Følg os

Slovenien

Positiv foreløbig vurdering af Sloveniens anmodning om udbetaling af 541 mio. EUR under genopretnings- og modstandskraftsfaciliteten

DEL:

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt en positiv foreløbig vurdering af Sloveniens betalingsanmodning på 231 mio. EUR i tilskud og 310 mio. EUR i lån under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette er Sloveniens anden betalingsanmodning under RRF. Med deres anmodning fremlagde de slovenske myndigheder detaljerede og omfattende beviser, der påviste den tilfredsstillende opfyldelse af 41 milepæle og tre mål.

Den 15. september 2023 indsendte Slovenien en betalingsanmodning til Kommissionen baseret på opfyldelsen af 41 milepæle og tre mål fastsat i Rådets gennemførelsesafgørelse. Disse dækker et sæt af transformative reformer relateret til håndtering af oversvømmelser, energieffektivitet, grøn og digital omstilling og uddannelse.

Slovensk national genopretnings- og modstandsdygtighedsplan omfatter en bred vifte af investeringer og reformer i 17 tematiske komponenter. Planen vil blive understøttet af 1.61 milliarder € in tilskudog € 1.07bn in lån. Til dato har Slovenien modtaget 231 millioner euro i forfinansiering (tilskud) den 17. september 2021 og 50 millioner euro i tilskud den 20. april 2023 efter den positive vurdering af Sloveniens første betalingsanmodning. 

Kommissionen har nu sendt sin positive foreløbige vurdering af Sloveniens opfyldelse af de milepæle og mål, der kræves for denne betaling, til Det Økonomiske og Finansielle Udvalg (EFC) og anmodet om dets udtalelse. Efter EFC's udtalelse vil Kommissionen vedtage den endelige beslutning om udbetalingen af ​​det finansielle bidrag, hvorefter udbetalingen til Slovenien vil finde sted.

Flere oplysninger findes i en pressemeddelelse og Spørgsmål og svar online.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending