov. Vores hjælp vil give vigtige forsyninger såsom mad og sundhedspleje og give vores partnere mulighed for at fortsætte deres livreddende arbejde på jorden. Frem for alt er det afgørende for, at humanitære arbejdere kan levere hjælp sikkert, så de kan hjælpe dem, der er mest i nød. Hjælpearbejdere er ikke et mål, "sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

I Sydsudan vil € 45 mio. Primært være rettet mod internt fordrevne og værtssamfund, der yder nødhjælp til fødevarer, sundhed, ernæring, husly, vand og sanitet samt beskyttelse mod kønsbaseret vold. Finansiering vil også støtte foranstaltninger til beskyttelse af hjælpearbejdere.

I Sudan vil € 23 mio. Sikre beskyttelse af fordrevne samfund, behandling af underernæring i de mest berørte områder samt fødevarehjælp og forbedret adgang til basale tjenester såsom sundhed, husly, vand og sanitet.

Hidtil har Kommissionen mobiliseret mere end 412 mio. EUR i humanitær bistand til Sydsudan siden kampene brød ud i december 2013. Siden 2011 har EU ydet næsten 450 mio. EUR i humanitær bistand i Sudan til dem, der er ramt af konflikt, naturkatastrofer, fødevareusikkerhed og underernæring i landet.

Baggrund

Fem års konflikt i Sydsudan har efterladt 70% af befolkningen, der har brug for hjælp og er udsat for frygtelige voldsniveauer. Konflikten er præget af omfattende krænkelser af menneskerettighederne mod civile, især kvinder og børn, herunder voldtægt og seksuel vold, rekruttering af børnesoldater, ødelæggelse af hospitaler, skoler og fødevarelagre. Blandt de 7 millioner mennesker, der anslås at være meget usikre på fødevarer, kan flere tusinder af mennesker allerede være udsat for hungersnød, ifølge en rapport fra Famine Early Warning Systems Network. Mindst 101 hjælpearbejdere er dræbt siden konflikten startede i december 2013, og voldelige angreb på humanitære arbejdere er stigende. På trods af stigende hindringer for levering af humanitær bistand er EU blandt de største donorer af humanitær bistand i Sydsudan.

Sudan har millioner af internt fordrevne, og landet er nu vært for mere end 1 million flygtninge. De fleste af dem er sydsudanesere, der er flygtet fra konflikt og hungersnød. Dette er ikke den eneste humanitære krise, der rammer Sudan. Desværre er millioner stadig fordrevet i landet efter flere år. Underernæring i Sudan er også blandt de højeste i Afrika. 1 ud af 6 børn lider af akut underernæring og 1 ud af 20 af dens mest alvorlige form, som sandsynligvis kan forårsage død. Dette år er præget af en yderligere forværring på grund af den socioøkonomiske krise, lokal tørke og ny konfliktrelateret fordrivelse. Mere end 7 millioner mennesker har brug for humanitær hjælp.

Mens Sudan har lettet rejseprocedurerne for humanitære organisationer, er der stadig vigtige hindringer for en rettidig levering af humanitær hjælp på grund af tunge administrative procedurer og unødig indblanding. Nødhjælp kan derefter blive forsinket eller utilstrækkelig. Ud over at imødegå de mest presserende humanitære behov i landet har EU styrket koordineringen med udviklingsprogrammer i Sudan for bedre at tackle langvarige kriser knyttet til tvungen fordrivelse og underernæring.

Mere information

Faktaark - Sudan

Faktaark - Sydsudan

Læs

EU

#Sudan: 2018 kritisk år for at sikre fred

Udgivet

on

On 16 April 2018vedtog Rådet konklusioner om Sydsudan. Konklusionerne bemærker, at 2018 er et kritisk år for at sikre fred i Sydsudan, da den nationale overgangsregerings overgangsperiode som beskrevet i aftalen om løsning af konflikten i Sydsudan (ARCSS) slutter. Mens ARCSS fortsat er grundlaget for processen, skal diskussionerne afspejle virkeligheden på stedet.

Rådet bekræfter på ny EU's dybe bekymring over den fortsatte kamp og alvorlige krænkelser og krænkelser af menneskerettighederne, der har påført forfærdelige niveauer af menneskelig lidelse og efterladt landet i ruiner. I konklusionerne opfordrer EU alle parter i forhandlingerne til at sætte landets fremtid og dets folks behov først. Det opfordrer også alle parter i konflikten i Sydsudan til straks at ophøre med at kæmpe og deltage i fredsprocessen i god tro.

Rådet konkluderer, at EU forbliver parat til at anvende alle passende foranstaltninger på dem, der hindrer den politiske proces.

Læs hele teksten til konklusionerne

EU-delegation til Sydsudan

Besøg hjemmesiden

Læs
reklame
reklame
reklame

trending