Slut med os

Sydkorea

Ekspertpanel bekræfter, at Republikken Korea overtræder arbejdsforpligtelser i henhold til vores handelsaftale

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Panelrapporten, der blev offentliggjort i dag (25. januar), bekræfter EU's bekymring over, at Republikken Korea ikke har handlet konsekvent med sine forpligtelser for handel og bæredygtig udvikling i henhold til handelsaftalen mellem EU og Korea. Det uafhængige panel konkluderede, at Republikken Korea er nødt til at tilpasse sin arbejdslovgivning og praksis og hurtigt fortsætte processen med at ratificere fire grundlæggende Internationale Arbejdsorganisations (ILO) konventioner for at overholde aftalen.

Eksekutiv vicepræsident og handelskommissær Valdis Dombrovskis sagde: ”Denne paneldomstol viser effektiviteten af ​​vores samarbejdsbaserede tilgang til handel og bæredygtig udvikling. Vi har haft et tæt samarbejde med vores koreanske partnere i nogle år, og ekspertpanelet har ført til konkrete aktioner fra Korea. Vi vil arbejde tæt sammen med Korea for at sikre, at det effektivt gennemfører tilsagn om arbejdstagernes rettigheder. ”

Fundets fund

Ekspertpanelet udpeget af Republikken Korea og EU fastslog, at Republikken Korea er nødt til at justere sine arbejdslove og praksis for at overholde princippet om foreningsfrihed.

Eksperterne var også enige om, at forpligtelsen til at tage skridt mod ratificering af grundlæggende ILO-konventioner kræver løbende og betydelig indsats.

Endelig bekræftede panelet EU's argumenter om, at de to omhandlede forpligtelser er juridisk bindende og skal respekteres uanset deres indvirkning på samhandelen.

Panelets baggrund

Tvistbilæggelsesproceduren under Handels- og Bæredygtig Udvikling-kapitlet i handelsaftalen EU-Republik Korea blev indledt, efter at tidligere bestræbelser ikke kunne levere en tilfredsstillende løsning.

I handelsaftalen mellem EU og Republikken Korea forpligtede begge sider sig til at respektere internationale grundlæggende arbejdstagerrettigheder og standarder. Dette inkluderer at stille indenlandske juridiske garantier for at overholde principperne i de grundlæggende arbejdsstandarder som defineret af ILO, herunder foreningsfriheden. Forpligtelser inkluderer også at tage en fortsat og vedvarende indsats for at ratificere ILO's grundlæggende konventioner.

EU mente, at de handlinger, som Republikken Korea har truffet for at gennemføre disse bestemmelser, siden ikrafttrædelsen af ​​aftalen forblev utilstrækkelige. Som en konsekvens anmodede EU et ekspertpanel om at undersøge de spørgsmål, der ikke er blevet behandlet tilfredsstillende gennem regeringskonsultationer.

EU's politik for handel og bæredygtig udvikling

EU har intensiveret sine bestræbelser på at sikre, at dets handelspartnere opfylder forpligtelserne til handel og bæredygtig udvikling, herunder deres handelsaftaler med EU. Dette mål blev også beskrevet i Kommissionens 15-punkts TSD-handlingsplan og er fortsat med udnævnelsen af Chief Trade Enforcement Officer og meddelelsen af Single entry point hvor interessenter kan give anledning til bekymring med hensyn til gennemførelsen af ​​disse kapitler.

Handelsaftalen mellem EU og Republikken Korea er EU's første 'nye generation' omfattende handelsaftale, der inkluderer et kapitel om handel og bæredygtig udvikling med en række juridisk bindende forpligtelser vedrørende arbejdsmarkeds- og miljøstyring. Siden da indeholder alle EU-handelsaftaler sådanne forpligtelser, herunder aftalerne med Canada, Japan, Singapore og Vietnam og de for nylig afsluttede forhandlinger med Mexico, Mercosur og Det Forenede Kongerige samt investeringsaftalen med Kina.

Mere information

Panelrapport

Tvistbilæggelsessag EU-Republik Korea

Flere oplysninger om handel og bæredygtig udvikling

 

EU

EU-Republikken Koreas ledere videokonference: Samarbejde, solidaritet og bæredygtighed i centrum for et fælles svar på #Coronavirus-pandemien

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den 30. juni holdt Kommissionens præsident Ursula von der Leyen og rådsformand Charles Michel sammen med den højtstående repræsentant / næstformand Josep Borrell en videokonference med præsidenten for Republikken Korea, Moon Jae-in (billedet).

Lederne udstedte en fælles pressemeddelelse skitsere resultaterne af videokonferencen. Mødet var en mulighed for lederne for at diskutere reaktionen på coronaviruspandemien, især med hensyn til socioøkonomisk opsving, forskning og vaccineudvikling og -udrulning, støtte til sårbare befolkninger og erfaringer. Ved pressekonference efter ledernes videokonference, præsident von der Leyen sagde: ”I tider med en hidtil uset global sundhedskrise har vi brug for lande til at mødes, arbejde sammen og opnå sammen. Det var vigtigt at udveksle erfaringer og bedste praksis med Republikken Korea om pandemien; endnu mere i betragtning af Koreas meget innovative og vellykkede tilgang til at bremse det. ”

Lederne drøftede også måder at styrke det strategiske partnerskab mellem EU og Republikken Korea, der fejrer sit 10-års jubilæum i 2020, og drager fordel af en vidtrækkende politisk rammeaftale, en frihandelsaftale, og en aftale, der muliggør Republikken Koreas deltagelse i EU-krisestyringsoperationer. Endelig diskuterede lederne internationale og regionale spørgsmål, især bestræbelser på at bringe fred og sikkerhed til den koreanske halvø.

Præsident von der Leyen sagde: ”Intensiteten og niveauet for vores samarbejde er blandt de højeste, vi har med ethvert land i verden. I dag var et vigtigt øjeblik for at bekræfte vores fælles forpligtelse til at arbejde sammen på tværs af alle områder af vores partnerskab. ”

fælles pressemeddelelse og fulde bemærkninger af præsident von der Leyen på pressekonferencen er tilgængelige online, mens der er flere oplysninger om forbindelserne mellem EU og Korea i en dedikeret faktaark og om webstedet for EU-delegationen i Seoul.

Continue Reading

Økonomi

EU-Republikken # Korea-ledernes videokonference: Fokus på koronavirusresponsen og styrkelse af det bilaterale samarbejde

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

I dag (30. juni) afholder Kommissionens præsident Ursula von der Leyen og Rådets præsident Charles Michel sammen med den højtstående repræsentant / næstformand Josep Borrell en videokonference med præsidenten for Republikken Korea, Moon Jae-in. Lederne vil udveksle synspunkter om de respektive svar på coronavirus-pandemien, herunder hvad angår lektioner for at styrke modstandsdygtighed, samarbejde om forskning og vaccineudvikling og en grøn socioøkonomisk opsving.

I denne sammenhæng vil de sandsynligvis bekræfte den betydning, de tillægger effektiv multilateralisme og den regelbaserede internationale orden. Lederne vil drøfte områder, der er relateret til EU-Republikken Koreas bilaterale strategiske partnerskab, herunder handelsforbindelser under EU Frihandelsaftale mellem EU og Republikken Korea. Lederne forventes også at berøre internationale og regionale sikkerhedsspørgsmål, herunder det fælles mål at opbygge tillid og etablere varig fred og sikkerhed på den koreanske halvø, fri for atomvåben.

En fælles pressekonference med præsident von der Leyen og præsident Michel finder sted efter afslutningen af ​​videokonferencen kl. 10 CEST og vil være tilgængelig for at se live på EbS. Flere oplysninger om ledermødet findes på internet side. Flere oplysninger om forbindelserne mellem EU og Republikken Korea findes på webstedet for EU-delegationen i Seoul.

Continue Reading

Kina

#Kazakhstan forhindrer adgang til sydkoreanske statsborgere på grund af #Coronavirus

Gæst bidragyder

Udgivet

on

Kasakhstan vil forhindre adgang til statsborgere i Sydkorea fra 8. marts for at forhindre spredning af koronaviruset, sagde vicegenæringsminister Berik Kamaliyev torsdag (5. marts), skriver Tamara Vaal.

Sundhedsomsorgsminister Yelzhan Birtanov fortalte den samme briefing, at den centralasiatiske nation var klar til at deportere udlændinge, der ankom fra Sydkorea og andre lande som Kina, hvorfra det har forbudt statsborgere at komme ind i Kasakhstan på grund af virussen.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending