Følg os

Rusland

Ruslands fortsatte trussel mod fremtidige valg og globale begivenheder

DEL:

Udgivet

on


Et højtstående ukrainsk parlamentsmedlem har slået sig sammen med tidligere MEP'er for at opfordre til "meget mere årvågenhed" over for potentielle forsøg fra Rusland på at påvirke fremtidige valg og andre verdensbegivenheder. Yuri Kamelchuk, et medlem af Verkhovna Rada (parlamentet) i Ukraine, talte personligt ved en pressekonference i Bruxelles mandag (17. juni).

Hans besøg i Bruxelles er særligt aktuelt, da det kommer, efter at næsten 80 lande søndag opfordrede til, at Ukraines "territoriale integritet" skulle være grundlaget for enhver fredsaftale for at afslutte Ruslands to-årige krig. Det fælles kommuniké afsluttede en to-dages konference i Schweiz, hvor Rusland ikke deltog. Mange deltagere udtrykte håb om, at Rusland kunne være med på en køreplan for fred i fremtiden.

Kamelchuks kommentarer falder også sammen med en beslutning mandag fra EU-medlemsstaterne om at forny de sanktioner, som EU har indført som svar på annekteringen af ​​Krim og byen Sevastopol af Den Russiske Føderation, indtil den 23. juni 2025.

De nuværende restriktive foranstaltninger blev først indført i juni 2014 og omfatter forbud rettet mod import af produkter med oprindelse fra Krim eller Sevastopol til EU,

På et fyldt møde i Bruxelles Press Club sagde Kamelchuk, medlem af Ukraines parlament i de sidste fem år, at verden "lever i en speciel tid", og at den 17. juni markerede 845 dage med "russisk aggression."

Han sagde, at Rusland i løbet af denne tid "har frataget ukrainere deres helbred og evne til at leve fredeligt til deres alderdom."

Han anklagede også Rusland for at forsøge at påvirke det seneste EU-valg og sagde: "De forsøgte på enhver måde at påvirke resultaterne, og undersøgelser viste, at de fordoblede deres indsats for at påvirke resultatet, spredte propagandakampagner og falske nyheder.

reklame

"Russisk indflydelse i det amerikanske valg er allerede begyndt, og det forsøger at udvide sin indflydelse bogstaveligt talt overalt."

Han sagde, at på topmødet i weekenden i Schweiz "udtrykte hele verden sin støtte til Ukraine på et kritisk tidspunkt.

"Det er nu umuligt at diskutere noget i verdensanliggender uden henvisning til Rusland, som også har indledt en ny fase for at destabilisere tingene i både EU og USA. Vi har vant til desinformation og falske nyheder, men disse bestræbelser vokser og på en måde, som den frie verden endnu ikke er bekendt med, og som kan narre selv respekterede institutioner."

Han anklagede Rusland for "daglig desinformation og offensiver mod Ukraine og dets energiinfrastruktur," og tilføjede, "hvis vi tillader denne russiske indflydelse at blive tolereret, vil det sætte en tone, og vi må ikke tillade dette at ske."

Hans kommentarer blev bredt godkendt af en anden taler, tidligere tysk MEP Viola von Cramon-Taubadel, som var enig i, at verden "lever i super svære tider."

Hun fordømte "sofistikerede" valgdesinformationskampagner, som, sagde hun, "underminerer institutionernes troværdighed på en alvorlig måde."

Hun sagde, at i de østlige delstater i Tyskland var der nu mere tillid til autokratiske stater end i Tyskland og tilføjede "og det er super alarmerende."

 "Denne situation i dele af Tyskland er noget, jeg ikke ville have forventet i sådan en grad."

Hun bemærkede, at hun under EU-valgkampen havde "indset underkonteksten af ​​de anti-amerikanske og antikapitalistiske budskaber", som hun sagde fandt sted.

Hun tilføjede: "Rusland har nu fordrejet fortællingen og sagt, at det var nødvendigt at invadere Ukraine og forsvare sig selv, før Ukraine angreb Rusland."

"Jeg håber bare, at EU og Tyskland vågner op til mulige Ruslands forsøg på at underminere demokratiet i Europa inklusive Tyskland. Vi har brug for en særlig undersøgelse af dette og flere efterretninger."

"Vi har også brug for robust støtte til Ukraine og til at bygge mere modstandsdygtige institutioner. Ved det seneste valg havde vi masser af had og negativitet, og der har været et tab af tillid til vores institutioner, og vi burde lære af dette."

Hun mener, at de kommende OL i Paris kan være "et andet mål" for desinformation.

"Jeg er sikker på dette. Vi skal bare se, hvad disse såkaldt neutrale russiske atleter kan opnå, og hvordan alt dette vil blive brugt af Vladimir Putin."

"Jeg håber bare, at de franske sikkerhedsstyrker er godt forberedt på dette, men du kan godt forestille dig, at dette er Ruslands ultimative mål: at sprede endnu mere frygt blandt civile."

Yderligere kommentar kom fra den tidligere danske Renew MEP Karen Melchior, som mener, at russisk desinformation/aggression mod Ukraine startede tilbage i 2014 med invasionen af ​​Krim.

Efter dette sagde hun, at støtten til Ukraine langsomt var aftaget, "men vi må ikke lade dette ske igen."

Hun bemærkede, at to partier ved EU-valget i Danmark havde "pro-russiske" kandidater på deres lister, og tilføjede, "vi skal være parate til nøje at tjekke kandidaternes baggrund, før de går på en liste, og organisationer skal være opmærksomme på dette. Derfor skal vi forbedre vores demokratiske modstandskraft.”

Hun tilføjede: "Lige i denne uge har vi haft historier, der dukker op om Vladimir Putins såkaldte fredsplan, som involverede at overtage endnu mere af Ukraine. Alligevel blev dette gentaget uden nogen kritisk tænkning."

Danskeren opfordrede også til "mere modstandskraft" mod desinformation og tilføjede, "vi bør heller ikke tillade, at vores støtte til Ukraine omdirigeres."

Den tidligere stedfortræder krævede også bedre sikkerhedstjek for personale, der arbejder i EU-parlamentet, og sagde, "vi er nødt til at tage dette alvorligt og holde øje med bolden."

Briefingen, kaldet "Nye værktøjer til hybrid krigsførelse og Kreml-propaganda i EU", hørte, at Vladimir Putin med sit nylige genvalg som præsident for Den Russiske Føderation nu måske ønsker at fokusere sin opmærksomhed og sine ressourcer på en ny offensiv i Ukraine .

Det rejste også spørgsmålet om nomineringer til Nobels fredspris og sagde, at folk med forbindelser til Kreml "eller sådanne regimer" ikke burde nomineres.

Nyhedsbriefingen rejste også sagen om en russisk milliardær, der siges at være af armensk oprindelse, som angiveligt er blevet nomineret til en Nobels fredspris.

Et brev, der siges at være underskrevet af over 120 parlamentarikere fra fire lande, blev præsenteret på pressemødet. Den siger, at den kraftigt protesterer mod nomineringen af ​​Ruben Vardanyan, som ifølge mediernes rapporter er blevet foreslået til prisen for sine "velgørende og humanitære" aktiviteter.

Kamelchuk sagde i en Q&A-session, der fulgte efter pressekonferencen, at et russisk nyhedsmedie havde afsløret nomineringen af ​​en person, som han påstår, "har forbindelser til Kreml". Støttet af de to tidligere MEP'er beskrev han nomineringen som "latterlig". Han distribuerede også kopier af et stærkt formuleret brev underskrevet af parlamentarikere, som har opfordret Nobelkomiteen, der er baseret i Norge, til at afvise nomineringen.  

Melchior, en advokat, der fungerede som MEP fra 2019 indtil sidste weekends EU-valg, hvor hun ikke stillede op til genvalg, forklarede journalisterne de formelle kriterier for at nominere nogen til en Nobelpris, idet hun sagde, at enhver i virkeligheden kan gøre sådan en nominering. 

Det er underforstået, at enhver, der er nomineret, frit kan offentliggøre den nominering, de har modtaget. Nogle har hævdet, at dette er et "smuthul" i nomineringsprocessen. Komiteen er et arbejdsorgan, der er ansvarlig for det meste af arbejdet med at udvælge nobelprismodtagere, og ingen var umiddelbart tilgængelige for kommentarer.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending